Aktiivilomailijan Jurmala

Mitä olisi loma ilman mieleenpainuvaa tekemistä? Jurmalasta löytyy mahtavat maisemat ulkoilma-aktiviteetteihin kuten vaeltamiseen luonnonpuistoissa, pyöräilemiseen tai ratsastamiseen upeissa maisemissa ja tilat ryhmä- tai yksilöliikuntaan. Aktiviteettientäyteinen loma luo ikimuistoisia kokemuksia lempilajiesi parissa ja tuo jaksamista arkeen.

Luonnon äärellä sijaitsevassa Jurmalassa voi nauttia vaeltaen tai kävellen metsistä, puistoista ja merenrannoista. Lähde seikkalemaan vanhojen mäntypuiden peittämille dyyneille Ragakāpa-luonnonpuistoon. Suojellulla alueella kulkee kaksi luontopolkua. Kahden kilometrin mittainen tarjoaa katsauksen luonnon monimuotoisuuteen, sen kasveihin ja ikivanhan mäntymetsän kehitykseen. Sen varrelta pääsee siirtymään Ragakāpan toiselle luontopolulle. Matkan varrella voi nähdä metsälintuja kuten tikkoja ja tiaisia.

Myös Kemerin kansallispuisto sijaitsee Jurmalan läheisyydessä. Siellä voi nauttia villistä luonnosta, parantavien vesien lähteistä ja nähdä suomaisemia, varsinkin jos kiipeää korkeaan näköalatorniin Lielā Ķemeru tīreļa taka -vaelluspolun varrella. Kemerin kansallispuisto on Natura 200alue, ja sieltä löytyy eripituisia luontopolkuja, joista vaeltaja voi valita mieleisensä.

Suunta kohti rantaa ja rantalentistä! Jurmalasta löytyy 28 julkisessa käytössä olevaa lentopallokenttää. Jos mielii pelaamaan, täytyy tosin usein tuoda oma verkko mukanansa että ottelu voi alkaa. Rantalentopalloa kutsutaan Jurmalan urheilulajien kuninkaaksi. Kaupungissa on jo useana vuonna järjestetty suuri lentopallotapahtuma CEV Beach Volleyball Championship Jurmala Masters, ja sen voittajista Aleksandrs Samoilovs ja Tina-Laura Graudina ovat kotoisin Jurmalasta.

Jurmalasta eivät aktiviteetit lopu, vaan sieltä löytyvät mahtavat golfmahdollisuudet lajin harrastajalle! Pari vuotta sitten avatusta Jurmala Golfista löytyy huippukuntoinen 18-reikäinen 9 reiän par-3 -kenttä, jonka on suunnitellut Nicklaus Design. Suunnittelussa on myös hyödynnetty golfari Jack Nicklauksen näkemyksiä. Kentälle ominaista ovat pitkät siirtymävälit ja pelaajan tasosta riippumaton haasteellisuus. Jurmala Golfissa järjestetään myös golfkursseja, jotka voivat olla erityisesti aloittelijoille hyödyllisiä. Kentän yhteydestä löytyy myös klubitalo.

Lähde kokemaan kiivaita kamppailuja, fyysisiä ponnisteluja ja taiturimaisia lyöntejä! Jurmalasta löytyy useita ulko- ja sisätenniskenttiä lajin harrastajan mieliksi. Yksi Latvian suurimmista tenniskeskuksista Lielupe Tennis Centre sijaitsee kohteessa. Keskuksessa on kahdeksan ulkokenttää ja viisi sisäkenttää, jotka mahdollistavat lajin harrastamisen ympäri vuoden. Jūran tenniskenttä sijaitsee rannan tuntumassa, ja ulkokentällä lajia voi harrastaa luonnollisesti keväästä syksyyn asti. Consept Tennis Clubilla on neljä sisäkenttää ja kolme ulkokenttää. Kentällä pelaamisen yhteydessä voi vierailla kauneussalongissa tai ruokailla Laivas-ravintolassa.

Hyppää pyörän selkään ja lähde tutkimaan ympärilläsi aukeavia maita ja mantuja! Jurmalasta löytyy useita pyöräilyyn tarkoitettuja reittejä. Voit lähteä ihailemaan kaupungin historiaa tai merenrantamaisemia menopelin selästä, sillä niitä Jurmalassa riittää. Yksi hyvä tapa tutustua kohteeseen on tehdä opastettu, muutaman tunnin mittainen Jurmala Bike Tour, joka lähtee vilkkaasta kaupungista ja etenee hiljaisiin metsiin ja hiekkaisten rantojen läheisyyteen. Matkalla näkee myös puisia taloja sekä neuvostoaikaisia ja moderneja rakennuksia.

Hevosharrastaja löytää Jurmalan lähiseuduilta useita ratsastustalleja ja hienot puitteet harrastukselle. Ohjattujen ratsastustuntien lisäksi hevosen selkään voi hypätä pidemmän ratsastusretken tai vaelluksen ajaksi. Päiväretket suuntautuvat esimerkiksi metsiin, pelloille tai rannalle. Ratsastus on hieno lomakokemus niin perheille, ystävyksille kuin pariskunnille tai yksin matkaaville. Esimerkiksi Vaivari National Rehabilitation Centre tarjoaa muun muassa terapeuttista ratsastusta erityislapsille ja henkilöille, joilla on erityistarpeita.

Luistimet jalkaan ja jäälle tanssahtelemaan! Luistelu on hauska harrastus niin lapsille kuin aikuisillekin. Jäällä liukuminen tuo tunteen vauhdin huumasta. Majorin jäähallissa jäälle pääsee marraskuusta huhtikuuhun, ja kesäkaudella voi vetää rullaluistimet jalkoihin. Hallilla on vuokravälineitä niitä tarvitseville, vaikka omillakin luistimilla pääsee lajin pariin. Jäähalli on myös arkkitehtonisesti mielenkiintoinen, lasikattoinen ja -seinäinen rakennus, josta näkee hyvin ympäröivän kaupunkimiljöön.