Alkoholi, tupakka ja lääkkeet

Kuinka paljon alkoholia tai tupakkaa voin tuoda Virosta?

EU:n sisällä matkustettaessa alkoholin tai tupakan tuontia omaan käyttöön ei ole rajoitettu. Suomen Tulli on linjannut, että tuotteet on oltava matkustajan kanssa samassa kulkuneuvossa, jolla matkustaja itse saapuu Suomeen. Tämä linjaus estää alkoholin tai tupakan kuljettamisen bussissa laivamatkan ajan.

Bussimatkustajat poistuvat laivasta kävelykongia pitkin, jolloin heidän on – tullin päätöksen mukaan – kuljetettava tupakka ja alkoholituotteet itse pois laivalta. Tämä siitäkin huolimatta, vaikka tuotteet olisi ostettu jo Viron puolelta.

Ikaalisten Matkatoimistolla on matkatavaroiden kokonaispainoraja 20 kg per matkustaja, joka on turvallisuuskysymys, ettei bussien kantavuus ylittyisi.

Oheisesta linkistä löydät lisätietoa tullin sivuilta.

Tästä voit ladata tullin päätöksen asiasta (PDF).

Voinko tuoda lääkkeitä?

Kun matkustat Viroon, voit matkalta palatessasi tuoda mukanasi lääkkeitä omaan henkilökohtaiseen lääkitykseesi, kunhan otat huomioon tuontia koskevat rajoitukset ja säännöt. Suomessa reseptin vaativan lääkkeen tuominen maahan edellyttää todistusta reseptilääkkeen tarpeellisuudesta matkustajalle.

Voit tuoda lääkkeitä vain henkilökohtaiseen lääkitykseesi, ja sinun on tarvittaessa pystyttävä osoittamaan se esim. tulostetulla sähköisellä reseptillä eli e-reseptillä, reseptillä, lääkärintodistuksella tai lääkäriltä saatavalla potilasohjeella. Jos lääke on toimitettu apteekissa säilytettävällä lääkemääräyksellä, siitä voi pyytää kopion apteekista.

Oheisesta linkistä löydät lisätietoa tullin sivuilta lääkkeiden tuonnista.