Syksyiset Italian Alpit ja Ranskan Riviera

Jylhät Alppien huiput kohoavat Ranskan, Italian ja Sveitsin vuoristoalueilla. Näemme kunnioitusta herättävän Matterhornin huipun sekä tutustumme idylliseen Aostan laaksoon. Lumi vaihtuu palmuihin, kun matka vie kohti Välimerta ja kaunista Ranskan Rivieraa. Matkalla vierailemme myös Torinossa sekä San Remossa.
1.päivä

Helsinki - Milano, majoittuminen hotelliin Aostassa

Lähdemme matkaan aamulennolla. Milanon Malpensan lentokentällä meitä vastassa ovat suomalainen opas, kuljettaja sekä ilmastoitu paikallinen bussi, joka kuljettaa Cervinian hiihtokeskukseen. Hyvällä säällä täältä avautuu unohtumaton näkymä Matterhornin vuorelle. Cerviniasta matka jatkuu jo roomalaisten toimesta perustettuun Aostan kaupunkiin, joka on Valle d’Aostan maakunnan pääkaupunki. Aostassa majoitumme hotellille kahdeksi yöksi. Ilta vapaata. (Päivän ajomatka noin 240 km)

2.päivä

Aosta - lisämaksullinen retki Courmayeriin

Tänä päivänä on mahdollisuus lähteä lisämaksulliselle retkelle Italian pohjoisrajalle Courmayeurin hiihtokeskukseen. Täällä noustaan Skyway -köysiradalla Alppien lumirajan yläpuolelle 3466 mpy korkeuteen. Hyvällä säällä ylhäällä näkee aina Mont Blanc -vuorelle saakka. Retkeltä palataan Aostaan iltapäivän aikana. (Retken ajomatka on noin 80 kilometriä). Päivän voi viettää myös omatoimisesti Aostassa, kaupungissa on useita historiallisia ja arkeologisia kohteita, hyvää ruokaa ja kauniita maisemia. Myös Aostasta lähtee köysirata läheiselle vuorelle. Illalla omaa aikaa Aostassa.

Maksulliset lisäpalvelut
3. päivä

Aosta - Torino - Alba

Aamiaisen jälkeen siirrymme Torinon kaupunkiin, jossa sijaitsee muun muassa yksi tärkeimmistä egyptiläisistä museoista, elokuvamuseo torneineen, automuseo ja lukuisia muita mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Iltapäivällä matka jatkuu kohti seuraavaa majoituspaikkaa Albaan, jossa majoitumme keskustan hotelliin kahdeksi yöksi (Päivän ajomatka noin 210 kilometriä)

4.päivä

Alba, lisämaksullinen retki Viinit ja tryffelit Barolon viinialueella

Päivän voi viettää omatoimisesti majoituskaupungissa Albassa. Voi myös lähteä lisämaksulliselle retkelle Barolon viinialueelle, jossa tutustumme Riikka ja Jyrki Sukulan viinitilaan sekä maistelemme tuotteita. Retken aikana etsimme myös valkotryffeleitä koulutetun koiran avulla. Toinen yö Albassa (Retken ajomatka on noin 45 km).

5.päivä

Alba - Genova – San Remo – Juan les Pins

Matkamme jatkuu ja aamupäivän vietämme Genovan kaupungissa, jossa tutustumme vanhankaupungin kujiin ja ydinkeskustaan. Iltapäivällä jatkamme merenrantaa mukaellen San Remon kaupunkiin. Illansuussa saavumme Ranskan Rivieralle Juan les Pinsiin, jonne majoitumme kolmeksi yöksi. (Päivän ajomatka on noin 370 kilometriä)

6.päivä

Monaco ja Eze Village

Tämän päivän voi viettää omatoimisesti Juan les Pinsissä tai lähteä mukaan päiväretkelle Monacoon ja Eze Villageen. Monaco tunnetaan sekä veroparatiisina että formuloiden kaupunkiratana ja retken aikana pääsemme tutustumaan mm. Monacon vanhaan kaupunkiin. Iltapäivällä matka jatkuu vierailulle Eze Villagen kukkulakaupunkiin, jossa tehdään pieni kävelykierros vanhassa kaupungissa. Illaksi palaamme hotellille. (Päivän ajomatka on noin 98 kilometriä)

7.päivä

Nizza

Hotelliaamiaisen jälkeen vietämme aamupäivän Nizzassa, joka on Ranskan Rivieran suurin ja suosituin kohde. Perillä vierailemme sekä vanhankaupungin kujilla, että ydinkeskustassa. Iltapäivällä menemme tutustumaan Antibesin vanhaankaupunkiin. Paluu hotellille noin klo 17:00. (Päivän ajomatka on noin 58 kilometriä)

8.päivä

Nizza-Helsinki

Aamulla noin klo 8:30 siirrymme Nizzan lentokentälle, josta paluulento Suomeen. (Päivän ajomatka on noin 25 kilometriä)

Hinta sisältää

  • Lennot Helsinki-Milano ja Nizza-Helsinki
  • Yksi lentokoneen ruumaan lähtöselvitettävä matkalaukku (maksimissaan 23 kg)
  • Bussikuljetus ilmastoidulla turistibussilla matkaohjelman mukaisesti
  • Suomalaisen oppaan palvelut perillä
  • Majoittuminen hotellihuoneissa mukavuuksin (7 yötä)
  • Buffetaamiaiset hotelliaamuina
  • Päiväretki Monacoon ja Eze Villageen 6. päivänä
  • Verot ja viranomaismaksut (myös hotellien kaupunkiverot)

Suosittelemme matkaa ensisijaisesti täyden rokotesarjan saaneille. Sivulta  https://www.ikaalistenmatkatoimisto.fi/minne-nyt-voi-matkustaa/ löydät linkit kohteidemme matkustusrajoituksiin.

Tutustu matkan kohteeseen