Syksyiset Ranskan Riviera ja Italian Alpit

Tällä matkallamme nähdään sinisenä välkkyvä Välimeri, vihreät viinilaksot sekä jylhät Alppimaisemat. Rivieralta tutuiksi tulevat Nizza ja Monaco. Italian puolelle matkatessamme vierailemme Torinon ja Genovan kaupungeissa. Barolon alueen vehreät maisemat viiniviljelmineen muuttuvat lopulta Aostan laakson vuoristomaisemiin.
1. päivä

Helsinki-Nizza, majoittuminen hotelliin Juan les Pinsissä

Matka alkaa aamulennolla Nizzaan, jossa odottavat bussi ja suomalainen opas. Kuljetus Antibesin rantakaupunkiin, jossa pääsemme tutustumaan mm. aamun hurmaaviin paikallismarkkinoihin. Vapaata aikaa tutustua kaupunkiin. Iltapäivällä ajamme Juan les Pinsiin, jonne majoitumme kolmeksi yöksi. Huom, linja-auto ei pääse ajamaan ihan hotellin viereen, parkkialueelta n. 300 m kävely hotellille. (Päivän ajomatka on noin 37 kilometriä)

2.päivä

Nizza

Tämä päivä on varattu Nizzalle, joka on Ranskan Rivieran suurin ja suosituin kohde; rantakatu Promenade de Anglais houkuttelee kävelylle nauttimaan raikkaista merituulista ja pikkukujat tekemään ostoksia, myynnissä on esimerkiksi oliiviöljyä, juustoja ja laventelisaippuaa. Bussi kuljettaa oppaan johdolla aamulla kaupunkiin, takaisin hotellilla ollaan n. klo 15. Omatoimiset voivat palata jo aikaisemmin junalla ja nauttia rantaelämästä Juan les Pinsissä. (Päivän ajomatka on noin 45 kilometriä)

3.päivä

Monaco ja Eze Village

Päivän voi viettää omatoimisesti Juan les Pinsin upeissa rantamaisemissa tai lähteä aamiaisen jälkeen oppaan johdolla retkelle Monacoon, joka tunnetaan sekä veroparatiisina että formuloiden kaupunkiratana. Iltapäivällä matka jatkuu Monacosta kohti Eze Villagen kaupunkia, jossa teemme pienen kävelykierroksen vanhassa kaupungissa. Paluu tuttuun hotelliin Juan les Pinsiin.  (Päivän ajomatka on noin 98 kilometriä, retken kesto noin 8 h)

4.päivä

Juan Les Pins-Alba

Jätämme Ranskan Rivieran taaksemme ja vietämme aamupäivän San Remon kaupungissa Italiassa. San Remossa tutustumme sekä vanhankaupungin kujiin että ydinkeskustaan. Iltapäivällä siirrymme merenrantaa mukaellen Genovan kaupunkiin, jossa vapaa-aikaa tutustua ydinkeskustaan. Illansuussa saavumme Piemonteen ja Alban kaupunkiin. Albassa majoitumme hotelliin kahdeksi yöksi. (Päivän ajomatka on noin 370 km)

5.päivä

Alba, Viinit ja tryffelit barolon viinialueella – lisämaksullinen retki

Päivän voi viettää omatoimisesti Albassa tai lähteä lisämaksulliselle retkelle Barolon viinialuelle, jossa tutustumme Riikka ja Jyrki Sukulan viinitilaan sekä maistelemme tuotteita. Retken aikana etsimme myös valkotryffeleitä koulutetun koiran avulla. Toinen yö Albassa. (Retken ajomatka on noin 45 km)

6.päivä

Alba - Torino – Cervinia - Saint Vincent

Aamiaisen jälkeen siirrymme Torinon kaupunkiin, jonka museotarjonnassa on valinnanvaraa. Siellä sijaitsee esimerkiksi yksi tärkeimmistä egyptiläisistä museoista, elokuvamuseo torneineen sekä automuseo. Torinossa jää vapaa-aikaa omiin löytöretkiin. Iltapäivällä siirrymme Alppien juurille Cervinian hiihtokeskukseen, jossa hyvällä säällä voimme ihailla kuuluisaa Matterhorn-vuorta. Illansuussa saavumme hotelliin Saint Vincentin kaupungin keskustaan, majoitumme hotelliin kahdeksi yöksi. (Päivän ajomatka on noin 220 kilometriä)

7.päivä

Saint Vincent - lisämaksullinen retki Courmayeriin

Tänä päivänä on mahdollisuus lähteä lisämaksulliselle retkelle Italian pohjoisrajalle Courmayeurin hiihtokeskukseen. Täällä noustaan Skyway -köysiradalla Alppien lumirajan yläpuolelle 3466 mpy korkeuteen. Hyvällä säällä ylhäällä näkee aina Mont Blanc -vuorelle saakka. (Retken ajomatka on noin 130 kilometriä). Päivän voi viettää myös omatoimisesti Sain Vincentissä, ”Alppien Rivieraksi” kutsutussa Aostan laakson pikkukaupungissa.

8.päivä

Aamiaisen jälkeen pakkaamme tavarat ja tutustumme Aostan kaupunkiin, joka on Valle d’Aostan maakunnan pääkaupunki, perustettu jo roomalaisten toimesta. Matka jatkuu Malpensan lentoasemalle, josta lento takaisin Helsinki-Vantaalle. (Päivän ajomatka on noin 198 kilometriä)

Hinta sisältää

  • Lennot Helsinki-Nizza ja Milano-Helsinki
  • Yksi lentokoneen ruumaan lähtöselvitettävä matkalaukku (maksimissaan 23 kg)
  • Bussikuljetus ilmastoidulla turistibussilla matkaohjelman mukaisesti
  • Perillä suomalaisen oppaan palvelut
  • Majoittuminen hotellissa mukavuuksin (7 yötä)
  • Buffetaamiainen hotelliaamuina
  • Päiväretki Monacoon ja Eze Villageen 3. päivänä
  • Verot ja viranomaismaksut (myös hotellien kaupunkiverot)

Suosittelemme matkaa ensisijaisesti täyden rokotesarjan saaneille. Sivulta  https://www.ikaalistenmatkatoimisto.fi/minne-nyt-voi-matkustaa/ löydät linkit kohteidemme matkustusrajoituksiin.

Tutustu matkan kohteeseen