Amsterdam

Alankomaiden Amsterdam on yksi upeimmista ja suosituimmista kaupungeista maailmassa. Kanavien, siltojen ja tulppaanien kaupunki on erinomainen lomakohde, jossa ehtii lyhyessä ajassa nähdä ja kokea paljon. Amsterdam on unohtumaton elämys kaikenlaisille matkailijoille!

Pääkaupunki Amsterdam on Alankomaiden suurin kaupunki sekä Hollannin suosituin matkustuskohde. 1600-luvulla Amsterdam oli maailmankaupankeskus, nykyisin kaupunki on tunnettu suvaitsevaisuudestaan sekä vapaamielisestä ilmapiiristään. Amsterdam on todella monikulttuurinen kaupunki, sillä kaupungissa on asukkaita jopa 180:sta eri kansallisuudesta. Parasta Amsterdamissa on juuri sen monipuolisuus ja ainutlaatuisuus.

Kaupungissa on helppo liikkua paikasta toiseen kävellen, mutta etenkin paikallisten suosituin liikenneväline on pyörä, joita näkeekin katukuvassa kaikkialla. Kaupungissa voi liikkua myös metrolla, bussilla tai raitiovaunulla. Kanavien varsilla kulkiessa ehtii nauttimaan parhaiten tästä sympaattisista ja omaleimaisesta kaupungista, sekä sen lukuisista pienistä yksityiskohdista, värikkäistä taloista, putiikeista ja kahviloista. Aktiviteetteja ja näkemistä kaupungissa riittää. Kuuluisimpia kohteita ovat muun muassa Van Gogh-museo, Anne Frankin talo, punaisten lyhtyjen alue ja kelluva kukkatori Bloemenmarkt. Suosittuja ovat myös lyhyet kanavaristeilyt, joissa kaupungin pääsee näkemään erilaisesta perspektiivistä.

Amsterdamin ilmasto on merellisen leutoa läpi vuoden. Kesällä lämpötilat pysyttelevät tavallisesti miellyttävän maltillisina ja talvikaudella sateet ovat tyypillisiä. Hintatasoltaan kaupunki vastaa tavallisesti kotimaan hintoja.

 

Lisää Amsterdamista

Liikkuminen

Helpoin tapa matkustaa Schipholin lentokentältä Amsterdamin keskustaan on juna. Junamatka Schipholilta Amsterdam Centraalille kestää noin 20 minuuttia. Liikkuminen kaupungissa on todella helppoa ja edullista. Kaupungissa on kattava raitiovaunu-, bussi- ja metroliikenne. Ydinkeskustan alueella kävelyetäisyydet eivät ole pitkiä, ja valtaosan matkoista voi tehdä kävellen. Kätevin tapa ottaa kaupunki haltuun on hypätä pyörän selkään. Amsterdamissa on useita pyörävuokraamoja, joista voi vuokrata pyörän kaupungissa vierailun ajaksi ja tutustua kaupunkiin paikallisten tavalla. Kaupunki on kuuluisa myös lukuisista kanaaleistaan ja kanaaliajelut ovat yksi suosituimmista aktiviteeteista Amsterdamissa.

Päiväretket

Junalla pääsee nopeasti Amsterdamin ydinkeskustasa päärautatieasemalta kaikkialle Alankomaihin, eivätkä matkat kestä kovin kauan. Helpoin vierailupaikka on lähellä sijaitseva Haarlem, johon matka- aika  on noin 20 minuuttia. Merkittävin päiväretkikohde on Rotterdam, joka on yksi Euroopan suuria satamakaupunkeja. Lyhyen matkan päässä ovat myös juustomarkkinoista tunnettu Alkmaar sekä opiskeiljakaupunki Utrecht. Tuulimyllyistä tunnettu Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva Kinderdijk kuuluu myös monen matkailijan perusohjelmaan.
Kahden tunnin ajomatkan päässä Amsterdamista sijaitsee Giethoornin viehättävä kylä. Kylään voi lähteä retkelle bussilla, venekuljetuksella tai omalla autolla. Giethoornin kylältä tekee omalaatuisen se, ettei kylään pääse kuin veden yli, pienille saarille rakentunut asutuskeskus on ihastuttavan leppoinen ja suloinen.

Ravintolat ja yöelämä

Amsterdamissa on valtava määrä erilaisia kahviloita ja ravintoloita, joissa on edustettuna ruokakulttuurit ympäri maailmaa. Vaihtoehtoja on niin runsaasti, että valintaa on jopa vaikeaa tehdä, syötävää löytyy takuuvarmasti ihan jokaiseen makuun. Kannattaa kokeilla myös paikallisia herkkuja kuten suolaisilla täytteillä päällystettyjä pannukakkuja, frikandel-nimisiä makkaroita, kroketten-palleroita sekä katukojujen ranskanperunoita. Kaupungin yöelämä on legendaarinen ja omaa luokkaansa, siellä onkin hyvin mielenkiintoista viettää iltaa. Parhaat ravintolat, klubit ja pubit sijaitsevat Amsterdamin kahden suurimman aukion Rembrandtpleinin ja Leidsepleinin lähettyvillä.

Kulttuuria ja taidetta

Amsterdamissa on erittäin vilkas kulttuurielämä ja kaikenlaista on tarjolla. Kaupungissa on useita mitä erilaisempia museoita, kuten raamattumuseo, käsilaukkumuseo sekä juustomuseo. Kuuluisimmat ovat kuitenkin kansallismuseo Rijksmuseum, Stedelijk ja Van Gogh –museo, juutalaisvainojen ajoista kertova Anne Frankin talo sekä oluen ystävien suosikki Heineken Experience -museo. 

Ostokset

Amsterdamissa on paljon pieniä putiikkeja, kauppoja, toreja ja tavarataloja. Kauppojen aukioloajat on vapautettu, joten ostoksia voi tavallisesti tehdä jokaisena päivänä.  Hintataso vastaa jotakuinkin kotimaan hintoja. Muntpleiniltä alkava pitkä ostoskatu Nieuwedijk-Kalverstraat on Amsterdamin suurin shoppailukeskittymä. Bojenkorf, Amsterdamin kuuluisin tavaratalo löytyy Damrak-kadun ja Dam-aukion kulmasta. Muun muassa sisustusliikkeitä ja levykauppoja löytyy Utrechtsestraatilta, jossa myös kivoja ruokapaikkoja. Luksusshoppailijan kannattaa suunnistaa P.C. Hoofstraatille, jossa nimekkäämpiä muotiputiikkeja. Amsterdamissa on useita markkinoita mutta esimerkiksi Albert Cuyp-markkinoilla on myynnissä vaatteita, kenkiä, juustoja ja hedelmiä. Myyntipisteitä on yli 300 ja markkinat ovat suosittu käyntikohde etenkin lauantaisin.

Miksi matkusta Amsterdamiin?
Maailman monikulttuurisin kaupunki
Rajattomat mahdollisuudet kokeilla jotain uutta
Huikea ruokamatkakaupunki
Varsinainen shoppailijan paratiisi
Paljon tekemistä ja nähtävää koko perheelle
Kulttuurin ja viihteen ehdoton ykköskaupunki
Kirpputorien ja markkinoiden keidas
Pyöräilyn ykköskaupunki maailmassa

Matkat

Amsterdamin kaupunkiloma

Helsinki-Amsterdam
Amsterdam (valitsemasi määrä päiviä)
Amsterdam-Helsinki
Valitset valikoimastamme sinulle sopivat lentoaikataulut Helsingistä ja määrität itse montako yötä haluat Amsterdamissa viettää. Helppoa, eikö vain?


IMT:n matkailuammattilaisten vinkit Amsterdamin matkaasi

Tietoa kohteesta

Tietoa
Aikaero
Väkiluku
Kieli
hollanti
Valuutta
Päivälämpötilat
tammikuu
5 °C
huhtikuu
14 °C
heinäkuu
20 °C
lokakuu
12 °C