Baltian upeat rannat

Rantalomaa voi viettää yllättävän lähellä. Hiekkadyynejä, kilometrien pituisia rantaviivoja, aurinkoa ja kaunista luontoa – kaikkea tätä löytyy Baltiasta.

Pelkästään Virossa on noin 3 700 kilometriä rantaviivaa ja useimmat Viron kauneimmista rannoista ovat ajomatkan päässä Tallinnasta. Myös Latvia on loistava kohde rantalomailijoille – pitkät hiekkarannat alkavat heti Viron rajan jälkeen. Eivätkä Liettuan rannat häviä naapureilleen lainkaan. Oletko jo esimerkiksi nähnyt Kuurinkynkään upeat dyynit?

Tutustu alla Ikaalisten Matkatoimiston Viron, Latvian ja Liettuan parhaisiin rantavinkkeihin.

Viron upeimmat rannat


Kuuluisa Pärnun ranta ei juurikaan esittelyjä kaipaa! Tämä suosittu ranta sijaitsee matalavetisellä lahdella, joten vesi lämpenee nopeasti ja ranta sopii erinomaisesti lapsiperheille. Rannalla on tarjolla monenlaista aktiviteettiä, esimerkiksi rantalentopalloa, minigolfia ja surffivarusteiden vuokrausta. Rannalta saa ostettua virvokkeita, pientä syötävää ja jäätelöä. Rannan edustalla kulkee kaunis rantapromenadi.
Lähde rantalomalle Pärnuun tai hyppää auton rattiin ja lähde road trip -seikkailulle kohti Pärnun hiekkarantaa.

Laulasmaan ranta sijaitsee noin 38 kilometrin päässä Tallinnasta. Rauhallisessa lahdessa sijaitseva pitkä valkohiekkainen ranta on kauniin mäntymetsän ympäröimä. Kesäisin rannalle avataan rantabaari, jossa voit nauttia viilentäviä juomia. Rannalla on pukukopit, lentopallokenttiä ja läheisestä Laulasmaa Spa hotellista voi vuokrata polkupyöriä, palloja ja rantavälineitä. Rannassa toimii surffauskoulu, joka tarjoaa purjelauta-, leijasurffaus- ja sup-lautaopetusta.
Voit kokea Laulasmaan rannan ja nauttia luonnonrauhasta Laulaspaa Span kylpylälomalla tai kierrä useampi Viron rantakohde omalla autolla.

Peipsijärvellä on useita kauniita hiekkarantoja ja kaunista luontoa. Peipsijärven pohjoisrannikolla sijaitseva, noin kilometrin mittainen Kauksin ranta on alueen kauneimpia ja suosituimipa rantoja. Rauhalliselle rannalle pääsee portaita pitkin hiekkadyynien yli. Rannalla on rantalentopallokenttä ja keinuja lapsille. Rannan lähellä on Kauksin lomakylä, josta voi ostaa juomia ja pientä syötävää. Kauksin rannan tavoitat matkatessa omalla autolla Tarttoon, Narvaan tai road trip kierroksella Baltiaan.

Vain noin tunnin ajomatkan päässä Tallinnasta, Lahemaan kansallispuistossa, sijaitsee paikallisten suosima Võsun uimaranta. Rannalla on pukukopit, rantalentopallokenttä ja erikoisuutena myös WiFi-yhteys. Lapsille rannan lähellä on leikkikenttä. Kesäaikaan rannalta voi ostaa juomia ja pientä syötävää. Võsun ilman ja veden lämpötilaa voi seurata reaaliajassa rannan kotisivulta.
Võsun rannalla voit piipahtaa vaikkapa Rakveresta tai Vihulasta.

Viron pisin hiekkaranta löytyy Narva-Jõesuusta. Hienohiekkaisen rannan pituus on yli seitsemän kilometriä ja rantaa ympäröi kaunis mäntymetsä. Narva-Jõesuun rannalta voit löytää perinteisiä punaraitaisia uimakoppeja. Venäläinen yläluokka lomaili Narva-Jõesuussa jo 1800-luvun loppupuolella ja näissä kopeissa herrasväki vaihtoi uimavaatteensa, ja hevoset sitten vetivät kopin mereen pulahtamista varten. Rannalta löytyy myös nykyajan pukukopit uimapuvun vaihtoon, rantalentopallokenttä ja ulkosuihku. Hyppää autoon ja lähde road tripille pitkin Viron pohjoisrannikkoa. Tai varaa matka omalla autolla Narvaan.

Latvian upeimmat rannat


Latvian kuuluisin hiekkaranta on Jurmalan hiekkaranta, eikä suotta. Tämä Pohjoisen Riviera on peräti 25 kilometrin mittainen ja kesäisin valkohiekkaiset rannat ovat täynnä elämää. Pitkän rantaviivan ansiosta rannalta voi valita rauhallisen alueen tai asettua rantaelämän vilskeeseen. Rannan tuntumasta löytyy ravintoloita, baareja ja muita palveluja. Useassa kohtaa rantaa liehuu sininen lippu, joka on puhtaan, turvallisen ja hyvin varustetun uimarannan merkki.
Varaa Jurmalan hotellimatka tai tustustu valmiisiin road trip -ehdotuksiimme.

Tuulinen, kahdeksan kilometriä pitkä Liepajan ranta on myös kaunis rantakohde. Kovat tuulet tuovat rannalle simpukankuoria ja meripihkaa, joita voi poimia matkamuistoiksi. Pitkän puhtaan hiekkarannan lisäksi Liepajan valtteja ovat edulliset hinnat. Heinäkuussa rannalla järjestetään Summer Sound musiikkifestivaali, jossa elektronisesta musiikista voi nauttia aamun tunneille asti. Liepaja sijaitsee Latvian lounaisosassa, noin 220 kilometrin päässä Riiasta. Varaa matka Liepajaan tai tutustu road trip matkoihimme jotka kulkevat Liepajassa

Jurmalaan ja Liepajaan verrattuna rennompaa rantatunnelmaa tarjoavat Ventspilsin rannat. Monen mielestä Ventspilsin upea ja pitkä hiekkaranta on Latvian paras. Rantaviivaa riittää jopa 50 kilometrin verran.  Valkoiselta hiekkarannalta löytyy leikkikenttiä ja erilaisia liikuntavälineitä. Ventspilsistä voi tehdä retken vaikkapa Kolkaan, Latvian rannikon pohjoiskärjessä sijaitsevaan luonnontilassa olevaan kansallispuistoon. Riikasta matkaa Ventspilsiin on vähän vajaa 190 kilometriä. Tutustu Latvian rannikon road trip matkoihimme.

Liettuan upeimmat rannat


Liettuan ykköskohde rantalomailijoille on ehdottomasti Palanga. Palangan hiekkaranta on huimat 25 kilometriä pitkä ja valkoisen hiekan lisäksi sitä halkovat kauniit hiekkadyynit. Rannalla ja rannan lähettyvillä on mukavasti palveluista. Ranta on liettualaisten lomailijoiden suosiossa ja se sopii hyvin myös lapsiperheille. Riikasta Palangaan on matkaa noin 280 kilometriä. Tutustu road trip -matkoihimme ja koe Palangan upea ranta.

Upea Nidan ranta sijaitsee Kuurinkynnään niemimaalla Neringan kunnassa. Kuurinkynnäs on osa Unescon maailmanperintöluetteloa. Osa siitä kuuluu Venäjälle ja osa Liettualle ja se on lähes sata kilometriä pitkä ja kapeimmillaan vain 400 metrin levyinen. Nidan rannan hiekka huikaisevan valkoista ja alueen luonto on kaunista. Nida on suosittu rantalomakohde etenkin perheiden keskuudessa. Klaipedasta matkaa Nidalle on noin 50 kilometriä. Näe ja koe Kuurinkynnäs, tutustu road trip -matkoihimme.

Varaa oma rantalomasi, myös matkat omalla autolla!

Lähde rantaseikkailulle omalla autolla, valmiit road trip -matkat!

Baltian pitkät vaaleat hiekkarannat odottavat. Yhdistä matkaasi Viron ja Latvian hienoimmat rantakaupungit. Pakkaa aurinkorasva laukkuun ja nauti rantaelämästä lähellä!

Lue lisää

Latvian ja Liettuan upeat rantakaupungit Jurmala, Liepaja ja Palanga odottavat. Koe rantaelämää pitkillä vaalea hiekkaisilla rannoilla. Kesällä 2020 pääset Helsingistä Riikaan laivalla, joka tuo Latvian ja Liettuan rannat sopivan ajomatkan päähän.

Lue lisää

Rantaloma on lähempänä kuin arvaatkaan! Rantakohteet -road tripillä kohtaat Laulasmaan luonnonvaraista rantaa reunustavat käppyräiset männyt. Haapsalun kaupunkia meri ympäröi kolmelta suunnalta. Kesäpääkaupunkina tunnetussa Pärnussa ranta sykkii ja on kesäisen elämän keskus. Tee omat aikataulusi ja luo omat lomamuistosi.

Lue lisää

Omalla autolla Baltiaan! Tutustu meidän reittiehdotelmiimme tai räätälöi oma unelmien road trip -matkasi.

Lue lisää