Barcelona — Nähtävyydet ja tekemistä

Barceloneta-ranta

Kaupungin suosituin ranta, Platja de la Barceloneta sijaitsee samaa nimeä kantavassa kaupunginosassa. Rannalta löytyy kattavasti palveluita ja mukavuuksia kuten pukuhuoneet, rantatuoleja, aurinkovarjoja ja suihkut. Rannan tuntumassa palvelee myös baareja ja ravintoloita. Julkinen liikenne kulkee hyvin myös rannan läheisyyteen ja biitsille pääsetkin busseilla tai metron keltaisella linjalla.

 

 

Camp Nou

FC Barcelonan kotikenttänä toimiva Cam Nou jalkapallostadion on ehdoton futisfanin käyntikohde. Stadionille mahtuu 98 000 katsojaa. joten se on yksi Euroopan suurimmista jalkapalloareenoista. FC Barcelona pelaa menestyksekkäästi Espanjan La Ligassa ja Mestarien liigassa. Lisäksi se pelaa myös Espanjan cupin otteluita. FC Barcelonan peliin mielivän kannattaa olla hyvissä ajoin liikkeelä lippuvarausten suhteen, sillä liput ovat yleensä erittäin haluttuja. Camp Nou on mielenkiintoinen käyntikohde myös jalkapallo-otteluiden ulkopuolella, sillä siellä toimii FC Barcelonan historiaa esittelevä museo sekä joukkueen fanituotteisiin keskittyvä suuri myymälä. Camp Nou -kierroksella pääsee myös mm. kurkistamaan pukuhuoneisiin, käymään kentällä fiilistelemässä sekä kiertämään muita stadionin oleellisisa paikkoja.

Camp Noulle pääsee usealta metroasemalta. sijaitsee lähellä useaa metroasemaa. Hyvä vaihtoehto on tulla paikalle L3-linjalla ja jäädä metroasemalla nimeltään ”Palau Reial”. Asemalta kävelee Camp Noulle noin vartissa, katua nimeltä ”Carrer de Martí i Franquès” joka johtaa suoraan stadionin eteen.

Ordesa y Monte Perdidon kansallispuisto

Ordesa y Monte Perdidon kansallispuisto sijaitsee Espanjan pohjoisosassa lähellä Ranskan rajaa. Barcelonasta matkaa kertyy reilu 300 kilometriä, ja matka taittuu bussilla hieman yli kuudessa tunnissa. Pyreneiltä löytyvä Ordesa y Monte Perdidon kansallispuisto houkuttelee kävijää ennennäkemättömällä luonnonkauneudelllaan. Sen keskiössä kohoaa Pyreneiden kolmanneksi korkein vuori Monte Perdido, jonka huippu yltää 3 355 metrin korkeuteen. Kansallispuistossa asustaa myös partakorppikotka, joka on yksi Euroopan harvinaisimmista petolinnuista. Lisäksi saatat tavata ainakin murmeleita ja vuoristossa viihtyviä vuohia. Ordesa y Monte Perdidon kansallispuiston maisemissa on hyvä talloa patikkapolkuja alppiniityillä, ihailla henkeäsalpaavia vuoristomaisemia syviä kanjoneita sekä tunnelmallisia pikkukyliä, joissa on keskiajan henkeä. Ordesa y Monte Perdidon kansallispuisto lukeutuu Unescon maailmanperintökohteiden joukkoon.

Ibiza

Espanjalle kuuluvalle Ibizan saarelle pääsee lautalla Barcelonasta noin 8–9 tunnissa. Bileistään tunnettu Ibiza on myös Unescon luonnonperintökohde niin luontonsa kuin historiansa ansiosta. Saaren pääkaupungin Ibiza Townin korkeimmalla kohdalla komeilee muurien suojaama Dalt Vilan linnoitus, jossa pääsee tutustumaan Santa Maria d’Eivissan katedraaliin. Läheltä löytyy myös antiikin maailman aikainen foinikialainen hautausmaa Puig des Molins. Ibizan kahdesta kansallispuistossa Ses Salinasissa ja Es Vedrassa taas pääsee ihailemaan hiekkarantoja, suolajärviä, vuorenrinteitä ja metsää.