Bergen

Norjan toiseksi suurin kaupunki Bergen tarjoaa sekä kaupunkiloman että luontoelämyksiä. Bergenissä aikaa voi viettää vaikka kaupunkia kierrellen tutustuen sen lukemattomiin museoihin ja muihin nähtävyyksiin tai ulkoilmasta nauttien.

Bergen on suuri kaupunki, jossa on kuitenkin pikkukaupungin tunnelmaa. Sillä on pitkä historia merkittävänä kaupankäynnin keskuksena, ja se on yksi Pohjois-Euroopan vanhimmista satamakaupungeista. Bergenin vanha satama-alue Bryggen upeine ja värikkäine puutaloineen on Unescon maailmanperintökohde. Bryggenin alueella on museoita sekä paljon ravintoloita, kahviloita ja kauppoja.

Bergenistä löytyy lukuisia museoita, joissa voi tutustua kaupungin historiaan, vanhoihin rakennuksiin ja muun muassa Edvard Munchin, Nikolai Astrupin ja J. C. Dahlin taideteoksiin.

Seitsemän vuoren ja seitsemän vuonon keskellä sijaitseva Bergen tarjoaa erinomaiset puitteet ulkoiluun kuten vaeltamiseen, pyöräilyyn ja muihin luontoaktiviteetteihin. Fløyen vuori, josta myös alkaa Ulriken vuorelle päättyvä vaellusreitti, on suosittu käyntikohde. Fløyenin huipulle pääsee muutamassa minuutissa kaapelivaunulla, ja näköalatasanteelta avautuu upeat näkymät Bergeniin. Bergenistä ei tarvitse lähteä pitkälle vuonoja nähdäkseen, ja lomaan voi yhdistää vaikkapa vuonoristeilyn.

Lisää Bergenistä

Liikkuminen

Lentokentältä kaupunkiin pääsee kulkemaan bussilla, junalla tai taksilla.

Bergenissä on helppo liikkua kävellen. Paikasta toiseen pääsee myös bussilla ja express-laivat kulkevat varsinkin vuonojen alueella.

Ostokset

Olav Kyrres Gaten ja Torgetin välistä löytyy Bergenin suurin ostosalue ja ostoskeskukset kuten Kløverhuset, Galleriet ja Bergen Storsenter.

Strandgatenin, Markenin, Hollendergatenin, Øvregatenin ja historiallisen Bryggenin kapeilla kaduilla pääsee ostoksille pieniin ja kuvauksellisiin erikoiskauppoihin, joissa on tarjolla tuotteita, joita et saa muualta.

Ravintolat ja iltaelämä

Bergenistä on osa Norjan kauneimmista ja parhaista ravintoloista, ja sieltä löytyy sekä kalaravintoloita että kahviloita, pubeja, baareja ja yökerhoja. Myös sataman toreilla kannattaa käydä maistelemassa herkullisia kalaruokia.

Jotkut maan kauneimmista ja parhaista ravintoloista ovat Bergenissä.

Bergen on UNESCOn luovien kaupunkien verkoston jäsen gastronomian osalla.

Tapahtumat

Bergenissä järjestetään vuosittain tuhansia pieniä ja suuria tapahtumia konserteista urheilutapahtumiin. Vuosittain huhtikuussa juostaan Bergen City Maraton, toukokuussa käydään Ulriken Opp vuoristokisa ja kesäkuussa kisataan pyörillä Bergenistä Vossiin. Joulukuussa Bergeniin rakentuu maailman suurin piparkakkukaupunki.

Päiväretket

Bergeniin matkustavalla on lukemattomia vaihtoehtoja päiväretkille. Voit tutustua kaupunkia ympäröiviin vuoriin, vuonoihin tai vesiputouksiin tai lähteä retkelle lähellä sijaitseviin kaupunkeihin ja kyliin. Yksi Norjan upeimmista vuonoista Sognefjord on päiväretkietäisyydellä Bergenistä. Bergenistä pääset myös opastetulle vaellukselle Norjan kolmanneksi suurimmalle jäätiölle Folgefongalle.

Miksi matkustaa Bergeniin?
Kaupunki- ja luontokohde samassa
Vaellus ja muut ulkoilumahdollisuudet
Upea Unescon maailmanperintökohde Bryggen
Kaupunkia ympäröivät vuoret ja vuonot

Matkat

Bergenin lomamatka

Helsinki-Bergen
Bergen (valitsemasi määrä päiviä)
Bergen-Helsinki
Matkassa lennot ja yöpymiset Bergenissä.


Bergenin vaellusloma

Helsinki-Bergen
Bergen (valitsemasi määrä päiviä)
Vaelluspäivä Bergenissä
Bergen-Helsinki
Bergen on yksi kohteista, jota suosittelemme vaeltamiseen. Olemme koonneet sinulle vaellusreittivinkit ja valinneet hotellit joilta pääset vaellusreiteille helposti. Bergenin vaelluslomat ovat myynnissä toukokuulta marraskuun loppuun.


IMT:n matkailuammattilaisten vinkit Bergenin matkaasi

Tietoa kohteesta

Tietoa
Aikaero
Väkiluku
Kieli
norja
Valuutta
Päivälämpötilat
tammikuu
4 °C
huhtikuu
9 °C
heinäkuu
17 °C
lokakuu
11 °C