Berliini

Berliini kuuluu Euroopan trendikkäimpiin matkakohteisiin. Kaupunki on tunnettu niin värikkäästä historiastaan kuin myös kulttuurista, musiikista ja teatterista. Saksan pääkaupunkiin on Suomesta hyvät lentoyhteydet ja se on matkailijalle hinta-laatusuhteeltaan edullinen.

Saksan pääkaupunki Berliini on rento ja kiehtova matkakohde, josta löytää aina uutta koettavaa. Kävele historiallisella pääkadulla Unter den Lindenillä, jolta askeleet kulkevat aina kuuluisan Branderburgin portin ali aina Saksan valtiopäivätalolle saakka. Kaupungissa läsnä ovat koko Eurooppaa vavisuttaneet historian käänteet. Keskustassa historian verisyydestä muistuttaa valtava Euroopan murhattujen juutalaisten mustomerkki ja East side Galleriassa voit kokea kahtijakoiset tunnelmat kun kaupunkia halkova muuri on peittynyt toistaan upeammalla katutaiteella. Onpa sinne ikuistettu neuvostojohtaja Leonid Brehznevin ja Itä-Saksan johtajan Erich Honeckerin viimeinen suudelmakin.

Kaupungin kuuluisimpiin nähtävyyksiin kuuluvat myös mm. Alexanderplatz ja sen laidalla sijaitseva televisiotorni Fernsehturm, UNESCON maailmanperintökohteisiin kuuluvan Museosaari ja Checkpoint Charlie. Shoppailijan kannattaa suunnata ainakin Kurfürsterdamm-kadulle ja sen lähikortteleihin, alueelta löytyy mm. Euroopan suurin tavaratalo Kaufhaus des Westens eli KaDeWe. Berliinin ravintolatarjonta on erittäin monipuolinen, tarjolla niin tuttuja makuja kuin uusia makuelämyksiäkin.

Lisää Berliinistä

Liikkuminen

Mikäli saavut Berliiniin lentäen, laskeudut luutavasti Tegelin kentälle. Sieltä pääset keskustaan TXL-lentokenttäbussilla, joka kuljettaa Berliinin rautatieasemalle. Siitä on helppo suunnistaa esim. metrolla (U-bahn)  tai paikallisjunalla (S-bahn) ympäri kaupunkia. Matkustusaika kentältä kestustaan on noin puoli tuntia. Berliinin keskustassa kannattaa kaupunginosasta toiseen matkata paikallisjunalla tai metrolla. Niillä on kaupungissa erittäin kattava verkosto ja pääset helposti perille. Jos suunnitelmissa on museo tai nähtävyyspäivä voit myös ostaa päivälipun vesibussiin ja tehdä tutusmisia kohteisiin omaan tahtiisi.

Ostokset

Valtavassa kaupungissa on myös paljon ostosmahdollisuuksia ja -keskuksia. Keskustan tavarataloista KaDeWe on tunnetuin. Tavarataloista tunnetuimmat ja isoimmat ovat Mall of Berlin ja Sony Centre. Jos mukana on pikkuväkeä, kannattaa ehdottomasti käydä kurkaamassa Tauentzienstrasselta löytyvä jättimäinen Lego -kauppa. Kreuzbergin ja Friedrichshainin kaupunginosista kannattaa lähteä etsimään monimuotoisia liikkeitä ja vintage-kauppoja.

Iltaelämä

Kun puhutaan Saksasta, niin yöelämässä on vahvasti läsnä olut. Viihtyisiä ja rentoja pubeja löytyykin ympäri kaupunkia. Muutenkin kaupunki on öisin vilkas, sillä kaupungista löytyy yli 2000 erilaista yökerhoa, baaria ja klubia. Kaupungin keskus -Mitte on tyylikkäiden illanviettopaikkojen ja juhlallisemmin pukeutuneen juhlakansan suosiossa. Jos haluat rennompaa menoa, suuntaa monimuotoisiin Kreuzbergiin tai Friedrichshainiin. Trendikkäässä Neuköllnin kaupunginosasta löytyy myös hyviä klubeja ja baareja.

Päiväretkiä

25 minuutin junamatkan päässä Berliinin keskustasta sijaitsee Potsdamin kaupunki. Havel -joen varrella sijaitseva kaupunki on erityisen tunnettu linnoistaan, joita Saksan kuninkaalliset ovat sinne rakentaneet 1600-luvulta alkaen. Kuuluisin linna on Fredrik II Suuren rakennuttama Sanssouci. Potsdamin linnat ja puutarhat on listattu Unescon maailmanperintöluetteloon. Junia Potsdamiin lähtee Berliinin päärautatieasemalta 10 minuutin välein.

Miksi matkustaa Berliiniin?
Koko Euroopan historia on kaupungissa läsnä
Monipuolinen museotarjonta
Elämyksellinen matka kaiken ikäisille
Kiinnostavia nähtävyyksiä
Hyvät yhteydet Helsingistä
Upeat vanhat rakennukset
Kaupunki täynnä kulttuuria
Monipuolinen ruoka ja juomakulttuuri

Matkat

Berliinin kaupunkiloma

Helsinki-Berliini
Berliini (valitsemasi määrä päiviä)
Berliini-Helsinki
Valitset valikoimastamme sinulle sopivat lentoaikataulut Helsingistä ja määrität itse montako yötä haluat Berliinissä viettää. Helppoa, eikö vain?


Berliinin kaupunkiloma, lennot Vaasasta

Vaasa–Berliini
Berliini (valitsemasi määrä päiviä)
Berliini–Vaasa


IMT:n matkailuammattilaisten vinkit Berliinin matkaasi

Asiakkaidemme kokemuksia Berliinistä

Parasta matkassa oli Berliinin monet nähtävyydet ja historia.
Tuula
Parasta matkassa oli oma retkemme Potsdamille ja museosaarelle sekä nähtävyydet jotka kiersimme.
Marja-Liisa
Aikainen lähtö Suomesta ja myöhäinen paluulento Berliinistä jättivät hyvin aikaa jo tulopäivänä ja lähes koko päivän paluupäivänä.
Unto
Kokonaisuus oli oikein onnistunut!
Anniina
93% suosittelee matkojamme Berliiniin

Tietoa kohteesta

Tietoa
Aikaero
Väkiluku
Kieli
saksa
Valuutta
Päivälämpötilat
helmikuu
3 °C
toukokuu
18 °C
heinäkuu
22 °C
lokakuu
13 °C