City Hotel Portuksella on kätevä sijainti

Hotel Portus – young at heart. Näin luki huoneen hotellikansiossa. Otsikko jatkui vielä selityksellä, kuinka sisustuksessa on ajateltu 70- ja 80-lukua, mikä varmasti puhuttelee kaikkia ihmisiä asuinmaasta riippumatta. Minusta retrointa siinä hotellissa on huoneen minikokoinen kuvaputki-tv. No, viisastelut sikseen.

Pakko myöntää, että minulla oli hieman ennakkoluuloja tästä hotellista salarakkaiden kakkoskotina. En kuitenkaan törmännyt keltaisen lehdistön edustajiin, enkä keksinyt mitään muutakaan syytä olettaa hotellin omaavan löyhää moraalia. Portus oli kuin mikä tahansa keskitason hotelli, joka soveltuu monille kohderyhmille alkaen budjettimatkailijoista. Lapsiperheetkin viihtynevät. Aamiaisella minulle vilkutellut taapero naapuripöydästä ei ainakaan näyttänyt valvoneelta. Eivät myöskään vanhemmat.

blogi-jelena-Kuvat_Portus-6 blogi-jelena-Kuvat_Portus-1

Olin laivahotellimatkalla, joten aamulla oli todella kätevä viedä matkatavarat hotellin säilytykseen ja mennä sitten satamasta lähtevälle kiertoajelulle.

Kuten kiinteistönvälittäjät sanovat: sijainti, sijainti, sijainti. Ja sijainti tosiaan oli tämän hotellin idea. Ehkä Portuksen kannattaisi vaihtaa slogania. Olin laivahotellimatkalla, joten aamulla oli todella kätevä viedä matkatavarat hotellin säilytykseen ja mennä sitten satamasta lähtevälle kiertoajelulle. Matkaa keskustaan ei ole paljon ja muutaman kerran edestakaisin talsiminen ei vielä alkanut kyllästyttää. Naapurin Rimistä sai evästä ja juotavaa aina tarvittaessa. Lähtöpäivänä puolestaan sain kiikutettua tavarani heti huoneen luovutuksen jälkeen paluubussiini satamassa. Ja eikun laivaan, joka oli aamulla kurkistellut huoneen ikkunasta sisälle.

blogi-jelena-Kuvat_Portus-3 blogi-jelena-Kuvat_Portus-5 blogi-jelena-Kuvat_Portus-2

Aamiaisella oli tarjolla kohtuullinen valikoima särpimiksi. Puuroa, mysliä, jugurttia, leipää oheistuotteineen, lihapullia, nakkia ja kokkelia, sekä tietysti kahvia ja mehua. Paikkana on katutason Cafe Retro. Aamiaissesongin jälkeen täällä voi syödä listaruokia. Menussa oli simppeleitä annoksia suomalaiseen makuun ja edulliseen hintaan. Oiva paikka niille, jotka ovat kiireisiä tai eivät muuten vain halua lähteä etsimään ravintolaa.

P.S. Samassa rakennuksessa oli Prisma express, joka on kyllä oudoin näkemäni Prisma. Kolme neljäsosaa tarjonnasta oli juotavia ja neljäsosa naposteltavia. Ja pihalla ollut juliste ei oletuksistani huolimatta osoittautunutkaan suureksi ostoskorivertailuksi (ainakaan perinteisessä mielessä) vaan hinnoittelusodaksi lähimpiä viinarallikauppoja vastaan.