Retkikohteita Tallinnassa lapsiperheille

Oletko miettinyt, mihin sitä menisi lasten kanssa Tallinnassa? Tässä muutama vinkki.

Kadriorgin lastenmuseo Miiamilla

Tänne pääsee omatoimisesti kätevästi keskustasta esimerkiksi raitiovaunuilla 1 ja 3. Nämä jäävät Kadriorgin puiston kulmalle, josta on lyhyehkö kävelymatka museolle. Matkalla voi ihastella Kadriorgin nättiä puistoa. Lähellä on myös Kadriorgin palatsi, joka on ihan nähtävyys jo ulkoa. Kannattaa käydä kurkistamassa palatsin takana olevaa aluetta. Ainakin kesäaikaan täällä on upeat kukkaistutukset!

Miiamillan edessä on kivan kokoinen leikkipaikka lapsille. Täällä voi poiketa leikkimässä, jos haluaa vaikka vain kierrellä Kadriorgin alueella. Löytyy keinua, liukumäkeä, kiipeilytelinettä… Mielenkiintoinen historiallinen tieto löytyi tästä leikkipaiksta Miiamilla museosta. Museon edessä nykyisin leikkipaikan tilalla on aikoinaan ollut uima-allas. Leikkipuistossa olevasta liukumäestä on voinut tällöin laskea suoraan uima-altaaseen.

Miiamilla on suunnattu lapsille. Täällä lapset saavat leikkiä ja koskea tavaroihin.

Nimestäkin voi päätellä, että Kadriorgin lastenmuseo Miiamilla on suunnattu lapsille. Täällä lapset saavat leikkiä ja koskea tavaroihin. Museossa on erillinen leikkihuone, josta löytyy mm. majakka, liukumäki sekä kotileikkeihin astioita ja keittiörakennelmia. Lisäksi museossa on museomaisempi osa, jossa on mm. vanha kassakone, postin piste, ompelukone… Näitä tutkailee mielellään aikuinenkin, mutta lapsien on mahdollista myös leikkiä näillä eli koskeminen on sallittua. Museon perällä oli myös askarteluhuone innokkaille askartelijoille. Museossa on tarinoita kerrottuna myös suomeksi.

Teletorni

Rohkeimmat voivat seistä lasin päällä, josta näkyy 170 metriä tyhjyyttä alapuolella.

Tallinnan TV-torni eli Teletorni on 314 metriä korkea, ja sieltä avautuu upeat maiset (ellei satu yhtä huono tuuri kuin itsellä, jolloin oltiin ihan pilvessä). Hissi hurahtaa hetkessä ylös ja maisemien ihailun lisäksi ylhäältä löytyy useita kosketusnäyttöjä, joista löytyy faktatietoa, kuvia, pelejä, piirustusohjelmia. Valitettavasti nämä eivät ole suomeksi, mutta kiva näitä on katsella, vaikka ei ihan kaikkea ymmärtäisikään. Ylätasanteella on myös kurkistusluukkuja alas. Rohkeimmat voivat seistä lasin päällä, josta näkyy 170 metriä tyhjyyttä alapuolella. Pieni leikkipaikka lapsille näytti olevan myös Teletornin vieressä. Mikäli suuntaat tänne omatoimisesti, menee keskustasta bussi suoraan Teletornille.

Merimuseo Lennusadam

Tämä paikka ihastuttaa niin lapsia kuin aikuisia. Mahtava näkymä museoon avautuu heti ylhäältä, kun astut museotilaan.

Vanhoihin vesitasohalleihin rakennettu Lennusadam kätkee sisälleen mielenkiintoisen museon. Tämä paikka ihastuttaa niin lapsia kuin aikuisia. Mahtava näkymä museoon avautuu heti ylhäältä, kun astut museotilaan. Museossa on mahdollista vierailla esimerkiksi Lembit-sukellusveneessä. Esillä on myös mm. vesitaso, vanha laivanhylky, purjeveneitä ja merimiinoja. Lapset, ja miksi ei aikuisetkin, innostuvat varmasti isosta vesialtaasta, jossa voi ajella radio-ohjattavilla veneillä. Museossa pääsee myös testaamaan lentosimulaattoria. Museon ulkopuolella on lapsille oma leikkialue sekä mahdollisuus vierailla höyryjäänmurtajalla. Lennusadamaan pääsee näppärästi bussilla keskustasta, mikäli ei halua kävellä.

Lennusadamassa on usein myös vaihtuvia näyttelyitä. Nyt esillä on 14.1.2018 asti Mayday. Mayday. Mayday. -näyttely. Täällä voit tutustua meripelastukseen, ja pääset näkemään mm. pelastuslauttoja ja kiipeämään pelastushelikopterin kyytiin.

Vinkki: Tallinn Card -kortti

Mikäli kiertelet Tallinnassa omatoimisesti, on Tallinn Card -kortti kätevä vaihtoehto. Kortilla pääsee mm. useisiin museoihin ilmaiseksi ja voit käyttää Tallinnan joukkoliikennettä vapaasti. Helppo vaihtoehto Tallinnaan tutustumiseen!

Jouluinen Tallinna

Raatihuoneen tori Tallinnan Vanhassakaupungissa muuttuu joulutoriksi yleensä marraskuun lopulla. Joulutori on avoinna usein tammikuun alkuun asti. Torilta löytyy kojuja, esityksiä ja lapsille mm. karuselli. Etenkin pimeän laskeuduttua tori on todella tunnelmallinen kohde vierailla!