Portuksesta tuli Seaport

Portuksesta tuli SeaPort, kaameasta kuvaputkiteeveestä seinään kiinnitetty plasmateevee, retrovärityksestä turkoosivoittoinen merellisyys…

Lähdinpä siis Tallinnan hotellimatkalle testaamaan hotellin uutta ilmettä.

Tallinnan D-terminaalin uskollinen naapuri Portus remontoitiin alkuvuodesta ja samalla brändiä hiottiin. Nimeksi tuli SeaPort. Tietysti tätä tälläystä pälyilemään piti piipahtaman. SeaPort on erittäin kilpailukykyinen valinta jo hinnan ja sijainnin perusteella, mutta olin kieltämättä utelias näkemään myös remontin tuomat muutokset. Olen nimittäin ollut aiemminkin tässä hotellissa, joten vertailukohtaa löytyi.

Mukava sänky, tyyny ja puhtaat lakanat kruunasivat illan.

Aamulaivalta kävelin siis hotellille. Kello oli vasta 11, mutta halusin jättää laukkuni säilytykseen. Yllättäen heillä olikin jo huone valmiina, mikä ihana tekosyy lepotauolle. Toinen, pitempi ja tärkeämpi lepotauko koitti myöhään illalla, kun kotiuduin kaupunkikierrokselta. Jalkapohjia kivisti valtavasti ja kävin suihkussa huuhtelemassa niitä kylmällä vedellä. Sen jälkeen huomasin, että kylpyhuoneen lattialämmitys oli aivan yhtä ihana lääke, ellei parempikin. Minä henkilökohtaisesti inhoan kylpyammeita, ahtaita suihkukoppeja ja suihkuverhoja, koska ne eivät tunnu hygieenisiltä. Siksi ilahduin valtavasti, että huoneessani oli oveton suihku, jossa vain kapea lasiväliseinä esti veden roiskumisen keskilattialle.Mukava sänky, tyyny ja puhtaat lakanat kruunasivat illan. Aamulla kävin aamiaisella, jätin laukun säilytykseen ja kävin eväsostoksilla ennen kotiinpaluuta.

blogi-jelena-seaport-hotel-4

Paras muutos oli kylppäreissä, jossa keltaoranssit laatat vaihdettiin hienostuneisiin vaaleanharmaa-ivoryyn.

Paras muutos oli kylppäreissä, jossa keltaoranssit laatat vaihdettiin hienostuneisiin vaaleanharmaa-ivoryyn.

Mutta hei, nyt se tärkein juttu, ennen ja jälkeen -analyysi, joita katselemme päivittäin tosi-tv-ohjelmista. Paras muutos oli kylppäreissä, jossa keltaoranssit laatat vaihdettiin hienostuneisiin vaaleanharmaa-ivoryyn. Sitähän sanotaan, että nainen kiinnostuu eniten keittiöstä ja kylpyhuoneesta oli kyseessä sitten talon ostaminen tai kaverin asunnon arvostelu. Muut hotellin muutokset olivat lähinnä somistuksellisia. Vaihtoon lähtivät käytävämatot, oven värit, päiväpeitteet, televisiot ja tuolit, sekä sohvat verhoiltiin uudestaan. Puutasot (hyllyt, pöytä ja sängynpääty) oli onneksi säästetty, koska ne olivat muutenkin hyvässä kunnossa ja sopivat uuteen teemaväritykseenkin. Papukaijamerkki tulee pimennysverhoista. Hotellihuoneissa on nimittäin todella usein ärsyttävät monikerroksiset verhot, joita joutuu vetelemään näkö- ja valosuojaksi. SeaPortissa oli simppelit pimentävät rullaverhot tavallisten verhojen kanssa.

blogi-jelena-seaport-hotel-1

Hotellin käytävämatot on vaihdettu ja ovien väri on vaihtunut.

Hotellin tarjoamat palvelut ovat kutakuinkin ennallaan. Huoneen hintaan kuuluva aamiainen tyydyttää perustarpeet. Siltä osin ei ollut uusia kivoja yllätyksiä. Langaton WLAN toimi hyvin, samoin laukunsäilytyspalvelu. Muistan ajatelleeni edellisellä vierailulla, että paikka on erinomainen Suomenlahden työmatkailijoille, tosi hyvä budjettimatkailijoille, varsin hyvä perheille, kohtuullinen tottuneille matkailijoille, huono luksusmatkailijoille ja todella epäromanttinen häämatkailijoille. Mutta astuessani ovesta sisään ei ollut vaikea kuvitella sulhastani mukaan.

blogi-jelena-seaport-hotel-3

Huoneen hintaan kuuluva aamiainen tyydyttää perustarpeet.

Portuksella oli olemassaan hyvä perusta majoitusliiketoiminnalle. Sen potentiaali vain hukkui räikeän sisustuksen alle. Nykyisellään SeaPort miellyttää laajempaa asiakaskuntaa, jotka arvostavat pintaa.