Ravintola F-Hoone

blogi-jelena-f-hoone-005

Tallinnan kiertoajelulla sain oppaalta monta hyvää vinkkiä. Yksi niistä koski Kalamajan alueen edullisia ravintoloita.

Tallinnan kiertoajelulla sain oppaalta monta hyvää vinkkiä. Yksi niistä koski Kalamajan alueen edullisia ravintoloita. Lopulliseen testaukseen päätyi ravintola F-Hoone, koska siitä oli useampiakin mainintoja netissä. Toisaalta kotisivua ei yrityksellä ollut, mikä hieman ihmetytti kaupungissa, jossa turistien huomiosta kilpaillaan. Facebook-sivut sen sijaan löytyivät ja tykkäyksiäkin näkyi olevan yli 16 000.

blogi-jelena-f-hoone-004

blogi-jelena-f-hoone-001

Ruokalistan saa pyydettäessä englanniksi. Kävin menua läpi ja harvoin olen joutunut yhtä pitkään miettimään tilaustani. Ongelma ei ollut niinkään, ettei mitään mieleistä löytynyt vaan, että tarjonta oli monipuolisuudessaan jopa sekava. Oli alkuruokia, salaatteja, leipiä, pääruokia jne. mutta niiden sisältökuvaus ja hinnoittelu sai miettimään, että korreloiko oletettu ruokalaji ja täyttävyys lainkaan keskenään vai ovatko kaikki (jälkiruokaa lukuun ottamatta) yhtä potentiaalisia lounaita. Lopulta valitsin bruschettaa, metsäsienikeittoa kera sipulipiiraan ja jälkiruuaksi suklaapiparin vaniljajäätelöllä ja vadelmakastikkeella.

Bruschettaa oli neljällä eri täytteellä ja kaikki maistuivat muuten paitsi, etten ole vuohenjuuston ystävä. Sienikeitto oli parasta syömääni, ei lainkaan kokkareita. Piparissa oli paljon pähkinöitä, mutta onneksi jäätelö vähän kevensi sitä. Ja edullista oli, hinta oli minulla 3,40 € ja 4,40 € välillä per ruokalaji. Jos ei ole kovin nälkäinen, yksikin annos (vaikka kuinka olisi ns. alkuruoka) on pätevä lounaaksi.

Nyt kai pitäisi antaa tiivis ja älykäs loppuyhteenveto ravintolasta. Annan kuitenkin vähemmän jännittävän lausunnon: F-Hoone on tyypillinen Kalamajan alueen ravintola, joka ei seuraa ravintolatoiminnan normeja. Huonekalut voivat olla kierrätettyjä. Ruokalistan voi luoda vapaalla kädellä. Palvelun ei tarvitse olla niin muodollista. Minusta kuitti oli hyvä esimerkki. Rataskaevu 16:ssa kuittiin oli kirjoitettu tervehdys, mikä kieli panostamisesta kaikkiin osa-alueisiin. F-Hoonessa tarjoilija vei kuitin vahingossa antamani setelin mukana eikä tuonut sitä takaisin. Kysyin siitä ja tarjoilija ryntäsi samantien etsimään kuittia. Sainkin sen, joskin se oli jo rypytetty, mutta tarjoilijan hymyilevät pahoittelut olivat vilpittömät.

Paras suositus ravintolalle on se, että paikalliset viihtyvät siellä ja näinhän asia oli.

F-Hoonessa siis kaikki lutviutuu, mutta vapaamuotoisemmin. Mutta toisaalta ruuan edullisuus antaa hyvän syyn tinkiä muista seikoista, kuten vaikka sijainnista sivussa keskikaupungista.

Mutta oikeasti millään, mitä minä sanoin, ei ole niinkään merkitystä. Paras suositus ravintolalle on se, että paikalliset viihtyvät siellä ja näinhän asia oli.