Tapetin metsästystä Tallinnassa

Iltalaivalla eli Europalla lähtö kohti Tallinnaa. Yhtä upea oli merimaisema kuin aina ennenkin.

Tallinnassa ilta-taksi satamasta Bern-hotellille oli 5 eur. Mieluisa yllätys.

Bern Hotellin valitsin koska sijainnin ja hinta-laatu suhteen perusteella. En ole aiemmin käynyt tässä hotellissa, joten mielenkiinnolla odotin vastaisiko hotelli odotuksia. Ja vastasihan se – tätä hotellia on helppo suositella muillekin.

blogi-anita-tallinna-tapetti-003

+ hotellin sijainti on mitä loistavin, vanhan kaupungin rauhalliselta sivukadulta vielä sisäpihan kautta hotellin sisäänkäynti. Kadulla heti Rimi toisella puolella joten eväitä pääsi mukavasti edullisesti ostamaan.

+ huone oli tilava

+ henkilökunta oli todella ystävällistä

blogi-anita-tallinna-tapetti-004

Beer Gardenin yöllinen suolapala, valkosipulileivät ja tummaa olutta sekä uusi tuttavuus vehnäolut (ei huono…)

Aamiainen oli ihan ok. Ainoan henkilökohtaisen miinuksen annan kun pekonit puuttuivat. Muutoin löytyi lämmintä ja kylmää ja hyviä leikkeleitä ja hedelmiä.

Hotellin sisäpihalla on Beer Garden pubi-ravintola. Todella ihastuttava tunnelma, upeat tiilikaaret, toisella puolella urheilufaneille isohkot screenit (tais olla 5-6 kpl), joista meidän siellä istuskellessa tuli kolmea eri futismatsia.

+ hinnat mielestäni oikeinkin edulliset (http://www.beergarden.ee/fi/soogid/)

Ainoa miinus kun ei millään pystynyt tilaamaan/syömään kaikkia niitä herkkuja joita näki naapuripöytiin kannettavan =). Suosittelen oikein lämpimästi tätä paikkaa!

blogi-anita-tallinna-tapetti-005

Bern hotellin sisäpiha ja Beer Garden ravintola.

Aurinko helli lomapäiviämme ja Tallinnassa oli muutama muukin liikenteessä meidän lisäksi…

Enpä muista koska olisin viimeksi rauhassa istunut vanhan kaupungin terassilla ja nauttinut tunnelmasta.

blogi-anita-tallinna-tapetti-002

Myös Maikrahv ravintola tuli testattua ja hyväksi todettua. Meidän osalta tarjoilu oli supernopeaa – en missään enkä koskaan ole saanut kypsää pihviä niin nopeasti eteeni – ja oli vielä hyvääkin!

blogi-anita-tallinna-tapetti-001

Reissun toinen päätarkoitus oli edullisten tapettien löytäminen – ja löytyihän ne! Käynti Bauhoffissa ja tuloksena kolme isoa muovikassillista tarpeellista tavaraa – ja halvalla. Ihan samaa tapettia kuin Suomessa ei ollut tarjolla, mutta samantyylisellä (ja laatuisella) hinta oli alle puolet kuin Suomessa. Laskin että makuuhuoneen tapetointi Tampereen K-raudan hinnoilla olisi tullut maksamaan n. 200 eur, nyt Tallinnan hinnoilla noin 80-85 eur.

Ostoksien aika!

Ostoksien aika!

Tallinnan kaupungin busseilla oli yllättävän helppo ja mukava matkustaa. Tosin otin kyllä etukäteen selvää mikä bussi Nro ajaa mitäkin reittiä – muutoin oltaisiinkin oltu aika hukassa. Kertamatkan hinta 1,60. Tarjolla toki päivälippuja mutta sit ois pitänyt etsiä joku tietty R-kioski ja ostaa ensin 3eur kortti ja ladata siihen sitten 4-5 euron päivälippu (hinnat siis muistaakseni jotain tota luokkaa, alle 10 eur kokonaisuus kuitenkin).

Matkalla kameran objektiivi sitten tärähti rikki, joten kuvadokumentit loppuivat siihen. Muutoin olisin vielä ottanut kuvan oikein kunnon ”pikaruokapaikasta” jossa 2 miestä oli sitten niin pöyristyttävän hitaita ettei reilun tunnin odottelun jälkeen voinut enää kuin nauraa. Kokemus sekin =)

Mutta Summa Summarum – reissu oli oikein ihana! Kaikkien ostoksien keskellä ei voinut muuta kuin todeta että ONNEKSI meidän bussi oli vastassa Tallinnan satamassa 😀