Uusi viihtyisä Megastar-laiva

Pääsimme matkustamaan Tallinnaan Tallinkin uudella Megastarilla, joka aloitti liikennöintinsä Helsinki-Tallinna reitillä alkuvuodesta 2017.

Megastar lähtee Helsingin länsiterminaalin uudesta kakkosterminaalista. Uusi terminaali on erittäin selkeä. Heti ovista sisään astuttaessa vasemmalta löytyy ensin Tallinkin tiskit, joiden jälkeen on sijoitettu matkanjärjestäjien, kuten Ikaalisten Matkatoimiston pisteet. Jos iskee vielä viimehetken tarve ostaa esimerkiksi evästä matkaan on vastapäätä tiskejä kioski.

blogi-hanna-megastar-002-terminaali2

…matka laivaan putkea pitkin on sopivan lyhyt.

Lähtöselvitysporttien jälkeen terminaalista löytyy vielä kahvila sekä pankkiautomaatti.

Odottelimme rauhassa terminaalissa pääsyä laivaan. Kakkosterminaalista lähtevät Tallinkin Shuttle-alukset eli Star ja Megastar. Täältä laivaan mentäessä on putki laivan ja terminaalin välillä sopivan lyhyt.

blogi-hanna-megastar-001-terminaali2

Koska aamianen on usein täynnä oli meillä oli ostettuna jo etukäteen aamiaiset laivan buffet-ravintolaan. Pääsimme siis näppärästi suoraan ravintolaan syömään ja istuskelemaan. Delight buffet oli avara ja selkeä ja vatsansa sai täyteen. Päivävuoroilla ravintolassa tarjoillaan aamiaisen sijasta lounasbuffet.

blogi-hanna-megastar-003

Buffet-ravintolan lisäksi Megastarilla on useita muitakin kahviloita ja ravintoloita, joista jokainen varmasti löytää mieleisensä; Coffee & Co-kahvila, Chef’s Kitchen à la carte -ravintola, Fastlane-kahvila, Burger King-hampurilaisravintola, Victory baari sekä Seapub-pubi.

blogi-hanna-megastar-008

Syötyämme rauhassa aamupalan päätimme lähteä taxfree ostoksille laivan Traveller Superstore myymälään. Kahdessa kerroksessa sijaitsevassa ja 2800 nelimetrin kokoisessa myymälässä riittää ostettavaa ja ihmeteltävää.

blogi-hanna-megastar-004-lobbyshop

Myymälässä on suuri kosmetiikka osasto ja juoma- ja makeisvalikoimat ovat kattavat. Lisäksi myymälästä löytyy asusteita, muotia, leluja sekä deli-tuotteita. Meille ainakin tarttui matkaan mukaan kaikennäköistä 🙂

Ja nopeisiin ostoksiin laivassa näytti olevan Lobby shop, josta sai esimerkiksi pientä syötävää ja juotavaa sekä lehtiä ja matkamuistoja.

blogi-hanna-megastar-005-superstore

Jos haluaa matkan aikana raitista ilmaa, niin voi lähteä poikkeamaan kannella. Laivassa on myös katettu terassi.

blogi-hanna-megastar-007

Meillä oli varattuna paikat Comfort loungesta, jonne vetäydyimme istuskelemaan ostokset tehtyämme. Comfort lounge paikoissa on pieni lisämaksu, jolla saimme istuskella loungen puolella. Tarjolla oli naposteltavaa ja virvoitusjuomia. Comfort loungessa on myös oma pieni baari, josta saa ostettua alholijuomia.

blogi-hanna-megastar-009

Ehdimme matkan aikana tutustua Megastariin ja laiva oli oikein viihtyisä. Erilaisia istumapaikkoja on runsaasti paitsi kahviloissa ja lisämaksullisissa Comfort ja Business-luokissa myös esimerkiksi vapaassa käytössä olevassa sitting loungessa. Säilytyslokeroita näytti olevan ihan hyvin ja niiden lisäksi löytyi myös laukkujen säilytyshuone.

blogi-hanna-megastar-006

Kaiken kaikkiaan Megastar vaikutti oikein viihtyisältä ja voisimme matkustaa sillä uudestaankin.