Kiertoajelulla Tallinnassa

bloge-jelena-tallinnan-kiertoajelu-009

Laivahotellimatkasta oli ensimmäinen päivä takana, kun aamulla kävelin laivasta ulos ja D-terminaalin pysäköintipaikalla nousin Ikaalisten matkatoimiston kiertoajelubussin kyytiin.

Oikeastaan kaikki keskustan tärkeimmät rakennukset tulivat nähdyksi.

Opas oli vastassa ja antoi Tallinnan kartan odotellessamme virallista lähtöaikaa. Yhdeksältä lähdettiin. Reitti kulki satamasta keskustaan, piipahti Kalamajan laitamilla ja jatkoi vanhakaupungin reunaa pitkin. Oikeastaan kaikki keskustan tärkeimmät rakennukset tulivat nähdyksi. Keskustan jälkeen ajeltiin taiteilijoiden kaupunginosaan ja sieltä laulavan vallankumouksen tapahtumapaikkaan. Lasnamäen kukkulalla avautuivat näkymät lahdelle. Pirita-joki puolestaan johdatteli Kloostrimetsän halki Piritan satamaan ja sieltä myötäiltiin rantaviivaa pitkin takaisin keskustaan.

Oppaalta tuli juttua koko ajan ja raidasta raitaan. Oli historiaa vanhakaupungista, rakennusbongauksia, ruokailu- ja shoppailuvinkkejä, katsaus nykyelämään Tallinnassa ja tietoiskuja virolaisesta kulttuurista ja kielestä. Ja kaikkea sai kysellä, vastaus tuli kuin apteekin hyllyltä.
Kiertoajelu oli todella inspiroiva.

Tuli vallan uusia ideoita vierailukohteista.

Tuli vallan uusia ideoita vierailukohteista. Erityisesti ihastuin Kloostrimetsään ja sen naapurissa olevaan kasvitieteelliseen museoon. Ja koska minulla oli kartta käsillä, saatoin katsoa etukäteen kaikki julkisen liikenteen linjat pysäkkeineen valmiiksi. Ja oppaalta sain neuvoja, miten kuhunkin paikkaan pääsee. Vuorokausilippu maksaa vain kolme euroa ja kolmen päivän lippu viisi euroa.

Paikallinen turistifirma tarjoaa myös kiertoajeluita Tallinnassa. Hinta vain on kaksinkertainen, 16 euroa verrattuna lippuun, jonka saa Ikaalisten matkatoimistolta etukäteen ostettuna. Eikä audio-opas vastaa kysymyksiin.