Makumatka Tallinnaan

Lähdimme aamulla klo 10.30 Tallinkin uudenkarhealla Megastar laivalla kohti Tallinnaa. Tarkoituksena oli viettää päivä Tallinnassa ja palata illalla kotiin. Olimme varanneet etukäteen buffet aamiaisen laivalle, joka yllätti meidät positiivisesti. Vaikka hinta olikin hieman kalliimpi kuin sisaralus Starilla, oli myös tarjonta paljon parempi. Tarjolla oli erilaisia lämpimiä ruokia, salaattipiste kaikkine herkkuineen, leipä – ja leikkelevalikoima, erilaisia jogurtteja ja jälkiruoaksi sai esimerkiksi jäätelöä, jos se siihen aikaan aamusta jo maistui.

Saavutuamme Tallinnaan kävimme pyörähtämässä Rotermanni korttelissa vaatekaupoilla, joita ei vielä Suomesta löydy. Rotermanni korttelista löytyy mm. Bershka, Stradivarius sekä Pull and Bear, taisi sieltä jotain tarttua mukaankin.

Olimme varanneet pöydän Kaks Kokka nimisestä ravintolasta, joka sijaitsee aivan Rotermanni korttelin vieressä. Varaus tehtiin ystäväni suosituksen perusteella, eikä tämäkään ruokailu pettänyt. Valitsimme 5 ruokalajin maistelumenun viineineen. Ruoat olivat todella maistuvia, mutta myös upean näköisiä. Tätä voin todella suositella jos fine dining kiinnostaa.

Ruokailun jälkeen kävelimme ympäriinsä ja ihailimme vanhan kaupungin tunnelmaa, taisimme myös piipahtaa jälkiruoka drinkeillä raatihuoneen torin laidalla. Vaikka oli keskikesä, oli sää hyvin kylmä, mutta lämpölamppujen ja vilttien kanssa pärjäsimme terassilla oikein hyvin.

Valitsimme paluu laivaksi klo 19.30 lähtevän Tallink Megastar laivan, jotta aika perillä ei olisi turhan lyhyt. Tämä 7 tunnin maissaoloaika oli meille oikein sopiva. Paluumatkalla kävimme ostoksilla laivan kaksi kerroksisessa Tax Free myymälässä. Päivä oli kaiken kaikkiaan oikein mukava, vaikka ehkä sää olisi voinut olla suotuisampi. Mutta niin kuin ei Suomenkaan, ei Vironkaan kesäsäistä voi aina mennä takuuseen.