Tsekkaus uusittuun Silja Serenadeen

Silja Serenade palasi telakalta helmikuun puolivälissä uudistuneena. Kävin risteilemässä tällä laivalla ja tietysti minun piti päästä tsekkaamaan ne uudistuksetkin.

Grande Buffet

Minulla ei ole kunnollista muistikuvaa siitä, millainen buffet-ravintola oli ennen uudistusta. Näytti kuitenkin selvältä, että sisustusta oli tyylitelty aika tavalla. Modernisointi vaikutti minusta jopa tylsältä.

blogi-jelena-tukholma-017-paiva tukholmassa

Punaiset laatikkomaiset tuolit saivat ravintolasalin näyttämään enemmänkin bistrolta kuin sellaiselta paikalta, jonne koko perhe odottaa pääsyä innokkaasti. Ruoka oli katettu tarjolle teemallisemmin ja etnisesti monipuolisemmin. Antipastiteemoja oli neljä. Saatavilla oli esim. texmexiä ja sushia. Pääruokana oli tarjolla erilaisia lihoja, perunoita ja juureksia, kuten ennenkin. Jälkiruokapöydältä pääsi hakemaan ja maistelemaan erilaisia kakkuja. Juomavalikoimaa riitti entiseen tapaan. Ruokailusta jäi itselleni hieman ristiriitainen vaikutelma. Toisaalta oli kiva päästä syömään perinteisesti laivan seisovaan pöytään. Toisaalta jäi tunne, että samalla risteilyllä ei haluaisi toista kertaa buffettiin istahtaa.

Tavolata

Buffet-illallisen nautittuani päätin varata seuraavaksi illaksi pöytäpaikan italialaistyyppisestä Tavolata- ravintolasta, joka uudistettiin entisen Bistro Maximen tilalle.

blogi-jelena-tukholma-020-serenade

Pöytävarausta tehdessään tarjoilija kysyi minulta, montako henkeä olisi tulossa. Vastasin, että minulla on vain yksi henki. Hän ei ilmeisesti huomannut lipsahdustani eikä onneksi lähtenyt vitsailemaan kissan yhdeksästä hengestä tms. Yhden hengen voimin istahdin siis pöytääni, sisustukseltaan melko neutraalissa ja sikäli viihtyisässä ravintolassa. Italialaisuudestaan huolimatta ruokalista ei koostu pizzoista. Tilasin alkuruuaksi vasikanpaistiviipaleita ja pääruuaksi nieriää sienirisoton kera. Tavolata-ravintola ei pyri olemaan nähdäkseni korostetun hieno paikka. Samaan aikaan kanssani ruokaili kuusi lapsiperhettä ja lähes yhtä monta aikuista ruokakuntaa. Aluksi mietin, mahtaako annokset olla ylisuuria, kun moneen pöytään vietiin pakkauksia. Tähteitäkö? Tajusin vasta myöhemmin, että alkupalaleivät tarjoiltiin pöytiin paperipusseissa. Ruoka oli mielestäni täysin moitteetonta ja todella maistuvaa.

blogi-jelena-tukholma-019-serenade

Oasis

Piipahdin uusitun kylpyläosaston ovella katsomassa, miltä siellä näyttää. Osastolla on käytössä kolme poreallasta vierekkäin ja pieni lastenallas. Näkymät merelle olivat loistavat, koska koko ulkoseinä oli yhtä ikkunaa. Kysyin kylpylähintoja. Aikuisen lippu maksaa 10 euroa, lapsen 5 euroa. Oleskeluaika on rajattu reiluun tuntiin. Paikka ei oikeastaan houkutellut, koska odotin jonkinlaista uintimahdollisuutta altaassa.

Tax Free ja muut putiikit

Kauppoja on remontoitu hyvään kuntoon. Tax Freessä tuoteryhmät ovat samoja tuttuja, joskin painotus karkkiosastolta on siirtynyt kauneudenhoito-osastolle. En ole varmaan ikinä nähnyt niin paljon erimerkkisiä hajuvesipulloja.

Promenadella oli kiva lelukauppa, matkamuistomyymälä ja sitten oli niitä vähän tyyriimpiä kauppoja, joissa brassaillaan kansainvälisillä muotimerkeillä.

Promenadella oli kiva lelukauppa, matkamuistomyymälä ja sitten oli niitä vähän tyyriimpiä kauppoja, joissa brassaillaan kansainvälisillä muotimerkeillä. Ihmettelin, että ketkä heidän asiakaskunnassaan, joka kuitenkin koostuu pääosin suomalaisista ja lapsiperheistä, haluavat ostaa luksustuotteita nimenomaan laivalta (siis jos lasketaan pois päähänpistot). Sain vastauksen, kun istahdin kiinalaisen näköisen miehen viereen odottaessani porttien avautumista Tukholmaan. Hänellä oli valtavan iso Louis Vuittonin paperikassi täynnä hienoja paketteja ja muovikassissa näkyi olevan kalliita viskipulloja. Mies vielä kaiken kukkuraksi oli työntämässä juuri jotain matkalaukkuunsa, joka oli niin täynnä, että ihan oikeasti odotin, milloin tämä pikkumies hyppää laukkunsa päällä saadakseen vetoketjun kiinni.

blogi-jelena-tukholma-018-serenade

Sviittihytit

Minulla oli hytti 11. kerroksessa, Commodore-hyttikäytävän vieressä, mutten päässyt näkemään uusittuja hyttejä. Tavallisia A- ja B-luokan hyttejä ei ilmeisesti huollettu. Oma hyttini oli kuitenkin siisti ja ihan hyvässä kunnossa. Kunhan lakanat ovat puhtaat, ei paljoa tarvita, koska aika laivalla kuluu kyllä muuallakin kuin hytissä.