Budapestin joulutorit

Budapestin joulutori ja sen markkinat ovat Euroopan suurimpia ja arvostetuimpia. Joulumarkkinoilla on runsas valikoima erilaisia ruokia ja juomia. Ruokakojuilla voit nauttia niin makkaroita, gulassikeittoa kuin lämpimää siideriäkin. Budapestin joulutorilta löydät paljon myös käsintehtyjä joululahjoja ja kauniita joulukoristeita muistoksi matkasta.
30.11.2020 Lähtöpäivä

Helsinki-Budapest

Matka alkaa Finnairin aamulennolla Helsinki-Vantaan lentokentältä klo 9.30. Budapestiin saavumme klo 10.50. Lentokentän tuloaulassa odottaa paikallinen suomenkielinen opas, bussi on vastassa lentokentän edustalla, joka kuljettaa hotellille. Majoittuminen hotellille kolmeksi yöksi, opas auttaa majoittumisessa. Majoittautumisen jälkeen yhteinen kävely Pestin keskustan joulutoreilla, joista taatusti löytyy runsaasti lahjaideoita, tuliaisia ja ihania jouluisia sisustusesineitä.

2.-3.päivä

Budapest

2. päivänä lähdetään tutustumisretkelle Unkarin perinteikkäälle Törleyn kuohuviinitehtaalle. Törley on valmistanut laatusamppanjaa vuodesta 1882 ja on ollut maan suosituimpia merkkejä tähän päivään saakka. Vierailun aikana kuulemme sampanjan valmistuksen salaisuuksista ja maistamme Törleyn tuotteita. Ohjelma kruunataan lounaalla läheisessä viiniravintolassa jonka jälkeen palaamme Budapestin keskustaan lyhyelle yhteiselle kävelylle. Loppupäivä on vapaata ostoksille ja herkuttelulle.

3. päivänä lähdemme Rudas kylpylään. 1600-luvulla rakennettu, kuumista terveysvaikutteisista vesistään tunnettu Rudasin turkkilaiskylpylä kuuluu maan vanhimpiin kylpylöihin. Ottomaanien valtakunnan ajasta muistuttavat muun muassa kupolikatto ja perinteinen kahdeksankulmainen uima-allas.

Kuumissa lähteissä kylpemisen ja kuntouinnin lisäksi Rudas kylpylässä voi kokeilla aroma- ja lämpöterapiaa, kokonaisvaltaisen rentouttavaa hamam- hierontaa tai ottaa vaikka pedikyyrin. Ulkoallasalueelta avautuu upeat näkymät Tonava-joelle ketjusiltoineen. Rentouttavan kylpylätuokion jälkeen kävelemme Budapestin kuuluisaan kauppahalliin jossa omakustanteinen lounas ja ostosmahdollisuus. Ohjelman päätteeksi palaamme hotelliin. Illalla nautimme Budapestin kulttuurielämän antimista yhden oopperaesityksen tai joulukonsertin verran (ohjelma tarkennetaan myöhemmin).

3.12.2020 Paluupäivä

Budapest-Helsinki

Vielä on koko päivä aikaa tutustua Budapestiin ja sen tarjontaan. Käydä ostoksilla ja hankkia vielä viimeiset tuliaiset. Huoneet tulee luovuttaa aamupäivän aikana, hotellilla tila johon matkatavarat saa säilytykseen hotellilta lähtöön asti. Iltapäivän lopulla bussi kuljettaa lentokentälle, josta Finnairin lento kohti Suomea lähtee klo 19.20. Saapuminen Helsinki-Vantaalle klo 22.40.

Matkan hinta sisältää:

 • Finnairin / Finnairin operoimat lennot Helsinki-Budapest-Helsinki
 • opastetut lentokenttäkuljetukset
 • menopäivänä opastettu kävely Pestin puolen joulutoreilla
 • opastettu retki Törleyn kuohuviinitehtaalle (tutustumiskierros, maistajaiset)
 • 2. päivänä lounas viiniravintolassa (sisältäen lasillisen viiniä ja kahvin)
 • Sisäänpääsy Rudas kylpylään
 • Ooppera / konserttilippu (tarkennetaan myöhemmin)
 • Budapestin matkakortti
 • 3 yötä hotellissa
 • aamiaiset hotelliaamuina
 • lähtöpäivänä kuljetus oppaan johdolla hotellilta lentokentälle

Tutustu matkan kohteeseen