Calella

Pieni merenerantakaupunki sijaitsee noin 60 kilometriä Barcelonasta koilisen suuntaan, Costa del Maresmessa. Kaupungin valtteja ovat hyvinhoidetut aurinkorannat, idyllinen Vanhakaupunki, sekä aktiviteettitarjonta, kuten vaellus, PGA Catalunya Resort -golfkenttä ja erilaiset vesiurheilulajit.

Calella tarjoilee erityisesti leppoisia rantalomapäiviä ja pikkukaupungin tunnelmaa. Viehättävä Vanhakaupunki kietoutuu Santa Marian kirkon ympärille, joka onkin yksi Calellan päänähtävyyksistä. Alueelta löytyy myös muita kaupungille historiallisesti merkittäviä rakennuksia, kuten 1400-luvulta peräisin oleva Casa de los Salvador ja 1600-luvun Casa Sivilla. Calellan ikonisin rakennus on kuitenkin 1800-luvulla rakennettu majakka, jokaon toiminassa yhä tänä päivänäkin.

Rantaelämästä kannattaa suunnata nauttimaan Calellan kolmelle hyvätasoiselle rannalle: Garbille, Les Roquesille tai Gran Playalle. Rantojen kupeesta löytyy kattavasti palveluita kuten ravintoloita, baareja, aurinkotuolien vuokrausta, wc:t, suihkut  ja vesiaktiviteetteja.

 

 

 

Lisää Calellasta

Milloin matkustaa Calellaan?

Lämpimimmät ja aurinkoisimmat päivät sijoittuvat Calellassa touko-lokakuun välille.  Kuumin aika on noin heinä-elokuussa jolloin päivälämöptilat pysyttelevät 30 asteen tuntumassa. Lämpimimmät kuukaudet ovat Calellan suosituinta matkustusaikaa, jolloin niin ulkomaiset kuin paikalliset lomailijat saapuvat kaupunkiin ja kaupungissa riittää vilinää. Muu aika vuodesta on rauhallisempaa. Sateisimmat säät ajoittuvat kevääseen ja syksyyn.  Talvet ovat leutoja ja päivälämpötilat pysyttelevät silloinkin tavallisesti noin 10-15 asteen välillä.

Liikkuminen

Calella on pieni kaupunki jossa on mukavasti kävelykatuja ja rantapromenadi. Kävely onkin kaupungissa tavanomaisin ja antoisin tapa liikkua. Myös taksi on helppo ja suomea edullisempi tapa matkustaa kaupungissa. Kaupungista kulkee myös bussi- ja junaliikennettä.

Barcelonan ja Calellan välillä on sekä bussi- että junayhteydet. Helpoin matkustustapa julkisella liikenteellä Barcelonaan on hypätä paikallisjunaan R1 tai RG1. Barcolanasta Calellaan päin tultaessa junan suuntana tulee olla  ”Macanet-Massanes”. Matkan kesto on noin tunnin verran.  Lippua ei voi ostaa ennakkoon vaan sen voi ostaa paikan päältä asemalta. Aikatauluja ja hintoja voi tarkistaa täältä.

Ostokset

Calellan pääostoskatu on Carrer de l’Esglesia, joka tarjoilee yli 500 erilaista myymälää kahden kilometrin pituisella matkalla. Valikoimasta löydät muun muassa muotia, matkamuistoja ja nahkatuotteita. Erilaisten putiikkien kupeesta löytyy hyvin myös ravintoloita ja baareja, shoppailureissun välietapeiksi. Noin 30 minuutin matkan päässä Calellasta löytyy myös outletkylä La Roca Village, joka myy erilaisia tunnettuja merkkeja kuten Lacosten, Michael Korsin ja Dieselin tuotteita edulliseen hintaan.

Tuoreita elintarvikkeita, vihanneksia ja muita alueelle tyypillisiä raaka-aineita etsivän kannattaa käydä keskustan Municipal marketista. Vanha kauppahalli on myös mukava paikka käydä vain nauttimassa paikallisesta tunnelmasta. Rakennus toimii myös paikkana erilaisille tapahtumille ja aktiviteeteille. Lauantai-aamuisin markkinat levittäytyvät myös ulos aukiolle.

Kauppojen aukioloajat sijoittuvat noin klo 7:00 ja 22:00 välille, hieman vuodenajasta ja päivistä riippuen.

Ravintolat ja yöelämä

Calellassa on lukuisia ravintoloita joista moni tarjoilee paikalliseen tapaan Välimeren herkkuja, erityisesti kalaa.  Tapakset ovat myös suosittuja ja oivia välipaloja kaupungissa likkuessa.  Viinituvissa voit myös maistella paikallisia viinejä. Ravintolat, kahvilat ja baarit  keskittyvät pääosin turistien suosimille alueelle, eli keskustaan ja rannan tuntumaan.

Calellan yöelämä on tavanomaisesti rauhallista ja kaupungista löytyy muutamia yökerhoja. Baarit ja yöelämä keskittyät pääasiassa rannan läheisyyteen.

Miksi matkustaa Calellaan?
Hyvinhoidetut ja viihtyisät rannat
Liikunnalliset aktiviteetit
Idyllinen Vanhakaupunki
Välimeren herkkuja tarjoilevat ravintolat

Matkat

2 yötä Barcelonassa + valitsemasi määrä öitä Calellassa, lentäen Helsingistä

Helsinki-Barcelona
Barcelona
Calella
Barcelona-Helsinki
Matka sisältää lennot Helsingin ja Barcelonan välillä, sekä majoituksen valituissa hotelleissa aamiaisella


3 yötä Barcelonassa + valitsemasi määrä öitä Calellassa, lentäen Helsingistä

Helsinki-Barcelona
Barcelona
Calella
Barcelona-Helsinki
Matka sisältää lennot Helsingin ja Barcelonan välillä, sekä majoituksen valituissa hotelleissa aamiaisella


Tietoa kohteesta

Tietoa
Päivälämpötilat
tammikuu
12 °C
huhtikuu
18 °C
heinäkuu
28 °C
lokakuu
22 °C