Catania

Tulivuori Etnan kupeessa lepäävä kaupunki pitää sisällään rosoja ja häikäisevää barokkityylistä kauneutta. Sisilian toiseksi suurin kaupunki kuhisee elämää. Saaren muut kohteet ovat hyvin saavutettavissa Cataniasta joten se on erinomainen tukikohta Sisilian seikkailuille.

Catania sijaitsee Sisilian itärannikolla, noin 35 km tulivuori Etnasta etelään päin. Joonianmeren rannalla paistatteleva kaupunki asuttaa noin 315 000 henkeä ja on Palermon jälkeen saaren toiseksi suurin kaupunki. Ensivaikutelma kaupungista voi olla sekava ja jopa hieman kaoottinen. Sille kannattaakin antaa hieman aikaa, jotta kaupunki alkaa avautua paremmin. Cataniassa on Sisilian suurin yliopisto, joten opiskelijoita ja nuorekasta menoa näkee kaupungissa paljon. Monelle Catania on välietappi ja portti Sisilian seikkailuihin, mutta Catania itsessään on myös monipuolinen lomakohde. Catania on hyvä tukikohta valloittaa myös useat Sisilian parhaat päiväretkikohteet.

1600-luvulla kaupunkia koettelivat tulivuorenpurkaukset ja maanjäristykset. Kaupungin vanhimmat osat edustavatkin 1700-luvun upeaa barokkityylistä jälleenrakennuksen aikaa. Vanhakaupunki koristeellisine katedraaleineeen komeilee myös Unescon maailmanperintölistalla. Käy ihailemassa myös kaupungin useita näyttäviä toreja, joista Piazza del Duomo lienee suosituin ja näyttävin

Janon yllättäessä kipaise kioskille nauttimaan paikallisesta Seltz-juomasta. Selz sisältää tuorepuristettua sitrushedelmämehua, soodaa ja ripauksen suolaa. Tällä jano lähtee varmasti!

Lisää Cataniasta

Hellefanin kannattaa ajoittaa Catanian matka kesä-elokuun ajankohtaan jolloin lämpötilat ovat korkeimmillaan, 30 asteen yläpuolella. Aurinko porottaa kuumana läpi päivän. Mikäli suunnittelle aktiivisempaa lomaa, voivat asteet olla kuumimpana ajankohtana liian korkeat. Hieman maltillisemmista lämpötiloista voi nauttia huhti-toukokuussa jolloin päivälämpötilat ovat noin 20-25 asteen tuntumassa. Mukavia matkustuskeleja Sisilia tarjoilee myös syksyllä syys-lokakuun paikkeilla. Myös talvikausi on saarella leuto, ja laskee hyvin harvoin alle 15 asteen.

Catania on erinomainen shoppailukaupunki. Pääostoskadun, Via Etnean varrelta löytyy suuri määrä kansainvälisiä brändejä, sekä jättimäinen tavaratalo la Rinascente jonne muodin ystävän kannatta ehdottomasti suunnata. Henkilökunta on ammattitaitoista ja auttaa mielellään sinulle parhaiden tuotteiden löytämiseksi. Cataniasta löytyy myös runsaasti erilaisia paikallisia pikkuputiikkeja. Etenkin ranta-asusteita ja kesäisiä mekkoja bongaat varmasti.

Catania-shoppailijan kannattaa myös suunnata perinteisille markkinoille, joita kaupungista löytyy useita. Piazza Carlo Alberton suuret markkinat ovat käynnissä sunnuntaipäiviä lukuunottamatta läpi viikon. Kirjavilta markkinoilta löydät lähes mitä tahansa, makeista hedelmistä rantaleluihin ja vaatteisiin. Mereneläviä löytyy A’Piscaria Mercato del Pescen markkinoilta jossa voi käydä ainakin ihmettelemässä erilaisia äyriäisiä, meduusoja ja miekkakaloja.

Catanian hintataso on Suomeen verrattuna hyvin edullinen. Varsinkin keskeisimmilltä ja turistien suosimilta alueilta tai ostoskaduilta poistuttaessa hinnat ovat hyvin maltillisia niin ravintoloissa kuin pikkuputiikeissa.

Catania on hyvä tukikohta etenkin Sisilian itäosan seikkailuihin. Pikkukaupunkeihin verrattuna majoitus on Cataniassa edullisempaa ja yhteydet muualle ovat hyvät. Sisilian junayhteydet ovat perinteisesti toimivat. Esimerkiksi junayhteys Taorminaan kestää noin tunnin ja  Messinaan tai Surakusaan pääset junalla noin 1,5 tunnissa. Lippujen hinnat pysyttelevät tavanomaisesti alle 10€ suuntaansa.

Catanian pohjoisosasta löytyvät kallioisemmat, mutta rauhallisemmat rannat. Vulkaaninen luonto on ajan saatossa veistellyt rannikosta paikoin kivistä, joka voi vaikuttaa karulta. Eteläosassa ovat puolestaan hienohiekkaisemmat rannat, jotka ovat matkailijoiden suosiossa ja vilisevät etenkin kesäkaudella auringonpalvojia.

 

Miksi matkustaa Cataniaan?
Hyvä tukikohta saaren seikkailuille
Verrattaen edullista
Monipuolinen kaupunki
Hyvät ostosmahdollisuudet
Paljon mielenkiintoista historiaa

Matkat

Catanian lomamatka, lentäen Helsingistä

Helsinki-Catania
Catania (valitsemasi määtä päiviä)
Catania-Helsinki
Vietä Cataniassa niin monta päivää kuin haluat. Matka sisältää lennot ja majoituksen hotelliaamiaisin.


Tietoa kohteesta

Tietoa
Päivälämpötilat
tammikuu
17 °C
huhtikuu
20 °C
heinäkuu
32 °C
lokakuu
25 °C