Disneyland ® Paris

Disneyland Paris ® -puisto

Disneyland Paris koostuu kahdesta teemapuistosta Disneyland ja Walt Disney Studios, joissa on yhteensä 60 eri kohdetta sekä Disney Village -ostos- ja huvittelualueesta.

Parc Disneyland

Walt Disney halusi siirtää elokuviensa katsojat tapahtumien keskelle ja Disneyland-puiston tavoite on toteuttaa elämys koko perheelle. Läsnä on satujen ja tarinoiden taikaa.

Disneyland Parcin sisäänkäynnin jälkeen on Main Street -pääkatu, jota pitkin edetään keskusaukiolle satulinnan eteen. Tästä voi valita suunnan Frontierlandiin, Adventurelandiin, Fantasylandiin tai Discoverylandiin.

Main Street USA

Main Street kadulla kävellessä voit kuvitella itsesi pieneen Amerikkalaiseen kaupunkiin 1800 -luvun lopulle. Upea arkkitehtuuri, saluunat ja pieni tori täydentyy hyöryjunalla. Kadun täyttävät eri Disney kaupat ja ravintolat. Myös Disney paraati ja sen satumaiset hahmot ovat nähtävillä Main Street kadulla päivittäin!

Frontierland

Frontierlandin kaivoskaupunki vie satujen maailmaan kaivosmiljöön, siipirataslaivan ja Pocahontasin-leikkipuiston avulla. Elämyksiä ja jännitystä on luvassa mm. kaivosjunan sukeltaessa kallionsisään.

Adventureland

Tervetuloa viidakkoon – mutta varo ettet eksy! Vieraile puuhun rakennetussa Robinssonin perheen kodissa tai ota vuoristorata ajelu, joka kiertää Indiana Jonesin tutkimaa käärmetemppeliä. Yksi puiston suosituimmista laitteista Pirates of Caribbean veneajelu vie jännittävään merirosvojen maailmaan.

Fantasyland

Fantasyland on perheen pienempien suosikki! Ruususenlinna seisoo taijanomaisesti Fantasylandin porttina, kohtaat Lumikin ja seitsemän kääpiötä, Dumbon sekä Pinokkion. Peter Pan vie sinut lennolle mikämikä-maahan ja Liisa taas ihmemaahan! Ruususen linnan edessä kohtaat myös päivittäin Frozen siskot Elsan ja Annan.

Discoveryland

Tämä puiston osa on varattu elämyksiin! Discoverylandin nähtävyyksiin kuuluu mm. Tähtien Sota simulaattori, Toy Story -hahmo Buzz Lightyearin interaktiivinen ammuskeluajelu, Space Mountain vuoristorata, Kapteeni Nemon sukellusvene, Autopia-autorata sekä hauska 4D teatteri!

Walt Disney Studios

Toinen upea kokonaisuus on Walt Disney Studios, jossa vierailija pääsee Disney Pixarin hahmojen sekä elokuvien maailmaan. Puistossa on paljon nähtävää ja koettavaa. Erittäin vahva vierailusuositus lähtee Studio Tram Tour -junasta, joka vie läpi elokuvamaailman kulissien, unohtamatta erittäin mielenkiintoista maanjäristystä ja siitä seuraavia erikoisefektejä. Täällä kohtaat Autot -leffojen Salama Mac Queenin, Sallyn tai Martin, Monsterit elokuvien hirviöt sekä Toy Story’sta tutut Woodin ja Buzz Lightyearin.

Nähtävyydet:

 • Cinemagique-teatterissa esitetään erikoistehosteilla varusteltu nostalgiaelokuva
 • Armageddon Special Effects esittele pyrotekniikkaa ja muita tehosteita avaruusalus Mirillä
 • Playhouse Disney Livessä esitetään tv-ohjelman valmistusta
 • Stitch Live, elokuvasta tuttu hirviö tekee hauskasti pilaa juontajasta ja yleisöstä.
 • Rock’n Roller Coaster avec Aerosmith vie vauhdikkaalla limusiinilla äänitysstudiolle
 • Moteurs… Action! Sijaisnäyttelijät tekevät autotemppuja isolla areenalla
 • The Twilight Zone Tower of Terror, Hämärän rajamailla -tv-sarjan hengessä liikutaan oudossa Hollywood Hotellissa.
 • Studio Tram Tour kiertelee lavasteissa ja katastrofikanjonilla.
 • Art of Disney Animation esittelee piirroselokuvien tekoa
 • Flying Carpet over Agrabah, Aladdin -elokuvasta tuttu lentävämattolaite
 • Crush’s Coaster, Nemoa etsimässä -elokuvasta tuttu vuoristorata
 • Cars Quatre Roues Rallye, Autot -elokuvasta tuttu karuselli
 • Animagique, teatteriesitys jonka pääosissa Mikki ja Aku
 • Toy Soldiers Parachute Drop, vapaapudotus huvipuistolaite
 • Slinky Dog Zigzag Spin, Toy Story -elokuvan Slinkin karuselli
 • RC Racer, huvipuistolaite
 • Ratatouille: The Adventure seikkailu Rottatouille-elokuvan hiirenä. 3D erikoistehosteilla. Erittäin vahva käyntisuositus!

Ravintolat ja ruokailu Disneylandissa

Ravintoloita Disneylandin alueella on useita kymmenniä, myös Disneyland Parc ja Walt Disney Studio -puistoista löydät useita eri ravintoloita. Tarjolla on kahviloita, pikaruokaloita, buffet-ruokailua ja àla carte ravintoloita. Buffet ja ála Carte ravintoloiden pöytävaraukset onnistuvat kaupungintalolla. Suosittelemme varaaman halutun ruoka-ajan ja paikan jo etukäteen. Lue lisää eri ruokailumahdollisuuksista puistossa.

Baby Care Center

Perheiden pienimmille on olemassa Baby Care Centerit, joista löydät apuvälineitä ja tilat  vaipanvaihtoon, imettämiseen sekä pienokaisen ruokailuun. Huomaathan, että usein ravintolat eivät hygieniasyistä lämmitä esim. vauvanruokaa, näin sen lämmittäminen on mahdollista vain Baby Care Centerin tiloissa omatoimisesti.

Disneylandiin lähtevät matkat