Djurgården – Keidas Tukholmassa

22 museota, 1 tivoli sekä kuninkaallinen kansallispuisto kaikki yhdellä saarella – vain 7 minuutin päässä Tukholman keskustasta!

Djurgårdenin saarelta löytyy tekemistä koko perheelle, satoi tai paistoi. Saari on jo satoja vuosia ollut ruotsalaisten paratiisikeidas Tukholman sydämessä. Kuninkaallinen Djurgården on kansallinen kaupunkipuisto, josta löytyy niin puistoa kuin metsää, niin kanavia kuin satamaa. Djurgårdenilla sijaitsee monia Tukholman lapsiystävällisimmistä kohteista, kuten Gröna Lundin huvipuisto, Skanssenin ulkoilmamuseo eläintarhoineen ja satumuseo Junibacken sekä lukemattomia muita museoita, nahtävyyksiä ja ravintoloita.

Poimintoja Djurgårdenin museoista

ABBA museo ja Swedish Music Hall of Fame

Abba museossa pääset mukaan interaktiiviselle matkalle yhteen musiikin historian menestystarinaan. Koet millaista olisi olla ABBA yhtyeen viides jäsen samalla kun ABBA-yhtyeen Agnetha, Benny, Björn ja Frida opastavat sinua näyttelyn läpi ääniopastuksessa kertoen omia muistojaan ja tarinoitaan. Voit laulaa ja tanssia lempihittiesi mukana ja jakaa kokemuksesi ystävillesi ja sukulaisillesi ympäri maailmaa. ABBA museo on osa Swedish Music Hall of Famea. ABBA museon liput ostetaan tiettyihin sisäänpääsyaikoihin, joten kannattaa varata lippunsa museosta ennakkoon, jotta saat varmistettus sujuvan sisäänpääsyn haluamallesi ajankohdalle.

Aquaria vesimuseoaquaria-vattenmuseum-001

Aquaria vesimuseossa pääset ihailemaan vedenalaista maailmaa. Museosta löytyy Amatsonin sademetsien jättimäisiä kissakaloja, rauskuja ja pirajoita. Merialtaissa korallien joukossa uiskentelee muun muassa haita.

Biologinen museo

Biologisen museon kokoelmat esittelevät Skandinavian nisäkkäitä ja lintuja elinympäristöissään.

Etnografinen museo

Etnografisesta museosta löytyy vuosisatojen ajalta ruotsalaisten tutkimusmatkailijoiden, keräilijöiden, tiedemiesten ja kauppiaiden saavutuksia. Museon ympäri maailmaa Amerikasta Afrikkaan ja Aasiaan kerätty esineistö sisältää ainutlaatuisia aarteita ja jokapäiväisiä esineitä 1600-luvulta nykypäivään asti.

HV Galleria

Handarbetets Vänner eli Käsityönystävät on yksi Ruotsin vanhimmista ja arvostetuimmista käsityö ja tekstiili instituutioista. HV Galleriassa on esillä tekstiilitaidetta, designia ja käsitöitä. HV putiikista voi ostaa kotiinviemisiksi lankaa, erilaisia käsitöitä sekä aiheeseen liittyvää kirjallisuutta.

Pohjoimaiden museo

Pohjoismaiden museo, Nordiska muséet on Ruotsin suurin kulttuurihistoriaa esittelevä museo. Museon näyttelyt esittelevät ruotsalaisia perinteitä 1600-luvulta nykypäivään. Voit tutustua esimerkiksi ruotsalaiseen kansantaiteeseen, muotiin, koruihin ja sisustustyyliin sekä saamelaiseen kulttuuriin. Jo renesanssityylinen linnamainen museorakennus on näkemisen arvoinen.

Poliisimuseo

Poliisimuseossa opit ajattelemaan kuin rikospaikkatutkija. Pääset myös ajamaan poliisimoottoripyörällä ja saat selville mitä poliisin vyö pitää sisällään. Nuoremmat vierailijat pääsevät leikkimään oikeassa poliisiautossa ja kokeilemaan poliisin pukuja ja he saavat auttaa rikosten ratkaisemisessa.

Junibackenjunibacken-019

Satuleikkitalossa pääset lastenkirjojen ihastuttavaan maailmaan! Voit ajaa satujunalla monien Astrid Lindgrenin kirjoista tuttujen satumaisemien läpi, nauttia teatteriesityksistä ja vaikkapa leikkiä Huvikummussa. Liput Junibackenille saat ostettua helposti Ikaalisten matkatoimistosta matkavarauksen yhteydessä.

Rosendalin linna

Kaunis Rosendalin linna rakennettiin 1820-luvulla Bernadotte-suvun ensimmäiselle edustajalle kuningas Karl XIV Johanille. Linnassa järjestetään opastettuja kierroksia kesäkaudella.

Merihistoriallinen museo ja museolaivat

Merihistoriallisessa museossa pääset tutustumaan vaikkapa merimiesten tatuointeihin, laivaamisen vaikutukseen ihmisten elämässä ja sotalaivojen kehitykseen. Museossa on laaja arkisto ja kirjasto. Lapsille löytyy leikkihuone. skansen-001Museolaivat Finngrundet vuodelta 1903 ja lähes 100 vuotta vanha jäänmurtaja Sankt Erik on ankkuroitu merihistoriallisen museon läheisyyteen Vasa museon viereen.

Skansen

Skansen on perustettu vuonna 1891 ja se on maailman ensimmäinen ulkoilmamuseo. Museon alueella voi tutustua Ruotsin historiaan vanhoihin rakennuksiin ja niiden ympäristöihin. Museosta löytyy lähes 150 taloa ja maatilaa, jotka on siirretty Skanseniin eri puolilta maata. Ne edustavat 1600- ja 1950-lukujen välistä Ruotsia. Lisäksi Skansenilla on eläintarha, jossa on pohjoismaisia koti- ja villieläimiä.

Tekniikan museovasa-museo-005

Tekniikan museossa pääset selvittämään miten kaikki toimii yhdessä. Museo kertoo teollisuuden historiasta ja suuntaa katseensa tulevaisuuden visioihin.

Vasalaiva -museo

Museossa esillä oleva Vasa laiva on yksi Tukholman suosituimmista nähtävyyksistä. Se rakennettiin 1600-luvulla kuningas Kustaa II Adolfin käskystä, mutta upposi jo neitsytmatkallaan vuonna 1628. Vasa -museon liput saat ostettua näppärästi matkavarauksen yhteydessä Ikaalisten Matkatoimistosta.

 

Kahviloita ja ravintoloita

Rosendals trädgård

Vuonna 1983 perustetussa avoimessa puutarhassa viljellään kaikki biodynaamisesti. Puutarhan yhteydessä toimii taimimyymälä ja puutarhakauppa. Kasvihuoneesta löytyy viihtyisä kahvila, jossa myydään esimerkiksi paikan päällä leivottuja kiviuunileivonnaisia. Ruusutarha, kukkaistutukset, kasvihuoneet ja pensaslabyrintti houkuttelevat kiertämään puutarhan aluetta laajemminkin.

Stradbyggan

Djurgårdenin sillan kupeessa sijaitsee rantalaituribistro Strandbyggan. Sen ruokalistalta löytyy erityisesti meren antimia ja lounge-baarissa voi nauttia vaikkapa roseeviinejä ja cocktaileja. Ravintolasta on hauska seurata ohi lipuvia veneitä.

Lilla Hasselbacken

1866 vuodelta peräisin oleva ravintola on todellinen klassikko. Sen perinteinen tunnelma ja rauhallinen ilmapiiri sopii niin pikaiseen kahvitaukoon kuin lounaalle ja illalliselle. Ravintolasta löytyy terassi. Kahvilan puolelta löytyy leipiä salaatteja, kevyitä aterioita ja leivonnaisia. A la carte -ruokalista tarjoaa myös hyvän valikoiman annoksia.

Tutustu matkoihin

Itämeren rannan neljälletoista saarelle rakennettu Tukholma on luonnoltaan kaunis ja tunnelmaltaan kansainvälinen. Lähde hotellimatkalle Tukholmaan ja nauti kaupungin nähtävyyksistä ilman kiirettä. Tukholman kaupungista löytyy tekemistä kaikille

Lue lisää Tukholman hotellimatkoista

Näet viekkaiden tiikereiden linnat, nauravien delfiinien shown, ylväät leijonat, mahtavat karhut ja apinaveijarit. Norsut, kirahvit, seeprat ja sarvikuonot odottavat sinua! Jännittävä gondoli vie eläinten yläpuolelle, aivan kuin kulkisit savannilla. Päivä Pohjoismaiden suurimmassa eläinpuistossa on täynnä jännitystä. Lähdöt ovat keskikesällä risteillen ja hotellimatkana.

Lue lisää Kolmårdenin matkoistamme

Lue lisää Tukholman tarjonnasta

Tukholma on kansainvälinen merenrantakaupunki joka häikäisee kulttuuritarjonnallaan, ostosmahdollisuuksillaan, arkkitehtuurillaan, nähtävyyksillään ja gourmet-elämyksillään...

Tutustu Tukholman tarjontaan

Tukholman kaunis luonto, upea arkkitehtuuri ja kansainvälinen tunnelma tarjoavat jokaiselle jotakin. Tukholmassa riittää nähtävää ja tehtävää moneksi kerraksi.

Tutustu Tukholman nähtävyyksiin

Tukholma toivottaa lapsiperheet sydämellisesti tervetulleeksi, tarjoten kaikenikäisille lapsille ja lapsenmielisille runsaasti koettavaa ja nähtävää.

Lue lisää

Junibackenissa voi kokea pohjoismaisten satujen taikaa ja kaikki saavat leikkiä ja touhuta, tutkia ja oppia. Lastenmuseo sijaitsee Djurgårdenin saarella lähellä Tukholman keskustaa.

Lue lisää Junibackenista

Vasa-museossa on esillä 1600-luvulta peräisin oleva sotalaiva Vasa sekä yhdeksän siihen liittyvää näyttelyä, jotka herättävät eloon menneen aikakauden ja sen ihmiset.

Lue lisää

Gröna Lund -huvipuisto Tukholmassa tarjoaa hauskaa tekemistä koko perheelle

Lue lisää Gröna Lundista