Näe ja koe matkalla

Santa Maria del Fiore - "Firenzen Duomo"

Firenzen keskustassa sijaitseva tuomiokirkko on Euroopan viidenneksi suurin kirkko. Korkeuteen kohoavat kupolit ja kellotorni seisovat yksityiskohtaisia koristeluja täynnä olevien seinien päällä. Tunnetuin osa kirkkoa on Filippo Brunelleschin suunnittelema kupoli.

Toscanan luonto

Upeana kumpuileva maisema, eri väreissä hehkuvat kentät ja koko maailman maalaavan auringonlasku. Toscanan maalaismaisema jättää jälkensä matkailijan sydämeen. Toscana on pullollaan myös vierailemisen arvoisia pikkukyliä. Paras aika kokea Toscana on keväällä, alkukesästä tai syksyllä. Kesäkuun lopulta elokuulle aurinko paahtaa alueella armotta. Talviaikaan Toscanassa on kylmä ja monet nähtävyydet saattavat olla kiinni. Ehdottomasti paras tapa kokea Toscanan luonto on vuokrata auto ja tehdä tutkimusmatkoja alueelle.

Palazzo degli Uffizi - "Uffizin galleria"

Firenze kätkee sisäänsä jopa puolet Italian taideaarteista ja sen kuuluisin taidemuseo on Uffizi. Gallerian näyttelyissä on 1 500 mestariteosta, ja itse palatsissa yli 50 huonetta. Museosta on omistettu huoneita esim. Botticellin ja Leonardo da Vincin teoksille.

Ponte Vecchio

Firenzen keskustassa, joen yli kaartaa Ponte Vecchion silta. Sillan erikoisuus ovat sen kulta- ja koruliikkeet. Silta kojuineen, ihmismassoineen ja Vasarin käytävineen on melko erikoinen näky sillaksi ja siksi käymisen arvoinen.

Piazza della Signoria

Kuuluisa aukio on täynnä vilskettä ja vilinää. Kesäisin aukea on erityisesti hääparien suosiossa. Piazzan reunalle sijoittuu kuuluisa Uffizin taidegalleria sekä kaupungintalona toimiva Palazzo Vecchio.

Renesanssiajan taide

Arvioidaan että noin neljäsosa kaikista maailman taideaarteista on tallennettu Firenzeen. Medicien hallitsijasuku hankki renesanssikokoelmiinsa muunmuassa Michaelangelon taidetta. Taiteen tukijoina tunnettu suku hallitsi Firenzen aluetta 1200-1700 -luvulla.

Battistero di San Giovanni

Firenzen luultavasti vanhin kirkko on rakennettu roomalaisten kaupunkitalon paikalle. Kahdeksankulmainen rakennus on alunperin peräisin 1200 -luvulta.

Daavid patsas

1504 valmistunut Daavid patsas on kuvanveistäjä ja taiteilija Michelangelon taidonnäyte. Alkuperäistä veistosta säilytetään Firenzessä, Accademia di belle arti di Firenzen galleriassa. Patsaan jäljennöksen kohtaat kuitenkin sen alkuperäisellä paikalla Palazzo Vecchion ulkopuolella.

Porcellino

Kuvanveistäjä Taccan luoma villisika pronssiveistos sijaitsee Mercato Nuovolla. Suihkulähteen keskellä sijaitseva patsas on kopio alkuperäisestä. Uskomuksen mukaan villisian kärsän hankaaminen on tarkoittanut vierailijalle pikaista paluuta Firenzeen. Jo 1700-luvulla ensimmäisen kerran mainitun tavan takia villisikapatsaan kärsä onkin muuta ruumista huomattavasti vaaleampi.

Piazzale Michelangelo -aukio

Kuvanveistäjätaiturin mukaan nimetty aukio on hieman kauempana Firenzen historiallisesta keskustasta, mutta kuitenkin kävelymatkan päässä. Aukiolle kannattaa eksyä jos sen panorama maiseman vuoksi. 1860 -luvulla perustetulta aukiolta löytyy myös Michelangelon kuuluisimpia töitä esitteleviä patsaskopioita.

Giardino di Boboli -puutarha

Kuuluisan firenzeläisen perheen Medicinin omistama Bodolin puutarha avautuu heti Pitti Palacen takaa. Italialainen puutarha kätkee varjoihinsa paitsi kasvien kirjon, myös lukuisat renesanssiajan taidepatsaat. Alueelta löytyy myös kaksi upeaa suihkulähdettä Fountain of Neptune ja the Fountain of the Ocean.

Basilica di San Lorenzo

Lorenzon kirkko on yksi Firenzen merkittävimmistä renesanssiajan rakennuksista. Alunperin joo 393 käyttöön vihitty rakennus on uudelleenrakennettu ja korjattu useaan otteeseen. Nykyisen ulkoasunsa kirkko sai vuonna 1400-1500 -luvuilla. Kirkkoon on haudattu useita Medici -suvun jäseniä.

Basilica di Santa Croce

Suuri Pyhän ristin Basilica on Firenzen fransiskaanien pääkirkko. Kirkon vihki käyttöön Paavi Eugenius IV 1442. Kirkon viereinen kellotorni rakennettiin 1800 -luvulla. Kirkon pylväissä voi nähdä merkintöjä 1966 Firenzeen nousseesta tulvasta, joka vahingoitti pahoin kirkon sisätiloja.