Haapsalu

Haapsalu on idyllinen ja rauhallinen pikkukaupunki merenzrannalla. Kaupunki ihastuttaa merellisyydellään ja keskustan kauniilla vanhoilla rakennuksillaan. Kattojen yläpuolella kaupunkia vartioivat Piispanlinnan tornit. Iltakävelylle kannattaa suunnata promenadille ihastelemaan kauniita pitsihuviloita.

Merenrantakaupunki Haapsalu sijaitsee Virossa, vain noin 90 kilometriä Tallinnasta etelään. 12 000 asukkaan kaupunki on Viron toiseksi suosituin kylpyläkaupunki. Kaunis pikkukaupunki houkuttelee matkaajia ihastelemaan vanhojen puutalojen reunustamia kujia. Kauniit puistot, meri ja välitön tunnelma ovat Haapsalun vahvuuksia.

Lämmin merivesi, terveellinen muta ja raikas meri-ilma ovat tehneet Haapsalusta tunnetun kylpyläpaikan. Kylpylöillä on kaupungissa pitkät perinteet, sillä jo Venäjän keisarit tulivat nauttimaan kaupungin parantavan mudan vaikutuksista. Ensimmäinen mutakylpylä avasi Haapsalussa ovensa vuonna 1825.

Meri syleilee kaupunki kolmelta suunnalta. Ei siis ihme, että merellisyys on vahvasti Haapsalussa läsnä. Kaupungin rantaan kunnostettu romanttinen rantapromenadi antaa ihanteelliset puitteet iltakävelylle. Promenaadikatu alkaa Afrikan rannalta ja johtaa aikoinaan täällä toimineen kahvilan mukaan nimetylle suklaa-promenadille. Promenadin varrelta löytyy Viron kauneimpiin puurakennuksiin kuuluva Kuursaal.

Etäisyydet Haapsalussa eivät ole kovin pitkiä ja koska kaupungin kadut ovat viehättäviä erilaisine katunäkymineen, on siellä helppo ja mukava kävellä paikasta toiseen. Lossiplats-aukio ja sille johtava Karja ovat hyviä ostospaikkoja, kuten myös kauppakeskukset ja torit. Kuten muuallakin Virossa, suosittuja tuliaisia ovat mm. elintarvikkeet, käsityöt ja taide ja tietenkin Haapsalun omat erikoisuudet eli Haasalu-pitsihuivi sekä Haapsalun mutatuotteet.

Mikäli lomalta haluaa festivaalitunnelmaa, kannattaa se ajoittaa elokuun alkuun. Vuosittain kaupungissa pidettävä Valkean Daamin -festivaali kerää Piispanlinna ympärille runsain määrin laulua, tanssia ja markkinatunnelmaa. Festivaalilla juhlitaan Viron kuuluisinta aavetta, jonka siluetin onnekas matkaaja voi nähdä linnan ikkunassa kirkkaana elokuisena kuutamoyönä.

Miksi matkustaa Haapsaluun?
Rento ja välitön tunnelma
Merellinen pikkukaupunki
Haapsalun parantava muta
Vanhan keskustan ihanat puurakennukset

Matkat

Haapsalun kylpyläloma

Helsinki-Tallinna
Tallinna-Haapsalu
Haapsalu (valitsemasi määrä päiviä)
Haapsalu-Tallinna
Tallinna-Helsinki
Haapsalun kylpylälomalle voit valita bussikuljetuksen Tallinnasta Haapsaluun kahdesti viikossa. Omalla autolla matkaan voi lähteä joka päivä.


Haapsalun hotellimatka + 1 yö Tallinnassa

Helsinki-Tallinna
Tallinna-Haapsalu
Haapsalu (valitsemasi määrä päiviä)
Haapsalu-Tallinna
Tallinna-Helsinki
Lisäyö Tallinnassa. Bussikuljetuksen Tallinna-Haapsalu ostaville lähdöt ovat kahdesti viikossa. Omalla autolla matkaaville joka päivä.


1 yö laivalla + Haapsalun kylpyläloma

Yö Silja Europalla Helsingistä Tallinnaan
Tallinna-Haapsalu
Haapsalu (valitsemasi määrä päiviä)
Haapsalu-Tallinna
Tallinna-Helsinki
Matka alkaa risteilemälle Silja Europalla. Bussikuljetuksen Tallinna-Haapsalu ostaville lähdöt ovat kahdesti viikossa. Omalla autolla matkaaville joka päivä.


Matkailijoiden vinkkejä

Asiakkaidemme kokemuksia Haapsalusta

Haapsalu on viehättävä vanha puutalokaupunki. Hyvä ruoka ravintoloissa
Riitta
Parasta matkassa oli hiljaisuus ja rauha, luontoa ympärillä ja kylpyläosasto.
Elma
Parasta Haapsalussa on kiireettömyys ja lyhyet välimatkat
Eero
Haapsalu on paikka missä en aikaisemmin ollut käynyt. Parasta oli että meri oli lähellä ja rauhallinen paikka.
Kaarina
94% suosittelee matkaa Haapsaluun

Tietoa kohteesta

Tietoa
Aikaero
Väkiluku
Kieli
Viro
Valuutta
Päivälämpötilat
helmikuu
0 °C
toukokuu
16 °C
heinäkuu
21 °C
syyskuu
16 °C