Hampuri

Saksan toiseksi suurin kaupunki on täynnä elämää. Monimuotoinen Hampuri tarjoaa nautinnollisen loman niin shoppailijoille, kultturisteille, hyvästä ruoasta nauttiville kuin yöeläimillekin.

Saksan luoteisosassa sijaitseva Hampuri on vilkas satamakaupunki Elbe-joen rannalla. Kaupunkia on kehitetty voimakkaasti, siinä missä Hampuri koettiin vuosikymmeniä sitten pahamaineisena ja ankeana, se on nykyään yksi Euroopan trendikkäimpiä kaupunkikohteita. Kaupungilla on periksiantamaton luonne, sillä Hampuri on tuhoutunut useaan otteeseen ja noussut aina isompana takaisin.

Kaupungista löytyy historiaa, mutta jälleenrakennuksen vuoksi myös paljon modernia arkkitehtuuria. Vesi on läsnä kaikkialla ja kaupunkia halkovat sillat ja kanaalit antavat sille omanlaisensa tunnelman. Leudon ilmastonsa vuoksi Hampuri on hyvä kasvualusta monipuoliselle kasvillisuudelle. Kaupunki onkin tunnettu monista, toistaan kauniimmista puistoalueista, joista tunnetuin Planten un Blomen on ehdottomasti käymisen arvoinen. Hampuri kuuluu Euroopan kansainvälisimpiin kaupunkeihin, jossa on aidon suurkaupungin tuntua.

Lisää Hampurista

Hampuri on levittäytynyt aika isolle alueelle. Ydinkeskustaa voit kiertää kävellen, mutta kun kaupungista haluaa enemmän irti kannattaa ottaa kulkupeli alle. Kesäisin hyvä vaihtoehto on pyörä, joita on helppo vuokrata keskustassa varsinkin Planten un Blomen -puiston alueella. Kaupungissa on kattava pyöräteiden verkosto. Paikasta toiseen siirtymiseen voit napata myös metron (U-bahn) tai paikallisjunan (S-bahn). Viikolla junaliikenne on keskiyön tunneilla pysähdyksissä, mutta perjantaisin ja lauantaisin palvelee bilekansaa läpi yön. Hampurin lentokenttä sijaitsee 8 kilometriä kaupungista. Näppärin tapa päästä kaupungin keskustaan voit hypätä S1-junan kyytiin, joka lähtee lentokentän asemalta kohti keskustaa 10 minuutin välein.

Moni pitää Hampurin yöelämää Saksan kaupungeista parhaana, ainakin se on vilkasta, monipuolista ja kosteaa. Kaupungissa voit juhlia hienostuneesti ja tyylikkäästi tai antautua rentoon  ja letkeään illanviettoon. Kaupunginosista St. Paulilla ja Reeperbahnilla on huvittelijoiden maine, joskin alue on hieman kaksijakoinen eikä kaikkien mieleen. Myös Schanzenviertelin alueelta löytyy paljon klubeja ja yökerhoja. Schanzen alue on nuorekasta, suvaitsevaista ja palvelutarjonnaltaan monipuolista. Mikäli kaipaat illanviettoon hieman tyylikkäämpää menoa, voit valita jonkin vanhan kaupungin lukuisista ravintoloista tai terasseista. Rathausstrasse -katu on reunustettu toistaan tyylikkäämmillä ravintoloilla. Jungfernstieg -kadun rantapromenadin ravintolat ovat varsinkin kesäisin illanviettäjien suosiossa.

Blankenesen idyllinen kylä sijaitsee vain reilun 15 minuutin junamatkan päässä Hampurin keskustasta. Nykyään alue on hyvätuloisten suosimaa asuinaluetta. Talot nousevat kukkulan rinteille. Rannasta kylä rajoittuu Elbe -jokeen ja rantaviivaa myötäilee kaunis rantapromenadi.

45 minuutin junamatkan päässä Hampurista, Itämeren rannalla sijaitsee Hansakaupunki Lyypekki (Lübeck). Jo 1100-luvulla perustetulla kaupungilla on vivahteikas historia. Lyypekki on ollut merkittävä satamakaupunki jo vuosisatoja. Vanha kaupunki on täynnä vanhanajan liikkeitä ja työpajoja. Kaupungin kaunis keskusta on vierailun arvoinen.

Hampurista voit suunnata junamatkalle myös länteen. Reippaan tunnin junareissun päässä on Bremenin kaupunki. Bremenin soittoniekat lienevät kaikille tuttuja, mutta kaupunki tarjoaa myös paljon muuta nähtävää kuten kauniita goottityylisiä rakennuksia.

Miksi matkustaa Hampuriin?
Loistavat ostosmahdollisuudet
Kansainvälinen tunnelma
Trendikäs kaupunkilomakohde
Leuto ilmasto

Matkat

Hampurin kaupunkiloma

Helsinki-Hampuri
Hampuri (valitsemasi määrä päiviä)
Hampuri-Helsinki
Valitset valikoimastamme sinulle sopivat lentoaikataulut Helsingistä ja määrität itse montako yötä haluat Hampurissa viettää.


Hampurin kaupunkiloma lentäen Turusta

Turku-Hampuri
Hampuri (valitsemasi määrä päiviä)
Hampuri-Turku
Valitse sinulle sopivimmat välilaskulliset lennot omalta kotikentältäsi Turusta.


Hampurin kaupunkiloma lentäen Oulusta

Oulu-Hampuri
Hampuri (valitsemasi määrä päiviä)
Hampuri-Oulu
Valitse sinulle sopivimmat välilaskulliset lennot omalta kotikentältäsi Oulusta.


Hampurin kaupunkiloma lentäen Rovaniemeltä

Rovaniemi-Hampuri
Hampuri (valitsemasi määrä päiviä)
Hampuri-Rovaniemi
Valitse sinulle sopivimmat välilaskulliset lennot omalta kotikentältäsi Rovaniemeltä.


Tietoa kohteesta

Tietoa
Päivälämpötilat
huhtikuu
9 °C
kesäkuu
17 °C
elokuu
19 °C
lokakuu
11 °C