Ikaalisten matkatoimisto
Paras tapa vaihtaa vapaalle

Hotellimatkat Riikaan ja Jurmalaan

Hotellimatkalle Riikaan ensimmäistä kertaa lähtenyt saattaa yllättyä, sillä edessä on odotuksia mittavampi kaupunki. Riika on viime vuosina nostanut suosiotaan ja on tänä päivänä yksi suomalaisten suosikkikohteista Baltiassa. Jurmala taas ihastuttaa valkoisine hiekkarantoineen. Lähde sinäkin kokemaan tämä viehättävät Latvian kaupungit. Ikaalisten Matkatoimisto järjestää Riikaan ja Jurmalaan 3 yön hotellimatkoja alku- ja loppukesästä sekä 2-7 yön hotellimatkoja keskikesällä jopa päivittäin. Turusta ja Tampereelta pääset kanssamme Riikaan myös lentäen.  Tutustu laajaan matkavalikoimaamme!

riika-latvia-002

Miksi Riikaan?

Mahtavuutensa vuoksi Riikaa kutsutaan Baltian Pariisiksi, eikä suotta. Daugavajoen rannat, puistot, palatsit, jugend-kaupunginosa, kauppahallit ja Mustapäiden talo viestittävät suurkaupungista, jonka iätöntä kauneutta on vuosisatojen ajan rakennettu. Riian vanhakaupunki on kuin elävä museo, missä moderni elämä ja mukavuudet kulkevat käsikädessä keskiaikaisen viehättävyyden kanssa. Riika on juurikin ainutlaatuinen yhdistelmä historiaa ja kansainvälistä tunnelmaa. Riika hemmottelee vieraitaan monipuolisella kulttuuritarjonnalla, upealla historiallisella arkkitehtuurilla ja eloisalla kahvikulttuurilla. Istahda viihtyisälle terassille ja nauti kupponen kahvia keskiaikaisessa miljöössä, poikkea idyllisiin putiikkeihin, ihastu paikallisiin käsityöperinteisiin ja nauti ystävällisestä palvelusta sekä iloisesta ilmapiiristä. Lue tästä 10 parasta vinkkiämme Riikaan ja tutustu Riian parhaisiin nähtävyyksiin.

Miksi Jurmalaan?

Jurmala on viehättävä merenrantakaupunki, joka sijaitsee 28 kilometrin päässä Riiasta länteen. Jurmalassa pääset nauttimaan upeasta valkoisesta hiekkarannasta, jolla on pituutta peräti 26 km. Jurmala tunnetaan kylpyläkaupunkina ja se on ollut itä-eurooppalaisten suosikkilomakohteita yli vuosisadan. Jurmalassa on myös paljon viheralueita. Riian rautatieasemalta pääsee Jurmalaan helposti junalla. Junia lähtee noin 20 minuutin välein.

Matkatarjontamme Riikaan ja Jurmalaan

Suurin osa järjestämistämme matkoista Riikaan on laiva-bussimatkoja. Matka alkaa laivalla Helsingistä Tallinnaan, jonka jälkeen bussi kuljettaa (paitsi omalla autolla kuljettaessa) Riikaan. Tampereelta ja Turusta järjestämme myös hotellimatkoja Riikaan lentäen. Turku-Riika ja Tampere-Riika matkoista valittavanasi on 2 tai 3 yön hotellimatka. Riian hotellit ovat tasokkaita ja tarjoamistamme Riikan hotelleista löytyy varmasti jokaiselle matkaseurueelle sopiva vaihtoehto. Riian tai Jurmalan hotellimatkaasi voit myös liittää yöpymisen Tallinnassa, jolloin pääset kokemaan kaksi Baltian kaupunkia yhden reissun aikana tai voit olla ensimmäisen yön laivalla nauttien risteilytunnelmasta.

Bussimatkat Riikaan

Bussimatkat Jurmalaan

Lentomatkat Riikaan ja Jurmalaan Tampereelta ja Turusta 2-3 yötä

Retket ja palvelut Riiassa

Kanavaristeily, Riika

Tunnin risteilyllä näet Riian joelta päin !

Lue lisää

Rundalen linna ja Bauskan panimo

Kokopäiväretki upeaan Rundalen linnaan sekä vierailu Bauskan olutpanimossa

Lue lisää

Retki Jelgavan kaupunkiin

Puolipäiväretki Jelgavan kaupunkiin noin 45 km Riiasta

Lue lisää

Retki salaiseen neuvostobunkkeriin

Puolipäiväretki salaiseen neuvostobunkkeriin noin 75 km päässä Riiasta

Lue lisää

Hop On-Hop Off

2 päivän lipulla ympäri Riikaa kaksikerroksisella Sightseeing bussilla

Lue lisää

Riian hotellit

Ibis Riga Centre Hotel

Vuonna 2016 avattu keskustahotelli lähellä Vanhaakaupunkia sekä Riian kuuluisia Zeppelin-kauppahalleja.

Lue lisää Ibis Riga Centre Hotellista

Radisson Blu Daugava Hotel

Daugava-joen varrella, viehättävän Voitonpuiston vieressä sijaitseva hyvätasoinen Radisson BLU Hotel Daugava tarjoaa tilavien huoneiden lisäksi monipuolisen kuntokeskuksen aktiviteetteja mm. 24 m uima-altaan maksuton käyttö.

Lue lisää Radisson BLU Hotel Daugavasta

Radisson Blu Elizabete Hotel

Tyylikäs keskustahotelli sijaitsee keskustassa, puistoa vastapäätä. Hotellilta on lyhyt kävelymatka Vanhaankaupunkiin. Ympäröivä alue on Riikan liike- ja kauppakeskusta, jossa on erittäin hyvät ostosmahdollisuudet.

Lue lisää Radisson BLU Elizabete hotellista

Radisson Blu Hotel Latvija

Monipuolinen hotelli keskeisellä sijainnilla. Hotellin 26.kerroksen Skyline Barista loistava näköala ympäri Riikaa.

Lue lisää Radisson BLU Latvija Hotellista

Tallink Hotel Riga

Viihtyisä keskustahotelli lähellä Origon ja Stockmannin ostoskeskuksia sekä Riian kuuluisia Zeppelin-kauppahalleja.

Lue lisää Tallink Hotel Rigasta

Jurmalan hotellit

Hotel Jurmala Spa

Jurmalan keskustassa, kävelykadun varrella sijaitseva hyvätasoinen, moderni kylpylähotelli tarjoaa miellyttävän majoituksen lisäksi myös monipuolisia hoitopaketteja. Upealle hiekkarannalle on vain muutaman minuutin kävelymatka.

Lue lisää

SemaraH Hotel Lielupe SPA & Conferences

Tyylikäs, uusittu kylpylähotelli vain muutaman sadan metrin päässä upeasta hiekkarannasta.

Lue lisää

Lue lisää Riiasta ja Jurmalasta!

Riika

Latvian pääkaupunki Riika yllättää ensikertalaisen ja tarjoaa nähtävää ja koettavaa vielä seuraavillekin vierailuille. Daugava-joen rannat, jugend-kaupunginosa, puistot, palatsit, kauppahallit ja Mustapäiden talo viestittävät suurkaupungista, jonka iätöntä kauneutta on vuosisatojen ajan rakennettu. Kokonsa ja kauneutensa vuoksi Riikaa kutsutaankin Baltian Pariisiksi.

Lue lisää Riiasta

Jurmala

Kaunis merenrantakaupunki on kuuluisa upeista pitsihuviloista, kylpyläperinteestä ja terveellisesetä ilmastosta. Kesäaikaan Jurmalan n. 26 km pitkä valkoinen hiekkaranta on täynnä elämää ja tunnelma on kuin eteläisimmissä lomakohteissa.

Lue lisää Jurmalasta

Tekemistä Riiassa

Riika on ainutlaatuinen yhdistelmä historiaa ja kansainvälistä tunnelmaa. Riika hemmottelee vieraitaan monipuolisella kulttuuritarjonnalla, upealla historiallisella arkkitehtuurilla ja eloisalla kahvikulttuurilla.

Lue lisää

Riian nähtävyydet

Riika toivottaa vieraat tervetulleeksi monipuolisella kulttuuritarjonnallaan, upealla historiallisella arkkitehtuurillaan, kauniilla puistoillaan, ostosmahdollisuuksillaan ja kansainvälisellä ilmapiirillään. Riian tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat mm. Raatihuoneentorilla sijaitsevat Mustapäiden talo, Miehitysmuseo ja Pietarin Kirkko.

Lue lisää Riian nähtävyyksistä