Ibiza — Nähtävyydet ja tekemistä

Punta Arabin hippimarkkinat

Ibizalla elää vahva hippikulttuuri, joka näkyy myös saarella järjestettävissä markkinoissa. Yksi suosituimmista on Punta Arabin markkinat, jotka järjestetään keskiviikkoisin Es Canarin kylässä.  Kylä sijaitsee noin 19 km Ibizan kaupungista koiliseen päin. Markkinoita pidetään matkailusesongin aikana ja ne ovat avoinna klo 10.00-19.00. Markkinakojuja on yli 400 ja ne myyvät mm. erilaisia vaatteita, koruja, kenkiä ja laukkuja. Paikalle kannattaa mennä myös vain fiilistelemään tunnelmaa, tai nauttimaan vaikkapa virkistävästä drinkistä ja seuraamaan hulinaa. Markkinoille pääsee mm. paikallisbussilla.

Vanhakaupunki Dalt Vila

Ibizan Vanhankaupungin, Dalt Vilan mukulakivikatuja kierrellessä voit kurkistaa alueen muinaisiin aikoihin. Idyllinen kaupunginosa on monen suosikki Ibizan lomalla ja nykypäivänä sieltä löytyy paljon uniikkeja pikkuputiikkeja ja ravintoloita. Aamupäivät ovat tavallisesti rauhallisempaa aikaa ja iltaan tultaessa kujat ja kadut alkavat täyttyä illainstujista ja juhlatunnelmasta. Mikäli historia kiinnostaa, kannattaa piipahtaa arkeologisessa museossa. Kaupungin huipulla kohoaa renesanssityyliä edustava linnoitus, jonka muurien suojissa sijaitsee historiallisesti merkittävimmät rakennukset. Korkeimmalla kohdalla sijaitsee maailman parhaiten säilynyt kultuurihistoriallinen krypta, Puig des Molins.

 

Formentera

Turkoosi ja kristallinkirkas vesi tekevät Formenteran rannoista monelle lähes Paratiisin, tai ainakin Euroopan parhaan rantakohteen. Formentera sijaitsee Ibizan saaren eteläpuolella, noin puolen tunnin lauttamatkan päässä. Saari on pieni, vain noin 19 km pitkä, Saari on erinomainen kohde, jos haluaa nauttia rauhallisesta rantaelämästä ja ottaa hetki taukoa Ibizan hulinasta. Varsinaisia nähtävyyksiä saarella ei ole, mutta unohtumattomien rantamaisemien äärellä niitä ei täällä kaipaakaan! Formenteralle pääset Ibiza Cityn satamasta.

 

Sant Antonin bilealue

Sant Anton on Ibizan saaren toiseksi suurin kaupunki Ibizan saaren länsiraanikolla. Sant Antoniin keskittyvät erityisesti klubit sekä juhliminen, ja se viehättääkin tavallisesti nuorempaa matkustajakansaa. Time Out-lehti onkin nimennyt Sant Antonin ”universumin klubipääkauopungiksi”. Tältä alueelta löytyy niin ravintoloita, baareja. rantabileitä, yökerhoja, bileristeilyiä kuin maailmanluokan megaklubejakin. Rannassa siajitseva Calfe del Mar on yksi legendarisimmista rantaloungeista joissa iltaa voi viettää kauniista auringonlaskuista ja klubitunnelmasta nauttien. Muita suosittuja ja kuuluisia tanssiklubeja ovat mm. Eden, Es Paradis ja Amnesia. Valinnanvaraa löytyy lomasesonkina varmasti!

Ses Salinesin luonnonpuisto

Ses Salinesin luonnonpuiostoalue sijaitsee saaren eteläkärjessä. Erityisesti lintubongauksesta kiinnostuneiden kannattaa saapua paikalle keväisin tai syksyisin, sillä paikka on muuttolintujen pysähdyspaikka. Hyvällä tuurilla siellä saattaa nähdä villihanhia, haikaroita, flamingoja, muuttohaukkoja tai isokuoveja. Lintujen ja upean rannan lisäksi alueelta saattaa bongata myös luonnontilaisia ihmisiä, sillä alueella on myös Ibizan ensimmäinen nudistiranta.

Arkeologinen museo

Ibizan historiaa värittävät monien eri sivilisaatioiden aikakaudet. Näitä esittelevät argeloginen museo jonka näyttelyt keskittyvät erityisesti Rooman vallan aikaan sekä maurien ja puunilaisten valtakausiin. Museon hoistoriallinen kokoelma ulottuu 3000 vuotta taaksepäin ja kattaa erilaista esineistöä ja taidetta muinailta kansoilta.

Museo sijaitsee entisöidyssä keskiaikaisessa kappelissa ja sen ympäristössä, Ibizan vanhassa kaupungissa. Museo esittelee Ibizan historian lisäksi myös lähisaari Formenteran menneisyyttä. Museorakennus on toiminut 1300-1800 lukujen aikana hallituksen kokontumispaikkana ja se on restauroitu kauniisti. Museon läheisyydestä löytyy yksi Vanhankaupungin parhaista näköalapaikoista kaupungin yli ja kaukana siintävään vuoristoon. Paikalle pääset nousemalla katedraaliaukiolle Vanhankaupungin katuja pitkin. Lähistöltä löytyy myös muita arkkitehtuurisia helmiä kuten Ibizan hiippakunta (Obispado de Ibiza), Ibizan linna ja Casa de la Cúria.

 

 

Sa Talaiassan huippu

Ibizan saaren ja Baleaarien korkein vuori sijaitsee saaren lounaisosassa. Huippu kohoaa 475 metrin korkeuteen ja se on saavutettavissa patikoiden yleensä muutamassa tunnissa.  Patikointiretkelle kannattaa lähteä Sant Josépin kylästä. Vaikka vuori korkeudellaan varsinaisesti huimaakaan, on reitti melko vaativa. Hyvät jalkineet ja ainakin perustasoinen kunto ovat tarpeen. Huipulla upeat maisemat palkitsevat urakan ja kirkkaana päivänä voit nähdä Mallorcalle asti!