Ikaalinen

Ikaalinen on kaunis ja pieni maalaiskaupunki Pirkanmaalla. Kaupunki levittäytyy Kyrösjärven rannoille ja Wanha Kauppala kohoaa niemellä järven rannalla. Upean lomaelämyksen voit kokea Kyrösjärven rannalla Ikaalinen Spassa.

Ikaalisissa on noin 7000 asukasta. Kaupungin sydän on Wanha Kauppala, jota on luonnehdittu sanoilla ”Suomen wanhin, pienin ja kaunein”. Suomen suuriruhtinaan Aleksanteri II:n huhtikuun 21. päi­vänä 1858 antaman julistuksen alkusanojen mukaan “Sopivaan paik­kaan Ikaalisten Kirkonkylässä pitää kruunulle ostettaman tarpeellinen maanala pienemmän kauppalan perustami­seksi.” Ikaalisiin perustettu epäitsenäinen kauppala oli ensimmäinen Suomessa. Kauniit jalopuukujat ovat säilyneet rinteille rakennetussa kauppalassa näihin päivin saakka.

Lisää Ikaalisista

Ikaalisissa ei ole kaupungin sisäistä julkista liikennettä. Vanhan kauppalan ja keskustan alueella kaikki on kävelyetäisyydellä. Ylivoimaisesti helpoin tapa tehdä retkiä ympäristöön tai vierailla vaikkapa Ikaalisten kylpylän alueella on oma auto tai polkupyörä. Kesäisin Ikaalisten keskustan ja kylpylän välillä liikennöi laiva.

Ikaalisten keskustassa on ruokakauppojen lisäksi myös vaatekauppoja ja kattava kenkäkauppa. 3-tien varrella keskustan kohdalla palvelee Kauppakeskus Komppi, jonka liiketiloista löytyvät esimerkiksi Reiman ja Nanson myymälät. Mikäli etsit tunnelmallista ostospaikkaa ja vaikka et etsisikään, kannattaa suunnata retkelle Ikaalisten itäpuolelle. Luhalahden kylässä palvelee idyllinen vanhan ajan Kyläpuoti.

Ikaalinen Spa & Resort tarjoaa viihdettä keikkojen, tanssien, tapahtumien sekä monipuolisten ravintolapalveluiden lisäksi. Lisäksi Ikaalisista löytyy muutamia lounasravintoloita ja kahviloita. Kattavasti Ikaalisten ravintoloita on esitelty VisitIkaalinen sivustolla.

Ikaalinen Spalla tapahtuu. Spassa esiintyy syksyllä 2021 Suomen ykkösartisteja, esimerkiksi Eppu Normaali, BEHM, Maija Vilkkumaa ja paljon muita. Myös tanssikansaa houkutellaan parketille. Kaikki tapahtumat löydät täältä

Ikaalinen tunnetaan harmonikkapaikkakuntana, sillä Satahäme Soi -festivaalit kokoavat kesäisin laajan määrän musiikinystäviä kaupunkiin.
Toinen merkittävä tapahtuma ovat kesäiset Saunafestivaalit, joissa palkitaan mm. vihdanteon suomenmestari.
Matalankynnyksen filosofointia tarjoaa kesäinen Puistofilosofia viikko. Lukuisat puhujat pohjustavat ajankohtaisia aiheita ja herättelevät ajattelemaan.
Maalaistorille haluavien kannattaa ajella kirkon kupeeseen keskiviikkoisin, sillä se on toripäivä.
Tutustu Ikaalisten tapahtumakalenteriin.

Noin 45 minuutin ajomatkan päässä Ikaalisten kauppalasta sijaitsee Seitsemisen kansallispuisto. Alueen luontopolut kutsuvat vaeltajia kaikkina vuodenaikoina.
Puolen tunnin ajomatkan päässä Ikaalisista sijaitsee Jämi. Monipuolinen matkailualue sisältää niin vaellusreittejä, kiipeilypuiston, minigolfia kuin ilmailuakin.
Päiväretken voi tehdä myös Hämeenkyröön Frantsilan Kehäkukkaan, jonka maittava lounaspöytä ja myymälän luontaistuotevalikoima ihastuttavat matkailijoita.

Miksi matkustaa Ikaalisiin?
Kyrösjärven rannat
Loma maalaismiljöössä
Kauniit puistot
Hyvät ulkoilureitit

Matkat

Ikaalinen Spa lomamatka

Ikaalinen Spa (valitsemasi määrä päiviä)
Kunnostettu Ikaalinen Spa on jälleen auki. Lähde rentoutumaan allasosastolle tai tarkista monipuolisesta tapahtumakalenterista suosikkiartistisi keikkapäivä! Ikaalinen tarjoaa monipuolisia luontoaktiviteetteja, ja Spa on niitä ajatellen loistava paikka majoittua. Varaa matkasi nyt!


Lomamatka Luomajärven Kievariin Ikaalisiin

Luomajärven Kievari Ikaalisissa
Valitse majoituksesi ja lomakokonaisuutesi.


Tietoa kohteesta

Tietoa
Päivälämpötilat
tammikuu
-5 °C
huhtikuu
4 °C
heinäkuu
18 °C
lokakuu
4 °C

Katso video Ikaalisista