Luomajärven Kievari

Hurmaava Luomajärven Kievari sijaitsee Ikaalisten maalaismaisemissa Pirkanmaalla. Ikaalisten keskustasta hevoskievarille on noin 15 minuutin ajomatka.

Kievarin tunnelmalliset majoitushuoneet sijaitsevat 1800- luvun alussa perustetun talonpoikaistilan vanhoissa rakennuksissa kuten Viljamakasiinissa, Puariaitassa ja Pakarissa (aittakammarit). Huoneita on useampia ja kukin huone on sisustettu viihtyisäksi vanhaa ja uutta yhdistellen. Huomaathan että aittakammareiden huoneissa ei ole omia saniteettitiloja, vaan ne sijaitsevat noin 20 metrin päässä. Majoitus voi olla myös Wanhan Majan Kartanossa, joka on idyllinen 1930 -luvun rakennus, ja se kätkee sisäänsä 5 viehättävästi sisustettua huonetta, jotka ovat käytössä ympäri vuoden. Kartanomajoituksen saniteettitilat ja suihkut sijaitsevat samassa rakennuksessa huoneiden läheisyydessä. Kartanomajoitus sijaitsee noin 300 metrin päässä Kievarin päärakennukselta. Voit myös valita paketin, johon sisältyy majoitus Sydänkäpy luksuspuumajassa tai Hopeavirran Helmi –mökissä.

Konstailematon maalaisgourmet, puhtaat raaka-aineet ja rakkaus ruokaan yhdistyvät Kievarin keittiössä. Keittiömestari, Kievarin isäntä, tarjoilee rehtiä, kotimaisista raaka-aineista valmistettua maalaisruokaa, jossa on vaikutteita Ranskan ja Italian maalaiskeittiöistä. Isännän ruokia maistellessasi antaudut makunautintojen vietäväksi. Ravintolassa on A-oikeudet.

Eläimiä tilalla riittää katseltavaksi ja rapsuteltavaksi ympäri vuoden. Siitä pitävät huolta tilan kissat ja hevoset. Kissat liikuskelevat rapsuttajia etsiskellen pitkin pihoja, ja hevosia saa käydä vapaasti ihastelemassa hevostallin alueella. Kesäaikaan pihapiirissä majailevat lisäksi pupujussit, lampaat, kukot ja kanat. Läheisillä laitumilla laiduntavat lehmät vasikoineen.

Kievari tarjoaa erilaisia lisämaksullisia aktiviteetteja.  Lisäksi kievaria ympäröi huikeat pyöräilyreitit! Maastopyöräilyyn sopivia reittejä on useampia ja lähimaastoissa ajetaan maastopyöräilykisojakin vuosittain. Kievarista voit vuokrata maastopyörän, tavallisen pyörän tai lasten pyörän.

Omalla autolla saapuville Kievarin pihasta löytyy maksuton parkkipaikka. Linja-autot kulkevat Helsingin Kampin linja-autoasemalta sekä Tampereen rautatieasemalta ympäri vuoden noin 300 metrin päässä sijaitsevalle pysäkille. Tarkemmat aikataulut löytyvät Matkahuollon aikatauluhausta.
OnniBussilla pääset pysäkille 12 kilometrin päähän, josta matka taittuu kätevästi joko Kievarin tarjoamalla noutopalvella tai taksilla.

Tripadvisor
26 arvostelua
Hotellin mukavuudet
Miksi lomailla Luomajärven Hevoskievarilla?
Majoitus tunnelmallisissa 1800-luvun rakennuksissa
Aito maalaismiljöö
Hetkiä tilan eläinten kanssa
Lukuisat aktiviteettimahdollisuudet

Kuvia hotellista

Huoneet

Sijainti ja yhteystiedot

Luomajärven Kievari

Luomajärventie 34, 39500 Ikaalinen
Puh: +358 (0) 500 231 855
S-posti: relax@hevoskievari.fi
Vastaanotto
tarvittaessa
Sisään­kirjautuminen
14:00
Ulos­kirjautuminen
12:00

Ikaalinen
Ikaalinen
13km

Lisätiedot majoituksesta

Kaikille majoittujille ovat vapaasti käytössä muun muassa seuraavat välineet:
– Ravintolan ollessa avoinna, takkahuoneesta löytyy televisio, jossa Netflix ja Youtube. Lapsille leluja ja kirjoja. Kysy myös lautapelejä.
– Upealla näköalalla varustettu nuotiopaikka ja grillikatos kaasugrillin kera. Polttopuut nuotioon sekä muut grillausvälineet saat henkilökunnalta.
– Pihapiiristä löytyy Galleria, josta löytyvät lepotuolit ja retkituolit lainaksi mieleiselläsi paikalla istuskeluun. Lisäksi kävelysauvoja (ohjatut tai omatoimiretket), pihapelejä, lautapelejä jne.. .
– Lumikenkiä (tarjolla myös opastettuja retkiä)
– Potkukelkat
– Erilaiset pulkat, liukurit, stigat
– Pihapiirin vieressä sijaitsevassa Puuhametsässä kiertää tunnelmallinen polku, jonka varrelta löytyy mm. kaksi riippumattoaluetta lekotteluun, parikeinu, mietiskelypenkki, kiipeilyalue, haaveilukivi, metsäfitness, linnunpönttöpuisto, käpylehmäpöytä jne..
– Lähistön metsässä kiertää opastettu hyvinvointipolku, jonne saa kartan mukaansa veloituksetta. Vierestämme löydät myös hienot lenkkimaastot, marja- ja sienimetsät, laavuja omatoimiseen retkeilyyn jne!
– Pihapiiristä löytyy lasten leikkipaikka, joka on varustettu trampoliinillä, pihapeleillä, hiekkalaatikolla leluineen, keinuilla ja liukumäellä.

Kievarista löytyy mm. seuraavanlaisia maksullisia aktiviteetteja (Majoituksesi aikainen retkitarjonta kannattaa varmistaa viestillä kievariin):
– Aloittelijoiden / ensikertalaisten metsäretki ratsain laavulle, hinnat alk. 55 € (sis. laavueväät).
– Maalaisromanttinen hevosajeluretki laavulle reellä tai hevoskärryillä hinnat alk. 30 € (sis. laavueväät).
– Sauvakävelyretket (kaikki tasot); leppoisia evästauollisia retkiä alkaen 25 € tai sporttisempia Nordic Walking tunteja alkaen 15 €, tasot helppo-vaikea.
– Lumikenkäretket; talven taikaa ja metsän lumoa opastetuilla retkillämme. Hinnat alkaen 25 € sis. laavueväät ja välineet.
– Poniohjelma alkaen 20 €, sis. hoitoa, rapsuttelua ja ratsastusta.
– Aloittelijoille / ensikertalaisille soveltuva melontaretki luonnonkauniille Jyllinjoelle:
1. Omatoiminen 20 €/hlö, sis. alkuopastuksen reitille ja pelastusliivit
2. Ohjattu 40 €/hlö, kesto 1,5 tuntia, sis. opastetun melontaretken ja elämyskärrykuljetuksen alajuoksulta takaisin Korsukylään.