Ateena —

Titania Hotel

Omatoimikokemus

Titania Hotellilla on 385 ylellisesti sisustettua huonetta, joissa kaikissa on ilmastointi sekä äänieristetyt ikkunat. Osassa huoneissa on parveke, jolta on näköala Akropolis-kukkulalle. Huoneissa ja hotellin yleisissä tiloissa on ilmainen WiFi. Kaikki myynnissämme olevat huoneet sisältävät aamiaisen.

Hotelli sijaitsee kävelymatkan päässä Ateenan tärkeimmistä muistomerkeistä ja kaupallisesta keskustasta. Hotellia ympäröivät kahvilat ja baarit. Noin 900 metrin päässä olevalta Syntagman metroasemalta pääsee suoraan lentokentälle tai voi nousta rannikolle kulkeviin rautiovaunuihin. Hotelli on yksi Ateenan suurimmista ja palkittu Olivia Garden -kattoravintola on varmasti hotellin paras ominaisuus.

Amalia Hotel

Omatoimikokemus

Amalia Hotellilla on 97 modernia, hyvin varusteltua huonetta, joissa kaikissa on ilmastointi. Deluxe-huoneissa on parveke, jolta on näkymät Kansallispuutarhaan, Lycabettus-kukkulalle ja Kreikan parlamentitalolle. Huoneissa ja hotellin yleisissä tiloissa on ilmainen WiFi. Kaikki myynnissämme olevat huoneet sisältävät aamiaisen.

Hotellissa on moderni sisustus sekä kaikki tarvittavat mukavuudet ja palvelut miellyttävään ja mukavaan oleskeluun. Kaikissa huoneissa on luonnonvaloa sekä kaksinkertaiset ikkunat ulkopuolisen melun poistamiseksi. Runsas buffetaamiainen sisältää myös kreikkalaisia ​​erikoisuuksia ja parhaita Välimeren vaihtoehtoja.

Hotelli sijaitsee keskeisellä paikalla kaupungin sydämessä, aivan Kansallispuistoa vastapäätä. Akropolikselle sekä Plakan viehättävään ja idylliseen Vanhaankaupunkiin on vain noin 10 minuutin kävelymatka. Hotellilta on noin 200 metriä Syntagma-aukiolle, jota pidetään Ateenan tärkeimpänä aukiona ja jonka läheisyydestä löytyy myös monia nähtävyyksiä. Syntagman metroasemalta pääsee suoraan lentokentälle tai voi nousta rannikolle kulkeviin rautiovaunuihin.

Arion Athens Hotel

Omatoimikokemus

Arion Athens Hotellilla on 51 valoista ja tyylikästä huonetta, joissa kaikissa on ilmastointi. Huoneissa ja hotellin yleisissä tiloissa on ilmainen WiFi. Kaikki myynnissämme olevat huoneet sisältävät aamiaisen.

Ystävällinen henkilökunta on paikalla ympäri vuorokauden ja heiltä saa tietoa kaupungista, nähtävyyksistä, kuljetuksista ja retkistä. Tämä hotelli tarjoaa modernit mukavuudet, korkealaatuiset palvelut ja kodikkaan tunnelman, puhumattakaan kattoterassilta avautuvasta upeasta näköalasta Akropolikselle.

Hotelli sijaitsee Ateenan todellisessa sydämessä, jota ympäröi kaikki tärkeimmät arkeologiset kohteet. Psirin kiehtova alue tarjoaa lukuisia vaihtoehtoja ruokailuun, ostoksille, kävelyyn sekä nähtävyyksien katseluun. Alue on onnistunut säilyttämään aidon luonteensa vuosien varrella ja sen vuoksi sillä on erilainen infrastruktuuri kuin muualla Ateenassa. Kapeat kadut, kauniit rakennukset, vanhat kirkot sekä pienet aukiot kutsuvat luokseen sekä matkailijoita, että myös itse ateenalaisia. Luonnonkaunis Plakan alue sekä Akropolis ovat myös kävelyetäisyydellä, kuten myös Syntagma-aukio, jota pidetään modernin Ateenan keskuksena ja josta on hyvät yhteydet muun muassa lentoasemalle ja Ateenan rannikoille.

Athens Tiare Hotel

Omatoimikokemus

Athens Tiare Hotellilla on 111 ilmastoitua huonetta. Kaikki huoneet ovat savuttomia ja sisustus on minimalistisen tyylikästä luovilla yksityiskohdilla höystettynä. Huoneissa ja hotellin yleisissä tiloissa on ilmainen WiFi. Kaikki myynnissämme olevat huoneet sisältävät aamiaisen.

Hotelli sijaitsee vilkkaasti liikennöidyn Omonia-aukion vieressä, joten täältä on nopeat yhteydet eri puolelle Ateenaa. Lähistöllä on myös taidegallerioita, museoita, useita historiallisia kohteita sekä baareja ja ravintoloita, eikä ostoksillekaan ole pitkä matka. Mikäli päivän aikana kertyneet askeleet eivät ole vielä tyydyttäneet kuntoilutarpeitasi, voit jatkaa kuntoilua hotellin kuntoiluhuoneessa, jonka käyttö sisältyy huonehintaan.

Jos haluat tuntea kaupungin sykkeen, Ateenan Tiare on sinulle oikea hotelli!

Ateenan kaupunkiloma, lentäen Helsingistä

Omatoimikokemus

Kaupunkiloma Ateenassa (3 yötä) ja rantaloma Kreikan rannikolla

Omatoimikokemus

Kaupunkiloma Ateenassa (2 yötä) ja rantaloma Kreikan rannikolla

Omatoimikokemus

Kaupunkiloma Ateenassa ja rantaloma Kreikan rannikolla

Omatoimikokemus

Ateenasta on helppo matkustaa Glyfadaan julkisella liikenteellä, muun muassa raitiovaunulla on hyvät yhteydet Ateenan rannikolle. Lentokentältä puolestaan pääsee sujuvasti metrolla Ateenan keskustan Syntagman asemalle. Näiden lisäksi Ateenan alueelta löytyy kattavat bussi- ja johdinautolinjat. Myös taksi on useimmiten Suomen hintoja edullisempi tapa kulkea helposti kohteiden välillä. Useat hotellit tarjoavat myös lisämaksusta lentokenttäkuljetuksia. Nämä kuljetukset tulee varata etukäteen.

Ateenan Akropolis-kukkulan laella seisova Parthenomin temppeli luo oman ainutlaatuisen leimansa Ateenan kaupungin silhuettiin. Ateena on mielenkiintoinen yhdistelmä uutta ja vanhaa, pieniä kiemurtelevia kujia ja trendikkäitä ostospaikkoja sekä tietenkin historiaa ja vaihtelevaa kulttuurielämää. Ateenassa löytyy historiallisten nähtävyyksien lisäksi myös paljon muuta nähtävää ja koettavaa. Kaupungissa on lukematon määrä erinomaisia ravintoloita ja baareja sekä vilkas yöelämä.

Glyfadaa kutsutaan myös Ateenan Rivieraksi ja tämä rantalomakohde sijaitsee vain noin 15 kilometriä Ateenasta etelään. Glyfadasta ja sen lähistöltä löytyy useita rantoja, joista osa on julkisia ja maksuttomia, osa puolestaan yksityisiä ja maksullisia. Saroninlahti edessäsi ja Hymettus-vuori takanasi voit nauttia Attikan parhaista rannoista. Myös Glyfadasta löytyy paljon tavernoita, ravintoloita ja ostosmahdollisuuksia.

Central Athens Hotel

Omatoimikokemus

Central Athens Hotellilla on 84 ilmastoitua huonetta. Kaikki huoneet ovat savuttomia ja remontoinnin jälkeen modernisti sisustettu. Huoneissa ja hotellin yleisissä tiloissa on ilmainen WiFi. Kaikki myynnissämme olevat huoneet sisältävät aamiaisen.

Hotellin yksi ehdoton valttikortti on kattoterassi, josta on upea näkymä kaupungin kattojen yli Akropolikselle. Tämä on varmasti yksi loman mieleenpainuvimmista näkymistä.

Hotelli sijaitsee viehättävällä paikalla Plakan vanhankaupungin alueella. Lähistöltä löytyy useita museoita, gallerioita ja kirkkoja sekä lukuisa määrä erilaisia ravintoloita. Myös Ateenan keskeinen ostosalue on lyhyen kävelymatkan päässä. Hotellilta on noin 400 metriä Syntagma-aukiolle, jota pidetään modernin Ateenan keskuksena. Syntagman aukio on liikenteen solmukohta, ja metron lisäksi sieltä voi mennä linja-autolla lentoasemalle ja moneen muuhunkin paikkaan. Sieltä voi myös nousta kohti rannikkoa kulkeviin raitiovaunuihin.

Pireus

Omatoimikokemus

Viehättävä satamakaupunki ja Euroopan vilkkain satama. Satamasta lähtee päivittäin lukuisia lauttoja Kreikan saarille sekä muihin maihin, erityisesti Italiaan. Eniten lauttoja ja nopeita katamaraaneja kulkee kesäkaudella toukokuusta syyskuuhun. Satama-alueelle on myös muodostunut suuri ravintolakeskittymä, josta saa kohtuullisen hintaan runsaan valikoiman gyroksia, pikaruokia sekä muita herkkuja. Metrolla pääsee Ateenan keskustasta noin 20 minuutissa 2 km päähän Pireuksen satamasta. Metroasemalta voi hypätä ilmaisen bussin kyytiin joka kuljettaa eri lauttaterminaaleille satama-alueella. Pireuksessa on myös merenkulkumuseo sekä argeoloinen museo.

 

Panathinaïkó-stadion

Omatoimikokemus

Yksi maailman vanhimmista urheilustadioneista toimii vielä nykypäivänäkin monelaisten tilaisuuksien sekä urheilutapahtumien näyttämönä. Stadion rakennettiin uudelleen Pentelikon-vuoren marmorista vuoden 1870 olympialaisia varten, antiikin aikaisten raunioiden päälle. Stadionille mahtuu huikeat 60 000 katsojaa. Pääsylippu Panathinaïkólle on noin 5€ ja pääsymaksun hinnalla voi myös tutustua paikalla olevaan pieneen museoon. Stadionille pääsee muun muassa Syntagma-, Acropolis- ja Evangelismos metroasemilta joista kävelyä tulee noin kilometrin verran.

Akropolis

Omatoimikokemus

Akropolis-kukkula on Ateenan nähtävyyksien ehdoton ykkönen! Mikäli käyt katsomassa vain yhden historiallisen kohteen, sen tulisi olla Akropolis. Akropolis on antiikin ajan tunnetuimpia kohteita ja länsimaisen sivistyksen kehto. Kukkulan laella pääset näkemään antiikin Kreikan merkittävintä arkkitehtuuria, kuten vaikuttavan Parthenonin temppelin, jonne kuljetaan monumentaalisen Propylaia-porttikäytävän läpi. Parthenonin temppelin  pylväät ja fasadi ovat maailmankuuluja nähtävyyksiä ja muinaisen kreikkalaisuuden symboleja. Muita nähtävyyksiä ovat Athene Niken temppeli, Herodes Atticuksen odeion ja Dionysoksen teatteri, jossa esitettiin aikanaan näytelmiä jopa 17 000 katsojalle. Nykypäivänä Arkropolis kuuluu myös UNESCO:n maailmanperintöluoetteloon. Kukkulalta on myös hieno näkymä Ateenan kaupunkiin sekä muuhun ympäristöön.

 

Kansallispuutarha

Omatoimikokemus

Varsinkin kesän paahteessa voi olla mukava piipahtaa hetkeksi huilaamaan kaupungin keskustassa sijaitsevassa kansallispuutahassa. Vilvoittavien varjojen ja vehreiden kasvien lisäksi puistossa voi nauttia erilaisista patsaista, mosaiikeista, pylväistä ja raunioista. Puiston sydämessä sijaitsee myös vanhan kreikkalaisen kuninkaallisen palatsin rakennuksia. Puistossa toimii myös pieni kasvitieteellinen museo.

 

Lykavittós

Omatoimikokemus

Myyttinen Lykavittós-kukkula on Ateenan korkein paikka ja sen laelta avautuu upea näkymä kaupungin yli merelle saakka. Kukkulan laelle pääsee jalkaisin tai köysihissillä joka lähtee kukkulan etelärinteeltä Kolonákista. Huipulla sijaitsee myös Pyhän Yrjön kirkko, sekä kahvila-baari joka tarjoilee erilaisia juomia sekä kevyttä välipalaa.

 

 

Akropolis-museo

Omatoimikokemus

Akropolis-museoVuonna 2009 avattu museo sijaitsee Akropolis-kukkulan juurella ja esittelee yli 4000 kukkulan alueelta löytynyttä argeologista esinettä. Valtaosa museon kokoelmista muodostavat erilaiset mielenkiintoiset veistokset. Lisäksi esillä on muinaisten ateenalaisten arkielämään kuulunutta käyttöesineistöä lasten leikkikaluista astioihin. Museosta löytyy myös kahvila, näköalaterassi, amfiteatteri, sali vaihtuville näyttelyille, virtuaalitila ja museokauppa. Museolle voi saapua jalkaisin Akropolis-kukkulalta tai metrolinjalla 2. Tarkemmat aukioloajat sekä ajankohtaiset tiedot kannattaa tarkistaa museon sivuilta ennen vierailua.

Kansallinen arkeologinen museo

Omatoimikokemus

Kreikan tärkein argeologinen museo kuuluu myös kansanvälisesti argeologisten museoiden kärkipäähän, sillä se pitää sisällää erityisen laajan Kreikan antiikin ajan kokoelman. Näyttely kattaa tyypillistä esineistöä kaikilta Kreikan alueella vallineista kultuureista yli 5000 vuoden ajalta. Museo jakautuu useisiin eri näyttelytiloihin, ja pintapuolista silmäilyä syvempään tutkiskeluun kannattaakin varata reilusti aikaa. Esillä on muun muassa erilaisia veistoksia, astioita, savitöitä, vaaseja ja jopa luurankoja.

Museo Omonia-aukion läheisyydessä. Paikalle pääsee raitiovaunuilla 2 ja 4 ja bussilla 5, 11 ja 15. Helpoin on kuitenkin tulla Omonia-metroasemalta kävellen noin viiden minuutin matka museolle. Ajankohtaiset aukioloajat ja tiedot kannattaa tarkistaa museon kotisivuilta.

 

Vuokra-auto matkaasi

Omatoimikokemus

Haluatko kokea seikkailuja kaupungin ulkopuolella? IMT:n kautta voit vuokrata auton lomaasi. Voit vuokrata auton suoraan yhteistyökumppanimme Sixtin varausjärjestlmästä. Saat 10% alennusta asiakkaanamme normaaleista vuokra-autohinnoista. Hinta määräytyy vuokrapäivän ja autoluokan mukaisesti.