Barcelona —

Barcelonan kaupunkiloma, Lentäen Turusta

Omatoimikokemus

3 yötä Barcelonassa + valitsemasi määrä öitä Sitgesissa, lentäen Rovaniemeltä

Omatoimikokemus

Barcelonan kaupunkiloma lentäen Rovaniemeltä

Omatoimikokemus

Petit Palace Museum Hotel

Omatoimikokemus

Casa Garriga Nogués-nimisessä, vuonna 1901 valmistuneessa kauniissa  rakennuksessa toimiva Petit Palace Museum hotelli sijaitsee loistavalla paikalla keskellä Barcelonaa. Monet kaupungin nähtävyydet löytyvät kävelyetäisyyden päästä hotellilta, joten hotelli onkin loistava valinta Barcelonan lomasi tukikohdaksi.

Nykyaikaiseksi remontoidusta hotellista löytyy paljon yksityikohtia ja kaunista alkuperäistä tiiliseinää on jätetty näkyviin luomaan tunnelmaa. Hotellin avarasta aulasta löytyy pieni aulabaari. Voit myös nauttia pianonsoitosta, sillä aulasta löytyy piano, jota kuka tahansa saa soittaa. Hotellin vastaanotosta saa lainata polkupyöriä vierailun aikana.

Tyylikkäistä ja tilavista huoneista löytyy kaikki perusmukavuudet sekä kauniita tiiliyksityiskohtia. Hotelli sopii myös kaveriporukalle tai perheille.

 

 

B Hotel

Omatoimikokemus

Upean Plaça Espanya-aukion läheisyydessä sijaitseva tyylikäs design hotelli B Hotel sijaitsee hieman sivummalla turistikohteista, mutta sen lähistöltä kulkee hyvät julkiset yhteydet kaupungille. Lähistöltä löytyy lukusia ihania kahviloita, ravintoloita sekä ostosmahdollisuuksia.

Hotellin katolta löydät aurinkoterassin sekä ulkouima-altaan. B Pool- baari tarjoilee virkistäviä juomia ja samalla pystyt nauttimaan huikeista näkymistä kaupungin yli. Hotellin yhteydestä löytyy myös Starbucks -kahvila.

B Hotellin huonet ovat tunnelmalliset mutta silti tyylikkästi sisustetut, niistä löydät kaiken tarvittavan onnistuneeseen Barcelonan matkaasi. Maittava aamiainen sisältyy hintaan.

Hotel Suizo

Omatoimikokemus

Upean Barcelonan katetraalin lähistöllä sijaitseva Hotel Suizo sijaitsee mielenkiintoisella goottilaisella alueella. Vaikka monet nähtävyydet ja La Rambla-kävelykatu sijaitsevatkin kävelyetäisyydeltä hotellilta, on sieltä myös loistavat kulkuyhteydet metrolla ja bussilla ympäri kaupunkia.

Hotellia on kunnostettu hiljattain ja sen huoneet ovat sisustettu hyvällä maulla ja niissä vallitsee harmooninen tunnelma. Suurimmassa osassa huoneista on pieni oma parveke, josta voit seurata keskustan kuhinaa.

Majoitukseen sisältyy aamiainen hotellin yhteydessä olevassa kahvilassa.

Barcelonan kaupunkiloma, lentäen Tampereelta

Omatoimikokemus

2 yötä Barcelonassa + valitemasi määrä öitä Sitgesissa, lentäen Tampereelta

Omatoimikokemus

3 yötä Barcelonassa + valitsemasi määrä öitä Sitgesissa, lentäen Tampereelta

Omatoimikokemus

Kaupunkiloma Barcelonassa ja rantaloma Espanjan Kataloniassa

Omatoimikokemus

Barcelonasta on helppo matkustaa lähialueille niin junalla kuin bussillakin. Myös taksi on useimmiten suomen hintoja edullisempi tapa kulkea helposti kohteiden välillä. Valikoimistamme löytyy yhdistelmämatka Barcelona + Calella tai Sitges.

Calella

Calella on pieni merenrantakaupunki Costa del Maresmessa, noin 60 km Barcelonasta koiliseen päin. Kesäkuukaudet ovat tyypillisesti lämpimiä ja aurinkoisia ja päivälämpötilat pysyttelevät noin 27-30ºC paikkeilla. Suosituin matkailuajankohta sijoittuukin noin kesä-syyskuun ajanjaksolle. Sateisinta aikaa on keväällä ja syksyllä, joskin hellelukemat pysyvät maltillisina. Talvet ovat leutoja ja lämpötilat pysyvät plussan puolella.

Calellan valtteja ovat hyvinhoidetut rannat, mielenkiintoinen historia ja aktiviteettitarjonta, kuten vaellus, tasokas PGA Catalunya Resort -golfkenttä ja erilaiset vesiurheilulajit. Vanhan kaupunginosan viehättävät hyvin säilyneet korttelit kertovat tarinoita menneiltä ajoilta. Keskikaupungilta löytyy myös runsaasti ostosmahdollisuuksia, baareja, ravintoloita ja muita palveluita.

Nähtävyyksiä ovat muun muassa Santa Marian kirkko sekä 1800-luvulla rakennettu majakka. Etenkin kesäkaudella (kesäkuu-syyskuu) Calellassa järjestetään paljon erilaisia tapahtumia, kuten konsertteja, musiikkiesityksiä ja ruokafestivaaleja. Calellassa viihtyvät niin paikalliset kuin kansainvälisetkin lomailijat.

Barcelonan ja Calellan välisen matkan voi taittaa  julkisessa liikenteessa bussilla tai junalla. Helpoin tapa on matkustaa Barcelonasta paikallisjunilla R1 tai RG1, suuntana ”Macanet-Massanes”. Matkan kesto on noin 1h ja kyytiin voi hypätä asemilta Placa Catalunya, Sants, Arc de Triomf tai Clot. Lippua ei voi ostaa ennakkoon vaan sen voi ostaa paikan päältä asemalta. Aikatauluja ja hintoja voi tarkistaa täältä.

Sitges

Toinen lomakohteemme Sitges sijaitsee noin 36 km Barcelonasta etelään päin. Suosituin matkailusesonki Sitgesiin sijoittuu niin heinä-elokuun paikkeille. Lämpimimmät säät ajoittuvat tavallisesti noin kesä-syyskuun välille. Sitgesin ilmasto pysyy plussan puolella läpi vuoden. Toukokuussa päivälämpötilat ylittävät 20ºC ja hellelukemiin päästään kesäkuussa, jolloin helteet nousevat 30ºC tuntumaan.

Sitges tarjoaa viehättäviä kultaisia rantoja, erinomaista ruokaa  ja vilkasta ilta- ja yöelämää. Sitges on suuren osan vuotta tunnelmaltaan hyvin rauhallinen, mutta kesäsesongin aikana kaupunki herää vilkkaaseen eloon ja houkuttelee lomailijoita niin kotimaasta kuin kansainvälisestikin.

Sitgesin Välimeren herkut maistuvat vaativampaankin makuun. Maistele etenkin rantakadun tapaksia ja paikallisia viinejä! Lähistöllä sijaitseekin viinialueita jotka tuottavat esimerkiksi Cava- ja Priorat-viinejä. Monet saapuvat Sitgesiin viettämään lomaa erilaisten aktiviteettien merkeissä. Suosittuja harrastuksia ovat esimerkiksi pyöräily, golf ja vesiurheilulajit. Myös ostosmahdollisuudet ovat hyvät ja kaupungista löytyy trendikkäitä vaateliikkeitä.

Barcelonan ja Sitgesin välin voi kulkea suhteellisen edullisesti taksilla, mutta myös junat sekä bussit kulkevat väliä. Junamatka kestää alle 40 minuuttia ja vuoroja lähtee esim. Barcelona Santsin asemalta. Junalla matkustettaessa tulee kuitenkin tehdä vaihto El Prat de Llobregatin asemalla. Bussin aikatauluja voi katsoa täältä, ja juna-aikatauluja täältä.

 

 

 

 

Barcelonan kaupunkiloma, lentäen Helsingistä

Omatoimikokemus

2 yötä Barcelonassa + valitsemasi määrä öitä Calellassa, lentäen Helsingistä

Omatoimikokemus

3 yötä Barcelonassa + valitsemasi määrä öitä Sitgesissa, lentäen Helsingistä

Omatoimikokemus

3 yötä Barcelonassa + valitsemasi määrä öitä Calellassa, lentäen Helsingistä

Omatoimikokemus

H10 Itaca

Omatoimikokemus

H10 Itaca on moderni kaupunkihotelli lämpimällä ja elegantilla sistustyylillä maustettuna. Hotellin De Blanc -ravintolassa pääset maistelemaan maukkaita välimerellisiä herkkuja. Aulabaari tarjoilee juomien lisäksi naposteltavia pienempään nälkään. El Jardi-terassi levittäytyy 700 neliömetrin alueelle, jossa voit viettää aikaa coctaileista nauttien, tai pulahdusaltaalla ja aurinkotuoleilla rentoutuen. Tämä hotelli on hyvä valinta rentoutumiseen kaupunkiseikkailujen välissä.

Kaikki majoituksemme sisältävät hotelliaamiaisen. Huoneiden mukavuuksiin kuuluu muun muassa WiFi, TV, ilmastointi, tallellokero, minimbaari ja kylpyhuone ammeella.

Parc Güell -puisto

Omatoimikokemus

Antoni Gaudin suunnittelema Güellin puisto sijaitsee puisto Barcelonan Gràcian kaupunginosassa. Se on yksi tunnetuimpia 1900-luvun maisema-arkkitehtuurisia kohteita. Vuonna 1984 se lisättiin Unescon maailmanperintölistalle. Puisto sijoittuu korkealle kukkulalle, muntanya Peladalle. Suuresta suosiosta johtuen puistoon on sisäänpääsymaksu. Puiston nettisivustolta voi ostaa lippuja myös opastetuille kierroksille.

 

 

 

Camp Nou

Omatoimikokemus

FC Barcelonan kotikenttänä toimiva Cam Nou jalkapallostadion on ehdoton futisfanin käyntikohde. Stadionille mahtuu 98 000 katsojaa. joten se on yksi Euroopan suurimmista jalkapalloareenoista. FC Barcelona pelaa menestyksekkäästi Espanjan La Ligassa ja Mestarien liigassa. Lisäksi se pelaa myös Espanjan cupin otteluita. FC Barcelonan peliin mielivän kannattaa olla hyvissä ajoin liikkeelä lippuvarausten suhteen, sillä liput ovat yleensä erittäin haluttuja. Camp Nou on mielenkiintoinen käyntikohde myös jalkapallo-otteluiden ulkopuolella, sillä siellä toimii FC Barcelonan historiaa esittelevä museo sekä joukkueen fanituotteisiin keskittyvä suuri myymälä. Camp Nou -kierroksella pääsee myös mm. kurkistamaan pukuhuoneisiin, käymään kentällä fiilistelemässä sekä kiertämään muita stadionin oleellisisa paikkoja.

Camp Noulle pääsee usealta metroasemalta. sijaitsee lähellä useaa metroasemaa. Hyvä vaihtoehto on tulla paikalle L3-linjalla ja jäädä metroasemalla nimeltään ”Palau Reial”. Asemalta kävelee Camp Noulle noin vartissa, katua nimeltä ”Carrer de Martí i Franquès” joka johtaa suoraan stadionin eteen.

La Sagrada Familia

Omatoimikokemus

Sagrada Família on Antoni Gaudin suunnittelema roomalais-katolinen kirkko Barcelonan keskustassa, Eixamplen kaupunginosassa. Se on Barcelonan yksi suosituimmista nähtävyyksistä. Pyhäkön rakennustyöt alkoivat vuonna 1882 arkkitehti Francesc P. Villarin johdolla, mutta vuotta myöhemmin suunnitteluvastuu siirtyi Antoni Gaudílle, joka muutti alkuperäiset piirrustukset täysin. Rakentaminen on jatkunut jo toista sataa vuotta ja se on yhä kesken. Keskeneräisessä kirkossa järjestetään kuitenkin messuja päivittäin. Arkkitehti suunnitteli kirkkoa 40 vuotta, jona aikana kirkon työprosessi muuntui yhä suuremmaksi ja monimutkaisemmaksi. Gaudi muutti lopulta kirkkoon asumaan ja eli siellä  16 viimeistä vuottaan. Paavi Benedictus XVI vihki Sagrada Famílian keskeneräisyydestään huolimatta käyttöön vuonna 2010. Kirkko sai samalla basilikan arvon.

Suuresta suosiostaan johtuen jonot kirkkoon saattavat venyä hyvinkin pitkiksi. Kirkkoon kannattaakin suunnata joko heti sen avautumisen yhteydessä tai varata sisäänoääsyliput ennakkoon.

La Rambla

Omatoimikokemus

La Ramblaa pidetään Barcelonan pääkatuna. Se muodostuu useammista peräkkäisistä Rambla-nimisistä kaduista, mistä syystä sitä kutsutaan myös monikollisella nimellä Las Ramblas tai Les Rambles. Katu alkaa Plaça de Catalunya -aukiolta ja päättyy rannalle Port Vell -satamaan. La Rambla on erityisesti turistien suosiossa ja sen läheltä löytyykin paljon kauppoja, ravintoloita ja muita keskustan palveluita. La Ramblan suosituimpia kohteita ovat mm. La Boqueria -markkinahalli josta voit ostaa paikalliia tuotteita ja herkkuja, sekä Plaça Reial -aukio joka on suosittu tapaamispaikka. Lisäksi kadun kupeesta löytyy maailmankuulu oopperatalo, Liceu Theater.

Barceloneta-ranta

Omatoimikokemus

Kaupungin suosituin ranta, Platja de la Barceloneta sijaitsee samaa nimeä kantavassa kaupunginosassa. Rannalta löytyy kattavasti palveluita ja mukavuuksia kuten pukuhuoneet, rantatuoleja, aurinkovarjoja ja suihkut. Rannan tuntumassa palvelee myös baareja ja ravintoloita. Julkinen liikenne kulkee hyvin myös rannan läheisyyteen ja biitsille pääsetkin busseilla tai metron keltaisella linjalla.

 

 

Ordesa y Monte Perdidon kansallispuisto

Omatoimikokemus

Ordesa y Monte Perdidon kansallispuisto sijaitsee Espanjan pohjoisosassa lähellä Ranskan rajaa. Barcelonasta matkaa kertyy reilu 300 kilometriä, ja matka taittuu bussilla hieman yli kuudessa tunnissa. Pyreneiltä löytyvä Ordesa y Monte Perdidon kansallispuisto houkuttelee kävijää ennennäkemättömällä luonnonkauneudelllaan. Sen keskiössä kohoaa Pyreneiden kolmanneksi korkein vuori Monte Perdido, jonka huippu yltää 3 355 metrin korkeuteen. Kansallispuistossa asustaa myös partakorppikotka, joka on yksi Euroopan harvinaisimmista petolinnuista. Lisäksi saatat tavata ainakin murmeleita ja vuoristossa viihtyviä vuohia. Ordesa y Monte Perdidon kansallispuiston maisemissa on hyvä talloa patikkapolkuja alppiniityillä, ihailla henkeäsalpaavia vuoristomaisemia syviä kanjoneita sekä tunnelmallisia pikkukyliä, joissa on keskiajan henkeä. Ordesa y Monte Perdidon kansallispuisto lukeutuu Unescon maailmanperintökohteiden joukkoon.

Ibiza

Omatoimikokemus

Espanjalle kuuluvalle Ibizan saarelle pääsee lautalla Barcelonasta noin 8–9 tunnissa. Bileistään tunnettu Ibiza on myös Unescon luonnonperintökohde niin luontonsa kuin historiansa ansiosta. Saaren pääkaupungin Ibiza Townin korkeimmalla kohdalla komeilee muurien suojaama Dalt Vilan linnoitus, jossa pääsee tutustumaan Santa Maria d’Eivissan katedraaliin. Läheltä löytyy myös antiikin maailman aikainen foinikialainen hautausmaa Puig des Molins. Ibizan kahdesta kansallispuistossa Ses Salinasissa ja Es Vedrassa taas pääsee ihailemaan hiekkarantoja, suolajärviä, vuorenrinteitä ja metsää.

Vuokra-auto matkaasi

Omatoimikokemus

Haluatko kokea seikkailuja kaupungin ulkopuolella? IMT:n kautta voit vuokrata auton lomaasi. Voit vuokrata auton suoraan yhteistyökumppanimme Sixtin varausjärjestlmästä. Saat 10% alennusta asiakkaanamme normaaleista vuokra-autohinnoista. Hinta määräytyy vuokrapäivän ja autoluokan mukaisesti.