Laulasmaa —

Vuokra-auto matkaasi

Omatoimikokemus

Haluatko kokea seikkailuja kaupungin ulkopuolella? IMT:n kautta voit vuokrata auton lomaasi. Voit vuokrata auton suoraan yhteistyökumppanimme Sixtin varausjärjestlmästä. Saat 10% alennusta asiakkaanamme normaaleista vuokra-autohinnoista. Hinta määräytyy vuokrapäivän ja autoluokan mukaisesti.

Estonian Golf and Country club

Omatoimikokemus

25 km Tallinnasta ja 10 km Laulasmaasta sijaitseva 27 -väyläinen golf kenttä. Kentän erikoisuutena ovat aarniometsään rakennettu Sea course ja kalkkikivitasangolle katajien ja entisöityjen kiviaitojen väliin rakennettu Stone course. Kentän yhteydessä olevalla kerhorakennuksessa on ravintola, proshop, pukuhuoneet ja saunat sekä golf -mailojen vuokraus.

Arvo Pärti Centre

Omatoimikokemus

Arvo Pärt on Viron arvostetuimpia säveltäjiä. Säveltäjän musiikille omistautunut keskus sijaitsee noin 15 minuutin kävelymatkan päässä Laulasmaan kylpylästä. Rakennuksessa on laaja arkisto tutkijoille, mutta myös alueita muille musiikista kiinnostuneille. Rakennukseen on esimerkiksi tehty useita paikkoja, jossa voi kuunnella Arvo Pärtin musiikkia. Rakennuksesta löytyy myös kahvila ja pieni näyttelytila.

Keila-Joan linna ja Schloss Fall -museo

Omatoimikokemus

10 minuutin ajomatkan päässä Laulasmaalta sijaitsee Keila-Joan kartano. Kartano rakennuksineen on valmistunut vuonna 1833 ja edustaa uusgoottilaista tyyliä. Kartano on auki vuoden ympäri ja sisäänpääsymaksulla pääsee tutustumaan sen näyttelyyn sekä huoneisiin. Kartanon sivuilta voi myös varata etukäteen suomenkielisen esittelyn linnaan ja sen alueisiin. Kartanossa vieraita palvelee myös ravintola.

Linna itsessään on mielenkiintoinen vierailukohde, mutta myös sen upea ympäristö on näkemisen arvoinen. Lähellä virtaava joki kuohuu putouksesta kuuden metrin korkeudesta.

Niitvälja golf

Omatoimikokemus

10 minuutin ajomatkan päässä Laulasmaan kylpylältä etelään sijaitsee Niitväljan golfkenttä. 18-reikäistä puistokenttää kuvaavat ennen kaikkea kaunis luonto, puhtaat metsät ja runsaat vesistöt, jotka yhdessä takaavat erinomaisen golf-elämyksen. Kentän kruunun jalokivenä on 15. reiän Par 5, joka päättyy saariviheriölle. Kentältä löytyy myösammattimainen golfkoulu. Kerhorakennuksessa palvelevat saunat ja ravintola.

Türisalun jyrkänne ja näköalapaikka

Omatoimikokemus

10 minuutin ajomatkan päässä Laulasmaalta kohti Tallinnaa sijaitsee Türisalun luonnonsuojelualue. Alueen pysähdyttävin vierailukohde ovat kalkkikivijyrkänteet, jotka nousevat kohtisuoraan parhaillaan jopa 31 metriä meren pinnasta. Jyrkänteen päällä on näköalapaikka, jonne on helppo päästä ja se onkin tallinnalaisille suosittu retkikohde. Korkealta avautuu kaunis näköala merelle ja Vääna-Jõesuun rannalle. Näköalapaikalta lähteviä polkuja seuraillen voi kulkea alas merenrantaan.

Paldinskin suljettu kaupunki

Omatoimikokemus

15 minuutin ajomatkan päässä Laulasmaalta sijaitsee Paldinskin rannikkokaupunki. Kaupungista tekee jännittävän vierailukohteen sen historia. Neuvostoaikana Paldinskissa toimi sotilastukikohta, minkä vuoksi kaupunki oli ns. suljettu kaupunki. 16 000 ihmistä työllistäneeseen sotilastukikohtaan ja sen viereiseen kaupunkiin ei ollut ulkopuolisilla asiaa. Nykyään kaupungissa on noin 4000 asukasta, joista suurin osa ovat venäjän kielisiä. Ympäri kaupunkia voi nähdä neuvostoarmeijan hylkäämiä rakennuksia. Suosittuja vierailukohteita ovat myös Pakrin majakka sekä kuvanveistäjä Amandus Adamsonin ateljeemuseo.

Keilan vesiputous

Omatoimikokemus

Keilan vesiputoukset sijaitsevat noin 6km Laulasmaalta kohti Tallinnaa. Vesiputous on kuusi metriä korkea ja 60-70 metriää  leveä. Putousten päälle pääsee kävelemään riippusiltoja pitkin. Putousten läheinen vesivoimala on entisöity 1920 -luvun ulkonäköön.
Parkkipaikalta on putouksille muutaman sadan metrin kävelymatka. Alueeseen kannattaa lähteä tutustumaan 3 km pituisella luontopolulla.

Laulasmaa

Omatoimikokemus

Parasta matkassa oli kylpylän rauhallisuus, ruoka ja hymyilevät ihmiset.

Laulasmaa

Omatoimikokemus

Parasta matkallamme oli konsertti läheisessä Arvo Pärt keskuksessa. Hotellin ihana sijainti ja sisustuksen tyylikkyys. Hyvät
ravintolat. Tomas-kuljettaja pikkubussissa Laulasmaalle.

Laulasmaa

Omatoimikokemus

Parasta oli, että pääsi irti arjesta.

Laulasmaa

Omatoimikokemus

Rauhallinen pääsiäinen kauniissa ympäristössä.

LaSpa Laulasmaa

Omatoimikokemus

Laheperen lahdella, meren äärellä sijaitseva LaSpa Laulasmaa -hotelli tarjoaa monipuolisia kylpyläpalveluita sekä tasokasta majoitusta upeassa ympäristössä luonnon ympäröimänä.

Kylpylähotelli koostuu kylpyläosasta sekä kahdesta erillisestä majoitusrakennuksesta. Standard-huoneiden lisäksi varattavissa on myös perhe-, inva-, Superior-, Deluxe-huoneita ja hotellin upea Sviitti. Majoitukseen sisältyy aamiainen lisäksi rajaton vesi- ja saunakeskuksen sekä kuntosalin käyttö majoituksen aikana aukiolojen puitteissa, lisäksi joogatunnit viikottain. Hotelli on kokonaan savuton.

Hotelli tarjoaa paljon mahdollisuuksia aktiiviseen lomailuun. Voit vuokrata vaikkapa polkupyöriä sekä pihapelivälineitä, pelata biljardia tai minigolfia.. Lapsille hotelli tarjoaa sekä pihalla sijaitsevan leikkipaikan että vastaanoton läheisyydessä olevan leikkihuoneen.

LaSpa Laulasmaa tarjoaa monipuoliset allas- ja saunaosastot sekä laadukkaan NAUDI LaSpa-kauneushoitolan.

Kylpylä sijaitsee upealla sijainnilla, aivan meren läheisyydessä.  Monipuolisesta kylpylästä löytyy kuusi uima-allasta, poreamme sekä kuusi erilaista sauna. Lisäksi hotellin päärakennuksen -1. kerroksessa löytyy täysin uusittu kuntosali.

Allasosastolla on 20 metrin pituinen uima-allas, ulkoallas, vastavirta-allas, lasten allas, hieronta-allas sekä japanilainen kuuma kylpyallas. Sauna-osastolta puolestaan löytyy käpysauna, aromisauna, merellinen höyrysauna, suola-höyrysauna, saunarium sekä puulämmitteinen ulkosauna. Vesikeskuksen kahvilassa tarjoillaan kevyttä ruokaa ja juomaa.

Juuri avatussa NAUDI LaSpa-kauneushoitolassa tarjotaan ihania hoitoja ja erilaisia rituaaleja, joissa käytetään laadukkaiden kylpyläbrändien tuotteita. Hoidot ovat saaneet inspiraationsa ympäri maailmaa kerätyistä tiedoista ja taidoista.

Suurimpana vaikuttajana on toiminut ranskalainen kylpyläbrändi ”Cinq Monders”. Hoidoissa käytetään luonnonmukaista, tutkittua kosmetiikkaa kuten Swissline-tuotteita parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi, päämääränä on hoitaa sekä sisäistä ja ulkoista kauneutta ja hyvinvointiasi. Mutahoidoissa on käytössä Leiger-lääkemuta, jota uutetaan Kainalahden merenpohjasta Hiidenmaalla. Kyseessä on Viron puhtain ja ekologisin lääkemuta.

Hotellista löytyy kolme erilaista tunnetun keittiömestarin Angelica Udeküllin johtamaa ravintolaa sekä viihtyisä Lounge.

Arvostettu Wicca on laadukas, á la carte-ravintola, joka on valittu vuosittain Viron parhaimpien ravintoloiden joukkoon jo vuodesta 2011 alkaen. Ravintola tarjoaa neljän ja seitsemän ruokalajin menuja, joissa on käytetty parhaita kauden aineksia. Suositun ravintolan ruokalistaa päivitetään kuukausittain ja suosittelemmekin pöytävarauksen tekemistä jo etukäteen.

Kodikas perheravintola Resto Verde tarjoilee puolen päivän jälkeen myöhään iltaan herkullisia ja keveyitä annoksia kuten terveellisiä bowls-kulhoja, salaatteja ja toasteja, joiden makumaailmassa välimerelle tyypilliset maut kohtaavat viron ruokakulttuurin. Kesäisin voit nauttia myös kiviuunipizzoista ja avogrillillä valmistetuista herkuista. Lisäksi Resto Verde valmistaa suussa sulavia leivoksia, kakkuja ja pikkusuolaisia, joista voit nauttia jo aamupäivästä hyvän kahvin seurana.

LaSpa Buffet tarjoaa perjantaisin ja lauantaisin tuoreista raaka-aineista valmistetun illallisbuffetin, joissa korostuu kauden ainekset. Tarjolla on mm. kylmiä alkupaloja, erilaisia salaatteja, erilaisia lämpimiä liharuokia sekä herkullisia jälkiruokia. Myös kasvissyöjät ja yleisimmät ruoka-aineallergiat on huomioitu valikoimassa. Pöytävaraus kannattaa tehdä ajoissa.

Hotellin Loungessa voit nauttia vaikkapa kupin kuumaa ihanien leivonnaisten parissa tai ihailla kaunista ympäröimää luontoa viinilasillisen kera.

Laulasmaan kylpyläloma, omalla autolla

Omatoimikokemus

Viron rantakohteet -Road Trip

Omatoimikokemus

Viron rantakohteet – Road Tripin ensimmäinen kohde on Tallinnasta vain puolen tunnin ajomatkan päässä. Pieni Laulasmaan kylä aukeaa metsien keskelle, ja sen rannalla käppyräoksaiset männyt kurottelevat kohti kulkijaa. Laulasmaan kylpylän ja ihanan rantahietikon lisäksi alue tarjoaa myös muuta nähtävää. Miten olisi päiväretki Keilan vesiputouksille tai lähdetkö katsomaan Paldiskia, neuvostoaikaista suljettua kaupunkia?

Parin Laulasmaan yön jälkeen matka jatkuu kohti etelää. Ennen Haapsalua kannattaa poiketa Rummun kaivoksella. Pienellä sisäänpääsymaksulla pääsee pulikoimaan alueen kirkkaassa vedessä sekä ihmettelemään veden alta työntyviä hylättyjä rakennuksia. Haapsalun kaupunki ihastuttaa merellisyydellään ja puutalojen reunustamilla kujilla. Iltakävely promenadilla kruunaa onnistuneen päivän.

Kolmantena kohteena matkalla on Viron kesäpääkaupunkina tunnettu Pärnu. Pärnun hiekkarannalla ei tiedä mistä hiekka alkaa ja minne loppuu, sillä valkeaa rantaa jatkuu silmän kantamattomiin. Eikä rannalla tule kesäaikaan yksinäistä, sillä se on Pärnun kesäelämän keskus. Välillä kannattaa kuitenkin lähteä kävelylle myös keskustaan, nauttia ostosmahdollisuuksista ja kaupungin lukuisista ravintoloista ja kahviloista. Lapsiperheille suosittelemme erityisesti vierailua Lottemaan -teemapuistossa ja Paradiis -kylpylän vesipuistossa.