Milano —

Milanon kaupunkiloma lentäen Rovaniemeltä

Omatoimikokemus

Ramada Plaza Milan

Omatoimikokemus

Hotellilla on kuntosali ja  Spa-osasto, jossa on saunoja,  poreallas  sekä ulkouima-allas, joka on kesäisin auki.  Wellness-osastolta voi ostaa rentouttavia hierontoja ja kauneushoitoja.  Hotellin kaksi ravintolaa tarjoavat sekä buffet- että a la carte annoksia. Plaza Barissa tarjoillaan pientä purtavaa ja juomia. Lisäksi hotellilla on  kokoustiloja, erillinen tupakointialue, maksuton parkkialue ja maksullinen parkkihalli. Läheiseen Martesanan pyöräilyreittiin pääsee tutustumaan  hotellilta saatavilla pyörillä.

Hotellissa on 167 huonetta.  Kaikissa huoneissa on ilmastointi, parveke, parkettilattia, tallelokero, minibaari, ilmainen wifi  ja vedenkeitin sekä tee- ja kahvivalikoima.

Lähin metroasema, Linea Rossa Turro sijaitsee vain 500 metrin päässä hotellilta.
Hotelli tarjoaa asiakkailleen ilmaisen bussikuljetuksen Milanon keskustaan joka päivä.  Hotellilta on myös maksulliet kuljetukset ja noudot  Milanon lentokentiltä.

Pienikokoiset lemmikit ovat sallittuja (varaus tehtävä erikseen hotellilta).

Kesäkuussa hotellia ympäröivässä puistossa järjestetään juhlia.

Milanon kaupunkiloma

Omatoimikokemus

Monte San Giorgio

Omatoimikokemus

Monte San Giorgio sijaitsee Italian ja Sveitsin raja-alueella, ja sinne pääsee bussilla Italian puolelta Milanosta reilussa kahdessa tunnissa tai junalla Sveitsin puolelta Luganosta tunnissa. Luganojärven ympäröimä vuori on kauttaaltaan puuston peittämä vuori, joka kohoaa 1 097 metrin korkeuteen. Monte San Giorgio on kuuluisa suurista fossiiliesiintymistä, jotka ajoittuvat noin 240 miljoonan vuoden taakse triaskaudelle. Vuorenrinteillä tehdään edelleen fossiilikaivauksia, joihin pääsee tutustumaan esimerkiksi matkan varrella Monte San Giorgion huipulle. Korkeuksista kohoaakin upea maisema alas järvelle sekä italialaisiin ja sveitsiläisiin pikkukaupunkeihin ja kyliin. Lisäksi fossiileihin voi tutustua Monte San Giorgion fossiilisessa museossa Meridessä. Monte San Giorgio on Unescon maailmanperintökohde.

Vuokra-auto matkaasi

Omatoimikokemus

Haluatko kokea seikkailuja kaupungin ulkopuolella? IMT:n kautta voit vuokrata auton lomaasi. Voit vuokrata auton suoraan yhteistyökumppanimme Sixtin varausjärjestlmästä. Saat 10% alennusta asiakkaanamme normaaleista vuokra-autohinnoista. Hinta määräytyy vuokrapäivän ja autoluokan mukaisesti.

Pohjois-Italian järvet Como, Maggiore ja Garda

Omatoimikokemus

Comon kaupunki sijaitsee Pohjois-Italiassa noin 50 km päässä Milanosta Italian kolmanneksi suurimman järven Lago Di Comon rannalla. Como on kaunis kaupunki viehättävine järvimaisemineen, metsäisine rinteineen ja ihastuttavine huviloineen.

Italian suurin järvi Gardajärvi sijaitsee Alppien juurella, sen rannalta löytyy kuvankaunis linnoituskaupunki Peschiera del Garda sekä Desenzano del Garda, joka oli Rooman valtakunnan aikana ylhäisön lomanviettopaikka.

Kolmas järvi Milanon lähettyvyydessä on Lago Maggiore, jonka rantojen vuoristomaisemat mykistävät kauneudellaan. Lago Maggioren tunnetuin rantakaupunki on tyylikäs Stresa, jonne eurooppalaiset aristokraatit ovat vetäytyneet lomailemaan jo useiden vuosisatojen ajan. Aronan kaupungissa on aidon italialaisen kaupungin tuntua ja sen ympäristöstä löytyy nähtävää historiasta kiinnostuneille.

Junien aikatauluja ja lippujen hintoja voi katsoa esimerkiksi Trenitalian sivuilta.

Santa Maria delle Grazie

Omatoimikokemus

Santa Maria delle Grazie on myöhäisgoottilainen renessanssikirkko Milanossa. Kirkko on yksi Milanon vierailluimmista kohteista, koska sen kappelissa on esillä Leonardo da Vincin maalaus Pyhä ehtoollinen. Leonardo da Vinci maalasi Viimeisen ehtoollisen vuosina 1495–1498, siihen maalattu kohtaus on peräisin Johanneksen evankeliumista. Taulu on suuri, 460 cm korkea ja 880 cm leveä. Vain pieni määrä katsojia pääsee kerrallaan taulua ihastelemaan, joten kannattaa varata lippu etukäteen.

Kirkko sijaitsee Corso Magenta -kadun varrella, josta löytyy muitakin nähtävyyksiä. Kirkkoa vastapäätä on mm. La Vigna di Leonardo eli Leonardon viinitarha, joka on yksi Milanon uusimpia museomaisia nähtävyyksiä.

Muoti ja ostokset Milanossa

Omatoimikokemus

Milano tunnetaan ennen kaikkea muotimaailman keskuksena jossa luodaan uusimmat trendit ja sen sanotaankin olevan maailman muodin pääkaupunki. Monet maailman huippusuunnittelijoista kuten Armani, Prada, Versace ja Dolce & Gabbana pitävät sitä kotipaikkanaan. Neljästi vuodessa pidettävät Milanon muotiviikot ovat tunnettuja ympäri maailman. Milano on näin ollen myös ostosmatkaajille mieleinen kohde.

Piazza del Duomo -aukion laidalta löytyy lasikattoinen Galleria Vittorio Emanuele II ostoskeskus. Lähellä sijaitsee myös Quadrilatero d’Oron, neljän korttelin muodostaman ”kultainen suorakulmio”, joka on on Milanon tunnetuin ja tyylikkäin ostosalue ja sieltä löytyvät kaikki muodin kansainväliset nimet. Milanossa on myös monia tehtaanmyymälöitä ja outlet-keskuksia, joista voi saada edellisen sesongin muotia, lievästi virheellisiä merkkituotteita tai hajakokoja huomattavilla alennuksilla. Kannattaa hyödyntää italialaisen shoppaajan kolmea vinkkiä: sconti (alennukset), saldi (alennusmyynti) ja spacci (alennusmyymälät ja outletit).

Muotoilu on Milanon toinen tärkeä suunnittelu- ja shoppailuartikkeli. Milanolaiset myös itse panostavat laadukkaaseen designiin kotonaan. Lisäksi Milano on yksi Euroopan ykköspaikkoja antiikkiostoksille, tarjolla on tavaraa niin antiikin ajoilta kuin retrohenkisiä viime vuosikymmeniltä. Viikonloppuisin pidetään antiikkimarkkinoita, joista voi tehdä upeita löytöjä.

Milanon La Scala Opera

Omatoimikokemus

1700 -luvun lopulla valmistunut upea oopperatalo sijaitsee Duomo di Milanon lähellä. La Scala on yksi maailman tunnetuimmista ja arvostetuimmista oopperataloista, joka on toiminut monien tunnettujen oopperoiden näyttämönä, muun muassa Giuseppe Verdi toimi aikoinaan La Scalan hovisäveltäjänä. La Scalassa esitetään teatteri-, baletti- ja konserttiesityksiä melkein ympäri vuoden. Koska esitykset ovat suosittuja kannattaa liput varata jo hyvissä ajoin. La Scalan historiaan pääsee tutustumaan myös vierailemalla oopperatalon yhteyteen sijoitetussa museossa, jossa on esillä oopperaesityksissä käytettyjä pukuja, maalauksia sekä patsaita.

Duomo di Milano

Omatoimikokemus

Keskellä Milanon kaupunkia, Piazza di Duomolla sijaitsee massiivinen goottilaistyylinen katedraali, Milanon tuomiokirkko. Duomo di Milano on Euroopan toiseksi suurin katedraali Sevillan katedraalin jälkeen. Se on 157 metriä pitkä ja sisälle mahtuu 40 000 ihmistä. Kirkossa on 135 tornia sekä 3 400 patsasta, jotka esittävät marttyyreja, profeettoja ja pyhimyksiä. Keskustorni kohoaa yli sadan metrin korkeuteen, ja sen huipulla seisoo kaupungin suojelija Madonna-patsas. Duomon rakentaminen nykyiseen muotoonsa kesti useita vuosisatoja. Paikalla on sijainnut katedraali jo Rooman valtakunnan ajoista lähtien. 400 -luvulla paikalle rakennettiin Pyhän Ambrosiuksen Uusi basilika, joka tuhoutui tulipalossa 1000 -luvulla. Jälleenrakentamisen myötä alkoi rakentumaan nykyinen Duomo. 1300 -luvulla olemassa olevaa katerdaalia alettiin muuttamaan myöhäisgoottilaiseen tyyliin. Rakennustöitä jatkettiin useana vuosisatana, välillä töistä pidettiin kymmenien vuosien tauko, lopullisesti katedraali valmistui vasta 1965, jolloin viimeinen portti vihittiin käyttöön. Katedraali on avoinna päivittäin pienellä sisäänpääsymaksulla, lisämaksusta pääsee myös katedraalin huipulle, josta on upea näkymä yli kaupungin.

Hotel Garda

Omatoimikokemus

Lähistöltä löytyy kaikki Milanon parhaat palat kuten nähtävyydet, ravintolat ja shoppailupaikat. Henkilökunta auttaa mielellään myös esimerkiksi paikallisten retkien ja opastettujen kierrosten varaamisessa. Hotelli on siis erinomainen tukikohta Milanon kaupunkilomaan.

Hotellissa on 55 klassisesti pastellivärein sisustettua huonetta. Valikoimassamme on varattavissa Comfort–luokan huoneita. Huoneiden mukavuuksiin kuuluu ilmastointi, TV, WiFi, puhelin, tallelokero  ja kylpyhuone joko ammeella tai suihkulla.  Kaikkiin majoituksiin sisältyy hotellin maittava buffetaamiainen.

Hotellilla ei ole omaa pysäköintiä.