Napoli —

Napolin kaupunkiloma lentäen Tampereelta

Omatoimikokemus

Napolin kaupunkiloma

Omatoimikokemus

Hotel Naples

Omatoimikokemus

Hotel Naples sijaitsee keskeisellä paikalla Napolin historiallisen keskustan tuntumassa. Hotellissa on baari, kokoustilat, ilmastointi, ilmainen wifi ja yhteensä 84 huonetta. Piazza Garibaldin rautatieasemalle samoin kuin Piazza Plebiscito -aukiolle kävelee noin 20 minuutissa.

Vuokra-auto matkaasi

Omatoimikokemus

Haluatko kokea seikkailuja kaupungin ulkopuolella? IMT:n kautta voit vuokrata auton lomaasi. Voit vuokrata auton suoraan yhteistyökumppanimme Sixtin varausjärjestlmästä. Saat 10% alennusta asiakkaanamme normaaleista vuokra-autohinnoista. Hinta määräytyy vuokrapäivän ja autoluokan mukaisesti.

Piazza del Plebiscito

Omatoimikokemus

Napolin Piazza del Plebiscito -aukion laidalla sijaitsee San Francesco di Paolo -kirkko, joka on rakennettu Vatikaanin Pyhän Pietarin kirkon mallin mukaan. Toinen merkittävä rakennus aukion laidalla on kuninkaallinen palatsi Palazzo Reale, jonka sisätiloista löytyy etenkin barokkityylisiä huonekaluja ja muuta sisustusta esittelevä museo sekä Biblioteca Nazionale eli Kansalliskirjasto. Iltaisin aukio on tunnelmallinen kävelykohde valaistuksineen.

Sorrento

Omatoimikokemus

Viihtyisä ja romanttinen Sorrento Napolinlahdella on suosittu lomakohde. Sorrenton pääkadun, Corso Italian, sekä keskustorin, Piazza Tasson, ympäriltä löytyy muotiliikkeitä, kahviloita, ravintoloita, idyllisiä kujia ja kauniita kukkaistutuksia. Sorrentossa on kaksi satamaa, Marina Grande (suuri satama) ja Marina Piccolo (pieni satama). Niiden välissä on laitureille rakennettu ranta-alue, jonne voi mennä nauttimaan auringosta. Koska kaupunki kohoaa jyrkkinä kallioina merestä, perinteistä hiekkarantaa ei ole.

Kokopäiväretki Caprille

Hinta: 95 € / henkilö
Opastettu retki

Capri on luonnonkaunis ja monimuotoinen paratiisisaari Napolinlahdella. Sitä ovat kautta aikojen asuttaneet useat hallitsijat, taiteilijat ja julkisuuden henkilöt. Niin ikään turistit ovat tuttu näky saarella.

Kuljetusten sujuvuuden takia suositulle Caprin saarelle kannattaa lähteä varhain aamulla. Bussi kuljettaa satamaan, josta on noin tunnin mittainen merimatka saarelle. Perillä nousemme jälleen bussin kyytiin ja siirrymme Caprille ja Anacaprille, joissa teemme opastetun kiertokävelyn. Korkeammalla sijaitsevalla Anacaprilla, Solaron vuoren juurella vierailemme Villa San Michelessä, maailmankuulun ruotsalaisen lääkärin ja kirjailijan Axel Munthen huvilalla. Lounastauko ja hieman vapaata aikaa. Paluu hotellille illansuussa.

Hinta sisältää bussikuljetukset, laivamatkat, kiertoajelun saarella paikallisoppaan johdolla, sisäänpääsyn Villa San Micheleen sekä suomenkielisen oppaan palvelut. Retken kesto noin 10h.

Suositellaan varaamaan matkavarauksen yhteydessä tai viimeistään 14 vrk ennen lähtöä. Retki toteutuu, jos vähimmäisosallistujamäärä (20 hlö) täyttyy. Mahdollisesta peruutuksesta ilmoitetaan viimeistään 10 vrk ennen lähtöä.

Aito italialainen pizza

Omatoimikokemus

Pizzan koti on Italiassa. Tarkemmin tämä koko maailman valloittanut herkku on kotoisin Napolin alueelta, mutta ihan koko Italiassa voit nauttia aidoista pitseerioista ja niiden herkullisista tuotteista. Itse asiassa Italiassa pizzan kaksi pääsuuntausta ovat napolilainen ja roomalainen. Napolilaisen pyöreän pizzan pohja on varsinkin reunoiltaan paksumpi kuin roomalaisessa pyöreässä pizzassa. Roomalainen on ohutpohjainen ja rapea, ja sitä paistetaan muutama minuutti hyvin kuumassa uunissa. Pitsauunista höyryävä herkku tuodaan nopeasti asiakkaiden nautittavaksi.

Decumani Hotel De Charme

Omatoimikokemus

Decumani Hotel de Charme hotelli on historian havinaa huokuvassa 1600-luvulla rakennetussa rakennuksessa, itse hotelli on avattu vuonna 2008. Tämä pieni hotelli on täynnä tyyliä ja tunnelmaa.

Hotellissa on 39 huonetta, joista jokainen on uniikki, sisustettu tyylikkäillä antiikkisilla huonekaluilla. Kaikissa huoneissa on puulattiat sekä ilmastointi, mitkä vain saavat viihtymään hotellissa entistä paremmin. Myös Wifi on tarjolla.

Päivän tärkein ateria, aamupala, tarjoillaan vaikuttavassa ylellisessä aamiais-salissa, jossa iltapäivisin vieraat saavat veloituksetta nauttia kahvista ja teestä. Buffet aamiaisella on tarjolla paljon paikallisia ja lähialueen tuotteita, kuten pehmeitä juustoja, napolilaista salamia, kinkkua ja ilmavia croisantteja.

San Gregorio Armeno -jouluseimikatu

Omatoimikokemus

Napolin San Gregorio Armeno -kadulle astuessaan imeytyy sisään jouluiseen tunnelmaan. Ympäri vuoden kadun kauppiaat ja käsityöläiset esittelevät upeita joulukoristeita. Paikka on erityisen tunnettu kauniista ja monipuolisista seimistään. Vaikka joulu on läsnä ympäri vuoden, löytyy alueen kauppiailta myös muita hauskoja koriste-esineitä ja patsaita. Kulkija pääsee myös nauttimaan monien taitavien käsityöläisten taidokkaista työnäytöksistä.

Pompejin rauniokaupunki

Omatoimikokemus

Pompejin kaupunki sijaitsi Vesuviuksen rinteellä, noin 45 min. ajomatkan päässä Napolin kaupungista. Noin 20 000 asukkaan kaupunki jäi Vesuviuksen tulivuoren purkauksen alle elokuussa vuonna 79. Purkauksen johdosta menehtyi arvoiden mukaan noin 3000 henkilöä. Pompeji on ollut laajojen arkeologisten tutkimusten kohteena vuodesta 1748 lähtien ja on siksi parhaiten tunnettu antiikin maaseutukaupunki. Kaivaukset jatkuvat edelleen ja uusia löytöjä tehdään usein. Vuonna 1997 Pompejin kaupunki lisättiin Unescon maailmanperintökohteisiin.
Erityisen koskettavia nähtäviä Pompejissa ovat purkaukseen kuolleiden ihmisten ja eläinten dramaattiset kipsivalokset. Valokset on saatu täyttämällä uhrien jättämät onkalot kipsillä. Lisäksi Pompejista on löytynyt lukematon määrä esineitä ja taidetta.

Vesuviuksen tulivuori

Omatoimikokemus

Vesuvius on 1 281 metriä korkea ja sijaitsee vajaan 20 km päässä Napolista. Tulivuori näkyy Napolissa etenkin sen satama-alueille. Vesuvius tunnetaan erityisesti ajanlaskumme alussa tapahtuneesta tulivuorenpurkauksesta, jonka seurauksena tuhka ja kivet hautasivat alleen läheiset Pompejin ja Herculaneumin kylät ja sen seurauksena kuoli tuhansia ihmisiä. Nykyäänkin tulivuoren rinteillä sijaitsee useita kaupunkeja ja miljoonia ihmisiä asuu mahdollisten purkausten vaikutusalueella. Vesuvius on luokiteltu vaaralliseksi sen aktiivisuuden vuoksi, vaikka sen purkausväli voi olla tuhansiakin vuosia. Vesuvius on suosittu matkailukohde, jonka rinteillä on useampia näköalatasanteita joille kavuta ihastelemaan maisemaa.

Axel Munthen huvila Caprin saarella

Omatoimikokemus

Axel Martin Fredrik Munthe oli ruotsalainen lääkäri, psykiatri ja kirjailija. Munthe syntyi Oskarshaminssa Ruotsissa vuonna 1857 ja kuoli Tukholmassa vuonna 1949. Hänet muistetaan parhaiten osittain omaelämäkerrallisesta romaanistaan Huvila meren rannalla, joka on käännetty kymmenille kielille. Ruotsissa käymiensä opintojen jälkeen Munthe muutti Pariisin kautta Napoliin auttaakseen alueen koleraepidemian uhreja.
Vuonna 1887 Munthe muutti Caprille huvilaansa Villa San Micheleen ja alkoi restauroida rakennuksia. Caprilla hän ehti asumaan yli 56 vuotta. Nykyään huvila on Caprin suosituimpia vierailukohteita, josta löytyy upea taidekokoelma sekä puutarha, jonka sanotaan olevan Italian kaunein.

Amalfin rannikko

Omatoimikokemus

Amalfin rannikko sijaitsee Sorrenton niemimaalla Etelä-Italiassa ja se kuuluu Unescon maailmanperitökohteisiin. Pystysuoraan merestä nousevat kallioseinämät, näiden välissä kiemurtelevat tiet sekä idylliset pienet kaupungit luovat kuvankauniit maisemat. Rantakaupungeista tunnetuimpia ovat Amalfi, Positano ja Ravello. Alue on suosittua matkailukohdetta, sillä se huokuttelee upeiden maisemien lisäksi monipuolisuudellaan sekä hyvällä säällä.

Montecassinon luostari

Omatoimikokemus

Montecassino, noin 140 km Roomasta etelään, on kivikkoinen kukkula, joka kohoaa 520 m merenpinnasta. Kallioden päälle on rakennettu Montecassion luostari. Kukkula tunnetaan paikkana, jonne Benedictus Nursialainen peursti ensimmäisen luostarinsa noin 529. Tästä sai alkunsa Benediktiinimunkkien järjestö. Alkuperäinen luostari on tuhoutunut ajan saatossa, mutta on sittemmin jälleenrakennettu nykyiseen mahtiinsa.

Napoli ja Amalfin rannikko

Omatoimikokemus

Italia esittelee kauneintaan, kun matkataan Amalfin rannikolla Välimeren ääriviivaa myötäillen.

Matkan ensimmäinen kohde on pizzan synnyinkaupunki, värikäs Napoli. Tämän aurinkoisen kaupungin kapeita kujia kierrellessä kannattaa vierailla myös San Gregorio Armeno -jouluseimikadulla ihastelemassa käsityöläisten taidonnäytteitä.

Matkalla on mahdollisuus lähteä lisämaksulliselle retkelle Caprin paratiisisaarelle ja se kannattaa, sillä saaren kauneus lumoaa kävijänsä. Kauniit puutarhat ja välimeren luonnonmukainen rehevyys vuorottelevat saaren maisemassa. Vuosisatoja saari on ollut niin taiteilijoiden kuin keisarienkin suosikkikohde, eikä ihme, täällä kokee Välimeren tunnelman ruokineen, kahviloineen, piazzoineen ja merimaisemineen.

Napolista matka jatkuu kohti horisontissa kohoavaa Vesuviuksen tulivuorta sekä sen helmassa uinuvaa Pompejin rauniokaupunkia. Vesuvius on manner-Euroopan ainut aktiivinen tulivuori. Sen purkaus tuhosi kaupungin ajanlaskumme alkuvuosina ja tappoi tuhansia ihmisiä. Tänäkin päivänä Vesuviuksen rinteet ovat koti tuhansille italialaisille.

Matkan kohokohta on Amalfin rannikko ja Sorrenton niemimaa, jonka mutkaiset tiet ja hurmaavat kaupungit rakentuvat yhdelle maailman upeimmista rannikkoalueista. Alue on listattu Unescon maailmanperintökohteisiin sen ainutlaatuisuuden ja kauneuden vuoksi. Suurin turistisesonki rannikolla sijoittuu keskikesään. Rauhallisempaa menoa toivovalle kevät, alkukesä ja syksy ovat parhaita matkustusajankohtia alueelle. Amalfin rannikko on myös kuuluisa sitruunoistaan sekä hedelmistä valmistetusta limoncello-sitruunalikööristä. Sitruunaviljelmiä näkyy matkan varrella useita. Yksi puu voi tuottaa jopa 600 hedelmää vuodessa, joten sitruunoiden puutteesta ei tällä matkalla tarvitse potea.