Oslo —

Vuokra-auto matkaasi

Omatoimikokemus

Haluatko kokea seikkailuja kaupungin ulkopuolella? IMT:n kautta voit vuokrata auton lomaasi. Voit vuokrata auton suoraan yhteistyökumppanimme Sixtin varausjärjestlmästä. Saat 10% alennusta asiakkaanamme normaaleista vuokra-autohinnoista. Hinta määräytyy vuokrapäivän ja autoluokan mukaisesti.

Anker Hotel

Omatoimikokemus

Hotelli Anker sijaitsee Oslon kaupungin sydämessä, Grunerløkkan kaupunginosassa. Hotellin läheisyydestä löytyy sekä puistoja että vilkkaita katuja, joiden varrella on paljon kauppoja, ravintoloita ja baareja. Alle 15 minuutin kävelymatkan päässä hotellilta on Oslon pääkatu Karl Johans gate, jonka varrelta löytyy monia nähtävyyksiä.

Hotellissa 396 huonetta sekä moderni kokouskeskus. Hotellilta löytyy allergiahuoneita, perhehuoneita sekä huoneita liikuntarajoitteisille. Hiljattain remontoidusta aulasta löytyy oleskelutilaa, kahvinkeitin sekä tietokone asiakkaiden käyttöön. Uudistetussa aulabaarissa voit rentoutua ja nauttia erilaisia juomia sekä pikkupurtavaa. Lemmikkieläimet eivät ole sallittuja. Hotelli on kokonaan savuton.

Oslon Gardermoenin lentoasemalta on helppo matkustaa junalla Oslon keskusliikenneasemalle, matka kestää noin 20 minuuttia. Oslon keskusliikenneasemalta on hotellille noin 5-10 minuutin kävelymatka. Loppumatkan hotellille voi taittaa helposti myös raitiovaunulla tai taksilla.

Scandic St Olavs Plass

Omatoimikokemus

Kokonaan remontoidussa hotellissa on 241 uudistettua huonetta. Hotellin ravintola tarjoaa monipuolisen aamiaisen. Suurin osa hotellin huoneista sopii allergikoille. Hotellilta löytyy myös liikuntaesteisille sopivia invahuoneita sekä huoneita joihin saa majoittaa lemmikin. Hotelli on kokonaan savuton.

Scandic St Olavs Plass sopii hyvin myös perhemajoitukseen, sillä osassa standard -huoneissa on vuodesohva, josta saa sängyn kahdelle lapselle. Hotellista löytyy myös väliovellisia superior -huoneita, joihin isompikin lapsiperhe voi majoittua. Hotellissa on pieni kuntoiluhuone.

Hotelli sijaitsee rauhallisella paikalla aivan Karl Johans Gaten, kuninkaanlinnan ja Oslon keskustan tuntumassa. Hotelliin on helppo tulla levähtämään kesken Oslo -päivien ja sieltä käsin on helppo tehdä seikkailuja kaupunkiin. Kansallisteatteri ja sen perinteikäs Theatercaféen sijaitsevat lyhyen kävelymatkan päässä. Ostosmahdollisuudet, kulttuurikohteet ja ravintolat Aker Bryggellä ja Tjuvholmenissa ovat vain 15 minuutin kävelymatkan päässä.

Oslon Gardermoenin lentoasemalta on hotelliin erittäin helppo matkustaa pikajunalla tai bussilla. Lentokenttäbussi pysähtyy 350 metrin päässä hotellista. Pikajuna Flytogetin pysäkki sijaitsee Nationaltheatretin asemalla, lyhyen kävelymatkan päässä hotellilta.

Scandic Byporten

Omatoimikokemus

Hotellin sijainti on loistava, niin kaupungin nähtävyyksiä kuin lentokenttäkuljetuksia ajatellen. Pienen kävelymatkan päässä ovat keskustan nähtävyydet Folketeateret-teatteri, Akershusin linna ja Oopperatalo. Oslon keskusjuna-asema sijaitsee aivan hotellin naapurissa. Sinne pääset Gardermoenin lentoasemalta vain  20 minuutissa.

Scandic Byporten sijaitsee samassa rakennuksessa Byportenin ostoskeskuksen kanssa. Ostoskeskuksessa on yli 60 erilaista kauppaa vaateliikkeistä leluihin ja kirjoihin. Ostoskeskuksessa on myös 12 erilaista ravintolaa.

Päivän jälkeen kaupungin vilinää voi katsella hotellin aulabaarista ja kuntoilijoille hotellista löytyy uudistettu kuntoiluhuone. Ostoskeskuksesta löytyy myös pysäköintihalli josta on suora yhteys hotelliin.

Karl Johans gate

Omatoimikokemus

Oslon kaupungin pääkatu. Kadun varrelta löytyvät lukuisat kaupat, ravintolat, kahvilat, baarit ja clubit. Karl Johans gate on kävelykatu.

Oslo

Omatoimikokemus

Parasta matkassa oli hotellin sijainti ja kaikki käyntikohteet.

Oslo

Omatoimikokemus

Vapaa aika Oslossa, rauha katsella kaupunkia ja hyvä hotelli.

Oslon kaupunkiloma

Omatoimikokemus

Damstredet ja Telthusbakken

Omatoimikokemus

Nämä viehättävät alueet täyttyvät 1700-1800 luvuilla rakennetuista puutaloista. Alueet ovat hyvin säilyneet ja suurin osa taloista on edelleen asuinkäytössä. Damstredet on vain 160 metriä pitkä ja kulkee Akersveien ja Fredensborgveien katujen välissä.

Telthusbakkenin löytää Gamle Akerin kirkon alapuolelta. Noin 300m pitkää katua kehystää toiselta puolelta puutalot, toiselta Egeberglokkan puisto. Puistossa voi kävellä myös pitkin ”Rakkauden polkua”.

Kragstøtten patsas ja näköalapaikka

Omatoimikokemus

Muotokuvapatsas Hans Hagerup Kragista (1829-1907) katselee Osloon Holmenkollenin rinteellä. Tiekomissaarilla onkin komeat näköalat, sillä näköalatasanne luotaa yli kaupungin, aina Oslon lahdelle saakka.

Ruusulinna

Omatoimikokemus

Holmenkollenilla, 10 kilometriä Oslon keskustasta, sijaitseva suuri taideinstallaatio. Teos on pystytetty muistamaan Norjan miehityksen aikaa 1940-1945. Se koostuu yli 1oo eri maalauksesta ja teoksesta. Maalaukset on tehnyt norjalainen taiteilija Vebjørn Sand ja veistokset Vebjørn and Eimund Sand. Installaatiolla järjestetään myös kiertokävelyjä englanniksi.

Bygdøyn museoniemi

Omatoimikokemus

Oslon länsipuolella sijaitsevalta saarelta löydät joukon kaupungin suosituimpia museoita. Erilaiset merimuseot ja Norjan ulkoilmamuseo tarjoavat näköalat viikinkien historiaan ja norjalaiseen elämäntapaan. Kannattaa vierailla myös Osvarshallissa, kuninkaallisen kesänpalatsin puitteet ovat kesäisin auki myös meille tavallisille tallaajille.

Museoiden lisäksi niemellä sijaitsee kauniita puutarhoja ja Oslon suosituimpia uimarantoja.

Tusenfryd huvipuisto

Omatoimikokemus

20 kilometriä Oslosta sijaitsee Norjan suurin huvipuisto. Tusenfrydiin pääsee Oslosta kätevästi junalla, bussilla tai taksilla. Alueelta löytyy yli 30 erilaista laitetta, hurjista kieputtimista ja vuoristoradoista aina pikkuväen rauhallisempiin laitteisiin. Alueella sijaitsee myös BadeFryd vesipuisto, jossa ei aurinkoisena päivänä varmasti lopu tekeminen kesken.

Aker Brygge

Omatoimikokemus

Kun etsit hyvää illanviettopaikkaa, kannattaa suunnata Aker Bryggen alueelle. Sataman läheisyydessä sijaitseva alue on niin matkustajien kuin paikallistenkin suosiossa. Rantaa kehystävillä puuportailla voi istahtaa katselemaan pimenevää iltaa. Alueella on myös paljon muotiliikkeitä. Aurinkoisina päivinä ranta täytyy erilaisista aktiviteeteista. Nautinnollinen ja aurinkoinen päivä tai hiljaa hiipivä ilta hyvällä ruualla ja viinilasillisella höystettynä, niistä on tämä Oslon alue tehty.

Edvard Munch -museo

Omatoimikokemus

Norjan tunnetuin kansainvälinen taiteilija on Edvard Munch (1864-1944). Taiteilijaa pidetään yhtenä ekspressionismin edeltäkävijänä. Munch Museum kätkeeä sisäänsä taiteilijan teokset, jotka hän itse jätti Oslon kaupungille eläessään. Esillä olevia teoksia vaihdetaan säännöllisesti. Taiteilijan kuuluisin teos Huuto on kuitenkin esillä aina. Museo esittelee myös taiteilijan elämää.

Holmenkollenin mäkihyppykeskus

Omatoimikokemus

Oslon luoteiskulmalla kohoaa siluetissa vuori, joka tunnetaan varsinkin urheilupiireissä ympäri maailmaa. Holmenkollenin mäkihyppy ja hiihtokilpailuja pidetään talviurheilijoiden keskuudessa suuressa arvossa. Holmenkollenin museossa myös aistii, miten tärkeää norjalaisille on talviurheilu. Maan suurimmat tähdet ovat sen maastohiihtäjät, jotka pysyvät vuodesta toiseen maailman huipulla. Paikallisjunalla matka Oslon keskustasta Holmenkollenille vie noin 20-30 minuuttia. Jo pelkät junamatkan näkymät hivelevät silmää. Vieläkin upeamman elämyksen saat kun kiipeät mäkihyppytornin huipulle.

Holmenkollenin hiihtomuseo toimii hyppyrimäen alapuolella ja on vierailemisen arvoinen kohde.

Holmenkollenin peikko vartioi aluetta tarkasti.

Kaupungintalo

Omatoimikokemus

1950 -luvulla valmistunut talo on Oslon kaupungin hallintokeskus. Siellä kokoontuu esimerkiksi kaupungin valtuusto. Talosta löytyy myös muse, joka esittelee Oslon historiaa ja taidetta 1900-1950 -luvuilta. Talossa järjestetään myös konsertti joka kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona.

Vigelandin veistospuisto

Omatoimikokemus

4,5 kilometria Oslon keskustasta sijaitsee Vigelandin veistospuisto. Vaikuttavassa puistossa nähdään yli 200 Gustav Vigelandin (1869–1943) pronssi ja graniittiveistosta. Veistosten aiheita ovat päätääntöisesti ihmiset. Tunnetuimmat puiston teokset ovat Vihainen poika, The Monolith ja Elämän pyörä.
Tästä puistosta on helppo jokaisen löytää omat samaistumiskohteensa. Puisto on koko Norjan suosituimpia nähtävyyksiä ja siellä vierailee vuodessa miljoonia ihmisiä. Vigelandin veistospuistoon on ilmainen sisäänpääsy ja se on auki kaikkina vuorokauden aikoina.

Oopperatalo

Omatoimikokemus

Oslon satamassa sijaitseva Oopperatalo on suosittu oslolaisten kohtaamispaikka. Samalla talo toimii kotina Oslon kaupunginoopperalle ja -baletille. Vuonna 2008 valmistunut talo nousee suoraan merestä. Kaltevaa kattoa pitkin voit nousta aina talon katolle saakka, josta voit ihailla panoramamaisemia kaupunkiin ja merelle. Talon on suunnitellut arkkitehtitoimisto Snøhetta ja se on vuosien saatossa saanut useita arkkitehtialan palkintoja ja huomionosoituksia. Rakennuksen sisäosissa vallitsevana rakennusmateriaalina on tammi.

Akershusin linnoitus

Omatoimikokemus

Oslon keskustassa, meren rannalla, sijaitseva Akerhusin linnoitus on yksi Oslon tunnetuimpia nähtävyyksiä. Keskiaikainen linnoitus on valmistunut jo 1300-luvulla. Akerhusilla oli merkittävä sija Oslon puollustuksessa ja se onkin kestänyt monet valtausyritykset vuosisatojen aikana. Linnaa uudistettiin 1500-1600 luvulla, jolloin se alkoi toimia myös asuinkäytössä. Linnakkeen vierailukeskuksesta voit lähteä mukaan opastetulle kierrokselle (englanniksi). Linnakkeeseen voi tutustua myös omaan tahtiinsa. Varsinkin kesäisin linnake on myös monien kesätapahtumien ja konserttien näyttämö.

Kuninkaanlinnna

Omatoimikokemus

Norjan hallitsijoiden, Kuningas Harald V:n ja Kuningatar Sonjan asuntona toimiva kuninkaallinen palatsi sijaitsee Oslon keskustassa, Linnapuiston ympäröimänä. Palatsi on rakennettu 1800-luvulla ja edustaa uusklassista tyylisuuntaa. Palatsilla voi käydä katsomassa vahdinvaihdon päivittäin klo 13.30. Yleisölle palatsi aukeaa seuraavan kerran kesällä 2021.