Pärnu —

Punainen torni

Omatoimikokemus

Punainen torni on Pärnun vanhin rakennus, se rakennettiin 1400 -luvulla puolustus- ja vankilatorniksi. Nykyään Punaisessa tornissa on moderni panoramaelokuvateatteri, joka esittää 10 minuutin esityksen ”Armollinen ja armoton historia. Punaisessa tornissa halki 15 000 vuoden”. Lisäksi tornissa toimii myös museo-osasto, jossa pääsee tutustumaan muun muassa Pärnun keskiaikaiseen historiaan.

 

Baltian parhaat beachit, Jurmala, Liepaja, Palanga ja Pärnu, Road Trip

Omatoimikokemus

Linnojen ja kartanoiden Viro -Road Trip

Omatoimikokemus

Virossa löytyy aina uusia elämyksellisiä kohteita. Oletko jo käynyt tutustumasssa keski-Viron Paideen tai linnakaupunki Rakvereen?

Linnojen ja kartanoiden Viro -Road Trip kuljettaa sinut Tallinnasta ensin hieman itään. Rakveren linnakaupunkiin on Tallinnasta vain noin tunnin ajomatka. Voitkin vallan mainiosti aloittaa matkasi tutustumalla upeisiin kartanokohteisiin Vihulaan ja Palmseen. Molemmat sijoittuvat lähes ajomatkasi varrelle, joten pysähdykset rytmittävät hyvin ajomatkaasi Rakvereen.

Rakveren linna vartioi kaupunkia kukkulaltaan. Varsinkin kesäisin linna herää täyteen elämää, kun sieltä löytyy esityksiä, työnäytöksiä, keskiajan ruokaa ja paljon huvituksia koko perheelle. Rakvere on myös kylpyläkaupunki ja tutustua kannattaa myös kaupungissa sijaitsevaan Viron poliisimuseoon.

Rakveresta matka jatkuu kesäkaupunki Pärnuun, mutta matkalla kannattaa pitää tauko Paiden kaupungissa ja Kirnan kartanolla. Molemmat ovat varsinkin paikallisten matkailijoiden suosiossa, mutta suomalaiselle kävijälle vielä suhteellisen tuntemattomia. Vaihtoehtoisen reitin löydät suuntaamalla hieman etelämmäs, reitille joka kulkee Olustveren kartanon kautta.

Matkan viimeinen kohde on upea kesäpääkaupunki Pärnu. Rantakahvilat, valtava hiekkaranta ja tunnelmalliset pitsihuvilat kutsuvat lomatunnelmaan. Pärnussa viihtyy useamman päivän ja voit itse valita montako yötä kesäkaupungissa vietät. Ikaalisten Matkatoimistolta löydät Pärnun kattavimman hotellivalikoiman, suomalaiseen makuun.

1 yö Tallinnassa + Pärnun hotellimatka

Omatoimikokemus

Golfareiden Länsi-Viro, Road Trip

Omatoimikokemus

Kumpuilevia maisemia, vesiesteitä, heinikkoja ja hiekka-alueita sekä tietenkin merimaisemia tarjoaa Itämeren rannalla sijaitsevat kaksi tasokasta golfkenttää.

Golfareiden Länsi-Viro -Road Trip matkamme vie sinut tutustumaan kahteen Viron suosittuun golfkenttään. Matkan ensimmäinen kohde on Saarenmaa, josta löytyy suomalaisen golfkenttäarkkitehdin Lassi Pekka Tilanderin suunnittelema kenttä. Kenttä sulautuu luontevasti luontoon heinikkoineen ja vesiesteineen. Kenttä on myös visuaalisesti kaunis ja kaikki sen tilat vastaavat USGA:n asettamia normia. Pärnun ensimmäinen golfkenttä, White beach Golf kannattaa kokea. Ammattilaiset saavat White Beach Golf sopivaa haastetta, mutta kenttä tarjoaa pelaamisen iloa ja onnistumisen mahdollisuuksia myös vasta-alkajille.

Pärnun jokiristeily

Hinta: 12-18 € / henkilö
Omatoimikokemus

M/S Pärnu kutsuu rentouttavalle risteilylle kauniille Pärnun joelle. Risteily kestää noin tunnin. Laivalla on wc ja kahvio, josta saa kahvia, pientä naposteltavaa sekä mietoja alkoholijuomia. Laivalla ei ole opasta. Kesäaikaan lähtöjä on useampia päivässä. Viimeinen lähtö illalla on niin sanottu auringonlaskuristeily, joka kestää noin 2 tuntia. Risteily järjestetään joka päivä ajalla 1.6.-31.8.2022 ja se on varattava viimeistään 4 pv ennen matkaa. Lähdöillä on säävaraus sekä minimilähtijämäärä 5 hlöä.

Vuokra-auto matkaasi

Omatoimikokemus

Haluatko kokea seikkailuja kaupungin ulkopuolella? IMT:n kautta voit vuokrata auton lomaasi. Voit vuokrata auton suoraan yhteistyökumppanimme Sixtin varausjärjestlmästä. Saat 10% alennusta asiakkaanamme normaaleista vuokra-autohinnoista. Hinta määräytyy vuokrapäivän ja autoluokan mukaisesti.

Tervis kylpylähotelli

Omatoimikokemus

Tervis kylpylähotelli sijaitsee lähellä Pärnun aallonmurtajaa ja huvivenesatamaa. Keskustaan on matkaa vain noin kilometrin verran. Hotelli koostuu 7 eri rakennuksesta, jotka on yhdistetty toisiinsa lasikäytävillä.

Ravintolatarjonta on monipuolinen, voit valita Buffet-ravintolan tai a la carte ravintola ”Kuu”:n. Virvokkeita voit nauttia aula- tai Muuli-baarissa sekä käydä kahvilla Purje kahvilassa, jossa toimii samalla kirjasto.

Spa- ja saunakeskuksesta löytyy monipuolisesti eri vaihtoehtoja, siellä voi muun muassa harrastaa kuntouintia 25 m pituisessa uima-altaassa, rentoutua porealtaassa tai japanilaisessa kylvyssä. Lapsille löytyy oma lastenallas. Osastolla on myös erilaisia saunoja löylysaunasta suolasaunaan, valitse mieleisesi tai käy vaikka kaikissa. Virvokkeet voit nauttia allasbaarissa. Urheilua rakastavat viihtyvät kuntokeskuksessa, josta löytyy monipuolinen kuntosali ja liikuntasali.

Kaiken tämän lisäksi palvelee hotellissa pieni sekatavarakauppa, vaatekauppa, parturi-kampaamo, kauneushoitola sekä hammaslääkäri. Kulttuurikeskuksessa järjestetään ajoittaan ohjelmaa, muun muassa tansseja.

Liikuntarajoitteisille kylpylässä on saatavilla invahuoneita, joiden sisustuksessa on otettu huomioon liikuntaesteisten erityistarpeet ja myös suihkutilat ovat suuremmat. Kaikki kylpylän huoneet ovat savuttomia ja allergikoille sopivia.

Vesi- ja saunakeskukseen ei pääse hissillä. Pyörätuolilla vesi- ja saunakeskukseen pääsee ainoastaan ulkokautta. Sisätilojen kautta mentäessä on muutama porras askelma. Myöskään uima-altaassa ei ole käytettävissä nostohissiä. Liikuntarajoitteisten tulee ottaa huomioon, että Tervis kylpylässä on pitkiä käytäviä ja välimatkoja.

Viiking

Omatoimikokemus

Viiking Spa sijaitsee ranta-alueella historiallisen Vallikraavin vieressä noin kilometrin päässä uimarannalta sekä keskustasta. Suosittu kylpylähotelli tarjoaa monipuolisen kattauksen erilaisia kuntouttavia, ennaltaehkäiseviä sekä hemmotteluhoitoja.

Hotellia on laajennettu useaan otteeseen. Hotellin 154 huonetta sijaitsevat neljässä erilaisessa majoitusrakennuksessa, jotka yhdistyvät toisiinsa lasikäytävin. Kaikki huoneet ovat savottomia ja niiden tyyli ja kunto vaihtelee eri talojen välillä.

Upea Viiking Saga – vesikeskus on varsinainen viikinkien keidas! Omaleimaisessa kylpylässä saunat on ripoteltu luoliin ja onkaloihin, pääaltaalle ilmettä antaa sen keskellä saaressa sijaitseva sauna. Viikinki–ajan tunnelmaa luo osaltaan myös katolla sijaitseva viikinkien kotasauna sekä rentouttava katajasauna. Lisäksi hotellilta löytyy kauneus– ja hammashoitolat, apteekki, kokoustiloja, kauppa sekä kampaamo.

Viiking Spa on erikoistunut sydäninfarktien ja sydänleikkausten jälkeiseen kuntoutumiseen, luu- ja nivelvaivoihin, hermojuuritulehduksen, verenpainetaudin, erilaisten kroonisten tulehdusten ja stressin hoitoon. Ennaltaehkäisevällä terveystutkimuksella varmistat oman terveydentilasi. Myös rentoutumiseen kylpylä tarjoaa erilaisia hemmotteluhoitoja. Tanssihaluisille järjestetään tansseja viikottain.

Viikingistä löytyy 2 invahuonetta, jotka sijaitsevat C-rakennuksessa ja hissillä pääsee ruokasaliin. Hoitovalikoima on rajattu, koska joka paikkaan ei kuitenkaan pääse pyörätuolilla. Hotellissa on invapysäköintipaikka.

Tervise Paradiis

Omatoimikokemus

Kylpylähotelli, josta ei tarvitse halutessaan poistua koko loman aikana. Huoneet ovat ilmastoituja ja hotellista löytyy WiFi, auton saa parkkiin hotellin parkkipaikalle.

Hotellin kylpyläosasto koostuu vesipetojen suosiossa olevasta vesipuistosta, jossa on muun muassa  liukumäkiä, seikkailuallas, vuoristojoki koskineen, porealtaat, löyly- ja höyrysaunat, ulkoallas ja uutuutena vielä 100 m pitkä liukumäki hurjapäille. Aikuisempaan makuun kylpyläosastolta löytyy lisämaksullinen Paradiis-saunaosasto, jossa voit rentoutua erilaisissa saunoissa ja altaissa, kuten japanilaisessa kylvyssä ja suolasaunassa. Kylpyläosaston lisäksi voit käydä rentoutumassa kylpylän suurella hoito-osastolla, josta on saatavilla erilaisia terveys-, hemmottelu- ja kauneushoitoja.

Hotellin läheisyydessä on upeat ulkoilumaastot, mutta hotellissa on sen lisäksi Pärnun suurin kuntosali sekä aerobicsali. Kuntouimareille hotellista löytyy lisäksi 25 metrin uima-allas. Hotellissa on myös mahdollisuus keilata ja pelata biljardia.

Ravintolatarjonta hotellissa on monipuolinen; löytyy a la carte ravintola, buffet ravintola ja pikaruokaravintola lasten makuun. Lomajuomat voi nauttia hotellin aulabaarissa, kylpyläosaston allasbaarissa, Keila baarissa tai hotellin ylimmässä kerroksessa sijaitsevassa Romantic baarissa, jossa voi samalla ihailla maisemia merelle päin.

Strand SPA & Conference Hotel

Omatoimikokemus

Strand SPA & Conference Hotel on iso ja monipuolinen kylpylähotelli aivan meren tuntumassa, noin 2 kilometrin päässä Pärnun keskustasta. Hotellin sisustuksessa on postmodernismille luonteenomaisia muotoja ja hotellin eri osat kietoutuvat sulavasti toisiinsa.

Hotellissa on 187 viihtyisää huonetta, 5. eri kerroksessa. Suurimmasta osasta huoneista on kaunis merinäköala, osassa huoneista on parveke. Hotelli on kokonaan savuton ja sieltä löytyy allergiahuoneita sekä yksi erikseen varattava invahuone.

Kodikas ja lämpimin sävyin sisustettu kylpyläosasto on mahtava rentoutumispaikka. Siellä voit nauttia höyrysaunasta ja löylysaunasta, lämpimistä laavakivituoleista, hierontakylvystä ja porealtaasta sekä uima-altaasta. Kesäkaudella avoinna olevalla terassilla lepotuoleineen voit viettää aikaa ja nauttia virvoitusjuomia. Hotellin asiakkaille kylpylän käyttö sisältyy majoitukseen.

Hotellin aamiainen tarjoillaan kauniisti sisustetussa aamishuoneessa, lisäksi hotellilta löytyy A la Carte ravintola sekä aulabaari. Mikäli matkallenne osuu huono ilma, kannattaa ottaa suunnaksi vaikkapa hotellin 18–reikäinen sisäminigolf–rata.

Hotellissa on myös monipuolinen kokoustarjonta, kokouksia varten löytyy 8 eri kokoista kokoustilaa. Lisäksi hotellissa on erikseen varattavissa oleva 10 hengen tilaussauna, jossa rentouttava jacuzzi. Hotellin vartioimattomalle parkkialueelle ei tarvitse tehdä etukäteisvarausta. Parkkeeraaminen on ilmaista hotellin asiakkaille.

Villa Ammende

Omatoimikokemus

Upea kartanohotelli Villa Ammende koostuu kahdesta rakennuksesta; päärakennuksesta ja Garden Villasta, joissta löytyy hurmaavia, erilaisia vierashuoneita. Hotellin pieni koko takaa rauhaisan loman – koko hotellissa on huoneita yhteensä vain 19.

Hotellissa on baari ja ravintola. Kesäisin avataan hotellin yhteyteen tyylikäs ulkoilmakahvila. Hotellissa järjestetään myös paljon musiikki- ja taide-elämyksiä. Omalla autolla matkustaville hotellista löytyy maksuton kameralla vartioitu parkkipaikka sekä latauspaikka sähköautolle.

Vastaanoton osaava henkilökunta palvelee ympäri vuorokauden ja voi järjestää esimerkiksi matkatavarasäilytyksen, pyykkipalvelun, lapsenvahdin tai limusiinikuljetuksen. Huoneeseen on mahdollista tilata myös mm. hieroja tai kampaaja.

Villa Ammende sopii erityisesti romanttista viikonloppua viettäville, hemmottelulomailijoille ja laatutietoisille matkailijoille.

 

Villa Wesset

Omatoimikokemus

Villa Wesset on elegantti, huvilatyyppinen hotelli loistavalla sijainnilla Pärnussa. Hotelli on nimetty sen alkuperäisen omistajan, makeistehtailija Elias Wessetin mukaan, joka rakennutti huvilan itselleen jo vuonna 1928. Lähes 80 vuotta myöhemmin rakennus remontoitiin hotellikäyttöön.

Historiallisessa, mutta tyylikkäässä hotellissa on 36 eri kokoista ja muotoista huonetta kolmessa eri kerroksessa sekä paljon rappusia. Hotellissa ei ole hissiä tai invahuoneita eikä siellä voi majoittaa lemmikkejä. Hotelli on savuton.

Hotellin yhteydessä olevassa, Art Deco–tyyliin sisustetussa ja White Guide Nordic palkinnon voittaneessa ravintolassa tarjoillaan kauniita ruoka-annoksia. Ruokalistan on suunnitellut keittiömestari Mart Kukk ja se perustuu europpaalaisiin sekä aasialaisiin makuihin, joissa näkyy vaikutteita virolaisesta keittiöstä. Villa Wessetistä löytyy myös viihtyisä aulabaari.

Hotellin yhteydessä on 13 parkkipaikkaa, joista osa sen edustalla ja osa takapihalla. Parkkipaikkoja ei voi varata etukäteen.

 

 

Hotell Emmi

Omatoimikokemus

Hotell Emmi on kolme kerroksinen, 36 huoneen pieni hotelli. Standard huoneiden lisäksi Emmistä löytyy perhehuoneita. Hotelli on savuton ja tarjolla on maksuton WiFi. Emmin yhteydessä sijaitsevasta kauneushoitolasta voi varata erilaisia terveyspalveluita, kuten hierontaa, parafiinihoitoja ja suolahoitoa. Hotellissa on 50-paikkainen ravintola avoinna päivittäin klo 12:00–20:00. Hotellista voi myös vuokrata polkupyöriä. Omalla autolla matkustaville hotellin sisäpihalla on ilmaisia parkkipaikkoja.

Hotelli Emmi sopii loistavasti pienellä budjetilla matkaaville, lapsiperheille ja omalla autolla matkustaville.

Koidulapark Hotell

Omatoimikokemus

Koidulapark hotelli sijaitsee Pärnun keskikaupungissa runoilija Lydia Koidulan mukaan nimetyssä puistossa. Hotellin sijainti on erinomainen, koska se on keskustassa ja samalla puiston vihreyden keskellä. Uimarantaan on hotellilta vain noin 10 minuutin kävelymatka. Hotelli on sisustettu 1900-luvun ensimmäisen puoliskon pelkistetyllä tyylillä. Hotellissa on 39 huonetta ja kaikki huoneet on hieman erilaisia ja melko pieniä. Hotellissa on yksi invahuone, joka on varattavissa erikseen. Ilmainen WiFi löytyy hotellin vastaanottoaulasta. Hotelliin voi ottaa myös lemmikin mukaan lisämaksusta, lemmikkipaikka on kuitenkin varattava etukäteen.  Hotellissa ei ole lainkaan hissiä. Hotellilla on pieni, hotellivieraille ilmainen  parkkipaikka. Parkkipaikkoja ei voi varata etukäteen.

Hotelli sopii mainiosti pienellä budjetilla matkustaville sekä ystävien kanssa matkustaville.

Pärnu Hotel

Omatoimikokemus

Pärnu Hotel sijaitsee aivan Pärnun keskustassa, pääkadun tuntumassa. Hotellin läheisyydessä sijaitsevat kansainvälinen linja-autoasema, Pärnu Keskus, Port Artur -kauppakeskus, elokuvateatteri Apollo, kahvilat ja yökerhot. Pienen kävelymatkan päässä ovat myös Endla-teatteri, Pärnun konserttitalo ja Pärnun ranta.

Hotellissa on 80 huonetta ja se on kokonaan savuton. Hotellissa on ilmainen WiFi. Hotellin kellarikerroksessa on poreallas ja sauna, joita voi vuokrata. Standard huoneiden lisäksi hotellista löytyy deluxe huoneita sekä sviittejä. Hotellissa on yksi invahuone (deluxe-luokkaa).  150-paikkainen ravintola Embecke hotellin ensimmäisessä kerroksessa tarjoaa kansainvälistä ja virolaista ruokaa laadukkan viinivalikoiman kera. Hotellivieraille on ilmainen pysäköintialue hotellin takana ja hotellin edessä maksulliset parkkipaikat. Parkkipaikkoja ei voi varata etukäteen. Hotellivieraille matkan hintaan sisältyy aamusaunan ja kuntosalin käyttö joka päivä 07:00–10:00.

Pärnu Hotel sopii kulttuurielämyksiä etsiville ja lepoa hakeville matkustajille.

Hedon Spa & Hotel

Omatoimikokemus

Hedon Spa & Hotel tarjoaa upean hemmottelukeitaan upealla paikalla, aivan Pärnun kuuluisan hiekkarannan vieressä. Spa-hotellikokonaisuus on rakennettu Pärnun tunnetuimman maamerkin, vanhan Mutakylpylän, yhteyteen. Hedon Spasta löydät tasokasta majoitusta, rentouttavan allas- ja hoito-osaston, modernit kokoustilat, ilmaisen WiFin, lobbybaarin sekä kaksi ravintolaa.

Hotellin ravintola Raimond on valittu jo kahtena vuonna peräkkäin Viron 50 parhaimman ravintolan joukkoon. Lisäksi hotellista löytyy Akord niminen casual dining ravintola.

Matkan hintaan sisältyy saunojen, uima-allasosaston sekä kuntosalin käyttö.  Aamiaisella tarjoillaan kuohuviiniä. Lisämaksusta Hiljainen Kylpylä, joka on tarkoitettu rauhalliseen rentoutumiseen yli 14-vuotiaille. Hiljaisesta kylpylästä löytyy alhaisen lämpötilan saunat sekä allas Kuolleen meren vedellä.

Hotellissa on kolme kerrosta ja yhteensä 72 huonetta. Tavallisten kahden hengen huoneiden lisäksi on tarjolla allergiahuoneita, superior -huoneita, sviittejä ja perhehuoneita. Huoneista löytyvät kylpytakki- ja tossut, kahvin- ja teenkeitin sekä kassi, joka on käytettävissä vierailun ajan.

Hotellin edessä on majoittuville asiakkaille ilmaisia parkkipaikkoja ja hotellin vieressä on maksullinen ulkoparkkipaikka muutamille autoille.

Hedon Spa on oiva vaihtoehto laatua arvostaville – matkustitpa yksin, puolison tai ystävien kanssa.

Hotell Legend

Omatoimikokemus

Hotell Legend on pieni 23 huoneen hotelli, lähellä Pärnun upeaa uimarantaa.

Standard huoneiden lisäksi hotellissa on muun muassa perhehuoneita. Huoneet on sisustettu täyspuukalusteilla ja lattiat on päällystetty laminaattiparketilla. Kaikissa huoneissa on minibaari, televisio ja puhelin. Suihkuhuoneissa on lattialämmitys. Kaikki huoneet ovat savuttomia. Tupakointi on sallittu vain hotellin ulkopuolella.

Hotellissa on aulabaari, jossa on myös ulkoterassi. Hotellissa on langaton internetyhteys aulabaarissa ja toisen kerroksen käytävällä. Omalla autolla matkustaville hotellin edessä ja takana on neljä parkkipaikkaa. Hotellin vieraille pysäköinti on ilmaista, mutta paikkoja ei voi varata etukäteen. Vastaanotosta voi vuokrata saunan ja takkahuoneen, joka sopii hyvin pienille ryhmille kokoustilaksi tai illanviettoon. Vastaanotosta voi vuokrata myös polkupyöriä.

Hotell Legend sopii lomanviettoon perheille ja pariskunnille.

 

Hotel Tammsaare

Omatoimikokemus

Hotel Tammsaare sijaitsee Pärnun kauniilla rantakadulla Tervise Paradiis -kylpylähotellia vastapäätä, noin 350 metrin päästä uimarannasta ja noin 1,6 kilometrin päässä keskustasta.

Hotelli on savuton ja tarjolla on ilmainen WiFi. Hotellissa on 23 huonetta. Kaikissa huoneissa on puiset huonekalut ja televisio. Standard-huoneiden lisäksi hotellissa on Deluxe-huoneita, joissa on amme tai sauna. Aamiainen tarjoillaan seisovassa pöydässä. Hotellissa on ilmainen pysäköinti asiakkaille, mutta paikkaa ei voi varata etukäteen.

Hotellissa toimii myös kauneussalonki, joka tarjoaa esimerkiksi hierontaa, kauneushoitoja, kampaamopalveluita ja manikyyrejä. Hotellissa ei ole hissiä, joten se ei sovi liikuntarajoitteisille ihmisille.

Hotell Tammsaare on hyvä valinta pariskunnille ja ystävien kanssa matkustaville.

Vuoden 2022 alusta alkaen hotellilla ei ole enää miehitettyä vastaanottoa vaan varaajalle lähetetään tekstiviestillä ovikoodi hotellin sisäänkäyntiin sekä varatun huoneen numero ja ovikoodi, jolla pääsee huoneeseen.

Estonia Resort Hotel & Spa

Omatoimikokemus

Estonia Resort Hotel & Spa on trendikäs neljän tähden kylpylähotelli. Hotelli sijoittuu entisten Vihreän ja Valkoisen talon tilalle. Hotellissa yhdistyy neljän tähden hotellin mukavuudet ja virolainen kylpylä saunaelämyksineen.

Toisessa ja kolmannessa kerroksessa on hotellin vieraiden käytössä ainutlaatuinen kylpylä- ja saunakeskus SPA & SAUN, ja hoito-osasto, jossa voi nauttia kylpylähoidoista. Lisäksi hotellilla on kuntosali. Hotellin ravintola NOOT tarjoilee maistuvaa ruokaa ja kesäisin voi nauttia virkistävistä juomista hotellin kesäterassilla.

Estonia Resort Hotel & Spa hotellissa on 106 huonetta kaikilla mukavuuksilla. Huoneissa on joko kokolattiamatto tai parkettilattia. Kaikissa huoneissa on ilmastointi. Tarjolla on myös allergiahuoneita. Hotelli on täysin savuton. Deluxe luokan huoneista muutama on invahuoneita, jotka ovat sopivat pyörätuolissa liikkuville ja hotellin ravintolaan, kahvilaan ja terapiahuoneisiin on helppo pääsy pyörätuolilla. Kylpyläosasto SPA & SAUNA:n tiloihin ei ole hissiä, joten niihin ei pääse pyörätuolilla. Hotellissa on myös huoneita, joihin voi lisämaksusta majoittua lemmikin kanssa. Omalla autolla matkustaville hotelli tarjoaa maksuttoman vartioidun parkkipaikan, hotellin edessä maksulliset paikat.

Estonia Resort & Spa on hyvä valinta pariskunnille ja yksin matkustaville.

ESTONIA Medical Spa & Hotel

Omatoimikokemus

ESTONIA Medical Spa & Hotel (entinen Puistotalo) sijaitsee rauhallisella alueella, vehreässä puistossa. Hotellissa on kahdeksan kerrosta ja yhteensä 180 huonetta. Standard huoneiden lisäksi hotellissa on yhden hengen huoneita ja perhehuoneita sekä muutamia invahuoneita. Buffet-ravintolaan ja suureen osaan hoitohuoneista käynti on esteetöntä. Hotelli on kokonaan savuton. Langaton internetyhteys löytyy ala-aulasta, kuudennen kerroksen kokoustilasta ja kahdeksannen kerroksen kahvilasta, mutta ei huoneista. Omalla autolla matkustaville hotellin edessä ja takana on muutama parkkipaikka, joita ei voi varata etukäteen. Parkkipaikat ovat ilmaisia hotellin asukkaille.

Kylpylän  sauna- ja allasosasto Estonia Termidissä on erilaisia saunoja, vichysuihku, japanilainen kylpy sekä erikokoisia ja -muotoisia rentoutumis- ja porealtaita. Hotellimatkalla matkan hintaan sisältyy rajoittamaton Termid sauna- ja allasosaston käyttö klo 6:30–22:00. Kylpyläosasto ei ole esteetön esimerkiksi pyörätuolilla kulkevalle.

Hoitopaketin varanneille matkan hintaan sisältyy aamu-uinti ja aamusauna klo 6:30–10:00, sisäänpääsy Termid allasoasatolle joka päivä klo 10:00–17:00  sekä kolme hoitoa päivässä.

ESTONIA Medical Spa & Hotel sopii perheille sekä pariskunnille.

Kapten Kurgo Villa

Omatoimikokemus

Kapten Kurgo Villa -hotelli on viihtyisä huvilahotelli. Hotellissa on kaksi eri rakennusta, Villan eli puisen huvilatalon puoli sekä Garden, eli rivitalon puoli. Huoneita on molemmilla puolilla kahdessa kerroksessa. Hotellissa on yhteenä 27 huonetta. Hotelli on savuton ja kaikissa huoneissa on WiFi. Omalla autolla saapuville asiakkaille on ilmainen pysäköinti hotellin alueella. Hotellissa on myös joitakin lemmikkihuoneita.

Hotellissa on Piparmünt niminen 50-paikkainen ravintola. Kesäisin ravintolan yhteydessä on kaunis ulkoterassi. Vastaanoton yhteydessä on myös aulabaari. Kaikki ravintolat on suljettu tällä hetkellä! Hotellissa on myös ulkouima-allas ja lasten leikkikenttä. Garden puolelta löytyy myös tilaussauna.

Kapten Kurgo Villa sopii erityisen hyvin lasten kanssa matkustaville.

Rannahotell

Omatoimikokemus

Rannahotell on 30-luvun funkistyyliä edustava tyylikäs ja erittäin suosittu nelikerroksinen hotelli aivan meren rannalla. Keskustaan on matkaa noin kilometri. Hotellissa on matkatavaroiden säilytys, pesulapalvelut, huonepalvelu, biljardipöytä, lasten leikkihuone, yksityissauna ja polkupyörän vuokrausta. Hotellissa on 55 huonetta, joista 11 on avaria sviittejä. Kahdesta erityisen ylellisestä sviitistä avautuu ainutlaatuinen panoraamanäkymä Pärnun lahdelle. Lisäksi hotellissa on huoneita merinäköalalla ja/tai parvekkeella, yhden hengen huoneita puistonäkymällä, superior huoneita, perhehuoneita ja juniorsviittejä.

Omalla autolla matkustaville hotellin edessä on ilmainen pysäköintialue. Buffet aamiainen kuohuviinillä tarjoillaan ravintolassa joka päivä klo 7:00–11:00. Rannahotellista löytyy myös kauneushoitola, á la carte ravintola sekä kesäterassi, joilta on kaunis ja avara näkymä merelle.

Rannahotell sopii hyvin lapsien kanssa matkustaville, sekä matkailijoille, jotka haluavat majoittua mahdollisimman lähellä rantaa.

Baltian parhaat beachit, Jurmala ja Pärnu, Road Trip

Omatoimikokemus

Wasa Resort

Omatoimikokemus

Kesäkuussa 2019 avattu uusi moderni kylpylähotelli Wasa Resort päivittää Pärnun kylpylätarjontaa tähän päivään. Hotelli sijaitsee rauhallisella puistoalueella, aivan hiekkarannan läheisyydessä. Pärnun idylliseen keskustaan on lyhyt kävelymatka.

Hotellissa on 56 tavallista hotellihuonetta ja 18 yhden tai kahden huoneen huoneistoja, joissa on oma keittiö. Huoneiden ja huoneistojen sisustus on kodikkaan harmooninen. Hotellissa viihtyy niin aikuiset kuin lapsetkin. Koko hotelli on savuton ja vieraiden käytössä on WiFi

Hotellin á la carte–ravintolassa tarjoillaan kauniita ja moderneja annoksia, mutta tarjolla on myös katukeittiöistä inspiraationsa saanutta grilliruokaa. Hotellissa on aulabaari, jonka lisäksi kesäkaudella ravintollalla on tilava ulkoterassi.

Hotellivierailla on käytössään ilmainen pysäköintialue hotellin edessä. Sauna- ja allasosastolla on uima-allas, poreallas, kolme erilaista saunaa – tuoksusauna (sanarium), höyrysauna ja suomalainen sauna. Allasosastolta pääsee vilvoittelemaan ulos aurinkoterassille.

 

Valgeranna Seikkailupuisto

Omatoimikokemus

Reipas 10km Pärnun keskustasta sijaitsee Valgerannan Seikkailupuisto, joka tarjoaa kiipeilyhaasteet kaiken tasoisille kiipijöille.

Aivan merenrantaan sijoittuva alue mahdollistaa kiipeilyn kuudella korkealla seikkailuradalla. Korkealta puiden latvoista voi ihailla kaunista merimaisemaa.
2-7 -vuotiaita lapsia odottaa matalalle rakennettu lasten seikkailurata, joka sisältää riippusiltoja, keinuja ja köysiratoja.

Turvavaljaat ja kiipeilyliput voit ostaa paikanpäältä, lisätietoa hinnoista ja aikatauluista löydät Valgerannan seiklusparkin kotisivuilta. Jos haluat suorittaa kaikki radat, tulee aikaa varata useampi tunti.

Alpakkafarmi

Omatoimikokemus

Lähde tutustumaan hellyttäviin alpakoihin ja muihin kotieläimiin, noin 12 km päähän Pärnusta Tallinnan suuntaan. Alpakkafarmilla on perulaisia alpakoita, joiden villa on erittäin pehmeää ja jotka viettävät päivänsä laitumella ruohoa syöden. Tilalla voi silittää alpakoita, syöttää niitä tilalta saatavilla herkuilla  ja mennä alpakan kanssa vaikka pienelle kävelylle. Alpakoiden lisäksi on mahdollista nähdä kääpiövuohia ja kanoja. Paikan päällä on mahdollisuus ostaa virvokkeita ja talon emännän tekemiä käsitöitä.

Farmi on avoinna kesäisin joka päivä, talvisin viikonloppuisin. Katso tarkat aukioloajat ja sisäänpääsymaksut Alpakkafarmin kotisivuilta.

Pärnun hiekkaranta ja rantapromenadi

Omatoimikokemus

Mudaravila

Omatoimikokemus

Mudaravila – mutakylpylä on kenties Pärnun tunnetuin rakennus. Nykypäivänä rakennus toimii osana Hedon Spa hotellia, mutta rakennuksella on pitkä historia, se on nimittäin valmistunut jo 1920 luvulla. Pärnun mutakylpylän toiminnan, kuten koko Pärnun kylpylätoiminnankin, voidaan laskea alkaneen jo vuonna 1830 -luvulla, jolloin merenrannalla sijaitsevissa uimaloissa tarjottiin kesäisin lämpimiä merikylpyjä ja talvisin saunapalveluita.

Tallinnan portti

Omatoimikokemus

Tallinnan portti on ainutlaatuinen sillä se on ainut 1600 luvulta asti säilynyt valliportti Baltiassa. Portilta kuljettiin siltaapitkin Pärnun vallihaudan yli, ja sen päädystä lähti postitie Tallinnaan. 1800 luvulla portista poistettiin suojarakenteet, jäljelle jätettiin Tallinnan portti, vallit sekä vallihauta, jota nykyisin kutsutaan nimellä Vallikäär.

Portin kautta pääsee tutustumaan Pärnun kauniiseen ranta-alueeseen. Kesäisin Talllinnan portin yhteydessä on avoinna terassikahvila.

Lottemaa -teemapuisto

Omatoimikokemus

Lottemaan teemapuisto sijaitsee noin 15min ajomatkan päässä etelään Pärnun keskustasta. Lotte on piirroselokuvista ja -kirjoista tuttu hahmo, joka asustaa keksijöiden kylässä.  Tekemistä riittää kaikille. Lottemaassa voi pitää hauskaa tuttujen hahmojen kuten Lotten, Brunon ja Albertin kanssa, askarrella Oskarin kanssa, opetella puutarhataitoja Annan kanssa, musisoida Paulan kanssa, urheilla Matin kanssa, katsella koko perheen kanssa hauskoja teatteriesityksiä, testata taitojaan seikkailupuistossa sekä käydä Keksijäkylän asukkaiden hienoissa kodeissa, joista löytyy valtavasti erilaisia jännittäviä keksintöjä.

Lämpimänä kesäpäivänä voi seikkailun ja hauskanpidon lomassa esimerkiksi rentoutua uimarannalla. Lottemaasta löytyy myös ravintoloita ja kahviloita joissa nauttia päivällistä puuhailun välissä. Aikaa kannattaa varata koko päivä. Lottemaan parkkipaikalta on noin 600m kävely teemapuiston portille. Matkan voi taittaa myös nousemalla junan kyytiin. Junalipusta menee pieni lisämaksu pääsylipun päälle. Lottemaa on auki kesäkuusta elokuuhun, tarkista aukiolot Lottemaan kotisivuilta.

Viljandin ritarilinnan rauniot

Omatoimikokemus

Tarton ja Pärnun puolivälissä, noin tunnin ajomatkan päässä molemmista on Viljandin kaupunki. Kaupungin kuuluisin nähtävyys on Viljandin ritarinlinnan rauniot.
Entisen virolaisten linnan paikalle alkoi kohota kivilinnoitus vuonna 1224. Lopullisen muotonsa ja kokonsa linnoitus sai 1500-luvun alkuun mennessä. Ritarilinnasta on jäänyt Ruotsin, Puolan ja Venäjän välisten sotien vuoksi pystyyn vain muutama kiviseinä. Linnan raunioista ja sen ympärillä olevasta puistosta tuli viljandilaisten virkistysalue jo viime vuosisadan alussa. Yli 13 metriä syvän vallihaudan ylikulkureitiksi asennettiin vuonna 1931 riippusilta Kaivomäeltä, jotta kaupungista pääsisi linnamäelle. Raunioilta avautuu kaunis näköala Viljandin järvelle.

Olustveren kartano

Omatoimikokemus

Olustveren kartano sijaitsee n. puolessa välissä Pärnua ja Tarttoa ja se on yksi parhaiten säilyneistä kartanokokonaisuuksista Virossa.

Kartanon päärakennus on Jugendtyylinen, lisäksi alueelta löytyy mm. hallintorakennus, punatiilinen karjapiha sekä viinatehdas. Ihmeteltävänä on myös erikoinen metallikattoinen veivattava kaivo, joka on hyvin omaperäinen. Kartanon keskellä on Kartanon puisto sekä vanhojen puiden puistokuja, jossa voi levähtää eri rakennuksiin tutustumisen välillä. Rakennusten sisältä löytyy mm. täytettyjä lintuja, puuhevosia ja antiikkikalusteita.

Kartanossa on edelleen elämää sillä siellä toimii käsityö-ja villatupa, sepänpaja, savipaja ja viinatehdas.

 

Soomaan kansallispuisto

Omatoimikokemus

Puolen tunnin ajomatkan päässä Pärnusta itään sijaitsee Somaan kansallispuisto. Luontomatkailusta nauttiva pääsee kansallispuistossa kulkemaan pitkospuita läpi kauniin suomaaston.
Jos kansallispuistovierailusta haluaa vähän eksoottisemman kannattaa tähdätä Soomaan ”viidenteen vuodenaikaan”. Kevätlumien sulaessa ja runsaiden sateiden jälkeen alueen matalat metsät ja tiet peittyvät tulvavesiin. Tällöin ainut kulkuneuvo metsien lomassa on kanootti, joita saa vuokrattua puistosta.
Alueen tunnetuinpia vierailukohteita ovat Torin helvetti (Torin porgu), Riisan historiallinen kylä ja kansallispuiston vierailukeskus. Soomaan kansallispuisto on majavan tärkeää asuinaluetta.

Pärnun kiertoajelu

Hinta: 15€/yli 15-vuotiaat, 8€/alle 15-vuotiaat. Etukäteen ostettuna 12€/yli 15-vuotiaat, 7€/alle 15-vuotiaat.
Opastettu retki

Oppaan johdolla pääset tutustumaan Pärnuun pintaa syvemmältä. Kiertoajelulla käydään läpi kaupungin keskeisiä nähtävyyksiä suomenkielisen oppaan johdolla.

Kiertoajelu järjestetään kesäkaudella tiistaisin ja perjantaisin.
Kiertoajelubussiin voi nousta seuraavista hotelleista:
klo 10.40 Tervis kylpylä
klo 10.50 Estonia Resort
klo 11.00 Pärnu Hotelli
Kiertoajelu alkaa 11.00 Pärnun hotellin edestä.
Kiertoajelun lopussa on mahdollisuus palata lähtöhotellille tai jäädä kaupungille.
Kiertoajelun kesto noin 1-1,5 h.

Golfpaketti White Beach Golf-kentälle

Hinta: Aikuinen 40-166 €, 13-17 vuotiaat 20-29 €
Omatoimikokemus

Pärnunlahden upeiden rantojen läheisyydestä löytyy Pärnun ensimmäinen 18-reikäinen golfkenttä, White Beach Golf. Kentän on suunnitellut Kosti Kuronen DA SAFA, joka on myös Suomen huippukenttien isä. White Beach Golf-kenttä valmistui nykyiseen muotoonsa vuonna 2005. Klubirakennus valmistui vuonna 2014. Klubirakennuksessa palvelee saunatilat, ravintola ja pro-shop. White Beach Golf on noin 14 km  päässä Pärnun keskustasta.

Kenttään kuuluu paljon vettä.  Kenttää sivuaa Audrujoki, jonka lisäksi on kaivettu useita järviä. Kaivettu maa on käytetty väylien muotoilemiseksi linkstyyppiseksi dyynimaisemaksi. Ammattilaiset saavat White Beach Golf sopivaa haastetta, mutta kenttä tarjoaa pelaamisen iloa ja onnistumisen mahdollisuuksia myös vasta-alkajille. White Beach Golf toivottaa kaikentasoiset  golfaajat tervetulleiksi (green card vaadittu).

 

 

Valgerannan seikkailupuisto

Hinta: Aikuinen 19-23 €, nuori (yli 140 cm) 15-19 €, nuori (115-140 cm) 10-12 €, 2-7 vuotiaat 6-8 €, Perhelippu 61-76 €,
Omatoimikokemus

Pärnusta noin 10 km päässä sijaitseva Valgerannan seikkailupuisto on ihanteellinen retkikohde jos etsit jännitystä ja haasteita sekä aktiivista lomaa perheen ja ystävien kanssa. Puiden latvoihin rakennetuissa seikkailuradoissa voit viihtyä ja koetella rohkeuttasi! Kiipeilemisen lomassa voit nauttia taustalla kimaltelevasta merimaisemasta.

Puiston radoista löytyy viisi erilaista vaativuustasoa. Kaikkien ratojen suorittamiseen menee aikaa noin 2-3 tuntia. Alle 7v./115cm pituisille lapsille on oma erillinen seikkailurata josta löytyy riippusiltoja ja -kiikkuja sekä laskeutuvia köysiratoja. Seikkailupuioston hinta sisältää sisäänpääsyn ja seikkailuradat. Seikkailujen jälkeen voi retkeä jatkaa esimerkiksi rannalla, piknikin merkeissä ja nuotiota poltellen. Valgerannassa on myös mahdolisuus pelata frisbeegolfia 1,7 km pituisella metsäradalla.

Kuljetus puistoon omatoimisesti. Pärnun linja-automasemalta pääsee Valgerannaan bussilla no. 25, lähdöt tunnin välein.

Pärnu

Omatoimikokemus

Pärnussa on hyvät vesiurheilumahdollisuudet ja turvallinen kaupunki myös lasten kanssa. Kaiken kaikkiaan hyvä lomakohde.

Pärnu

Omatoimikokemus

Parasta matkallamme oli Pärnun monipuoliset mahdollisuudet!

Pärnu

Omatoimikokemus

Nautimme erityisesti nykytaiteen museosta, kävelystä kaupungilla, kauniista vanhoista rakennuksista ja yleisesti miellyttävästä ilmapiiristä!

Pärnu

Omatoimikokemus

Ihana meri, ranta ja puistot! Pärnussa on loistavat pyöräilymaastot ja polkupyöränvuokraus on vaivatonta.

Pärnun kylpyläloma

Omatoimikokemus

Pärnun hotellimatka

Omatoimikokemus

Pärnun hotellimatka + 1 yö Tallinnassa

Omatoimikokemus

1 yö laivalla + Pärnun kylpyläloma

Omatoimikokemus

1 yö laivalla + Pärnun hotellimatka

Omatoimikokemus

Valgerannan ranta

Omatoimikokemus

Luonnonkaunis, hiekkainen ja Pärnun suosittua hiekkarantaa rauhallisempi Valgerannan hiekkaranta sijaitsee vajaan 10 kilometrin päässä Pärnusta.

Rannan läheisyydessä on suuri parkkipaikka, josta pääsee kätevästi kävelytietä kulkemaan rannalle, ja mitä pidemmälle jatkat sen rauhallisemmaksi meno muuttuu. Mikäli pelkkä auringonotto ja uiminen alkavat kyllästyttää, löytyy Valgerannasta näkötorini, lasten leikkipaikka, seikkailupuisto ja frisbeegolfrata.

 

Kihnun saari

Omatoimikokemus

Kun haluat tehdä päiväretken Pärnusta, yksi hyvä vaihtoehto on omintakeinen Kihnun saari. Saarelle matkataan Pärnusta noin 3 tuntia, joko laivalla tai autolla Munalaidin sataman kautta.
Kihnun saari tunnetaan kansallispuvuista, musiikista ja käsitöistään. Saaren perinteinen elämä on merkitty osaksi Unescon aineettomien kulttuuriperinteiden luetteloa. Yhteisöllisellä saarella asuu noin 700 asukasta. Vanhat perinteet, oma murre ja laulut ovat olennainen osa kihnulaisten arkea. Vielä nykyäänkin paikalliset naiset käyttävät yleisesti kansallispukua eli pystyraitaista hametta. Saaren historiaa ja tunnettujen saarelaisten, kuten vaikkapa kapteeni Kihnun Jõnnin, elämää esittelevä Kihnun museo on avoinna ympäri vuoden. Ennakkotilauksesta voi opetella tekemään paikallisia käsitöitä tai seurata paikallisten pelimannien musisointia. Metsamaan perinnetilalla voi perehtyä saarelaisten arkeen. Majakasta avautuu kaunis näköala koko saareen, ympäröiville luodoille sekä kauas merelle.

Miten päästä saarelle?

Kihnuun voit lähteä Pärnusta Virve-matkustajalautalla. Lauttamatka kestää noin 3h suuntaansa.
Voit myös ajella puolen tunnin päässä sijaitsevaan Munalaijun satamaan ja nousta lauttaan sieltä. Sieltä lauttamatka Kihnuun kestää reippaan tunnin.
Tarkemmat aikataulut ja hinnat lautoille löydät AS Kihnu Veeteed -kotisivulta.
Voit ottaa Kihnuun auton mukaan, mutta voit myös jättää sen satamaan ja vuokrata saarelta polkupyörän tai matkustaa paikallisten mopoilijoiden kyydissä pienellä maksulla.

Kihnun saarella voit lähteä tutustumaan alueeseen seuraamalla reittiä nimeltä Kihnu Reesuratas (”Kihnun matkapyörä”), joka kulkee saaren jokaisen neljän kylän läpi. Yhteensä 23 kilometriä pitkän reitin varrella voi tutustua saaren kaikkiin tärkeimpiin nähtävyyksiin. Reitin voi kulkea autolla, jalan tai vaikkapa polkupyörällä. Polkupyörän voi vuokrata paikan päältä.

Kihnussa on myös useita pieniä käsityömyymälöitä. Kesällä satamassa on tori, jossa myydään paikallisia elintarvikkeita sekä käsitöitä. Muista! Kihnussa ei ole käteisautomaatteja, mutta useimmissa myymälöissä voi maksaa kortilla.

Baltian parhaat beachit -Road Trip

Omatoimikokemus

Latvian letkeätunnelmainen rantaelämä ihastuttaa matkailijaa. Matkalla kohtaat pitsitaloistaan tunnetun Jurmalan. Kaupunki on kesäaikaan yksi Pohjois-Euroopan upeimmista rantalomakohteista. Pitkä hienohiekkainen ranta, lukuisat harrastus- ja ajanvietemahdollisuudet, monipuoliset ravintolat ja houkuttelevat terassit vetävät lomailijoita puoleensa.

Jurmalasta matka jatkuu Liepajaan, joka on alueensa keskus ja Latvian kolmanneksi isoin kaupunki. Kaupungin ranta-alueita on kehitetty vahvasti ja rannalta löytyykin paljon palveluita ravintoloista leikkipuistoihin.

Palanga on tunnettu pitkästä mahtavasta hiekkarannastaan, jota on sanottu jopa Baltian hienoimmaksi. Liettuan rannikko onkin kuuluisa upeista hiekkarannoistaan joita vastaavia ei muualta Itämeren rannikolta löydy. Palangan noin 30 kilometrin pituisella hiekkarannalla voi sekä löhöillä, uida että harrastaa kaikenlaisia vesiurheilulajeja.

Kerta kerran jälkeen Pärnu hurmaa vieraansa. Pärnua kutsutaan Viron kesäpääkaupungiksi, mutta tekemistä riittää myös muina vuodenaikoina. Upea pitkä hiekkaranta, vehreitä puistoja, rantabulevardi ravintoloineen, erilaiset kylpylät sekä monipuolinen kulttuuritarjonta ovat Pärnun kaupungin tunnuspiirteitä.

Via Balticalla -Road Trip matkat

Omatoimikokemus

Via Baltica kuljettaa läpi Viron, Latvian ja Liettuan. Voit valita lyhyemmän matkan, jossa tutustut kesäkaupunki Pärnuun ja Baltian Pariisina tunnettuun Riikaan. Pidemmälle matkalle lähtevät kokevat myös Liettuan pääkaupunki Vilnan Vanhankaupungin. Vilnaan asti matkaavien kannattaa myös poiketa Siauliain ristikukkulalla, joka on vaikuttava näky.

Pärnu on monelle suomalaiselle tuttu ja suosittu kesänviettokohde. Pärnun hohtavan valkoinen hiekkaranta jatkuu niin pitkään kuin silmä kantaa. Kesäisin elämä keskittyy rannalle, mutta myös keskustan puutalokadut ja kauniit puistot ilahduttavat viehättävyydellään.

Riika yllättää mahtipontisuudellaan, ja se onkin Baltian suurin ja merkittävin kaupunki. Vanhassa kaupungissa kujien koristeelliset kivitalot muistuttavat vanhasta hansakaupungin ajasta.

Vilna on matkan kohteita yllättävin. Lämminhenkinen ja kaunis Vanhakaupunki on Euroopan suurin ja parhaiten säilynyt kokonaisuus. Kadunvarsikahvilat kutsuvat istuutumaan ja ihailemaan kaupungin sykettä. Ristit jokaisen talon katolla muistuttavat katolilaisuuden vahvasta janlansijasta.

Viron rantakohteet -Road Trip

Omatoimikokemus

Viron rantakohteet – Road Tripin ensimmäinen kohde on Tallinnasta vain puolen tunnin ajomatkan päässä. Pieni Laulasmaan kylä aukeaa metsien keskelle, ja sen rannalla käppyräoksaiset männyt kurottelevat kohti kulkijaa. Laulasmaan kylpylän ja ihanan rantahietikon lisäksi alue tarjoaa myös muuta nähtävää. Miten olisi päiväretki Keilan vesiputouksille tai lähdetkö katsomaan Paldiskia, neuvostoaikaista suljettua kaupunkia?

Parin Laulasmaan yön jälkeen matka jatkuu kohti etelää. Ennen Haapsalua kannattaa poiketa Rummun kaivoksella. Pienellä sisäänpääsymaksulla pääsee pulikoimaan alueen kirkkaassa vedessä sekä ihmettelemään veden alta työntyviä hylättyjä rakennuksia. Haapsalun kaupunki ihastuttaa merellisyydellään ja puutalojen reunustamilla kujilla. Iltakävely promenadilla kruunaa onnistuneen päivän.

Kolmantena kohteena matkalla on Viron kesäpääkaupunkina tunnettu Pärnu. Pärnun hiekkarannalla ei tiedä mistä hiekka alkaa ja minne loppuu, sillä valkeaa rantaa jatkuu silmän kantamattomiin. Eikä rannalla tule kesäaikaan yksinäistä, sillä se on Pärnun kesäelämän keskus. Välillä kannattaa kuitenkin lähteä kävelylle myös keskustaan, nauttia ostosmahdollisuuksista ja kaupungin lukuisista ravintoloista ja kahviloista. Lapsiperheille suosittelemme erityisesti vierailua Lottemaan -teemapuistossa ja Paradiis -kylpylän vesipuistossa.

Viron suosituimmat -Road Trip

Omatoimikokemus

Jos luulit jo nähneesi Viron, luulit väärin! Eteläisessä maassa on valtavasti kiertämisen arvoisia kohteita ja elämyksiä.

Viron suosituimmat -Road Tripin ensimmäinen kohde on Viron yliopistopääkaupunki Tartto. Viron toiseksi suurin kaupunki on täynnä kahviloita, ravintoloita ja hyviä ostospaikkoja. Kun Tartto on koluttu voit ajella itään kohti Peipsijärveä. Ihanat rantahiekat kätkevät syleilyynsä aivan erilaisen Viron, täynnä vanhoja kulttuureita ja tapoja.

Matka jatkuu kohti Viron kesäpääkaupunkia Pärnua, mutta matkalla kannattaa poiketa Viljandissa. Riippusiltaa pitkin voi nousta ihailemaan Viljandijärven maisemia. Pärnu ihastuttaa leppoisella tunnelmallaan, kauniilla puistoilla, pienillä puuhuviloilla ja silmän kantamattomiin jatkuvalla hiekkarannalla. Jos rantakaupunkiin kaipaa vaihtelua, voi lähteä päivävaellukselle Soomaan kansallispuistoon. Perheille suosittelemme vierailuita AHHAA:n tiedekeskukseen sekä Lottemaahan.