Rakvere —

Rakveren kylpyläloma junalla

Omatoimikokemus

Linnojen ja kartanoiden Viro -Road Trip

Omatoimikokemus

Virossa löytyy aina uusia elämyksellisiä kohteita. Oletko jo käynyt tutustumasssa keski-Viron Paideen tai linnakaupunki Rakvereen?

Linnojen ja kartanoiden Viro -Road Trip kuljettaa sinut Tallinnasta ensin hieman itään. Rakveren linnakaupunkiin on Tallinnasta vain noin tunnin ajomatka. Voitkin vallan mainiosti aloittaa matkasi tutustumalla upeisiin kartanokohteisiin Vihulaan ja Palmseen. Molemmat sijoittuvat lähes ajomatkasi varrelle, joten pysähdykset rytmittävät hyvin ajomatkaasi Rakvereen.

Rakveren linna vartioi kaupunkia kukkulaltaan. Varsinkin kesäisin linna herää täyteen elämää, kun sieltä löytyy esityksiä, työnäytöksiä, keskiajan ruokaa ja paljon huvituksia koko perheelle. Rakvere on myös kylpyläkaupunki ja tutustua kannattaa myös kaupungissa sijaitsevaan Viron poliisimuseoon.

Rakveresta matka jatkuu kesäkaupunki Pärnuun, mutta matkalla kannattaa pitää tauko Paiden kaupungissa ja Kirnan kartanolla. Molemmat ovat varsinkin paikallisten matkailijoiden suosiossa, mutta suomalaiselle kävijälle vielä suhteellisen tuntemattomia. Vaihtoehtoisen reitin löydät suuntaamalla hieman etelämmäs, reitille joka kulkee Olustveren kartanon kautta.

Matkan viimeinen kohde on upea kesäpääkaupunki Pärnu. Rantakahvilat, valtava hiekkaranta ja tunnelmalliset pitsihuvilat kutsuvat lomatunnelmaan. Pärnussa viihtyy useamman päivän ja voit itse valita montako yötä kesäkaupungissa vietät. Ikaalisten Matkatoimistolta löydät Pärnun kattavimman hotellivalikoiman, suomalaiseen makuun.

Joulumatka Rakveren kylpylään

Omatoimikokemus

Vuokra-auto matkaasi

Omatoimikokemus

Haluatko kokea seikkailuja kaupungin ulkopuolella? IMT:n kautta voit vuokrata auton lomaasi. Voit vuokrata auton suoraan yhteistyökumppanimme Sixtin varausjärjestlmästä. Saat 10% alennusta asiakkaanamme normaaleista vuokra-autohinnoista. Hinta määräytyy vuokrapäivän ja autoluokan mukaisesti.

Vallimäen ulkoilmakeskus

Omatoimikokemus

Rakveren Vallimäelle valmistui kesällä 2020 upea ulkoilmaalue, joka on jokaisen kulkijan ihasteltavissa. Seitsemälle hehtaarille levittäytyvä alue tarjoaa upean esiintymispaikan isoille tapahtumille, lisäksi alueen puiston nurkat ja näköalatasanteet kutsuvat kävelylle, piknikille ja vapaa-ajan viettoon. Puiston paikka on legendaarisella Rakveren Vallimäellä jonne rakastuneet usein pysäköivät ihaillakseen näkymiä. Siksi puistosta löytyy myös Musumägi, jonne voit viedä matkaseurasi pikku pusuttelua varten . Iltahämärässä näkötasanteelle muodostuu valaistu sydän.

Rakveren kylpyläloma + 2 yötä Tallinnassa

Omatoimikokemus

Rakveren kylpyläloma

Omatoimikokemus

Võsun uimaranta

Omatoimikokemus

Paikallisten suosima Võsun uimaranta sijaitsee Lahemaan kansallispuistossa reilu 30 minuutin ajomatkan päässä Rakveren kaupungista ja n. tunnin ajomatkan päässä Tallinnasta.

Rannalta löytyy pukukopit ja kuivakäymälä, ja rannalla on WiFi. Kesällä rannalta voi ostaa virvoitusjuomia ja pientä syötävää, lähimmät ruokapaikat sijaitsevat Võsun kaupplassa n. 200 m rannalta.

Loikoile auringossa, pulahda virkistävässä meressä tai pelaa rantalentopalloa. Lapsille löytyy läheltä leikkikenttä, jossa he voivat temmeltää.

Lahemaan kansallispuisto

Omatoimikokemus

Lahemaan kansallispuisto sijaitsee Viron pohjoisrannikolla, vajaan tunnin ajomatkan päässä Tallinnasta ja Rakveresta. Lahemaalle pääset luonnonrauhaan patikoimaan kaupungin vilskeestä.

Lahemaan kansallispuistosta löytyy rantoja, upeita suomaastoja, mäntymetsiä, rantatörmiin leikkautuneita jokia sekä jääkauden alueelle kuljettamia siirtolohkareita. Lahemaan metsissä asustaa paljon villieläimiä, mm. hirviä, villisikoja, karhuja, ilveksiä ja kettuja.

Lahemaan kansallispuistossa kannattaa ainakin käydä Virun rämesuolla, jonka keskelle on rakennettu näköalatorni. Tornille pääsee pitkospuita pitkin, jota pitkin myös pyörätuolilla ja lastenvaunuilla kulkeminen onnistuu. Mielenkiintoisia kyliä Lahemaan alueella on Altajan kalastajakylä sekä Käsmun kylä, jossa voi tutustua merenkulun historiaan.

Lahemaan kansallispuisto on yksi Viron tärkeimpiä metsän suojelusalueilta.

Palmsen kartano ja ulkomuseo

Omatoimikokemus

Lammasmäe lomakeskus

Omatoimikokemus

Alle puolen tunnin ajomatkan päässä Rakveresta sijaitseva Lammasmäen lomakeskus tarjoaa irtioton keskelle luonnon rauhaan.

Lomakeskus on tunnettu erilaisista saunoistaan joita pystyy vuokraamaan. Löylysaunojen lisäksi valikoimassa on savusauna, virolainen sauna ja hieman matalalämpöisempi hörysauna jonka yhteydessä voi tehdä hemmotteluhoitoja, kuten turvenaamion tai suolakuorinnan.

Paikan päällä on myös paljon aktiviteettimahdollisuuksia. Mikset lähtisi kanootilla ihailemaan Kunda joen maisemia, pelaisi tennistä tai rantalentopalloa, kokeilisi jousiammuntaa tai kirveenheittoa.

 

Rakveren linnoitus

Omatoimikokemus

Rakveren kaupungin yläpuolella kohoavan linnoituksen vanhimmat osat ovat peräisin jo 1500 -luvulta. Talviaikaan voit käyskennellä linnoituksen ympäristössä ja ihastella kohoavia muuria. Kesäaikaan linna kätkee sisäänsä valtavan määrän jännittävää tekemistä: voit osallistua kynttilöiden valmistamiseen tai turnajaisiin, pelata shakkia jättinappuloilla, katsella miekkataisteluesityksiä tai keskiaikaista jalkapallomatsia. Linnoituksessa on myös eläimiä joita pääsee rapsuttelemaan. Pehmomiekoila voi itsekin koittaa taistelua ja jousiammuntapaikalla opetellaan tähtäämään.
Kesäisin linnoituksessa toimii myös ravintola, joka tarjoaa keskiaikaisia herkkuja ja juominkeja.

Viron poliisimuseo

Omatoimikokemus

Aqva Spa

Omatoimikokemus

Äiti-tytär laatuaikaa laadukkaassa kylpylässä ja mukava pikku kaupunki jossa vielä ollaan ystävällisiä. 🙂

Aqva Spa

Omatoimikokemus

Matkustamisen helppous, erinomainen hotelli ja kylpylä

Aqva Spa

Omatoimikokemus

Kylpyläosasto ja hoidot. Vesipuisto oli tosi hyvä ja saunat ihania.

Omalla autolla

Omatoimikokemus

Matkassa parasta oli hyvä suunnitelma, hyvät ystävät ja käytännön järjestelyt: IMT:n huolehtima autopaikka laivalippuineen ja hotellivaraus Aqua Spassa. Hyvät ruokapaikat Rakveressa ja sopivasti nähtävää.

Itä-Viron kylpyläkierros -Road Trip

Omatoimikokemus

Nautinnoista ja kylpylän poreista nauttivalle, sekä rentoa rauhoittumista kaipaavalle tämä matka sopii kuin nenä päähän. Matkalla koet Itä-Viron kolme upeaa kylpylää, jotka kaikki ihastuttavat laadukkailla hoidoillaan ja monipuolisilla allasosastoilla. Tervetuloa nauttimaan!

Road Trip -matkamme tehdään omalla autolla. Kulkiessasi saat vapauden aikatauluista ja voit löytää niitä Viron helmiä joihin turistibussit eivät pysähdy. Kun varaat laivapaikat ja hotellit kauttamme, saat edullisen ja ammattitaidolla kootun matkapaketin joka kuitenkin jättää tilaa omille seikkailuille.

Itä-Viron kylpyläkierros kuljettaa matkaajan pieniin kylpyläkaupunkeihin Rakvereen, Toilaan ja Otepään Pühajärvelle. Matkalla yövytään tasokkaissa kylpylähotelleissa, nautitaan poreista – ehkäpä hoidoistakin ja rauhoitutaan luonnon helmassa. Rakveren maisemaa hallitsee mäenpäällä loikoileva Rakveren linnoitus. Toilassa kauniit puutarhat kurottavat merenrantaan ja Otepää tunnetaan talviurheilusta. Pühajärven rannalla kohoaa persoonallinen ja ihastuttava kartanokylpylä.

Ajomatkoilla voit myös poiketa vaikkapa Viron toiseksi suurimmassa kaupungissa Tartossa, Sillamäen kaupungissa, ihastella puutarhaa Palmsen kartanossa sekä tutustua Viron kaivostoimintaan. Monipuolinen reitti on IMT:n matkailuammattilaisten sinulle koostama.

AQVA Hotel & Spa

Omatoimikokemus

Aqva Spa sijaitsee Rakveren keskustassa, puiston laidalla. Hotelli on avattu v. 2008 ja uusi rakennus v. 2012. Päärakennus ja uusin rakennus on yhdistetty toisiinsa lasikäytävällä. Hotellissa on 3 kerrosta ja 120 huonetta.

Kylpylän sisäänkäyntikerroksesta löytyy aulabaari Fresco sekä ravintola Fiore. Kokonaan savuttomasta hotellista löytyy tupakointitila hotellin 1. kerroksesta. Kylpylässä on vuokrattavissa kävelysauvoja ja vesijuoksuvöitä. Kylpylässä on iso ja laadukkaasti varusteltu kuntosali sekä mahdollisuus osallistua ohjatuille liikuntatunneille.

Aqva Span vahvuuksia on sen monipuolinen allas- ja saunaosasto. Allasosastolla on 6 allasta; myrskyävä meri virtauksineen ja aaltoineen, nautiskeluallas vedenalaisine hierontapisteineen, vastavirta-allas, ympäri vuoden käytössä oleva ulkoallas, 25-metrinen 6 radan kuntouintiallas sekä valoefektein varustettu Black Hole -vesiliukumäki. Perheen pienemmille on lisäksi kaksi lastenallasta. Vesipuistossa on myös baari. Saunakeskuksessa on aromihöyrysauna, suolahöyrysauna, infrapunasauna, sanarium eli kostea 60-asteinen rentoutumissauna sekä 85- ja 110 -asteiset perinteiset saunat, kylmävesiallas ja poreallas.

Hoito-osasto ja kauneuskeskus sijaitsevat hotellin alakerrassa, jossa on 19 viihtyisää hoitohuonetta. Tarjolla on ylellinen valikoima ihoa helliviä vartalo- ja kasvohoitoja, kylpyjä sekä erilaisia hierontoja. Hoitokylpylän erikoisuutena ovat monet itämaiset hoitomuodot, mm. ihmistä kokonaisvaltaisesti hoitava ayurveda. Toinen erikoisuus on ns. Rasulbad-hoito, joka perustuu vuosituhansia vanhaan itämäiseen viisauteen terveyden, ihonhoidon ja kauneuden etsimisessä.

Pohjois-Viron rannikolla -Road Trip

Omatoimikokemus

Pohjois-Viron rannikolla matkaaja kohtaa monia yllätyksiä. Matkalla lumoudutaan kauniista puutarhoista, valkoisista hiekkarannoista, käppyräisistä mäntymetsistä ja historiallisista linnoituksista.

Tällä matkalla kuljetaan viehättäviin kylpyläkaupunkeihin Rakvereen ja Narva-Jõesuuhun. Matkalla yövytään tasokkaissa kylpylähotelleissa, nautitaan poreista – ehkäpä hoidoistakin ja katsellaan pikkukaupunkien verkkaista elämää. Rakveren maisemaa hallitsee mäenpäällä loikoileva Rakveren linnoitus. Narva-Jõesuusta kannattaa tehdä päiväretki läheiseen Narvaan, Viron kolmanneksi suurimpaan kaupunkiin. Senkin päällä komeilee linnoitus, joka vartioi rajakaupungin rauhaa.

Ajomatkaa taittaessa voi tutustua myös Toilan kauniiseen puutarhaan, Sillamäen kaupunkiin, Palmsen kartanoon sekä Viron kaivostoimintaan. Heille, jotka varaavat matkaan yhden päivän enemmän on luvassa yöpyminen Vihulan kartanossa. Yli 800-vuotisen historian omaava kartano on kunnostettu palvelemaan nykymatkaajan tarpeita.