Reykjavik —

Fosshotel Rauðará

Omatoimikokemus

Kolmen tähden hotelli Raudara sijaitsee Reykjavikin keskustassa, lähellä Hlemmur-aukiota. Lähellä on myös puisto Klambratún.

Hotelli Raudarassa on yhteensä 85 huonetta, joista suurin osa on standard-huoneita. Lisäksi hotellissa on yhdenhengen huoneita, tripple-huoneita, deluxe-huoneita, perhehuoneita, juniorsviitti ja “Character”-huoneita. Hotellin aula ja baari on hiljattain remontoidut.

Jokaisessa huoneessa huonevarusteluun kuuluvat ilmainen WiFi, Satelliitti-TV, radio, hiustenkuivain ja puhelin. Jokaisessa huoneessa on myös oma kylpyhuone. Myös aamiainen kuuluu majoitukseen jokaisessa huoneluokassa.

Fosshotel Baron

Omatoimikokemus

Fosshotel Baronissa on yhteensä 120 huonetta, joista suurin osa on standard -huoneita. Hotellissa on myös historia-teemalla sisustettuja huoneita, merinäköalallisia huoneita, deluxe-huoneita sekä perhesviittejä ja apartment-sviittejä.

Jokaisessa huoneluokassa huonevarusteluun kuuluvat ilmainen WiFi, TV, puhelin ja tallelokero. Joka huoneessa on myös mahdollisuus keittää kahvia ja teetä. Fosshotel Baronissa aamiainen kuuluu hintaan kaikissa huoneluokissa.

Hotellissa on neljä kerrosta ja hissi. Hotellin baarista saa iltaisin lämpimiä keittoaterioita tuoreen leivän kanssa tarjoiltuna. Keittoillallinen tarjoillaan klo 17:00-22:00 välisenä aikana. Baari on avoinna arkisin klo 17:00-23:00 ja viikonloppuisin klo 17:00-01:00.

Hotellin ympäristössä on lukuisia ravintoloita ja palveluja.

Fosshotel Reykjavík

Omatoimikokemus

Fosshotel Reykjavíkista käsin on helppo tutustua kaupungin arkkitehtuuriin, historiaan ja rikkaaseen kulttuuriin. Hotellilta on kävelymatka nähtävyyksiin ja ostoksille.

Hotellissa on 16 kerrosta, hissi ja 320 huonetta. Suurin osa huoneista on standard-huoneita, jotka sijaitsevat kerroksissa 2-7. Ylemmistä kerroksista löytyvät delux-huoneet, huoneet meri- tai kaupunkinäköalloilla, perhehuoneet, business-huoneet ja sviitit. Hotellissa on myös esteettömiä huoneita liikuntarajoitteisille.

Jokaisessa huoneluokassa huonevarusteluun kuuluvat nopea WiFi, puhelin, TV, jääkaappi, tallelokero ja hiustenkuivaaja. Lisäksi huoneessa on silityslauta ja -rauta sekä mahdollisuus keittää kahvia ja teetä. Aamiainen kuuluu majoitukseen jokaisessa huoneluokassa.

Hotellista löytyy ravintola Haust, sekä baari Beergarden. Kuntosali Jimmy’s Gym on avoinna 24/7 kaikille hotellin asiakkaille. Hotellissa on myös monipuoliset kokoustilat sekä Tour Desk, josta voi ostaa retkiä paikanpäällä.

Tulen ja jään Islanti -Road Trip

Omatoimikokemus

Islannin luonto on ainutlaatuista. Karu maa kannattelee niin ikiroutaisia jäätiköitä kuin kuumaa vettä syökseviä lähteitä. Laavakivet muistuttavat maanalla uinuvista tulivuorista. Islannin saari on keskiosastaan asumaton. Saaren ympäri kiertää yksi tie, tie numero 1. Road tripille lähteneen on siis mahdotonta eksyä matkallaan. Reitti kulkee alavalta länsirannalta, kuumien lähteiden, valaiden ja lunnien pohjoiseen, sieltä jäiselle länsirannikolle ja lopulta luonnonihmeitä, mutta myös matkailijoita kuhisevaan etelään. Islanti on loistava kohde luonnosta nauttivalle matkaajalle. Islannissa ajokeli on talvisin huono. Siksi Road Trip matkamme ovat myynnissä huhtikuusta syyskuun loppuun.

Islannissa matkaavan tulee ottaa huomioon, että maata hallitsee luonto. Sen nähtävyyksiä saa ihastella, mutta samalla sen oikullisuutta tulee kunnioittaa. Islannin kierroksen ajopäivät ovat pitkiä ja kierroksemme ohjaa sinut maan ympäri myötäpäivään. Näin pääset ajamaan suojaisempaa sisäkaistaa. Lisäksi useampi päivä Reykjavikissa ennen paluulentoa antaa aikaa reagoida yllättäviin tilanteisiin. Islantilaiset ovat ymmärtäneet ettei kaikki ole niin minuutin päälle, maassa matkaavan kannattaa ottaa sama asenne.

Matkan ensimmäinen kohde on Akureyri. Pienestä satamakaupungista lähtevät monet valaiden tarkkailuretket. Kaupunki on myös portti Pohjois-Islannin suositulle Diamond Circle -luonnonnähtävyyskierrokselle. Akureyristä matka jatkuu itärannikolle. Sen merkittävimpiä elementtejä on jää, sillä se on koti ikiroutaiselle Vatnajökull-jäätikölle. Maisemiltaan itä on lännen rannikkoa jylhempää, kun lumihuippuiset laet kohoilevat merestä. Suuri osa Islannin tunnetuimmista nähtävyyksistä sijoittuu etelään. Kun matka jatkuu kohti Reykjavikia, kohdataan upeita vesiputouksia. Kuuluisassa Vík:n kylässä voit käydä tutkimassa vulkaanisen tuhkan värjäämää Mustaa rantaa.

Matkasi lopuksi voit päättää montako yötä haluat viettää Reykjavikissa. Pieni pääkaupunki on suloinen ja siihen tutustuminen sujuu joutuisaan. Reykjavikin lähistöllä on kuitenkin valtavasti upeita luontoelämyksiä, joille kannattaa myös jättää aikaa. Suurimman osan niistä kohtaat, kun varaat päivän Kultaiselle kierrokselle.

Gullfossin vesiputous

Omatoimikokemus

Noin puolentoista tunnin ajomatkan päässä Reykjavikista kuohuvassa Gulfossin vesiputouksessa harmaanturkoosi vesi laskeutuu kymmenien metrien matkan alas kanjoniin, ja näky on suorastaan upea. Näin mahtavasti pauhaavan veden äärellä on hyvä hiljentyä kunnioittamaan luonnon voimia. Upea vesiputous sijoittuu suositun Golden Circle -nähtävyysreitin varrella, jonka voi tehdä vuokra-autolla tai ostaa palveluna paikalliselta retkijärjestäjältä.

Vuokra-auto matkaasi

Omatoimikokemus

Haluatko kokea seikkailuja kaupungin ulkopuolella? IMT:n kautta voit vuokrata auton lomaasi. Voit vuokrata auton suoraan yhteistyökumppanimme Sixtin varausjärjestlmästä. Saat 10% alennusta asiakkaanamme normaaleista vuokra-autohinnoista. Hinta määräytyy vuokrapäivän ja autoluokan mukaisesti.

Kraatterijärvi Kerið

Omatoimikokemus

Golden Circle luonnonnähtävyyskierros kuljettaa sinut Kerið’n kraaterijärvelle. Yli 3 000 vuotta vanha järvi on upea kohde. Alas jyrkästi putoavat reunat ja pohjalla turkoosin sinisenä hohtava vesi. Alueella on muitakin kraaterijärviä, mutta Kerið on niistä tunnetuin sen helpon saavutettavuuden vuoksi.

Víkin kylä ja Reynisfjaran musta ranta

Omatoimikokemus

Noin 300 asukkaan Vik’n kylä sijaitsee läntisessä Islannissa, noin kahden ja puolen tunnin ajomatkan päässä Reykjavikista. Kylä sijaitsee Mýrdalsjökull  jäätikön reunalla, Katla tulivuoren välittömässä läheisyydessä. Katlan purkaus voisi aiheuttaa suuren tulvan joka peittäisi kaupungin. Purkauksen merkkien alkaessa asukkaiden ja matkailijoiden onkin nopeasti siirryttävä kalliolla sijaitsevalle kirkolle, jonka arvellaan olevan tulvarajan yläpuolella. Katla on viimeksi purkautunut 1918.
Kylästä on muutaman minuutin kävelymatka Reynisfjaran mustalle rannalle. Rantahietikon väri tulee vulkaanisesta tuhkasta. Islannissa on useita mustia rantoja, tunnetuin ja suurin on noin 10 minuutin ajomatkan päässä Vikistä kohti Reykjavikia.

Skógafoss

Omatoimikokemus

Vajaan kahden tunnin ajomatkan päässä Reykjavikista sijaitseva vesiputous. Putouksen pudotus on 60 metriä ja leveys noin 25 metriä.

Seljalandsfoss

Omatoimikokemus

Noin 1 tunnin ja 45 minuutin ajomatkan päässä Reykjavikista itään sijaitsee Seljalandsfoss. Se on yksi Islannin tunnetuimmista vesiputouksista valokuvauksellisuutensa vuoksi. Putous sijaitsee Skógafoss-putouksen lähellä Seljalandsá-joessa ja sen putouskorkeus on 60 metriä entisellä rantaviivalla sijaitsevilta kallioilta. Putouksen taakse pääsee kulkemaan polkuja pitkin.

Jökulsárlón

Omatoimikokemus

Vatnajökull jäätikön reunalla sijaitseva jäätikköjärvi. Voisi luulla että jää on valkoista, mutta taivaan värjäytyessä myös jää hohtaa kaikissa iltataivaan väreissä. Jökulsárlónista lähtevät monet opastetut retket Vatnajökull jäätikölle. Järvelle järjestetään myös veneretkiä. Upean valokuvauksellista kohdetta ei varmasti kannata ohittaa.

Geysirit

Omatoimikokemus

Geysir on kuuma lähde, josta purkautuu säännöllisin väliajoin kuumaa vettä ja höyryä. Geysirejä esiintyy tuliperäisillä alueilla, joiden maaperässä on halkeamia, maanpinnalle ulottuvia onkaloita ja pohjavettä. Reykjavikista lähtevän Golden Circle reitin varrelle pääset tutustumaan upeisiin geysireihin.

Ratsastusretket islanninhevosilla

Omatoimikokemus

Islanninhevoset ovat tunnettuja lempeydestään ja uskollisuudestaan. Reykjavikia lähellä onkin useita hevostalleja jotka järjestävät ratkastusretkiä Islannin karuun luontoon. Hevoset ovat tottuneet kuljettamaan turisteja, joten niiden ratsaille uskaltautuu vaikka ei kokemusta ratsastuksesta omaakaan. Ratsastusretki kannattaa ehdottomasti varata etukäteen. Puolen tunnin ajomatkan päässä Reykjavikista on monia talleja, joilta lähtö ratsastusretkelle onnistuu.

Kuumat lähteet

Omatoimikokemus

Islannin tuliperäisen maan ansiosta saarelta löytyy myös lukuisia kuumia lähteitä. Kuumassa lähteessä lämmin pohjavesi nousee maan pinnalle. Maaperästä nouseva vesi on hyvin mineraalipitoista ja siksi sen parantavasta voimasta on monia kansanuskomuksia. Terveysvaikutuksista on myös lääketieteellisiä todisteita.
Kuumat lähteet ovat matkaajien suosiossa. Ylivoimaisesti ikonisimmaksi maamerkiksi Islannissa on noussut Sinisen laguunin lämmin ja turkoosi vesi. Etelä-Islannissa myös Reykjadalurin kuumat lähteet ovat monen matkaajan suosiossa. Pohjois-Islannin lähteistä parhaimpia Mývatnin lähteet (Mývatn Nature Baths) Akurerystä tunnin ajomatkan päässä itään. Näiden tunnetuimpien lisäksi Islannissa on lukuisia kuumia lähteitä ympäri saarta.

Reykjavikin kaupunkiloma

Omatoimikokemus

Þingvellirin kansallispuisto

Omatoimikokemus

Þingvellirin kansallispuisto on osa Unescon maailmanperintölistausta. Puiston ainutlaatuisuus liittyy sen vulkaaniseen maahan. Puisto on myös suosittu sukelluskohde sen kirkasvetisten järvien takia. Þingvellirin on osa Golden Circe luonnonähtävyyskierrosta.

Saga -museo

Omatoimikokemus

Reykjavikin keskustassa, lähellä satamaa sijaitsee Saga-museo. Museo esittelee maan mielenkiintoista historiaa. Vahakabinetin ihmishahmot luovat kuvaa karusta maasta, joka on vaatinut asukkailtaa paljon. Museossa kohdataan niin viikinkejä, kalastajia kuin islantilaisen parlamentin syntykin. Museo on kiinnostava elämys koko perheelle.

Laugavegur-katu

Omatoimikokemus

Tämä on Reykjavikin kaupungin pääkatu, josta löytyy useita kauppoja ja matkamuistomyymälöitä. Kadulta ja sen sivukaduilta löydät myös suuren määrän kahviloita, clubeja ja ravintoloita.

Sininen Laguuni

Omatoimikokemus

Sininen laguuni sijaitsee noin 50 kilometriä Reyjavikin keskustasta, Reykjanesin niemimaalla. Se sijoittuu keskelleautiota laavakenttää, Paikka on maailman kuulu geoterminen kylpylä. Kylpylän asiakkaat pääsevät ainutlaatuiselle uinnille laguunin mineraalipitoiseen, turkoosinsiniseen veteen. Noin 35-asteinen vesi on läpinäkymätöntä. Kylpylässä toimii ravintola, kahvila ja kauppa josta voit ostaa Sinisen laguunin ihonhoitotuotteita.

Sólfar-veistos

Omatoimikokemus

Reykjavikin edustalla, merenrannalla sijaitsee Sólfar -veistos. Se on valmistunut vuonna 1990. Veistos on kuvataiteilija Jón Gunnar Árnasonin käsialaa.  Patsas kuvaa lupausta, jonka unelmat tuntemattomista alueista, niiden vaurauksista ja vapaudesta antavat.

Landmannalaugar

Omatoimikokemus

Suosittu vaellualue sijaitsee Laugahraun laavakenttien vieressä, noin kolmen tunnin ajomatkan päässä Reykjavikista itään. Alue tunnetaan laavaperäisestä maastostaan ja upeasti auringonvalon mukaan värjäytyvistä maisemistaan. Alue on kuuluisan vaellupolun Laugavegurin päätepiste.

Musiikkitalo Harpa

Omatoimikokemus

Reykjavikin musiikkitalo Harpa sijaitsee aivan meren rannalla. Se valmistui vuonna 2011. Harpassa soittavat Islannin sinfoniaorkesteri ja siellä sijaitsee kansallisooppera.

Hallgrímskirkja

Omatoimikokemus

Hallgrímskirkja (Hallgrímurin kirkko) on Reykjavikin maamerkki. Islannin korkein rakennus nousee 74 metrin korkeuteen. Kirkko on nimetty islantilaisen runoilijan ja papin Hallgrímur Péturssonin mukaan. Kirkko valmistui vuonna 1986, sen torni on kuitenkin itse kirkkoa paljon vanhempi. Kirkon edessä vartioi Leif Erikinpojan patsas.

CenterHotel Plaza

Omatoimikokemus

CenterHotel Plaza sijaitsee loistavalla sijainnilla, Reykjavikin keskustassa. Hotellin vierellä lepää vanhan kaupungin sydän ja vanhin aukio Ingólfur. Läheltä löytyy lukuisia kauppoja ja ravintoloita illanviettoon. Lisäksi Reykjavikin tunnelmallinen satama sijaitsee avain hotellin läheisyydessä.

Hotellissa on 8 kerrosta ja 225 huonetta. Hotelli on kokonaan savuton.

Hotellista löytyy aamiaistilat sekä aulabaari josta voit ostaa pientä suolaista juomien lisäksi. Vastaanotto on auki 24h vuorokaudessa. Hotellin alueella toimii ilmainen WiFI.

 

Valaidenkatseluretket

Omatoimikokemus

Islannin vesillä asuvat merten upeat jättiläiset. Kohtaa valaita niiden aidossa elinympäristössä osallistumalla valaidenkatseluretkille. Retkille voi lähteä Reykjavikista. Isoimmat valaat näet kuitenkin osallistumalla retkiin pohjoisen lähtökaupungeista. Islannin vesillä valaita on paljon varsinkin kesäaikaan huhtikuusta syyskuuhun. Talviaikaan valaat siirtyvät kauemmas rannikolta ja alueen voimakkaat talvimyrskyt saattavat estää veneitä seuraamasta niitä.  HUOM! Tee retkivaraus etukäteen netissä niin varmistat paikkasi retkelle.

Whales of Iceland

Omatoimikokemus

Oletko miettinyt millaista on tuijottaa silmästä silmään 25 metristä sinivalasta? Reykjavikissa voit kokea tämän huikean tunteen, kun astut Whales of Iceland näyttelyyn. Näyttely esittelee 23 aidon kokoista valasmallia. Mallit on kopioitu luonnolliseen kokoon aidoista valaista ja niissä on huomioitu myös valaiden persoonallisia piirteitä. Näyttely keskittyy valaisiin joita on historiassa tai nykyhetkessä nähty Islannin vesillä. Valasmalleja pääsee koskettamaan ja niiden yhteydessä saa paljon tietoa eri lajeista videoiden, tekstien ja valaiden äännähtelyiden avulla. Voit myös kokea näyttelyn virtuualilasit päässä ja astua mukaan valaiden valtakuntaan!

Näyttelystä saat paljon irti lataamalla ilmaisen appin näyttelyn kotisivuilta. App johdattaa sinut läpi näyttelyn.
Näyttely sijaitsee Reykjavikin keskustassa, osoitteessa Fiskislóð 23-25.