Rooma —

Hotel Cecil

Omatoimikokemus

Hotel Cecil sijaitsee hyvällä paikalla Rooman keskustassa lyhyen kävelymatkan päässä Espanjalaisista portaista, Trevin suihkulähteestä ja Villa Borghese -puistosta. Hotellin ympäristössä sijaitsevat myös ostoskadut Via Veneto ja Via Condotti. Lähimmälle metroasemalle (Barberrini) on matkaa 300 metriä. Hotellin läheisyydessä on myös monia ravintoloita ja baareja.
Cecil on laadukas kolmen tähden tunnelmallinen hotelli, joka sijaitsee 1500-luvun kaupunkiasunnossa. Hotellissa on yhteensä 41 huonetta. Hotellin ylimmän kerroksen kattoterassilta on panoramanäkymä kaupunkiin.

Kaupunkivero ei kuulu huonehintaan, vaan vero on maksettava käteisellä paikan päällä. Kaupunkiveron osuus on tässä hotellissa 4€ per henkilö per yö.

Vuokra-auto matkaasi

Omatoimikokemus

Haluatko kokea seikkailuja kaupungin ulkopuolella? IMT:n kautta voit vuokrata auton lomaasi. Voit vuokrata auton suoraan yhteistyökumppanimme Sixtin varausjärjestlmästä. Saat 10% alennusta asiakkaanamme normaaleista vuokra-autohinnoista. Hinta määräytyy vuokrapäivän ja autoluokan mukaisesti.

Rooman kaupunkiloma, lennot Oulusta

Omatoimikokemus

Rooman kaupunkiloma, lennot Kuopiosta

Omatoimikokemus

Rooma

Omatoimikokemus

Parasta matkassa oli tutustuminen erittäin upeaan kaupunkiin ja italialaiseen elämänmenoon. Saimme oppailta kattavan tietopaketin eri nähtävyyksistä ja liikkumisesta kaupungilla.

Rooma

Omatoimikokemus

Rooma on ihana kaupunki, jossa paljon nähtävää.

Rooma

Omatoimikokemus

Tuttu kohde, hyvä hotelli, onnistunut reissu, jolla omatoimisestikin kiersimme paljon.

Rooma

Omatoimikokemus

Lämmin sää, mielenkiintoinen kaupunki ja laatuaikaa perheenjäsenten kanssa.

Rooman kaupunkiloma

Omatoimikokemus

Bruschetta

Omatoimikokemus

Pikaruokaa parhaimmillaan. Grillattujen bruschetta leipien historia juontaa jo antiikin Roomaan. Tuolloin oliiviviljelmien työntekijät ottivat leipiä mukaan viljelmille, paahtoivat niitä nuotioilla ja sivelivät päälle oliiviöljyä. Bruschettan päällä voi herkutella mitä vaan, mutta pelkistetyimmillään leivältä löytyy oliiviöljyn lisäksi valkosipulia ja mauisteita. Aitoa roomalaista bruschettaa voit nauttia lukemattomissa kahviloissa ympäri kaupunkia.

Aito italialainen pizza

Omatoimikokemus

Pizzan koti on Italiassa. Tarkemmin tämä koko maailman valloittanut herkku on kotoisin Napolin alueelta, mutta ihan koko Italiassa voit nauttia aidoista pitseerioista ja niiden herkullisista tuotteista. Itse asiassa Italiassa pizzan kaksi pääsuuntausta ovat napolilainen ja roomalainen. Napolilaisen pyöreän pizzan pohja on varsinkin reunoiltaan paksumpi kuin roomalaisessa pyöreässä pizzassa. Roomalainen on ohutpohjainen ja rapea, ja sitä paistetaan muutama minuutti hyvin kuumassa uunissa. Pitsauunista höyryävä herkku tuodaan nopeasti asiakkaiden nautittavaksi.

Villa Borghesen puisto

Omatoimikokemus

Yleisölle avoin puisto on keidas kiireisen kaupungin keskellä. Puiston sisäänpääsyportit löydät Piazza di Spagnan yläpuolelta Pincio-puutarhasta, Via Venetolta tai Piazzale Flaminionilta. Uusklassinen puisto on rakennettu 1600 -luvulla. Villa Borghesen puistosta löytyy lukuisia veistoksia ja suihkulähteitä, lisäksi sen porttien sisältä löytyy museoita, oppilaitoksia, eläintarha, ratsastuskoulu, amfiteatteri ja tekojärvi. Kaunis ja vehreä puisto on romanttinen kävelykohde.

Al Sognon lelukauppa

Omatoimikokemus

Osoitteessa Piazza Navona 53, 00186 Roma sijaitsee valloittava lelukauppa, josta löydät kaikkea muuta kuin perinteisiä tavaratalon muovileluja. Taitavalla käsityöllä  valmistetut lelut ovat ihastelun aihe niillekin joilla ei pikkuväkeä ole tuliaisia odottamassa. Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka, joskaan ei edullisin vaihtoehto kun katselet kotiiviemisiä.

Capitolium

Omatoimikokemus

Rooman kuuluisin ja korkein kukkula, jolla sijaitsi Rooman valtakunnan tärkein temppeli Juppiter Optimus Maximuksen temppeli sekä poliittisen elämän näyttämö Forum Romanum. Kukkulan eteläosassa sijaitsee jyrkkä Tarpeian kallio, jota aikoinaan käytettiin teloituksissa. 1500-luvulla kukkulalle nousi Michelangelon suunnitelema Piazza del Campidoglion ja sitä ympäröivät palatsit joissa nykyään toimii Capitolium museo.

Trajanuksen muinainen tori ja muistopylväät

Omatoimikokemus

Trajaanuksen torilla voit edelleen nähdä pystyssä vanhan kauppahallin kaaret. Kauppahallin rakennutti Keisari Trajanus 100-luvulla. Niiden 150 myyntipistellä omistajaa vaihtoivat niin silkit, kankaat, mausteet kuin ruokakin. Torilta löytyy myös Trajanuksen 40-metrinen pylväs, joka pystytettiin kuvaamaan Trajanuksen vuosina 101-106 käymiä sotia daakialaisia vastaan. Pylvään juurelle on aikoinaan haudattu keisari Trajanuksen tuhkat.

Palatinus kukkula

Omatoimikokemus

Roomassa on seitsemän alkuperäistä kukkulaa, joista keskeisin sijainti on Palatinus kukkulalla. Se sijaistee Colosseumin, Forum Romanumin ja Circus Maximuksen välissä.  Rooman tasavallan aikana alueella asui Rooman vaikutusvaltaisimmat suvut ja myös keisarit ovat rakentaneet sinne palatsinsa. Augustuksen, Tiberiuksen ja Flaviuksen keisarisukujen palatseista on edelleen nähtävissä rauniot kukkulalla.

Konstantinuksen riemukaari

Omatoimikokemus

Lähellä Colosseumia sijaitsee kolmiaukkoinen riemukaari. Riemukaari on nimetty rakennuttajansa Konstanttinut Suuren mukaan ja se on valmistunut vuonna 315.  Kaari suunniteltiin juhlistamaan Mulviuksen sillan taistelussa saavutettua voittoa. Kaaren kuvat kertovat Hadrianuksen (117–138), Trajanuksen (96–117) ja Marcus Aureliuksen (161–180) voitokkaista taisteluista sekä metsästämisestä ja uhrauksista jumalille.

Espanjalaiset portaat

Omatoimikokemus

138-askelman portaikko on rakennettu 1700-luvulla ja se toimii tärkeänä kohtaamispaikkana paikallisille asukkaille.

Caracallan kylpylä

Omatoimikokemus

Caracallan kylpylä on 200-luvulla keisari Caracallan rakennuttama kylpylärakennus, josta on jäljellä enää rauniot.

Trevin suihkulähde

Omatoimikokemus

Trevin suihkulähde on suurin ja kuuluisin Roomasta löytyvistä barokin aikaan (valmistui vuonna 1762) tehdyistä suihkulähteistä. Trevin lähde on tullut tutuksi myös useista vanhoista Hollywood-elokuvista.

Pantheon

Omatoimikokemus

Pantheon on Rooman parhaiten säilynyt antiikinaikainen temppeli. Pantheon rakennettiin pakanajumalten temppeliksi, ja sen nimi tarkoittaa kaikkien jumalten temppeliä. Sen kupoli on 43,30 m läpimitaltaan, ja se on maailman suurin muuraamalla valmistettu kupoli. Kupolin keskellä on 9 metrinen pyöreä reikä, josta kuun- ja auringonvalo pääsevät valaisemaan sisätilaa.
Pantheonin temppeliin on haudattu yhdistyneen Italian ensimmäinen kuningas Vittorio Emanuele II (k. 1878), kuningatar Margherita (k. 1926), kuningas Umberto I (murhattiin 1900), sekä myös taiteilija Raffaello (k. 1520).

Forum Romanum

Omatoimikokemus

Forum Romanum on antiikin aikaisen Rooman keskus, joka sijaitsee pienellä kukkulalla Palatinon ja Quirinalen välissä, lähellä Colosseumia. Täällä sijaitsi Rooman senaatti. Forumista on jäljellä enää pieni osa ja siitäkin vain rauniot, mutta alueella vieraileminen ja sen historiallisten tarinoiden kuuleminen on silti vaikuttava kokemus.

Vatikaani

Omatoimikokemus

Vatikaani on itsenäinen kaupunkivaltio Rooman keskellä ja Katolisen kirkon keskus. Vatikaani pitää sisällään museot, Sikstuksen kappelin ja Pietarinkirkon eli Pyhän Pietarin kirkon.

Vatikaanin kuuluisin rakennus Pietarin kirkko on yksi maailman suurimmista kirkoista ja sen kerrotaan sijaitsevan paikalla, jossa apostoli Pietari ristiinnaulittiin. Kirkossa on tunnettujen taiteilijoiden töitä, kuuluisimpana Michelangelon veistos Pietà.

Sikstuksen kappeli on niin ikään tunnetuimpia rakennuksia maailmassa, ja siellä suoritetaan uuden paavin valinta. Michelangelo on kuvittanut kirkon upean kattoholvin. Hänen työtään on myös alttarin yläpuolella komeileva Viimeinen tuomio -fresko.

Vatikaanin museon palatseista löytyy yksi maailman arvokkaimmista taidekokoelmista, sisältäen muun muassa Raffaellon  Ateenan koulu ja  Parnassos freskot.

Colosseum

Omatoimikokemus

Colosseum on antiikin Rooman aikainen, Rooman valtakunnan suurin amfiteatteri, ja yksi Rooman upeimmista nähtävyyksistä. Colosseumissa järjestettiin aikoinaan gladiaattoritaisteluita, eläintaisteluita, teloituksia ja teatteriesityksiä. Teatterin ympärysmitta on 524 metriä ja korkeus 48 metriä.

Domus Aurea

Omatoimikokemus

Rooman kaupunki paloi pahoin vuonna 64. Tällöin keisari Nero pääsi toteuttamaan valtavia suunnitelmia ja rakentamaan uutta palatsialuetta kaupungin keskustaan. Neron palatsit, pihat, puutarhat, huvilat ja viinitarhat kattoivat monen palanutta Rooman kaupunginosaa pinta-alaltaan. Kultaisessa palatsissa oli yli 300 huonetta ja tutkijat ovat arvelleet sen pinta-alaksi yli 200 jalkapallokenttää. Neron jälkeen tulleet keisarit ovat yksi toisensa jälkeen purkaneet ja muokanneet keisarin kädenjälkeä uuteen uskoon. Domus Aureaan – kultaisen palatsin jäljellä oleviin osiin pääsee tutustumaan Trajanuksen kylpylän seinämän kohdalta.

Hotel Trevi

Omatoimikokemus

Hotel Trevi on pieni ja idyllinen hotelli Rooman sydämessä. Trevin suihlulähteelle on vain reilun sadan merin matka ja kaikki Rooman keskustan nähtävyydet ovat helposti kävelymatkan päässä. Hotelli muodostuu kolmesta erillisestä rakennuksesta, jotka sijaitsevat noin 20-100 metrin etäsiyyksillä toisistaan. Aamiaista tarjoillaan päärakennuksessa kattoterasilla, josta näkymä Rooman kattojen ylle.

Hotellilla on yhteensä 69 huonetta ja viisi kerrosta. Huoneet ovat kaikki hieman erilaisia. Päärakennuksessa on hissi. Huoneet ovat ilmastoituja ja mukavuuksiin kuuluu WiFi, TV, tallelokero, minibaari ja kylpyhuone suihkulla tai ammeella. Aamiainen sisältyy kaikkiin majoituksiin. Aamiainen tarjoillaan päärakennuksen kattoterassilla/ravintolassa. Henkilökunta järjestää autonvuokrausta tarvittaessa.

 

Rome Style Hotel

Omatoimikokemus

Tämä botique–hotelli edustaa uutta ja ylellistä tyyliä. Yksityiskohdat ovat tarkkaan harkittuja ja suunniteltu antamaan sinulle ainutlaatuisen hotellikokemuksen, jatkumona kaupungin muotiin ja taiteeseen.

Päivä alkaa hotellin runsaalla amerikkalaistyylisellä buffetaamiaisella, joka tarjoillaan pohjakerroksen loungetilassa. Tarjolla on luomutuotteita ja lähiruokaa, sekä gluteenittomia ja laktoosittomia tuotteita. Kaikki tuotteet on valittu huolellisesti tarjoamaan asiakkaille täydellinen ja terveellinen aamiaiskokonaisuus.

Hotellissa on yhteensä 33 huonetta. Jokainen huone on sisustettu modernin minimalistisella tyylillä. Vuoteissa on pehmeät, hypoallergeeniset ja korkealaatuiset patjat, tyylikkäät marmorikylpyhuoneet  joissa suihkukaappi tai amme ja hygieniatuotteita. Mukavuuksiin kuuluu myös TV, WiFI, tallelokerot, ilmastointi, minibaari ja vedenkeitin kahvia ja teetä varten.

 

Marco Polo Hotel

Omatoimikokemus

Tässä hotellissa julkinen liikenne on helposti käytettävissä ja esimerkiksi Colosseumille hurauttaa vain kahden metropysäkin matkan. Myös kävellen matka taittuu helposti kaupungin läpi parin kilometrin verran. Kaupungin palvelut ja historialliset nähtävyydet ovat kaikki lähietäsiyydellä. Hotellin kadulta löytyy paljon ravintoloita ja kauppoja.

Henkilökunta auttaa mielellään erilaisten pääsylippujen varaamisessa ja auttaa myös muissa Rooman matkailuun ja retkiin liittyvissä kysymyksissä.

Hotellissa on yhteensä 22 huonetta. Valikoimassamme on Standard– ja Superior–luokan huoneita 1-5 hengen tarpeisiin. Kaikki huoneet sisältävät hotelliaamiaisen. Huoneiden mukavuuksiis kuuluu ilmastointi, TV, WiFi, kahvin ja teen keitin, minijääkaappi ja tallelokero, sekä kylpyhuone suihkulla. Hotellissa palvelee myös aulabaari josta on ostettavissa juomia ja pientä purtavaa.

Hotellilla on pysäköinti lisämaksusta. Hinta noin 30€ / vuorokausi.

The Building Hotel

Omatoimikokemus

Hotelli sijaitsee upeassa historiallisessa rakennuksessa jossa alkuperäiset koristeet ja arkkitehtuuriset piirteet on säilytetty kauniisti. Moderni sisustus yhdistää vanhan ja uuden elegantiksi kokonaisuudeksi. Hotelli sijaitsee Rooman keskustassa, 900 metrin etäisyydellä  Terminin rautatieasemalta ja 2,8 kilometrin päässä  Colosseumista. Hotellilla on saatavissa autonvuokrausta ja henkilökunta auttaa mielellään esimerkiksi erilaisiin retkiin liittyen.

Hotellissa palvelee ravintola, baari, kuntosali, oleskelutila sekä Acqua Thermae di Roma- kylpylä (lisämaksusta). Kylpylään pääsee 16 vuotta täyttäneet asiakkaat.  Kylpylästä löytyvät muun muassa uima-allas,poreallas, sauna, turkkilainen sauna, suolahuone. Myös erilaiset kylpylähoidot kuuluvat kylpylän valikoimaan. Tässä hotellissa voit siis yhdistää hemmottelun ja rentoutumisen aktiiviseen kaupunkilomaaan!

Tarjonnassamme on Classic- ja Superior luokan huoneita 1–3 hengen tarpeisiin. Huoneissa on ilmastointi, WiFi, TV, tallelokero, minibaari, hiustenkuivaaja ja kylpyhuone.

Hotellissa on yksityinen pysäköinti jonka hinta on 20€ / vuorokausi. Parkkipaikka tulee varata hotellilta ennakkoon.

 

Windrose

Omatoimikokemus

Hyvä kolmen tähden hotelli Rooman sydämessä josta terminin asemalle kävelee hotellille noin viidessä minuutissa. Rooman halki kävellen pääsee hyvin myös Colosseumille ja Espanjalaisille portaille, mutta myös metro- ja bussiyhteyksiä on saatavissa hotellin lähistöltä.

Hotellin tarjonnassa on huonevaihtoehtoja 1–4 hengen majoitukseen. Kaikissa huoneissa on sateliitti-TV kansainvälisin kanavin, WiFi,  huonekohtainen ilmastointi, tallelokero, hiustenkuivaaja ja minibaari. Huoneet ovat melko pelkistettyjä, mutta tarjoavat hyvät puitteet aktiiviseen kaupunkilomaan ja perhemajoitukseen. Kaikkiin majoituksiin sisältyy runsas aamiainen.

Hotellilla ei ole oma pysäköintiä. Pysäköinti on mahdollista hotellin lähistöllä kadun varrelle.