Vuokatti —

Vuokatti, maastopyörävuokraus

Omatoimikokemus
Vuokatti tarjoaa maastopyöräilijälle useita mielenkiintoisia vaihtoehtoja liikkua luonnon helmassa. Touko-syyskuussa vaarassa kiertävät latupohjat ovat suurimmaksi osin pyöräilijöiden käytössä. Merkittyjä pyöräilyreittejä on useita ja ne ovat pituudeltaan 7-85 km pitkiä. Pyöräpaketti sisältää maastopyörän ja kypärän päiväksi käyttöön matkan 2. päivänä. Pyörän saa käyttöönsä joko hotellilta tai mikäli hotellin maastopyörät ovat jo vuokrattuina n. 300m päästä hotellilta Vuokatti Ski Serviceltä, hotellin vastaanotto ohjeistaa pyörän haussa. Hotellilta voi pyörän lunastaa aamulla ja palauttaa iltaan mennessä, Vuokatti Ski Serviceltä aukioloaikojen puitteissa (ma-pe klo 9-16, la klo 9-15, su sopimuksen mukaan). Ski Serviceltä saatavilla myös lisähintaan Fatbike (+10€ / pyörä) tai sähköavusteinen Fatbike (+ 30€ / pyörä).

Vuokatin golf-loma

Omatoimikokemus

Katinkulta Golf Green Fee

Omatoimikokemus
Vuokatin Katinkulta Golf on 9-reikäinen helpohko kenttä,. Uudistettu 9-väyläinen klubikenttä Tenetti tarjoaa vaihtelevia väyliä ja 18-väyläinen Nuas-kenttä täyttää kansainvälisten arvokisojen standardit. Harjoitusalueilla on viisi putti- ja chippiviheriötä, range sekä harjoittelubunkkeri. Golfvastaanotto sijaitsee Holiday Club Katinkullan Klubirakennuksessa. Voit lisätä matkavarauksen teon yhteydessä varauksen lisätietoihin tasoituksesi, seuran, johon kuulut sekä toivomasi lähtöajan ja -paikan, näiden perusteella lähtöaika varataan etukäteen. Ilman erillistä toivetta lähtöaika varataan matkan 2. päivälle.
Pelitaitosuositukset; Nuas - Championship Course (18 reikää): Tasoitus 54. Suosittelemme yli 36 tasoituksella pelaavia käyttämään Tenetti-kenttää. Peliryhmän yhteenlaskettu tasoitus tulee olla vähemmän kuin 108; Tenetti - klubikenttä (9 reikää): Tasoitus 54. Tenetti-kentällä on käytössä yli 36 tasoituksella pelaaville tarkoitetut oranssit etutiit; Vuokatti - jokamieskenttä (9 reikää): Jokamieskentällä pelaajalta ei vaadita tasoitusta, mutta pelaajan tulee pelata pelitaitonsa mukaiselta tiiauspaikalta. Vähintään yhdellä ryhmän pelaajista on oltava tasoitus;
Kentän osoite: KatinkultaGolf Ry/Katin Golf Oy, Katinkullantie 15, 88610 Vuokatti

Karhunkatselu-paketti

Omatoimikokemus
Vietä ikimuistoinen ilta tarkkailemalla karhuja aitiopaikalta. Karhuja katsellaan siihen valmistetusssa katselurakennuksessa. Rakennus sijaitsee pienellä mäellä, josta on hyvät näkymät laajalle alueelle. Katselurakennuksessa on useampi huone, ilmastointi/lämmitys, kolme wc:tä, jääkaappi, mikro, kahvin- ja vedenkeitin. Karhun katseluretki sopii kaikille iästä ja kunnosta riippumatta. Karhutalolle on n. 400m kävelymatka pääpaikalta. Karhuja katsellessa ja kuvatessa tulee muistaa, että ne ovat villejä eläimiä, jotka liikkuvat omilla aikatauluillaan. Todennäköisyys nähdä karhu on noin 90-99% kuukaudesta riippuen. Karhuretken hintaan kuuluu eväspaketti. Karhunkatselupaketti myynnissä touko-syyskuu. Aikataulu touko-elokuussa: Klo 17.00 info Bear Centre-keskuksessa, jonka jälkeen kävely oppaan johdolla katselutalolle. Klo 22.00 paluu keskukselle oppaan johdolla. Syyskuussa lähtö keskukselta karhutalolle klo 16 ja paluu keskukselle klo 21. Huom, retken hinta ei sisällä kuljetuksia. Bear Centre sijaitsee Vuokatista n. 100 km päässä, osoite: Kostamustie 5644, 88930 Lentiira (Vartius) Toteutuakseen retkelle tulee olla vähintään 2 osallistujaa. Mahdollisesta peruutuksesta ilmoitetaan viimeistään 2 vrk ennen retkipäivää. Retken vastuullinen järjestäjä: Bear Centre

Maastopyöräilemään Vuokattiin

Omatoimikokemus

Metsän kuninkaalla kylässä - Vuokatin lomamatka

Omatoimikokemus

Vuokatin lomamatka

Omatoimikokemus

Vuokra-auto matkaasi

Omatoimikokemus
Haluatko kokea seikkailuja kaupungin ulkopuolella? IMT:n kautta voit vuokrata auton lomaasi. Voit vuokrata auton suoraan yhteistyökumppanimme Sixtin varausjärjestlmästä. Saat 10% alennusta asiakkaanamme normaaleista vuokra-autohinnoista. Hinta määräytyy vuokrapäivän ja autoluokan mukaisesti.

Megazone Lasertag

Omatoimikokemus
Vuokatin Megazonessa pelikenttä on kaksi kerroksinen! Pelitilaa on noin 400m2 ja kerralla pelaamaan mahtuu jopa kolmekymmentäkolme pelaajaa. Kenttä on koristeltu hohtomaalauksin ja pelin aikana soi tunnelmaan sopiva musiikki. Superjännittävän ja liikunnallisen laserseikkailupelin parissa viihtyvät sekä lapset, että aikuiset! Tarkoituksena on taistella toisia pelaajia vastaan vaarattomilla laseraseilla. Ympäristö yhdistettynä vauhdikkaaseen lasertaisteluun tekevät pelistä futuristisen ja jännittävän!

Holiday Club Villas Katinkulta

Omatoimikokemus
Kylpylä Katinkullan välittömässä läheisyydessä sijaitsevat huoneistot. Huoneistoista on kulku kylpylään sisäkäytävää pitkin. Huoneistot ovat valmistuneet vuonna 2013, ne ovat hyvin varusteltuja ja siistejä. Loistava vaihtoehto isommankin perheen majoitukseen. Huoneistojen hintaan sisältyy loppusiivous, vuodevaatteet ja pyyhkeet. Huoneiston avaimet haetaan ja palautetaan Katinkullan kylpylän vastaanotosta, joka palvelee 24h. Huoneistojen hintaan ei sisälly aamiaista, sillä kaikissa huoneissa on keittiönurkkaus.

Holiday Club Katinkulta

Omatoimikokemus
Katinkullan kylpylän avajaisia vietettiin 1991 ja sen jälkeen kylpylä on uudistunut ja laajentunut paljon. Nykyään kylpylä on osa Holiday Club -hotelliketjua. Katinkullan kylpylähotellissa on yhteensä 116 huonetta, joista sviittejä on 4. Kaikki huoneet ovat savuttomia. Katinkullan trooppisessa kylpylässä veden ja ilman lämpötila on aina +32 ºC ja hauskaa kylpyläpuuhaa löytyy kaiken ikäisille. Katinkullan allasosastolta löytyy yli 20 erillistä allasta: ulkoallas, porealtaita, vastavirtoja, hierovia suihkuja, suihkulähde sekä tietenkin vesiliukumäki. Lekottele ja polski vaikka jokaisessa altaassa. Pienille on lasten allas, kellukkeita ja uimamattoja. Kuntoaan hoitaville tiedoksi: kylpylästä löytyy myös 25-metrinen kuntouima-allas, joka on syvyydeltään kauttaaltaan 130 cm. Myös uusitun Saunamaailman käyttö kuuluu allaososastoon. Saunamaailmassa on kaksi höyrysaunaa, luolasauna, tavallinen sauna ja uusi hirsisauna, joka sijaitsee elämyssuihkujen vieressä. Uutuutena on siis kaksi trooppista elämyssuihkua, joissa valittavana neljä erilaista ohjelmaa valo- ja ääniefektein. Holiday Club Katinkullan Harmony Spa -hyvinvointiosasto on hemmottelevien hoitojen paratiisi. Voit kruunata oleskelusi Katinkullassa pienellä hemmotteluhetkellä. Yksilölliset, tasokkaat hoidot tekevät hoitolakäynnistäsi elämyksen. Rentoudu hieronnassa päivän ulkoilun jälkeen, nauti upeista vartalo- tai kasvohoidoista. Holiday Club Katinkullan ravintolat tarjoavat  herkullista ruokaa isoon ja pieneen nälkään.  O'Learys –sporttiravintolassa voit nauttia amerikkalaisista herkuista urheilun parissa. Classic Pizza tarjoaa pizzerian herkkuja. Runsas buffet-aamiainen tarjoillaan hotellin Easy Kitchen ravintolassa. Kylpylä järjestää runsaasti erilaista ohjelmaa ja liikuntahetkiä lapsille ja aikuisille.

Kylpylä Katinkullan allasosasto

Omatoimikokemus
Katinkullan kylpylästä löytyy yli 20 erillistä allasta: ulkoallas, porealtaita, vastavirtoja, hierovia suihkuja, suihkulähde sekä tietenkin vesiliukumäki. Lekottele ja polski vaikka jokaisessa altaassa. Pienille on lasten allas, kellukkeita ja uimamattoja. Kuntoaan hoitaville tiedoksi: kylpylästä löytyy myös 25-metrinen kuntouima-allas, joka on syvyydeltään kauttaaltaan 130 cm.

SuperPark Vuokatti

Omatoimikokemus
SuperPark Vuokatti on huikea ja riemukas koko perheen liikuttaja. Puuhapuiston Adventure alueelta, Game areenalta, Freestyle Hallista löydät tekemistä ihan kaikille. Puiston aktiviteetteja ovat lätkälämäri, kiipeilyseinä, minigolf, pihapelialue, freestylealue, skeittiparkki, vaijeriliuku, trampoliinialue, superball, pesäpallo, foampit, autorata, kiipeilykummut.... ja paljon muuta. SuperPark on perinteisesti ollut avoinna myös joulunpyhissä.

Vuokatin Aateli

Omatoimikokemus
Hotellissa on revontulitorni, josta voit katsella taivaantulia ja jylhiä maisemia, tasokas ravintola, baari ja tunnelmallinen, pieni Zen Spa kylpylä. Ylellisissä huoneissa on lasitetut parvekkeet. Hotellilla on maksuton, yksityinen pysäköinti. Vastaanotto ei ole avoinna 24 h, mutta hotellilla on 24/7 huoltopäivystys. Ovet toimivat ovikoodein, eli liikkuminen on kätevää myös vastaanoton ollessa suljettu. Hotellilta on noin 75m Kattikeskukseen, jonka SportShopista voi vuokrata suksia ja lasketteluvälineitä.

Escape Room

Omatoimikokemus
Vuokatista löydät kaksi pakohuonepaikkaa. The Great Escape sijaitsee osoitteessa Linturinteenkatu 1 (SuperParkin yhteydessä) ja pakohuone Hullut siskot osoitteessa Pohjavaarantie 6 D. Selvitätkö sinä tiesi ulos pakohuoneesta annettujen vihjeiden avulla? Hauska peli yhteisiin hetkiin.

Kajaanin rauniolinna

Omatoimikokemus
35 kilometrin päässä Vuokatista sijaitsevat linnarauniot ovat ilmainen vierailukohde ympäri vuoden, tosin alueella ei ole talvikunnossapitoa. Kajaanin linna rakennettiin 1600 -luvun alussa ja se tuhoutui suuren Pohjan sodan aikana 1716. Linnanväki vietiin  vangiksi Siperiaan. Linna tyhjennettiin ja räjäytettiin taivaan tuuliin. Linnasta jäivät  jäljelle vain kivirauniot, jotka nekin kutistuivat ajan myötä kajaanilaisten hakiessa linnanraunioista talojensa kivijalkoihin kiviä.

Huovishuone Sotkamossa

Omatoimikokemus
Noin 7 kilometriä Vuokatin rinteiltä sijaitsee Huovishuone. Museo esittelee kirjailija Veikko Huovisen työ- ja elinympäristöä, tuotantoa ja niiden taustoja.

Vaaraluonto

Omatoimikokemus
Sotkamon ja Vuokatin maisemaa hallitsee Vuokatin 13 peräkkäisen vaaran jono. Vuokatinvaarojen laelta avautuvat upeat maisemat alueen järville. Vuokatinvaaran päältä löydät kaksi näköalapaikkaa, joista avautuu alueemme sydämet Sotkamo ja Vuokatti. Ensimmäisen näköalapaikan löydät Vaarantien päätepisteessä heti p-paikoituksen vierestä. Isompi ja korkeampi virallinen näköalatorni koristaa Vuokatinvaaran päällä rinteiden 4 ja 5 -välissä. Yksityiskohtana tällä näköalatornilla on useat avioliittolukot, jotka ovat ikuisen liiton merkiksi lukittu näköalatornin kaiteisiin.

Keilaus

Omatoimikokemus
Vuokatista löytyy kaksi keilarataa. Vuokatin Bowlingissa keiloja kaadetaan 16 radalla, jonne on saatavissa myös ränniesteet pikkuväen keilausta helpottamaan. Keilahallissa on myös mahdollisuus hohtokeilaukseen. Holiday Club Katinkullassa haasteita tarjoaa kuusiratainen Brunswick-keilarata.

Harmony Spa ja saunamaailma Katinkullassa

Omatoimikokemus
Harmony Spa on kylpylä Katinkullan hoito-osasto, jolta löydät niin ihanat hieronnat kuin muutkin hemmoteluhoidot. Voit tehdä hoitovaraukset kylpylän sivuilta etukäteen ja varata hemmottelun myös majoittuessasi muualla Vuokatin hotelleissa. Voit myös nauttia ja rentoutua Katinkullan Saunamaailmassa. Saunamaailmassa on kaksi höyrysaunaa, luolasauna, tavallinen sauna ja uusi hirsisauna, joka sijaitsee elämyssuihkujen vieressä. Uutuutena on siis kaksi trooppista elämyssuihkua, joissa valittavana neljä erilaista ohjelmaa valo- ja ääniefektein.

Huskyvaljakot

Omatoimikokemus
Vuokatti Safaris järjestää huskyretkiä vaara-alueella. Laumaan kuuluu noin 100 ystävällistä rekikoiraa, jotka lumella kirkovat kelkkaa ja sulamaan aikaan vetävät pyörillä kulkevaa erikoisvalmisteista kärryä – Huskymersua! Opastettu vierailu tarhalla tutustumassa valloittaviin huskypersooniin kuuluu kävijöiden suosikeihin.

Laskettelurinteet Vuokatissa

Omatoimikokemus
Vuokatista löytyy 13 virallista laskettelurinnettä. Rinteet sopivat niin ensikertalaisille kuin kokeneillekin laskijoille. Lastenalueen rinteissä aloittelijat pääsevät tutustumaan laskemisen saloihin turvallisesti ja huimapäille uusia haasteita löytyy Snowparkista. Vuokatinrinteiden välinevuokraamot sijaitsevat pohjoisella ja läntisellä ala-asemalla.

Murtsikkaladut Vuokatissa

Omatoimikokemus
Vuokatin latureitistön kokonaispituus on 150 kilometriä, joista 120 kilometriä kunnostetaan joka talvi molempia hiihtotapoja varten. Latuja huolletaan päivittäin Vuokatti Sport Olympic Center vaatimusten mukaisesti, mikä takaa huipputason ladut myös harrastehiihtäjille.  Valaistua latua Vuokatissa on 32 kilometriä. Valoja ei sytytetä, jos pakkasta on -20 astetta tai enemmän. Niin Ala- kuin Ylämaaston lenkit lähtevät Vuokattihallin parkkipaikalta.

Hotelli Vuokatti & Suites

Omatoimikokemus
Hotellin lisäksi tarjolla tasokkaita, hyvin varusteltuja huoneistoja. Hotellissa on ravintola, kuntosali, sauna, minigolf, monitoimikenttä, yksityinen uimaranta ja laituri sekä ulkouima-allas, jossa voi talvella harrastaa avantouintia. Piha-alueelta on suora yhteys vuokatin latuverkostoon. Suksien huoltoon hotellilla on hyvät tilat. Hotellilta voit lainata myös kävelysauvat, polkupyörän tai pulkan. Hotellilla on ilmainen, yksityinen pysäköintialue.

Break Sokos Hotel Vuokatti

Omatoimikokemus
Hotellissa on tunnelmallinen ravintola Kippo, joka tarjoaa perinteistä kainuulaista ruokaa, aamiaishuone Hella sekä nuorekas ravintola Amarillo. Lisäksi hotellista löytyy kaksi tilaussaunaa, kuntosali, ilmainen WiFi ja ilmainen pysäköinti, 168 autopaikkaa.