Etelä-Saksan kauneimmat linnat -Road Trip —

Holiday Inn Frankfurt Airport - Neu-Isenburg

Omatoimikokemus

Holiday Inn Express Frankfurt Airport

Omatoimikokemus

Vuokra-auto, pieni (Frankfurt)

Hinta: 393 € (talvikaudella 15.11.-31.3. 403 €)
Omatoimikokemus

Auton vuokrauksen hintaan sisältyy täysi vakuutus jonka omavastuu 0 €, lisäkuljettajat, nuoren kuljettajan maksu ja vapaat kilometrit. Mahdolliset tietullimaksut eivät sisälly hintaan. Autonvuokraus yhteistyökumppani Sixt Autovuokraamo. Toimipiste Frankfurtin lentokentällä. Paikan päällä tarvitset passin tai ajokortin henkilöllisyyden todistamiseen.

Vuokra-auto, keskikoinen (Frankfurt)

Hinta: 445,50 € (talvikaudella 15.11.-31.3.2021, 457 €)
Omatoimikokemus

Auton vuokrauksen hintaan sisältyy täysi vakuutus jonka omavastuu 0 €, lisäkuljettajat, nuoren kuljettajan maksu ja vapaat kilometrit. Mahdolliset tietullimaksut eivät sisälly hintaan. Autonvuokraus yhteistyökumppani Sixt Autovuokraamo. Toimipiste Frankfurtin lentokentällä. Paikan päällä tarvitset passin tai ajokortin henkilöllisyyden todistamiseen.

Vuokra-auto, farmari (Frankfurt)

Hinta: 530 € (talvikaudella 15.11.-31.3.2021, 544 €)
Omatoimikokemus

Auton vuokrauksen hintaan sisältyy täysi vakuutus jonka omavastuu 0 €, lisäkuljettajat, nuoren kuljettajan maksu ja vapaat kilometrit. Mahdolliset tietullimaksut eivät sisälly hintaan. Autonvuokraus yhteistyökumppani Sixt Autovuokraamo. Toimipiste Frankfurtin lentokentällä. Paikan päällä tarvitset passin tai ajokortin henkilöllisyyden todistamiseen.

Etelä-Saksan kauneimmat linnat, Road Trip

Omatoimikokemus

Stolzenfelsin linna

Omatoimikokemus

Linna sijaitsee Koblenzin kaupungissa, Stolzenfelsin kaupunginosassa, Rein -joen vastarannalla. Uusgoottinen linna on avoin yleisölle ja siellä vierailee vuosittain noin 250 000 kävijää. Linna rakennettiin alunperin 1200 -luvulla, mutta tuhoutui sittemmin. Preussin kuningasperhe uudelleenrakennutti linnan kesäasunnokseen. Uudelleenrakennustyöt saatiin päätökseen vuonna 1842.

Mercure Stuttgart City Center

Omatoimikokemus

Hotellissa on yhteensä 174 äänieristettyä huonetta. Kaikkiin huoneisiin sisältyy ilmastointi, WiFi sekä aamiainen. Tarjonnassamme on Standard–, Superior– ja Privilege–luokan huoneita.

Buffetaamiaisen lisäksi hotellissa palvelee ja à la carte–ravintola. Välipaloja sekä juomia on tarjolla Eleven Loungessa. Hotellilla on myös pieni kuntosali asiakkaiden käytössä. Huomioittehan että palveluissa saattaa olla rajoituksia Covid–19 rajoittamiseksi.

Hotellilla on parkkihalli. Parkkipaikan lisämaksu on noin 16€ / vuorokausi

 

Park Inn by Radisson Stuttgart

Omatoimikokemus

Autoista kiinnostuneet voivat vierailla lähistön Mercedes-Benz– ja Porsche–museoissa. Luontoharrastajat viihtyvät erityisesti historiallisessa Wilhelma Zoological– ja kasvitieteellisessä puutarhassa.

Hotellissa palvelee italailaispainotteinen Bocca Buona–ravintola sekä Lounge-baari. Huoneet ovat äänieristettyjä ja tarjoavat näin rauhalliset yöunet keskeisestä kaupunkisijainnista huolimatta. Hotellin yläkerroksessa on kuntokeskus johon kuuluu sauna, hiljainen tila sekä pieni kuntosali.

Tarjonnassamme on Standard– ja Superior–huoneita. Kaikkien huoneiden mukavuuksiin kuuluu WiFi, TV ja kahvin ja teen keitin. Osassa Superior–huoneita on myös saatavissa ranskalainen tai tavallinen parveke. Hotellin aamiainen sisältyy majoitukseen.

Hotellissa on saatavissa lisämaksusta parkkipaikka hallista. Parkin maksu on noin 13€ /vuorokausi. Paikkaa ei voi varata ennakkoon.

 

Premiere Classe Frankfurt Airport

Omatoimikokemus

Hotellissa on 140 huonetta. Kaikkien huoneiden varusteluun sisältyy ilmastointi, WiFi, satelliitti–TV ja työpöytä. Kylpyhuoneessa on suihku. Huoneessa on kaksi erillistä vuodetta tai parivuode. Majoitus sisältää hotellin aamiaisen. Asiakkaat ovat arvostaneet erityisesti hotellin ystävällistä palvelua sekä siisteyttä.

Julkisen liikenteen asemat löytyvät noin 15 minuutin kävelymatkan päästä. Hotellissa on pysäköinti. Pysäköintimaksu on noin 6€ / vuorokausi.

 

 

 

NH Collection Frankfurt City

Omatoimikokemus

Hotellin ravintola tarjoilee kansainvälisiä ruokia ja baarista saa laajan valikoiman erilaisia drinkkejä. Värikkäästi ja valoisasti sisustetussa aamiaisravintolassa tarjoillaan runsas buffetaamiainen ja erikoisuutena myös japanilaisen keittiön herkkuja.

Hotellissa on 256 huonetta ja seitsemän kerrosta. Huoneet ovat savuttomia ja modernisti sisustettuja. Tarjonnassamme on Superior– ja Premium–luokan huoneita. Huoneen mukavuuksiin kuuluu WiFI, TV, minibaari, tallelokero, Nespresso–kapselikeitin (kahvi ja tee) sekä hiustenkuivaaja. Huoneessa kaksi erillistä vuodetta tai parivuode. Majoitus sisältää myös hotellin aamiaisen.

Hotellin spasta on mahdollista varata esimerkiksi hierontaa. Henkilökunta auttaa hoitovarauksiin liittyen mielellään. Hotellilla on yksityinen parkkialue.  Parkin lisämaksu on 22€ / vuorokausi.

 

 

 

Heidelbergin linna

Omatoimikokemus

Linna sijaitsee Heidelbergin kaupungissa Neckarjoen varrella, 90 kilometriä Frankfurtista etelään. Linnan ensimmäiset perustukset ovat jo 1200 -luvulta, mutta niitä on uudelleen rakennettu useaan otteeseen vuosien saatossa. Linnasta osa on raunioina, mutta säästynyt osa on museoitu kuvaamaan linnan elämää vuosisatojen aikana. Parasta linnassa on sen upea sijainti, sekä satumainen julkisivu että näköala linnalta kaupunkiin. Kätevä tapa liikkua linnalle on pysäköidä Heidelbergin vanhaankaupunkiin ja napata funikulaarihissi kohteeseen.

Rothenburg ob der Tauber

Omatoimikokemus

Kaupunki sijaitsee 250 kilometriä Münchenistä pohjoiseen tai 150km Stuttgartista koiliseen. Kaupunki on tunnettu upeasta keskustastaan ja on yksi Saksan suosituimpia matkailukohteita. Muureilla suojattu vanhakaupunki on säilyttänyt rakennuskantaansa aina keskiajalta asti. Toinen maailmansota tuhosi 30% kaupungista, mutta se on jälleenrakennettu vanhoja rakennuksia ja vanhaa kaupunkikaavaa noudatellen. Kapeat mukulakivikadut ja ristikkoikkunaiset talot kuljettavat menneisyyteen. Kaupungin keskustassa sijaitsee myös Käthe Wohlfahrt joulukauppa, jossa kannattaa poiketa vuodenajasta riippumatta. Kaupan sisään on rakentunut oikea joulun ihmemaa.

Mespelbrunnin linna

Omatoimikokemus

Linna sijaitsee 70 kilometriä Frankfurtista kaakkoon (Würtsburgin suuntaan). Mespelbrunnin kaupungissa sijaitsevassa linnassa on vaikutteita keskiajalta ja renesanssin tyylisuunnasta. Ensimmäisen isomman talon paikalle rakensi ritari Echter, joka sai paikan palkinnoksi taistelustaan tsekkejä vastaan. Myöhemmin ritarin poika rakensi taloon muurit suojautuakseen ympäröivässä metsässä pyöriviltä rosvojoukoilta. Alkuperäisen rakennuksen torni on säilynyt 1500 -luvulta, muut osat rakennusta on myöhemmin jälleenrakennettu tai uudisrakennuksia. Pieni linna on erityisesti kauniin sijaintinsa vuoksi suosittu matkailunähtävyys.

Landgrafenin palatsi

Omatoimikokemus

Linna sijaitsee Marburgerin kaupungissa, Schlossberg kukkulalla. Ajomatkaa Frankfurtista kohti pohjoista kertyy 100 kilometriä. Toisinaan linnasta puhutaan myös Marburgerin linnana. Vanhimmat säilyneet osat linnaa ovat jo 1200 -luvulta. Alunperin Hessienin maaherra Heinrich I rakensin linnoituksen, jota alueen valtiaat ovat useaan otteeseen muokanneet. Nykyään linnassa toimii iso kulttuurihistoriallinen museo, jonka esineistöön voi tutustua viidessä kerroksessa. Linnaa voi ihastella ulkoa ilman lipunhintaa, sisälle museoon voit ostaa lipun paikanpäältä.

Burg Eltz

Omatoimikokemus

Burg Eltz sijaitsee Mosel -joen rannalla Koblenzin ja Trierin välissä. Linna valmistui vuonna 1157 ja on edelleen Eltzin suvun hallinnassa. Linnan erityispiirre on muurien päälle rakennettujen tornien punaristikoinen koristelu. Ajomatkaa linnalle kertyy Frankfurtista 150 kilometriä. Linnasta kohoaa kahdeksan tornia. Kivi ja puu sulautuvat rakennusmateriaalina toisiinsa. Linnan sisältä löydät keskiaikaisia huonekaluja ja työvälineitä. Liput linnaan ostetaan portilta ja ne sisältävät myös englanninkielisen opastuksen linnassa, voit joutua hetken odottamaan seuraavan opastuksen alkua. Linnan alueelle ei pääse ilman lippua.

Linnaan pääsemiseksi matkaajan täytyy ottaa jalat alleen, sillä perille asti ei autolla pääse. Aja Wierschemin kylään, josta on ohjeet linnan parkkipaikalle. Parkkialueelta on noin 1,5 kilometrin kävelymatka linnalle. Viikonloppuisin Moselkernin kylästä Moselilta lähtee myös bussi, joka kuljettaa linnnan parkkialueelle. Viimeiset sadat metrit joudutaan kuitenkin taittamaan jalan.

Cochemin linna (Reichsburg Cochem)

Omatoimikokemus

Mosel -joen rannalla sijaitsevan Cochemin kaupungin ylle kohoaa Cochemin valtakunnanlinna. Linnan rakentamisen arvellaan alkaneen jo 1000 -luvulla ja varmasti tiedetään sen olevan asutettuna 1200-luvulla. Linnalla oli tärkeä rooli Mosel -joen tullimaksujen keräämisessä. 1689 Cochemin kaupunki ja linna tuhoutuivat pahoin Ranskaa vastaan käydyssä sodassa. Linna pysyi raunioina yli 200 vuotta, kunnes berliiniläinen Jakob Ravené aloitti sen jälleenrakennuksen. Uusitusta linnasta tuli myöhäiskeskiaikaisen tyylinen.

Rheinsteinin linna

Omatoimikokemus

60 kilometriä Koblenzista etelään sijaitsee Rheinsteinin linna. Linnan sijainti on kaunis, Rhein -joen kivisellä penkalla. Linnan vanhimmat osat ovat 1300-luvulta. 1500-luvulta alkaen linna jäi tyhjilleen ja raunioitui pikkuhiljaa. 1820-luvulla rauniolinna jälleenrakennettiin Preussin prinssi Friedrichin käskystä. Prinssin hauta löytyy linnan kappelin kryptasta. Linna on osa UNESCOn maailmanperintökohteita. Linnan portille ei voi ajaa, vaan parkkipaikka löytyy alhaalta, Rheinin rannalta. Viimeiset sadat metrit linnaan kuljetaan siis ylämäkeen kiipimällä. Linnan ulko-osat ovat maksuttomia ja siellä palvele myös ravintola. Sisätiloihin on maksu ja nähtävää on paljon.

Lichtensteinin linna

Omatoimikokemus

Lichtensteinin linna on rakennettu vuonna 1840 ja se sijaitsee 60 kilometriä Stuttgartista etelään. Uusgoottinen linna on rakennettu kallion jyrkänteelle, huikealle paikalle. Keskiaikaisten ritarien kunniaksi rakennettuun linnaan kuljetaan kivisiltaa pitkin. Linna ei ole järin suuri, mutta sen ainutlaatuinen sijainti ja rakennustyyli tekee siitä jännittävän vierailukohteen. Linna tunnetaan erityisesti ase- ja haarniska -kokoelmistaan. Yksityiseen linnaan pääsee tutustumaan vain osana opastettua kierrosta (englanniksi). Kierrokset lähtevät lippuluukulta 20 minuutin välein.

Hohenzollernin linna

Omatoimikokemus

Hohenzollernin linna sijaitsee keskellä Saksan idyllistä maaseutua ja linnalta onkin upeat näköalat ympäristön laaksoihin. Linna sijaitsee noin 70 kilometriä Stuttgartista etelään. 1800-luvun linnan tornit kohoavat kauniin Baden-Wurttembergin metsien keskeltä. Linnan museosta löydät tietoa sen historiasta ja 1800-luvun taideaarteita. Posliini-,  kulta- ja hopeaesine kokoelmat kertovat linnan vauraasta historiasta. Tieltä B 27 on opasteet linnan parkkpaikalle. Parkkipaikalta on noin 25minuutin kävelymatka linnalle. Voit myös hypätä shuttle bussin kyytiin, jolla pääset suoraan linnan portille.

Hohenschwangaun linna

Omatoimikokemus

Ensimmäisen kerran Hohenschwangaun linnoitus mainitaan jo 1200 -luvun kirjoituksissa. Linnoituksella on siis pitkät perinteet, vaikka nykyisessä rakennuksessa ei ensimmäisten vuosisatojen rakennuksesta ole jäljellä mitään. Pahasti rapistuneen linnan uudelleenrakentamisen aloitti 1800-luvulla kuningas Maksimilian II, Ludvig II isä. Linna toimikin perheen kotilinnana. Linnoitus selviytyi molemmista maailmansodista vahingoittumattomana ja on suosittu vierailukohde.

Hohenschwangaun linnoitus sijaitsee noin 1 kilometrin päässä Neuschwansteinin linnalta ja niihin ostetaan sisäänpääsy samalta lippupisteeltä Hohenschwangau kylästä.

Neuschwansteinin linna

Omatoimikokemus

Tämä satulinna löytyy monen bucket -listalta. Linnan valloittavin osa on sen sijainti. Jylhässä ympäristössä seisova linna nousee yksinäiseen ylhäisyyteensä oman vuorensa korkemmassa nokassa. Lumoava ympäristö kiehtoo ja on helppo kuvitella miten prinssi on joutunut raivaamaan tiensä läpi laaksossa ympäröivien vaarojen, vain tavoittaakseen linnassa uinuvan prinsessansa.
Oikeasti linnan rakensi Baijerin kuningas Ludvig II. Linna avautui yleisölle vuonna 1886, seitsemän viikkoa kuninkaan kuoleman jälkeen. Satumaisen tunnelmansa vuoksi se toimi Walt Disneyn elokuvan Prinsessa Ruusunen satulinnan esikuvana.

Nykyään paikka on yksi Saksan suosituimpia nähtävyyksiä. Koska linna on sisältä vaatimaton, moni päätyy vierailemaan sitä ympäröivässä puistossa ja nauttimassa linnasta ja ympäröivistä alppimaisemista. Saat itse päättää miten linnalla haluat vierailla.

Sisäänpääsyliput linnalle ostetaan Hohenschwangau kylässä sijaitsevasta Ticketcenteristä. Voit myös ostaa linnan liput etukäteen netistä (Muista tulostaa liput mukaan matkaasi). Linnalle ei voi ajaa, joten autoparkki tulee etsiä kylästä. Lippuluukulta linnaan pääsee kävellen, kävelymatkan kesto noin 30 minuuttia. Hotel Müllerin edestä voit myös napata hevoskärrykyydin ylös. Kärryt vievät sinut noin 15 minuutin kävelymatkan päähän linnalta, loput taitetaan jalan ylämäkeen. Liput hevoskyytiin saat kärryjen kuljettajalta.