Itä-Viron kylpyläkierros -Road Trip —

Toila Spa

Omatoimikokemus

Toila Spa sijaitsee korkealla rantatörmällä,Toila-Oru puiston vieressä, noin kahden tunnin ajomatkan päässä Tallinnasta. Hotellissa on yhdeksän kerrosta ja 140 huonetta. Kylpylän vieressä sijaitsevassa Orun puistossa on hyvät ulkoilumahdollisuudet kauniine nähtävyyksineen, muun muassa linnan puiston terassialue ja Noitametsän paviljonki. Hotellin vastaanotosta saa puiston karttoja. Minigolfrata palvelee keväästä syksyyn.

Toilan tarjotaan klassisia kylpylähoitoja mm. neurologisiin ongelmiin, niveltulehduksiin, sydämen ja verenkierron sekä hengitysteiden vaivoihin. Mielenkiintoinen erikoisuus on -140 asteinen kylmähoito, joka polttaa kerralla 2000 kcal ja sen sanotaan auttavan poistamaan myös selluliittia.

Kylpyläosastolla on sauna- ja uima-allasosasto, infrapunasauna, aromisauna, suolasauna, suomalainen sauna, löylysauna, 25 metrin uima-allas, lepo- ja vesihieronta-allas sekä porealtaita. Sauna- ja uima-allasosastolle ei pääse hissillä.

Kauneuskeskuksessa on kampaaja/parturi, kasvohoidot, jalkahoidot, manikyyrit (myös geelikynsien laitto). Info ja varaukset p.+3723342936.

Kylpylässä palvelee myös Wellness-keskus Orhidee, joka on luxus-lomaa nauttiville aikuisille asiakkaille (lisämaksusta)– sieltä löytyy höyry- ja hunajasauna, suomalainen sauna, japanilainen sauna sekä vedenalaisen hieronnan allas. Trooppisessa puutarhassa on mahdollista nauttia kahvista, teestä ja hedelmistä mukavissa lepotuoleissa (sisältyvät sisäänpääsymaksuun). Wellness-keskuksen ikäraja on 18 vuotta.

Kylpylän harvinaisuus on myös savihuone, joka tarjoaa uusia kokemuksia luoville ihmisille. Savihuoneessa voi lisämaksusta askarrella jotain mukavaa. Sen toiminta on ajateltu vähintään 14-vuotiaille, nuoremmat ovat tervetulleita aikuisen kanssa.

Hotellissa on tallelokerot vastaanotossa, lapsille leikkimaailma. Hotellihuoneet ovat savuttomia. Kylpylässä on kaksi tupakointitilaa ja huonekäytävien lopussa olevilla parvekkeilla saa tupakoida. Huoneissa ei ole ilmastointia. Viikon viihdeohjelma löytyy infotaululta vastaanoton vieressä.

Emme suosittele kylpylähotellia liikuntarajoitteisille asiakkaille, sillä rappusia on paljon.

Huonehintaan sisältyy aamiainen sekä kylpyläosaston, kuntosalin ja Aroma-rentoutushuoneen käyttö aukioloaikoina.

Jägalän vesiputous

Omatoimikokemus

Jägalan vesiputous sijaitsee Jägalan joen alajuoksulla lähes 4 kilometriä ennen kuin joki laskee Suomenlahteen. Putous on lähes 8 metriä korkea ja yli 50 metriä leveä. Putous on Viron levein luonnollinen vesiputous.
Putous on omaperäisen näköinen talvella, kun jäätyneet vesimassat muodostavat jääseinän, jossa on suuria jääpuikkoja. Putouksen reunasta riippuvan jään ja putouksen seinän väliin voi muodostua molemmin puolin jään rajoittama tunneli.

Itä-Viron kylpyläkierros, Road Trip

Omatoimikokemus

Võsun uimaranta

Omatoimikokemus

Paikallisten suosima Võsun uimaranta sijaitsee Lahemaan kansallispuistossa reilu 30 minuutin ajomatkan päässä Rakveren kaupungista ja n. tunnin ajomatkan päässä Tallinnasta.

Rannalta löytyy pukukopit ja kuivakäymälä, ja rannalla on WiFi. Kesällä rannalta voi ostaa virvoitusjuomia ja pientä syötävää, lähimmät ruokapaikat sijaitsevat Võsun kaupplassa n. 200 m rannalta.

Loikoile auringossa, pulahda virkistävässä meressä tai pelaa rantalentopalloa. Lapsille löytyy läheltä leikkikenttä, jossa he voivat temmeltää.

Lahemaan kansallispuisto

Omatoimikokemus

Lahemaan kansallispuisto sijaitsee Viron pohjoisrannikolla, vajaan tunnin ajomatkan päässä Tallinnasta ja Rakveresta. Lahemaalle pääset luonnonrauhaan patikoimaan kaupungin vilskeestä.

Lahemaan kansallispuistosta löytyy rantoja, upeita suomaastoja, mäntymetsiä, rantatörmiin leikkautuneita jokia sekä jääkauden alueelle kuljettamia siirtolohkareita. Lahemaan metsissä asustaa paljon villieläimiä, mm. hirviä, villisikoja, karhuja, ilveksiä ja kettuja.

Lahemaan kansallispuistossa kannattaa ainakin käydä Virun rämesuolla, jonka keskelle on rakennettu näköalatorni. Tornille pääsee pitkospuita pitkin, jota pitkin myös pyörätuolilla ja lastenvaunuilla kulkeminen onnistuu. Mielenkiintoisia kyliä Lahemaan alueella on Altajan kalastajakylä sekä Käsmun kylä, jossa voi tutustua merenkulun historiaan.

Lahemaan kansallispuisto on yksi Viron tärkeimpiä metsän suojelusalueilta.

Palmsen kartano ja ulkomuseo

Omatoimikokemus

Lammasmäe lomakeskus

Omatoimikokemus

Alle puolen tunnin ajomatkan päässä Rakveresta sijaitseva Lammasmäen lomakeskus tarjoaa irtioton keskelle luonnon rauhaan.

Lomakeskus on tunnettu erilaisista saunoistaan joita pystyy vuokraamaan. Löylysaunojen lisäksi valikoimassa on savusauna, virolainen sauna ja hieman matalalämpöisempi hörysauna jonka yhteydessä voi tehdä hemmotteluhoitoja, kuten turvenaamion tai suolakuorinnan.

Paikan päällä on myös paljon aktiviteettimahdollisuuksia. Mikset lähtisi kanootilla ihailemaan Kunda joen maisemia, pelaisi tennistä tai rantalentopalloa, kokeilisi jousiammuntaa tai kirveenheittoa.

 

Sillamäen kaupunki

Omatoimikokemus

Sillamäen kaupunki sijaitsee Suomenlahden rannalla, Sõtke-joen suulla. Toisen maailmansodan jälkeen kaupunkiin perustetiin öljyliuskemalmin käsittelytehdas, jossa lopputuotteeksi saataisiin uraanioksideja. Teollisuutensa vuoksi kaupunki oli neuvostoaikaan tunnettu suljettuna kaupunkina, aina vuoteen 1991 asti.
Nykyään kaupungissa voi kohdata sodanjälkeisiin stalinismin ajan rakennuksiin, klassisiin puistoteihin ja museoihin. Kaupunki kehittyy jatkuvasti ja sen keskustan rakennuksia korjataan. Keskustan pääväylä johtaa suoraan mereen, näköalaa pääsee ihastelemaan kulttuuritalon portailta.

Orun puisto ja linnan rauniot

Omatoimikokemus

Toilan kylpylän vieressä, noin kahden tunnin ajomatkan päässä Tallinnasta itään sijaitsee Orun puisto. Paikalla oli aikoinaan myös linna, mutta se tuhoutui täysin toisessa maailmansodassa. Puisto on kunnostettu ja sieltä on kauniit näköalat merelle. Puistossa voi nykyään tutustua erilaisiin puu- ja pensaslajeihin, löytää hopealähteen luolan sekä nauttia merinäköalasta ja auringonlaskusta pääskysenpesässä.

Viron talviurheilumuseo

Omatoimikokemus

Otepään talviurheilumuseo avattiin Tehvandin stadionrakennuksessa 9.2.2011 Viron urheilumuseon osastona. Näyttelyn kruununjalokivenä ovat Viron talviurheilijoiden voittamat mitalit ja palkinnot olympiakisoista sekä muista suurkilpailuista, talviurheilijoiden kilpailuvarusteet ja -vaatteet.
Kiinnostuneet voivat testata kykyjään Tehvandin nousussa ja vertailla nopeuttaan huippu-urheilijoiden kilpailunopeuksiin. Voi seurata lumen syntyä ja tutustua suksien voitelun salaisuuksiin.

Kadriorgin puisto ja palatsi

Omatoimikokemus

Tallinnan keskustan itäosaan sijoittuu kaunis Kadriorgin alue palatseineen. Kadriorgin palatsi on valmistunut 1718 Pietari Suuren tilauksesta. Barokkipalatsissa toimii tällä hetkellä Viron taidemuseon ulkomaisen taiteen museo. Palatsin ympärillä on upea puisto, jossa on mm. Joutsenlampi ja japanilainen puutarha. Alueelta löytyy myös muita rakennuksia, kuten vartiotupa, vierastalo, paviljonki ja keittiörakennus, joista viimeisessä toimii Mikkelin museo

Rakveren linnoitus

Omatoimikokemus

Rakveren kaupungin yläpuolella kohoavan linnoituksen vanhimmat osat ovat peräisin jo 1500 -luvulta. Talviaikaan voit käyskennellä linnoituksen ympäristössä ja ihastella kohoavia muuria. Kesäaikaan linna kätkee sisäänsä valtavan määrän jännittävää tekemistä: voit osallistua kynttilöiden valmistamiseen tai turnajaisiin, pelata shakkia jättinappuloilla, katsella miekkataisteluesityksiä tai keskiaikaista jalkapallomatsia. Linnoituksessa on myös eläimiä joita pääsee rapsuttelemaan. Pehmomiekoila voi itsekin koittaa taistelua ja jousiammuntapaikalla opetellaan tähtäämään.
Kesäisin linnoituksessa toimii myös ravintola, joka tarjoaa keskiaikaisia herkkuja ja juominkeja.

Viron poliisimuseo

Omatoimikokemus

Viron kaivosmuseo ja Kohtlan kaivos

Omatoimikokemus

Noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Tallinnasta sijaitsee Viron kaivosmuseo ja Kohtlan kaivos. Kaivosmuseo on ainutlaatuinen paikka, sillä missäpä muualla, kuin maan alla näet, kuulet, maistat ja tunnet saman kuin mitä maan alla monia kymmeniä vuosia sitten raskasta päivittäistä työtään tehneet miehet.
Kaivosmuseon sijoittuu vanhaan Kohtlan kaivokseen. Sen maanpäällisessä osassa palvelee rikastusmuseo, , joka esittelee sinulle palavan kiven matkan maan päälle. Kertoo energian synnystä ja siitä, mitä energia-alalla tulevaisuudessa tulee tapahtumaan.
Maan alle laskeuduttaessa kohtaat Viron kaivostoiminnan historian kirjaimellisesti. Kapeissa, pimeissä ja kosteissa tunneleissa näet välineistöä ja kuulet kaivosmiesten elämästä.

Pühajärve Spa

Omatoimikokemus

Kaunis luonto- pyöräily Pyhäjärven ympäri. Hyvä kampaamo ja kauneushoitolapalvelut. Uima-allas 25m pituus sopiva kuntoiluun. Aukioloajat kerrankin pitkään.

Toila Spa

Omatoimikokemus

Oru Park oli aivan lumoava, linnan terassin penkillä olisi voinut istua koko päivän. Tulipa nähtyä kauniilla ”lättäkivi”rannalla myös hääkuvauksia. Totaalisesti koukkuun jäin mm. kaloreita polttaviin piipahduksiin Kryo-saunan -140 asteessa. Tänne tulen ehdottomasti vielä uudestaan!

Omalla autolla

Omatoimikokemus

Matkassa parasta oli hyvä suunnitelma, hyvät ystävät ja käytännön järjestelyt: IMT:n huolehtima autopaikka laivalippuineen ja hotellivaraus Aqua Spassa. Hyvät ruokapaikat Rakveressa ja sopivasti nähtävää.

Pühajärve

Omatoimikokemus

Pühajärven kylpylähotelli sijaitsee Pühajärven rannalla Etelä-Virossa. Hotelli on peruskorjattu v 1999-2013. Hotellissa on 5 kerrosta ja 109 huonetta. Hotellissa on  optikkoliike ja luontaistuotekauppa. Hotelli on kokonaan savuton. Huoneissa ei ole ilmastointia.

Kartanokylpylän yhteydessä palvelee vesi- ja keilailukeskus, joka on yhdistetty v. 2003 hotellirakennukseen. 2-kerroksisen vapaa-ajankeskuksen yläkerrassa sijaitsevat neliratainen, 25 m pitkä uima-allas, saunat (tavallinen ja höyry), lasten altaat, poreallas ja baari. Kylpylässä on saatavilla vesijuoksuvöitä.

Hoitotilat sijaitsevat hotellin kellarikerroksessa. Hoitojen pituus 15-20 min. Kylpylä on erikoistunut mm. kroonisten nivel-, lihas- ja ääreishermoston sairauksien hoitoon, sekä stressin hoitoon. Mahdollisuus saada tavallisen hieronnan lisäksi myös kiinalaista ja aromahierontaa. Silmälääkäri käy kerran viikossa.

Pyörätuoliasiakkaat eivät pääse ruokaravintolaan. Se on 2. kerroksessa ja hissiä ei ole. Tarvittaessa kylpylä järjestää ruokailun huoneeseen tai alakerroksen pubiin. Pyörätuolilla pääsee uimahalliin, saunaan ja hoito-osastolle.

Kylpylässä näkyy TV Finland, joka on kooste Suomen 1, 2 ja MTV3 kanavien ohjelmista. Perjantaisin ja lauantaisin pubissa on elävää musiikkia. Kerran viikossa järjestetään tanssit, jolloin musiikki tulee nauhalta (ohjelmamuutokset mahdollisia).

Kylpylästä kevyenliikenteenväylä Otepään keskustaan (n. 2,5 km). Lähin pankkiautomaatti Otepäässä. Kylpylä järjestää retkiä ja vapaa-ajanohjelmaa, esim. ostosretkiä Tarttoon. 4,5 km päässä on myös täysimittainen Otepään golfrata.

Huonehintaan sisältyy aamiainen sekä uimahallin ja kuntosalin käyttö aukioloaikoina.

AQVA Hotel & Spa

Omatoimikokemus

Aqva Spa sijaitsee Rakveren keskustassa, puiston laidalla. Hotelli on avattu v. 2008 ja uusi rakennus v. 2012. Päärakennus ja uusin rakennus on yhdistetty toisiinsa lasikäytävällä. Hotellissa on 3 kerrosta ja 120 huonetta.

Kylpylän sisäänkäyntikerroksesta löytyy Lounge Fresco sekä ravintola PARQALI resto & grill. Kokonaan savuttomasta hotellista löytyy tupakointitila hotellin 1. kerroksesta. Kylpylässä on vuokrattavissa kävelysauvoja ja vesijuoksuvöitä. Kylpylässä on iso ja laadukkaasti varusteltu kuntosali sekä mahdollisuus osallistua lisämaksullisille ohjatuille liikuntatunneille. Kylpylää vastapäätä löytyy polkupyörävuokraamo Rix rattad.

Aqva Span vahvuuksia on sen monipuolinen allas- ja saunaosasto. Allasosastolla on 6 allasta; myrskyävä meri virtauksineen ja aaltoineen, nautiskeluallas vedenalaisine hierontapisteineen, vastavirta-allas, ympäri vuoden käytössä oleva ulkoallas, 25-metrinen 6 radan kuntouintiallas sekä valoefektein varustettu Black Hole -vesiliukumäki. Perheen pienemmille on lisäksi kaksi lastenallasta. Vesipuistossa on myös baari. Saunakeskuksessa on aromihöyrysauna, suolahöyrysauna, infrapunasauna, sanarium eli kostea 60-asteinen rentoutumissauna sekä 85- ja 110 -asteiset perinteiset saunat, kylmävesiallas ja poreallas.

Hoito-osasto ja kauneuskeskus sijaitsevat hotellin alakerrassa, jossa on 19 viihtyisää hoitohuonetta. Tarjolla on ylellinen valikoima ihoa helliviä vartalo- ja kasvohoitoja, kylpyjä sekä erilaisia hierontoja. Hoitokylpylän erikoisuutena ovat monet itämaiset hoitomuodot, mm. ihmistä kokonaisvaltaisesti hoitava ayurveda. Toinen erikoisuus on ns. Rasulbad-hoito, joka perustuu vuosituhansia vanhaan itämäiseen viisauteen terveyden, ihonhoidon ja kauneuden etsimisessä.

Aqva Spa

Omatoimikokemus

Aqva Spa oli korkeatasoinen kylpylä, jossa loistava ruoka ravintolassa ja laadukkailta vaikuttavat hoidot.