Irlannista Skotlantiin, 5 yötä

Dublin on kuuluisa rennosta elämäntyylistään ja tunnelmallisesta pubikulttuuristaan kun taas Belfastissa on yhä aistittavissa kaupungin synkkä menneisyys. Skotlannin Ylämaan syvät vedet, huimat laaksot sekä korkeat vuoret hurmaavat dramaattisuudellaan. Myös vanha teollisuuskaupunki Glasgow sekä kuvankaunis Edinburgh kutsuvat tutustumaan!
1.päivä

Helsinki - Dublin

Lähdemme matkaan aamulennolla Helsingistä. Huomioittehan, että kello on Irlannissa ja Skotlannissa kaksi tuntia Suomen aikaa jäljessä. Dublinin lentokentän tuloaulassa on vastassa suomenkielinen opas ja paikallinen tilausajobussi odottaa terminaalin ulkopuolella. Bussille kävellään yhdessä oppaan kanssa.

Dubliniin tutustutaan bussilla tehtävällä kaupunkikierroksella, jonka aikana kuullaan mielenkiintoisia asioita Dublinin ja Irlannin värikkäästä historiasta, kuten myös nykypäivän modernista elämäntavasta. Kierroksen aikana nähdään Dublinin pääkatu O’Connel Street ja GPO-pääpostirakennus sekä Trinity College, joka on yksi vanhimmista yliopistorakennuksista Irlannissa. Lähellä St. Stephen Greenin puistoa nähdään myös Phoenix Park, joka on yksi suurimmista kaupunkipuistoista Euroopassa. St. Patrickin katedraali ja Christchurch-katedraali ovat henkeäsalpaavia ja kuka nyt haluaisi jättää väliin suosittua Temple Barin aluetta, joka on täynnä kauppoja ja ravintoloita sekä pubeja muusikoineen. Dublinin kuuluisimmat Yrjöjenaikaiset rakennukset värikkäine ovineen ovat tärkeä osa Dublinin historiaa uusien modernien rakennusten keskellä. Matkan hintaan kuuluvan pubilounaan jälkeen majoitutaan hotelliin kahdeksi yöksi. Iltapäivä on aikaa tutustua Dubliniin ja sen nähtävyyksiin omatoimisesti.

2.päivä

Dublin

Irlantilainen aamiainen hotellilla.

Ensimmäinen vierailukohde on Guinness Storehouse, joka sijaitsee St. Jamesin Gate -panimon sydämessä ja on ollut kotina tummalle oluelle jo vuodesta 1759. Massiivinen seitsemänkerroksinen rakennus on muokattu ison Guinnessin tuopin näköiseksi ja muotoiseksi. Vierailun aikana opitaan kuinka Guinness-olutta valmistetaan ja miten työtavat ovat muuttuneet vuosikymmenten saatossa. Vierailu huipentuu upeiden näkymien Gravity-baarissa rakennuksen huipulla Guinness-olutmaistiaisilla. Päivän aikana vieraillaan myös Trinity Collegessa, Irlannin vanhimmassa yliopistossa, jonka Kuningatar Elisabeth I perusti vuonna 1592. College sijaitsee aivan Dublinin sydämessä ja kävely yliopiston mukulakivillä vie vierailijat taaksepäin 1700-luvulle. Kuuluisin osa yliopistoa ja tunnettu vierailukohde on Kellsin Kirja -näyttely, jossa on näytteillä Irlannin kansallisaarre, 800-luvulta peräisin oleva munkkien vasikannahalle kirjoittama evankeliumi.

Iltapäivällä on vapaata aikaa omatoimiseen kaupunkiin tutustumiseen.

Illalla on mahdollisuus osallistua lisämaksulliseen Irlantilaiseen illanviettoon Arlington hotellissa kävelymatkan päässä hotellistamme. Ilta sisältää kolmen ruokalajin illallisen, elävää irlantilaista musiikkia sekä Riverdance -tyyppistä irlantilaista tanssia.

3.päivä

Dublin-Belfast

Aamulla matka jatkuu Dublinista kohti Pohjois-Irlantia ja Belfastia. Belfastiin tutustuminen aloitetaan pubilounaalla. Lounaan jälkeen jatketaan kaupunkikierroksella, jonka aikana kuullaan paljon mielenkiintoista tietoa kaupungin historiasta. Kuullaan kuinka Belfastin kaupunki syntyi teollisuuden ja tekniikan aikana, selvisi nälänhädästä, taudeista, pommi-iskuista ja ongelmista katolisten ja protestanttien välillä. Kaupunkikierroksen aikana ajetaan ylös Belfastin linnalle, josta on upeat näkymät yli koko Belfastin. Nähdään myös paikka, jossa Titanic rakennettiin ja mistä laiva lähti traagiselle matkalleen. Kierros sisältää myös vierailun Titanic-Belfast -vierailukohteessa. Belfastin hotelliin majoitutaan yhdeksi yöksi. (Päivän ajomatka on noin 160 km)

4.päivä

Belfast-Glasgow

Irlantilaisen hotelliaamiaisen jälkeen jätetään Irlanti ja suunnataan lautalla Skotlannin puolelle. Lauttamatka Belfastista Cairnryaniin kestää 2 h 20 min. Huomioittehan, että bussi ja opas vaihtuvat lauttamatkan jälkeen ja kaikki matkatavarat tulee itse ottaa mukaan lautalle. Irlannin puolen opas on mukana vielä lauttamatkan ajan ja Skotlannin puolella satamassa on vastassa paikallinen, suomenkielinen opas sekä tilausajobussi.

Matkalla kohti Glasgowia vieraillaan upeassa skotlantilaisessa linnassa Culzean Castlessa, joka sijaitsee dramaattisessa kallioympäristössä meren rannalla. Kun kuulee Robert Adamsin arkkitehtuurista ja sen kiehtovasta historiasta sekä näkee linnan, ymmärtää miksi se on yksi Skotlannin suosituimpia nähtävyyksiä. Glasgowiin saavutaan iltapäivästä ja ennen hotellille majoittumista tehdään lyhyt kaupunkikierros. Päivän aikana on aikaa nauttia omakustanteinen lounas. Majoittuminen yhdeksi yöksi. (Päivän ajomatka on noin 150 km)

5.päivä

Aamiaisen jälkeen matka jatkuu kohti ylämaita kauniille Loch Lomond-järvelle Trossachsin alueelle, jota usein kutsutaan Ylämaiden pienoismalliksi. Alueen upeat maisemat ovat inspiroineet taiteilijoita ja kirjailijoita jo vuosisatojen ajan. Inspiraatioita tarjoavat Loch Lomondin syvät vedet, Trossachsin huimat laaksot, Breadalbanesin korkeat vuoret sekä Argyll-metsän suojaisat vuonot. Alue tarjoaa vierailijalle yhden Skotlannin upeimmista ja kauneimmista maisemista. Aikaa jää ihailla ja kuvata upeita maisemia. Matka jatkuu kohti Edinburghia, omakustanteinen lounastauko pidetään matkan varrella yhdessä alueen monista pikkukylistä.

Illansuussa noin klo 17 saavutaan Edinburghiin ja majoitutaan hotelliin yhdeksi yöksi. (Päivän ajomatka on noin 240 km)

6.päivä

Dublin

Tapaamme oppaamme aamiaisen jälkeen hotellilla ja lähdemme tutustumaan Edinburghin viehättävään kaupunkiin. Kävelykierroksen aikana tutustumme Edinburghin linnaan ja vierailemme Skotlannin pääkirkossa St Gilesin katedraalissa. Näemme kuningattaren Skotlannin ’toimiston’ – Palace of Holyrood House sekä Skotlannin ultramodernin parlamenttitalon. Kierroksen sisältö riippuu hieman kyseisen päivän tapahtumista kaupungissa sekä säästä. Kierroksen aikana jää aikaa omatoimiselle lounaalle.

Edinburgh - Helsinki

Opas ja bussi noutavat matkustajat 6. päivänä noin klo 15 hotellilta, kuljetus Edinburghin lentokentälle. Palaamme iltalennolla takaisin Suomeen.

Matkan hinta sisältää:

  • Lennot Helsinki-Dublin ja Edinburgh-Helsinki
  • 1 ruumaan lähtöselvitettävä matkalaukku
  • verot ja viranomaismaksut
  • kuljetus turistibussilla matkaohjelman mukaisesti
  • suomenkielisen oppaan palvelut matkaohjelman mukaisesti
  • sisäänpääsyt ohjelmassa kerrottuihin kohteisiin
  • 5 yötä hotelleissa, mukavuuksin varustelluissa huoneissa
  • aamiaiset hotelliaamuina
  • pubilounas Dublinissa ja Belfastissa
  • lauttamatka Belfast-Cairnryan

Suosittelemme matkaa ensisijaisesti täyden rokotesarjan saaneille. Sivulta  https://www.ikaalistenmatkatoimisto.fi/minne-nyt-voi-matkustaa/ löydät linkit kohteidemme matkustusrajoituksiin.

Tutustu matkan kohteeseen