Ivalo

Ivalon ja Inarin alueella on helppo kohdata luonto, sillä taajamat lepäävät luonnonpuistojen äärellä. Kaksi Suomen suurinta luonnonpuistoa Lemmenjoki ja Urho Kekkosen kansallispuisto sijaitsevat vain tunnin ajomatkan sisällä. Sinua palvelevat ihastuttavat erämaahotellit, joissa arktisen luonnon rauha ja Lapin tunnelma on helppo saavuttaa.

Ivalon kirkonkylä on Inarin kunnan suurin keskus. Se sijaitsee Inarijärven eteläpuolella. Kirkonkylällä on runsas 3000 asukasta. Alueen suurin matkailukeskus Saariselkä sijaitsee 30 minuutin ajomatkan päässä. Alueen ainutlaatuisuus on sen arktinen luonto. Rauha, puhdas ilma ja luontoelämykset odottavat matkaajaa. Valittavanasi on satoja kilometrejä vaellusreittejä joita pitkin kulkea, lähdit sitten itään, etelään tai länteen. Kirkonkylä on pitkälle uudelleen rakennettu, sillä suurin osa siitä poltettiin Lapin sodan aikana.

Lisää Ivalosta

Liikkuminen

Mikäli haluat tutkia ympäristöä hieman laajemmalti, ylivoimaisesti helpoin tapa liikkua alueella on vuokra-auto. Sen saat tilattua IMT:n matkavarauksen yhteydessä. Mikäli toivot rauhallista luontolomaa, tavoitat sen erämaahotellista ulos astuessa, silloin voit ottaa taksin hotellille ja nauttia ympäristöstä liikkumalla jalan.

Päiväretket

Lähde nauttimaan Lemmenjoen luonnonpuistosta lännessä tai Urho Kekkosen luonnonpuistosta etelässä. Molempiin voi tehdä helpon päiväretken hotelliltasi. Inarin keskustan tuntumasta löytyy myös Inarin retkeilyalue polkuineen. Jos matkaat pohjoiseen, saavut muutaman tunnin ajomatkan jälkeen Kevon luonnonpuiston alueelle. Saariselällä pääset nousemaan Kaunispään tunturin huipulle.

Miksi matkustaa Ivaloon?
Kohtaa saamelainen kulttuuri
Upea Lapin luonto
Näissä maisemissa sielu lepää
Luonnon kauneus ja rauha

Matkat

Ivalon lomamatka

Meno Ivaloon omalla autolla tai junalla / bussilla
Ivalo (valitsemasi määrä päiviä)
Kotimatka omalla autolla tai junalla / bussilla
Ivalo on pohjoisen Lapin monipuolinen kylä, jossa elää saamelainen ja lappilainen kulttuuri ainutlaatuisen luonnon keskellä. Meiltä varattavissa Ivalon hotellimajoitus omatoimimatkallesi.


Ivalon lomamatka lentäen Helsingistä

Helsinki-Ivalo
Ivalo (valitsemasi määrä päiviä)
Ivalo-Helsinki
Inarin alueen useat tunturit, järvet saarineen, monipuolinen kasvisto, eläimet sekä lappilainen ja saamelainen kulttuuri, siinä muutama syy lähteä matkaan Saamenmaan keskuskylään Ivaloon. Matka sisältää lennot Helsingistä sekä valitsemasi määrän hotelliöitä Ivalossa aamiaisin.


Lennot Helsinki-Ivalo-Helsinki

Helsinki-Ivalo
Ivalo-Helsinki
Mikäli majoituksesi on jo kunnossa voit varata kauttamme myös vain lennot Helsingistä Ivaloon ja takaisin Helsinkiin.


Tunnelmallinen joulu Ivalossa

Ikaalinen-Tampere-Saariselkä-Ivalo
Ivalo (3 tai 4 yötä valintasi mukaan)
Ivalo-Saariselkä-Tampere-Ikaalinen
Matkaan sisältyy majoitus Ivalossa, saunan- ja uima-altaan käyttö, joulupuuro, aamiaiset ja illalliset. Halutessasi voit ostaa myös kuljetuksen Pirkanmaalta.


Tunnelmallinen joulu Ivalossa, lentäen Helsingistä

Helsinki-Ivalo
Ivalo (3 tai 4 yötä valintasi mukaan)
Ivalo-Helsinki
Matkaan sisältyy lennot Helsingistä, majoitus Ivalossa, saunan- ja uima-altaan käyttö, joulupuuro, aamiaiset ja illalliset.


Valkea joulu erämaahotellissa Inarissa

Inari
Inari (3 tai 4 yötä, valintasi mukaan)
Kotiinpaluu
Matkaan sisältyy majoitus Inarissa, iltasauna, aamiaiset ja illalliset.


Valkea joulu erämaahotellissa Inarissa, lentäen Helsingistä

Helsinki-Ivalo
Inari (3 tai 4 yötä valintasi mukaan)
Ivalo-Helsinki
Matkaan sisältyy lennot Helsingistä, majoitus Inarissa, iltasaunan, aamiaiset ja illalliset.


Nellimin lomamatka

Ajo Nellimiin omalla autolla tai junalla / bussilla
Nellim (valitsemasi määrä päiviä)
Kotimatka omalla autolla tai junalla / bussilla
Erämaiden kauniit maisemat, kalastajien paratiisi Inarinjärvi, vanha inarinsaamelaisten ja kolttasaamelaisten kulttuuri sekä rauhallisuus, näistä pääsee nauttimaan Nellimin kylässä Ivalossa. Matkusta kohteeseen omalla autolla ja varaa meiltä majoitus.


Nellimin lomamatka lentäen Helsingistä

Helsinki-Ivalo
Nellim (valitsemasi määrä päiviä)
Ivalo-Helsinki
Hiljainen Nellimin kylä sijaitsee Inarijärven pohjukassa lähellä Venäjän rajaa. Nellim on kulttuurien kohtauspaikka, jossa kannattaa tutustua Pyhän Trifon Petsamolaisen ortodoksiseen kirkkoon, entisöityyn uittoränniin sekä Venäjän rajalla sijaitsevaan Paatsjoen siltaan. Matka sisältää lennot Helsingistä sekä valitsemasi määrän hotelliöitä Nellimissä aamiaisin


IMT:n matkailuammattilaisten vinkit matkaasi

Tietoa kohteesta

Tietoa
Päivälämpötilat
maaliskuu
-9 °C
toukokuu
4 °C
syyskuu
6 °C
joulukuu
-12 °C