Euroopan joulumarkkinat ja joulutorit 2019

Euroopan joulutorit ovat suosittu ja hauska tapa tutustua paikallisiin traditioihin, maistella paikallisia jouluherkkuja, tehdä joululahjaostoksia ja tutustua kaupungin ihmisiin ja ilmapiiriin. Eurooppalaisen joulutoriperinteen historia ulottuu myöhäiskeskiajalle ollen kotoisin Saksasta ja Itävallasta. Saksan ja Itävallan joulumarkkinat omaavat pitkät perinteet ja muun muassa vanhimmat joulumarkkinat löytyvät Dresdenistä vuodelta 1434 ja Itävallassa ensimmäinen joulumarkkinatapahtuma järjestettiin jo 1294. Berliinin, Hampurin ja Münchenin perinteiset joulumarkkinat ovat monelle tuttuja mutta yhtä tunnelmallisia joulutoreja löytyy myös hieman lähempää muun muassa Latvian Riiasta, Liettuan Vilnasta, Tallinnan upeaa joulumarkkinaa unohtamatta!

Joulutoreilta löytyy kunkin maan ja kaupungin perinteisiä jouluherkkuja, käsitöitä, keramiikkaa, taide-esineitä, kodintuotteita, joulukoristeita, koruja, leluja… siis aivan kaikkea, mitä jouluun ja joulun odotukseen toivoa saattaa. Lisäksi erilaiset tanssi- ja lauluesitykset, satuhahmot, karusellit ja totta kai joulukuusi, tontut, porot ja joulupukki ovat osa joulumarkkinoiden humua.

Tunnelmalliset joulumarkkinat ovat elämys, jonka jokaisen tulisi kokea ainakin kerran elämässään. Matkaa siis kanssamme taianomaisille joulumarkkinalle!

Tunnelmalliset joulumarkkinat Riiassa

riika-latvia-003Historiallinen Riika hurmaa lämminhenkisillä joulumarkkinoillaan Doma-aukiolla Riian Vanhassakaupungissa. Joulutorilla voit maistella paikallisia herkkuja, shoppailla joululahjoja sekä nauttia aidosta, glögin ja piparkakun tuoksuisesta joulutunnelmasta ainutlaatuisessa miljöössä. Joulukuusi näyttelee tärkeää roolia Riian joulussa ja kaupungin keskustassa on joulun aikaan yli 60 erilaista, paikallisten taiteilijoiden koristelemaa joulukuusta. Riian joulumarkkinat järjestetään 30.11.2019 – 8.1.2020.

Meidän kautta matkoja Riikaan joka päivä! Lentäen Helsingistä, Turusta, Tampereelta, Oulusta ja Kuopiosta. Varaa matkasi täältä!

 

Wienin joulumarkkinat tarjoavat keskieurooppalaista joulutunnelmaa parhaimmillaan

wien-itavalta-004Wienin suurimmat Christkindlmarkt-joulumarkkinat raatihuoneen torilla tarjoavat loisteliaat puitteet lämminhenkiseen tapahtumaan idyllisine puumajoineen, jouluisine tuoksuineen ja perinneruokineen. Wienin joulutorilla on näkemistä ja kokemista jokaisen makuun ja erityisesti lapsille on järjestetty paljon mukavaa puuhaa, kuten satutalo ja poniratsastusta. Wienin raatihuoneen joulutori on avoinna marraskuun puolesta välistä loppiaiseen. Muita tutustumisen arvoisia joulutoreja Wienissä ovat Schönbrunnin joulutori sekä Karlsplatzin joulutori.

Matkaa mukanamme eleganttiin Wieniin ja koe kaupungin tunnelmallinen joulu. Wienin joulutorille pääset meidän kautta joka päivä, varaa matkasi tästä!

Järjestämme myös opastetun Bratislavan ja Wienin joulutorit -matkan 4.-7.12.2019. Koe kaksi upeaa kaupunkia ja joulutoria samalla matkalla!

Perinteikäs joulu Budapestissä

budapest-unkari-004Budapestin Vörötsmarty-aukiolla järjestettävät joulumarkkinat täyttyvät iloisesta tunnelmasta ja ennen kaikkea perinteistä. Myyntikojuista löydät muun muassa perinteisiä käsitöitä, saippuoita, puisia leluja ja keramiikkaa sekä upean valikoiman perinteisiä unkarilaisia herkkuja – makkaraa, gulassia, herkullisia paprikaruokia ja juustoja. Maista myös lämmintä siideriä sekä juustolla, suolakurkulla ja kinkulla täytettyjä lettuja. Budapestin mausteiden tuoksuinen joulutori hurmaa marraskuun lopusta vuoden vaihteeseen, päivittäin.

Koe hurmaava Tonavan kaunotar jouluasussaan – matkoja Budapestiin joka päivä. Varaa omasi tästä!

Opastettu adventtimatka Budapestiin 4.-7.12.2019. Varaa matkasi tästä!

Aitoa ystävällisyyttä ja lämmintä tunnelmaa Vilnassa

liettua-vilna-005Joulun aika Vilnassa täyttyy joulutoreista, kirkkokonserteista ja lämpimästä tunnelmasta kauniine jouluvaloineen ja koristeineen. Vilnan joulumarkkinoilta pukinkonttiin ja tuliaisiksi löytyy perinteisiä käsitöitä, koruja, keramiikkaa ja lähiruokaa, herkkuja ja glögiä. Muutamia paikallisia erikoisuuksia ovat Šaltibarščiai , kylmä punajuurikeitto, maistuva rahkapasta nimeltään Varsketukai sekä perunasta valmistetut cepelinai-raviolit. Vilnan joulumarkkinat järjestetään Raatihuoneen aukiolla yleensä noin joulukuun alusta tammikuun alkuun.

Lähde kanssamme jouluntuoksuiselle matkalle Vilnaan. Vilnaan matkoja päivittäin, varaa omasi tästä!

Tee jouluinen elämysretki Tallinnaan

tallinna-viro-001Joulunaika Tallinnassa näkyy tunnelmallisina joulutoreina ja joulukonsertteina. Jouluna Tallinnassa herkutellaan hapankaalilla ja verimakkaralla ja jouluaterian kruunaa jouluhanhi. Joulunajan kunniaksi keskellä Raatihuoneentoria komeilee upea joulukuusi, jota ympäröivistä myyntikojuista voi ostaa paikallisia herkkuja ja käsitöitä. Tutustu piparkakkujen historiaan Piparkakkumania-taidenäyttelyssä tai vietä ylellinen hemmotteluhetki kylpylässä. Lisäksi useissa Vanhankaupungin kirkoissa järjestetään joulun aikaan useita joulukonsertteja. Nauti iloisesta joulutunnelmasta, shoppaile ja herkuttele. Tallinnan Vanhankaupungin joulumarkkinat ovat avoinna yleensä noin marraskuun puolesta välistä tammikuun alkuun. Tutustu Tallinna joulutoriin tarkemmin tästä.

Tallinnan ja Tarton joulutorit -matkalla pääset tutustumaan kahden kaupungin toreihin ja tekemään jouluostoksia. Koe viehättävä Tallinnan joulu ja lähde Tallinnan joulumatkalle tai Tallinnan jouluristeilylle kanssamme.

Ylellistä joulunviettoa Pärnussa

parnu-viro-018Yhdistetty joulu- ja kylpylämatka kauniiseen Pärnuun on erinomainen vaihtoehto sinulle, joka haluat viettää viihtyisän joulun ilman kiirettä ja hälinää. Jouluiseen asuun pukeutunut Pärnu tarjoaa niin perinteisiä joulun makuja kuin pikantteja erikoisuuksia, sekä paikallisia tuotteita lahjaksi ystäville ja sukulaisille. Joulupöydän erikoisuuksia ovat hapankaali ja verimakkara sekä jouluhanhi.

Tutustu Pärnun joulumatkoihimme ja joulun kylpylälomiin ja vietä mukava, kiireetön joulu kauniissa Pärnussa. Pärnun joulumatkat tulossa myyntiin!

Vietä idyllinen joulu historiallisessa Tartossa

tartto-viro-009Tarton joulumarkkinat järjestetään Tarton Raatihuoneentorilla tänä vuonna 14.12.2019. Tarton joulutoria koristavat loistelias joulukuusi sekä idyllinen piparkakkumökki. Jouluisia tuotteita pullollaan olevista myyntikojuista voi ostaa paikallisia taidokkaita käsitöitä, maistuvia jouluherkkuja ja muuta mukavaa pukinkonttiin. Tarton talvitanssijuhlat kuuluvat tärkeänä osana Tarton joulutoria, kuin myös kuuluisa, mystinen Tarton henki.

Varaa oma joulumatkasi Tarttoon ja koe eläväinen ja tunnelmallinen Tartto jouluaikaan.

Aina yhtä kiehtova Tukholman Joulutori

Ruotsi-Tukholma-Joulu-001Tukholman joulu tarjoaa meille suomalaisille monia tuttuja asioita, mutta myös paljon uutta ja mielenkiintoista. Tukholman jouluun kuuluvat tärkeänä osana tunnelmalliset joulutorit, joista yksi suosituimmista järjestetään Tukholman Vanhassakaupungissa, Storatorgetilla. Maista ruotsalaista joulumakkaraa, polkkakarkkeja sekä muita rakkaan naapurimaamme joulun herkkuja. Tukholman Vanhankaupungin Joulutori on ainutlaatuinen elämys kaikille joulun ystäville. Joulumarkkinat ovat avoinna joka päivä 23.11.-23.12.2019.

Koe tunnelmallinen joulunaika Tukholmassa Ikaalisten Matkatoimiston hotellimatkalla ennen joulua.

Prahan joulu täyttyy musiikista, valosta ja perinneruuista

praha-tsekki-008Prahan suosituimmat joulumarkkinat löytyvät vanhankaupungin aukiolta, Staroměstské Naměskilta sekä Venceslauksen aukiolta. Erityistä tunnelmaa Prahan joulutorille tuovat perinneruuat, kynttilöiden loiste ja tšekkiläinen musiikki. Jouluinen Praha täyttyy värikkäästi koristelluista puisista myyntikojuista, joista voi ostaa ihastuttavia paikallista käsitöitä. Perinteisiä tšekkiläisiä jouluherkkuja ovat esimerkiksi grillatut klobása-makkarat. Makeista herkuista kannattaa maistaa perinteisiä sokerilla kuorrutettuja trdelník-leivoksia. Prahan joulumarkkinat järjestetään marraskuun lopusta tammikuun alkuun ja ovat avoinna päivittäin.

Prahan joulutorille pääset tutustumaan ennen joulua Joulutunnelmaa Prahassa -matkalla 28.11.-1.12.2019, 3.-6.12.2019 sekä 5.-8.12.2019 tai joulumatkalla. Joulumatka Prahaan 4pv ja Joulumatka Prahaan 5pv.

Tutustu matkoihin Keski-Euroopan joulutoreille

Ikaalisten Matkatoimiston matkat joulumarkkinoille vievät sinut tutustumaan mm. Bratislavan, Prahan, Tallinnan, Tarton ja Wienin joulutoreihin. Tunnelmallisilta joulutoreilta voit hankkia joululahjoja ja pääset joulutunnelmaan. Tutustu matkavalikoimaamme!

Lue lisää

Tutustu joulumatkoihin 2019

Joulun matkatarjontamme on jälleen laaja – jokaiselle jouluna matkaavalle löytyy ripaus joulun taikaa. Tutustu joulun matkakohteisiin!

Lue lisää