Joulutorimatkat, joulumarkkinat ja adventtimatkat 2019

Euroopan kaupungeista löydät toinen toistaan upeampia ja tunnelmallisempia joulutoreja. Ikaalisten Matkatoimiston kautta pääset tutustumaan joulumarkkinoihin mm. Bratislavassa, Wienissä, Roomassa, Krakovassa, Budapestissa ja monessa muussa jo ennen joulua, jolloin voit hankkia joululahjat sekä joulutunnelmaa kotiisi kaupunkien joulutoreilta. Järjestämme opastettuja joulutorimatkoja sekä omatoimilomia joulutori kohteisiin. Omatoimilomalla sinulla on vapaus valita matkan ajankohta sekä kestä.

Tallinnan ja Tarton joulutorit

Koe samalla matkalla Tallinnan sekä Tarton joulutorit. Matka tarjoaa hyvän mahdollisuuden jouluostoksille Viron kahdella suositulla joulutorilla samalla matkalla.

Koe Rooman joulutunnelmaa!

Rooman Joulumarkkinat Navonan perinteiselle joulutorilla takaavat unohtumattoman, tunnelmallisen joulun odotuksen. Joulutorilla leijailee mitä ihanimpia joulun tuoksuja, tuikkivat jouluvalot luovat tunnelmaa sekä piazzoiden jouluseimet ihastuttavat toinen toistaan kauniimmilla luomuksilla.

Firenzen jouluntaikaa!

Jouluntunnelmaan aletaan virittäytymään joulukuun alusta alkaen, jolloin kaupat aloittavat näyteikkunoidensa jouluisen koristelun ja jouluvaloja sytytetään ympäri kaupunkia. Joulukuun 8. päivänä Firenzen historiallisen keskustan Piazza del Duomolle pystytetään virallinen joulukuusi seremonioiden ja konserttien saattelemana. Piazza Santa Croce -aukio näyttää kuin pieneltä joulukylältä, pienissä mökeissä myydään käsintehtyjä lahjoja, joulukoristeita, kynttilöitä, keramiikkaa ja toscanalaisittain toki myös herkullisia juustoja, lihaa ja viiniä. Kaupungista löytyy myös muita pienempiä toreja, jotka ovat auki pääasiassa viikonloppuisin. Suosittelemme vierailemaan myös pienien ympäristökaupunkien kuten Mugellon, Chiantin ja Fiesolen joulutoreilla.

Lontoon kattavat joulumarkkinat!

Lontoon joulumarkkinoilla kokee paljon muutakin kuin vain myyntikojujen tarjonnat! Lontoossa on useita joulumarkkina-alueita. Suurin ja monipuolisin löytyy Hyde Parkista, Winter Wonderland Christmas market, jonka alueella on mm. Iso-Britannian suurin luistelukenttä, maailmanpyörä sekä muita huvipuistolaitteita, erilaisia lapsille ja lapsenmielisille suunnattuja esityksiä, toki alueelta löytyvät myös perinteiset myyntikojut ruoka- ja lahjatavaramyynteineen. Muita Lontoon joulumarkkina-alueita ovat mm. Southbank Centre Winter Market, Leicester Square Christmas market ja Greenwich Christmas market.

Veronan lämmin joululutunnelma!

Veneton alue herää eloon ennen joulua monine tapahtumineen, esityksineen sekä joulumarkkinoineen. Veronassa, Romeon ja Julian kotikaupungissa, vanha tori Piazza dei Signori upeiden historiallisten talojen keskellä täyttyy markkinakojuilla, valoilla ja koristeilla. Nämä saksalaisvaikutteiset joulumarkkinat ovat alueensa kuuluisimmat ja odotetuimmat. Kojuissa myydään niin sydämenmuotoisia suklaita kuin lämpimiä tohveleita, pehmoleluja ja kasveja, kuumaa viiniä ja juustoja. Mercatini di Natale a Verona, täynnä satumaista joulun tunnelmaa!

Joulutunnelmaa Prahassa

Praha on Euroopan suurin keskiaikainen kaupunki. Suosituin paikka vierailla Prahassa, jos haluat päästä joulutunnelmaan, on Vanhankaupungin pääaukio, Staroměstské Naměsk. Joulutoreja löytyy Prahasta tämän lisäksi myös keskustan ulkopuolelta.

Krakovan joulutori

Krakova ihastuttaa tunnelmallisilla joulutoreilla ja kaupunki muuntautuu upeaksi joulun ihmemaaksi aina adventin aikana. Suurin joulutori pidetään Krakovan vanhankaupungin aukiolla Rynek Glownylla. Joulutoreilta voit ostaa tuliaisiksi puolalaista käsityötä, maistaa paikallisten herkkua krakovanmakkaraa, juoda lämmintä glögiä ja nauttia joulun tunnelmasta lukuisten jouluvalojen loisteessa.

 

Berliinin joulutori

Berliini on varsinainen joulukaupunki, kaupungin alueella on yli 60 joulutoria. Entisen Itä-Berliinin alueella sijaitseva Alexanderplatzin aukio muuttuu joulumaaksi, kun joulutori avataan 21. marraskuuta. Markkinoilla on kaikki perinteiset joulutorin elementit: puiset pienet torimökit, jouluherkut sekä ilmassa leijuva makea tuoksu. Alexanderplatzin joulutorilla sijaitsee myös Euroopan suurin joulupyramidi, jossa on yli viisi tuhatta valoa. Pyramidin pohjakerroksessa voi herkutella hehkuviinillä tai muilla jouluherkuilla, ja ylemmissä kerroksissa pääsee katselemaan joulumarkkinoille avautuvaa näkymää.

Bratislavan ja Wienin joulutori

Koe kahden upean Keski-Euroopan pääkaupungin tunnelmalliset joulumarkkinat. Lennot suuntautuvat Itävallan pääkaupunkiin Wieniin, jossa myös vietetään matkan ensimmäinen yö. Kaksi yötä majoitutaan idyllisesssä Sloavkian pääkaupungissa Bratislavassa. Matkalla tulevat tutuiksi myös Bratislavan ja Wienin nähtävyydet suomenkielisen oppaan johdolla.

Wienistä löydät toinen toistaan upeampia joulutoreja, näihin pääset tutustumaan myös Wienin omatoimimatkallamme.

Joulutunnelmaa Budapestissa

Lähde aistimaan joulutunnelmaa Budapestiin, opastettu kaupunkiloma 4.-7.12.2019. Omatoimilomalle lähdöt joka päivä! Talvella on mukava käydä nauttimassa myös Budapestien kylpylöistä.

Nizzan joulukylä!

Nizzan “Joulukylä” on avoinna joulukuun ajan ja se tarjoaa monenlaista ajanvietettä; myyntikojut myyvät laajan valikoiman erilaisia jouluisia käsitöitä sekä joululahjoja ja kulinaristien “maistelualueella” pääset maistelemaan paikallisia herkkuja. Torilta löytyvät myös luistelurata, maailmanpyörä, Joulupukin talo sekä erilaisia esityksiä lapsille.

 

Joulun valoloisto Amsterdamissa!

Amsterdamin kuuluisin joulukuusi sijaitsee Dam -aukiolla, tämä 20 m korkea kuusi on koristeltu 40 000 led-lampulla. Amsterdam Light Festivalin ajan (28.11.19–19.1.20) kaupungin monet kadut ja kanaalit ovat koristeltuina monin eri valoin, mikä olisikaan mukavampaa kuin lähteä kanaaliristeilylle upeiden valaistusten keskelle. Museumplein -aukiolta löytyvät perinteiset markkinakojut, joiden tunnelmaa nostattavat jouluinen musiikki,  paikalliset herkut sekä iloiset äänet luistelukentältä.

Kööpenhaminan joulutorit!

Kööpenhaminan suurimpia joulumarkkinoita vietetään sekä Tivolissa että Nyhavnissa. Tivolissa järjestetään vuosittain joulumarkkinat, jotka tunnetaan hienosta jouluvalaistuksestaan ja 1 000 joulukuusesta. Kuin taas värikkäät Nyhavn-kanaalin joulumarkkinat järjestetään aivan Kööpenhaminan sydämessä. Täällä tarjolla on niin ruokaa kuin puuhaa koko perheelle. Molemmat joulutorit ovat omalla viehättävällä tavallaan upeita ja tutustumisen arvoisia.

Slovenialaista joulutunnelmaa Ljubljanassa!

Ljubljanan historiallisen kaupungin keskustassa on neljä joulumarkkina-aluetta. Myyntikojujen upeat koristelut ja valaistukset houkuttelevat ostamaan slovenialaisten muotoilijoiden tuotteita, taidetta ja koriste-esineitä, päähineitä, käsineitä ja huiveja sekä paikallisia herkkuja kuten hunajaa, jälkiruokia ja schnapseja. Ruokakojuissa on tarjolla kuumaa viiniä, yrttiteetä, makkaroita ja muita grilliherkkuja. Markkinoiden yhteydessä järjestetään päivittäin erilaisia juhlaohjelmia. Jouluista ilmapiiriä lisäävät myös jouluseimet, joita on rakennettu kaupungin alueelle.

Strasbourgin joulumarkkinat!

Strasbourgin joulumarkkinat, Christkindelsmärik, ovat yhdet Euroopan vanhimmista markkinoista ja kiehtovat matkailijoita vuosi toisensa jälkeen. Markkinat koostuvat 11 eri teemakylästä, joiden keskusta on Place de la Cathédralin luona. Kojuista löydät käsityöläisten tekeleiden lisäksi maukkaita paikallisia herkkuja. Tarjolla on mm. hehkuviiniä, hapankaalia ja baeckeoffe-muhennosta sekä bredele -keksejä useissa eri mauissa.

Tutustu myös:

Tunnelmalliset joulutorit ja joulumarkkinat hurmaavat jouluna ympäri Eurooppaa. Katso listamme parhaista joulumarkkinoista ja varaa oma joulumatkasi!

Lue lisää

Joulun matkatarjontamme on jälleen laaja – jokaiselle jouluna matkaavalle löytyy ripaus joulun taikaa. Tutustu joulun matkakohteisiin!

Lue lisää