Juhannus Virossa – Juhannusmatkat

Juhannus on keskikesän juhla, jolloin moni suomalainen suuntaa perheen tai ystävien kanssa mökille. Juhannusperinteet istuvat tiukassa ja näin juhannusta vietetäänkin vuodesta toiseen usein saman kaavan mukaan. Mitä jos kuitenkin tänä vuonna viettäisit vaihtoehtoisen juhannuksen ulkomailla? Jos haluat viettää juhannuksen, johon kuuluu moni suomalaisille tuttu juhannusperinne, mutta kuitenkin lisätä siihen pienen uudenlaisen twistin, kannattaa suunnata Viroon! Ikaalisten Matkatoimiston kautta varaat helposti juhannusmatkan Tallinnaan ja omalla autolla matkustaen Pärnuun. Juhannus Virossa antaa mahdollisuuden hemmotella itseään sekä osallistua virolaiseen keskikesän juhlaan. Lue lisää Viron juhannusperinteistä ja juhannusmatkoistamme alta!

juhannus-juhannuskokko-001

Juhannus on yksi Viron tärkeimmistä juhlista. Juhannusta juhlitaan ympäri Viroa, mutta perinteet saattavat hieman vaihdella eri osissa. Juhannus Virossa on Suomesta poiketen aina samana päivänä eli juhannusaatto on 23.6. ja juhannuspäivä 24.6. Molemmat päivät ovat kansallisia vapaapäiviä Virossa. Juhannuksena juhlitaan myös Viron toista itsenäisyyspäivää eli Voitonpäivää. Perinteen mukaan presidentti sytyttää soihdut, jotka olympiatulen tavoin kuljetetaan arvokkaasti eri maakuntiin. Illalla näillä soihduilla sytytetään juhannuskokot. Juhannuskokkojen lisäksi ohjelmassa on erilaisia tapahtumia, festareita ja ilotulituksia.

Useat paikalliset suuntaavat juhannuksen viettoon Viron saarille ja pienempiin kyliin, jossa perinteet ovat vielä vahvemmat. Luvassa on mm. kokkoja, taikoja, perinnetansseja ja -laulua. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että kaupungit olisivat autioina. Myös kaupungeissa keräännytään puistoihin ja rannoille juhlimaan ja sytyttämään kokkoja. Juhannusta vietetään usein isomman porukan kanssa, ei vain oman perheen. Kaupungeista löytyy avoinna olevia palveluita myös juhannuksena, mutta aukioloajat voivat olla rajatumpia. Esimerkiksi Tallinnassa isommat kauppakeskukset ovat pääsääntöisesti avoinna juhannusaattona klo 10–19, mutta suljettuina juhannuspäivänä. Osa ruokakaupoista on avoinna myös juhannuspäivänä.

Juhannus Tallinnassa

Juhannus Tallinnassa tarjoaa matkailijalle useita vaihtoehtoja. Tallinnassa juhannustaan viettävä voi suunnata esimerkiksi Prigin kylään Viimsin Ulkoilmamuseoon tai Haaberstin kylään Viron Ulkoilmamuseoon. Tallinnan rannoista kokot syttyvät ainakin Piritan ja Stroomin uimarannoilla. Rannalle voit suunnata myös grillaamaan ja viettämään iltaa. Mikäli sää ei suosi, löytyy ainakin Tallinnan Vanhastakaupungista avoinna olevia ravintoloita.

Juhannus Pärnussa

Tallinnan lisäksi kaupunkijuhannusta voi viettää esimerkiksi Pärnussa. Pärnu on Viron kesäpääkaupunki, jossa on vilkas yö- ja kulttuurielämä. Juhannuskokkoja syttyy myös Pärnumaalla useita. Kesän avajaisia juhlitaan Pärnussa puolestaan 21.6., jolloin Tallinna virallisesti luovuttaa kesäpääkaupungin tittelin Pärnulle. Ohjelmassa on mm. ulkoilmakonsertti. Yksi ikonisimmista juhannuskohteista puolestaan on Saarenmaa. Juhannusta juhlitaan saarella isosti ja näyttävästi.

Juhannus Tallinnassa

Juhannus Pärnussa - lähde bussilla tai omalla autolla

Lähde matkaan omalla autolla - Kartanojuhannus Vihulassa

Juhannusristeilyt