Junibacken – Ruotsin paras lastenmuseo!

Junibacken on elävä satutalo lapsille

Junibackenissa voi kokea pohjoismaisten satujen taikaa ja kaikki saavat leikkiä ja touhuta, tutkia ja oppia. Lastenmuseo junibacken-018sijaitsee Djurgårdenin saarella lähellä Tukholman keskustaa. Kaikki toiminta on sisätiloissa ja Junibacken onkin avoinna vuoden ympäri. Junibacken avattiin 8. kesäkuuta 1996 ja se on noussut Tukholman viidenneksi suosituimmaksi vierailukohteeksi. Astrid Lindgren oli itse mukana luomassa Junibackenia, mutta hän ei halunnut siitä tulevan Astrid Lindgrenin museota, vaan halusi mukaan muitakin lastenkirjojen hahmoja. Siksi Junibackenissa on Pepin ja Eemelin lisäksi monia muita tuttuja pohjoismaisia lastenkirjojen hahmoja.

Junibackenista löytyy monia tuttuja ympäristöjä Vaahteramäen Eemelistä Katto-Kassiseen. Peppi Pitkätossun Huvikummussa viihtyy leikkimässä ja tervehtimään pääsee myös monia muita tuttuja hahmoja, kuten Mikko Mallikasta, Viirua ja Pesosta, Masa Mainiota tai Muumia.

Junibackenissa on yksi Ruotsin suurimmista lastenteatterin näyttämöistä ja siellä on esityksiä on joka päivä. Junibackenissa jokainen päivä on erilainen. Teatterin lisäksi tarjolla on aina uusia yllätyksiä kuten junibacken-006kasvomaalausta tai askartelua.

Jotta Junibackenin satutalo pysyisi aina kiinnostavana ja ajankohtaisena, löytyy sieltä suurempia leikkinäyttelyitä, jotka vaihtuvat säännöllisesti. Samalla kun vaalitaan perinteitä ja laatua, pyritään myös pysymään kehityksen kärjessä, joten tuotannoissa on aina vuorovaikutteisia osia.

Vimmerbyn asemalta lähtevä satujuna vie fantastiselle matkalle Astrid Lindgrenin kertomuksiin sanoin kuvaamattoman hienolla ja monia tunteita herättävällä matkalla leijuvassa junanvaunussa. Matka alkaa Marikin luota ja jatkuu Kissankulmaan, jossa Eemeli on vetänyt Iidan lipputankoon, jonka jälkeen lennetään Vasastanin kattojen yli suoraan Katto-Kassisen vempaimia täynnä olevaan kotiin. Sitten kutistutaan yhtä pieneksi kuin Pekka Peukaloinen ja käydään tervehtimässä Ronja Ryövärintytärtä. Matka päätetään Leijonamielen veljesten luokse Nangijalaan. Junamatkan aikana voi selostuksen kuunnella ruotsin lisäksi myös suomeksi, englanniksi, saksaksi tai venäjäksi.junibacken-009

Junibackenin ravintolassa on oma keittiö ja leipomo. Se tarjoaa syötävää niin isoille, kuin pienille Pöydistä on hieno näköala Nybrovikenin yli kohti Tukholmaa. Junibackenin lasten kirjakaupassa on yksi Ruotsin parhaista lastenkirjavalikoimista. Kaupasta löytyy luonnollisesti kaikki Astrid Lindgrenin kirjat monella eri kielellä. Lisäksi tarjolla on myös paljon muita lastenkirjoja, videofilmejä, cd-levyjä, nukkeja, pelejä ja leluja.

Tukholman ja Kolmårdenin matkat, joiden yhteydessä voi ostaa liput Junibackeniin

Itämeren rannan neljälletoista saarelle rakennettu Tukholma on luonnoltaan kaunis ja tunnelmaltaan kansainvälinen. Lähde hotellimatkalle Tukholmaan ja nauti kaupungin nähtävyyksistä ilman kiirettä. Tukholman kaupungista löytyy tekemistä kaikille

Lue lisää Tukholman hotellimatkoista

Näet viekkaiden tiikereiden linnat, nauravien delfiinien shown, ylväät leijonat, mahtavat karhut ja apinaveijarit. Norsut, kirahvit, seeprat ja sarvikuonot odottavat sinua! Jännittävä gondoli vie eläinten yläpuolelle, aivan kuin kulkisit savannilla. Päivä Pohjoismaiden suurimmassa eläinpuistossa on täynnä jännitystä. Lähdöt ovat keskikesällä risteillen ja hotellimatkana.

Lue lisää Kolmårdenin matkoistamme

Meiltä saat ostettua näppärästi myös oman auton paketit Kolmårdeniin.

Tutustu oman auton paketteihin