Näe ja koe matkalla

Jurmalan hiekkaranta

Noin 40 kilometrin päässä Riiasta länteen sijaitsee Jurmalan kylpyläkaupunki. Kaupunki sijoittuu Jurmalan pitkien hiekkarantojen yhteyteen, yhtämittaista valkeahiekkaista rantaa löytyy 26 kilometrin matkalta. Kesällä Jurmalan ranta on täynnä elämää ja energiaa. Jurmalan hiekkarannalla voit ottaa aurinkoa, uida, harrastaa urheilua tai sukeltaa rannan tuntumassa sijaitsevan kaupungin elämään. Kaupunkia koristavat kauniit pitsirakennukset ja yksityishuvilat.

Kemerin Kansallispuisto

Kemerin kansallispuisto sijaisee lähellä Jurmalan rantakaupunkia noin 50 kilometriä Riiasta. Tämän Natura 200 -alue laajoine biologisine moninaisuuksineen, ainutlaatuinen Kemerin nummi ja erilaiset ekojärjestelmät ovat upea paikka nauttia villistä luonnosta. Pääset tutustumaan myös soiden ekojärjestelmään sekä  kivennäisvesien ja parantavien vesien lähteisiin.

Liivin Akvaparks -vesipuisto

Vesipuisto sijaitsee Jurmalan keskustassa, Lielupe joen rannalla. Liivin vesipuisto on Baltian ja Itä-Euroopan isoin vesipuisto. Vesipuistoon kuuluu niin ulkoaltaita, kuin katettuja sisäaltaitakin. Lukematon määrä liukumäkiä ja vesilaitteita palvelee iloisia uimareita. Ulkoalueet ovat auki kesäkuusta elokuuhun ja sisäalueet ympäri vuoden. Vesipuiston on pinta-alaltaan kaikkiaan 6500m². Vesipuistossa on yli 40 erilaista laitetta, allasta, saunaa, bistroa ja baaria.

Tarkista vesipuiston aukioloajat ja lippujen hinnat vesipuiston kotisivulta.

Jurmalan ulkoilmamuseo ja Ragakāpan kansallispuisto

Jurmalan ulkoilmamuseo sijaitsee 8km päässä kaupungin keskustasta, mukavan pyöräreitin päässä. Museo on muodostettu kalastajatorpan pihamaalle. Sen lähes 2000 näyttelyesinettä kertovat kalastajan ammatista ja elämästä Jūrmalassa 1800 -luvulta nykyaikaan.

Museon katsastamisen jälkeen lähde kävelylle Ragakāpan luonnonpuistoon. Ragadyyni on tuulen vaikutuksesta muodostunut 800 m pitkä ja 100 m leveä hiekkadyyni. Se on hiljainen kävelypaikka, jossa tuntuu raikas meri-ilma, ja sinne on tehty näköalatasanteet ja luontopolku.

Dzintarin konserttisali

Konserttisali rakennettiin vuonna 1936. Täällä ovat esiintyneet kuuluisat latvialaiset taiteilijat sekä maailmankuulut tähdet. Dzintarin konserttisali on edelleen hyvin suosittu Jūrmalassa sijaitseva konserttisali. Perinteeksi ovat muodostuneet mm. vuotuiset jazz- ja klassisen musiikin festivaalit sekä kansainvälinen stand up -festivaali ”Jūrmala”. Kesäkauden aikana konserttisali ilahduttaa katsojia noin sadalla konsertilla!

Jurmalan kaupungin museo

Jurmalan keskustassa sijaitseva museo esittelee kylpyläkaupungin elämää 1800 -luvulta nykypäivään. Näyttelyssä on mm. kattava kokoelma eri aikakausien uimapukumuotia ja alueen taiteilijoiden töitä.

 

Jurmala Golf Club

Kymmen kilometriä Jurmalan keskustasta sijaitsee Jurmala Golf Club. 18-reikäisen golf kentän ovat suunnitelleet alan parhaat suunnittelijat ja se antaa elämyksen niin aloittelijoille kuin ammattitason golffareillekin. Kentän yhteydessä palvelee kerhotalo, josta löytyvät pukuhuoneet ja tasokas ravintola.

Tarkista kentän hinnat ja aukioloajat Jurmala Golf Clubin kotisivuilta.